Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Libra69

262 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csupa egekig magasztaló kritikát olvastam a könyvről, a történet is érdekesnek tűnt, szóval belevágtam. Háááát... Nem mondom, hogy rossz volt, de azért a rengeteg  öt csillagos véleménnyel nem tudok egyet érteni. A történet érdekesen van felépítve, mert több idősíkon, különböző emberek életébe…..
Hurrá, péntek! Az idő megemberelte magát, már majdnem olyan, mintha tavasz lenne! Legalábbis nem 2, hanem 8 fok volt reggel. Viszont hetek óta nem esett, ami látszik is, mert kőkemény a föld. Azért a kutyának sikerült találnia egy pocsolyát - szerintem az ország egyetlen tócsáját - amibe…..
St. Albans Londontól északra található település, ami már a rómaiak idejében lakott volt. A vonatok a St. Pancras nevezetű állomásról indulnak, amely London északi részén található. Elképesztő méretű az épület, több szinten találhatók a peronok és a vonatok nem csak Londontól északra lévő…..
Rég találkoztam ennyire rosszul szerkesztett könyvvel. Az volt az érzésem, mintha egy könyvből valaki kitépett volna egy fejezetet, mert se előzmények, se befejezés, csak lógott az egész a levegőben. Pedig maga a történet nagyon érdekes. Egy angol hadifoglyot Drezdába szállítottak nem sokkal a…..
Egy kellemesen szórakoztató krimi. A történet jól felépített, néhány csavarral megtűzdelve. A főszereplők szerethetők és nagyon emberiek.  Kicsit féltem attól, hogy ha egy régész és egy nyomozó összekerül, akkor egy kicsit olyan hangulata lesz a történetnek, mintha Dr. Csont angol verzióját…..
Már megint iszony hideg volt reggel! 2 fok volt. Erősen gondolkozom, hogy a kesztyűmet is visszaveszem, mert teljesen szétfagy a kezem. Ma összefutottam egy öregúrral az erdőben. Tavaly még két kutyája volt, de aztán év elején, hogy az öregebbik meghalt, így most csak eggyel jár ki. Örültem, hogy…..
Korábban már jártam Richmondban, de akkor a város másik részén bóklásztam és nem jutottam el a Kew Gardens-be. A park területe elképesztően nagy, és kb. a felét sikerült csak bejárnom, így tervezek majd visszamenni. Nem beszélve arról, hogy egy kert minden évben másképp néz ki, tehát érdekes lehet…..
Izgalmas és fordulatos volt számtalan váratlan csavarral, mégis valahogy... A történet egészen egyszerűen indul. Egy lány felbérel egy volt nyomozót, hogy kutakodjon egy kicsit az anyja halálával kapcsolatosan. A rendőrség lezárta az ügyet azzal, hogy baleset történt, de ő megvan győződve arról,…..
Agyviharok 2020. május 13., szerda 2024.05.11 23:50:00
Tegnaphoz képest melegedett az idő, kemény 7 fok volt. Nem volt kérdés, hogy ismét a télikabátomban megyek sétálni. A kutya a héten nagyon lusta, jön utánam, de nem rohangászik annyit, mint szokott. Szerintem nincs semmi baja, mert virgonc és nagyon örül a sétának, csak kezd öregedni. Ma a kisebbik…..
Egy igazi tavaszi nap! Tényleg meseszép idő volt, egy felhő nem volt az égen. Az egyetlen kellemetlen dolog az volt, hogy aznap tartották a londoni marathoni futóversenyt, aminek következtében fél London le volt zárva, és szerintem London lakosságának a fele futott, a másik fele meg nézte a futókat…..
A könyv a náci főbűnösök gyermekeinek a sorsát követte végig.  Fejezetenként végigkövette röviden az adott gyerek apjának életútját, a családét, milyen viszony volt az apa és a gyerek között. Volt, akinek a háború alatt is nagyon jó kapcsolata volt az apjával (pl. Himmler lánya mindenhova ment az…..
Agyviharok 2020. május 12., kedd 2024.05.04 23:50:00
Ma visszavettem a télikabátomat a sétához. 2 fok volt!!! Nem is értem. Hova lett a tavasz? De legalább nem fújt a szél. Viszont a mező egy része tiszta dér volt. A kisebbik gyerekkel megint küzdöttünk spanyol szavak tanulása kapcsán. Hogy mennyire fárasztó újra és újra elismételni, hogy muszáj neki…..
A könyv cisztás fibrózisban szóló betegekről szól. Igazság szerint én nem is tudtam arról, hogy létezik ez a betegség, amely genetikailag öröklődik és a tüdőben okoz gondokat. Gyakorlatilag folyamatosan váladék képződik, aminek következtében a beteg légzése egyre nehezebbé válik. Sajnos gyógyszer…..
Nagyon lassan haladtam vele. Nem csak azért, mert a szöveg eléggé száraz, hanem maga a téma is olyan volt, amin sokszor elgondolkoztam napokig. A könyv annak a pszichológusnak a feljegyzései, aki megvizsgálta, illetve a tárgyalás folyamán folyamatosan szemmel tartotta a vádlottakat. Magáról a…..
A lezárások nyolcadik hete veszi kezdetét. Ezek a számok egyre rémesebben hangzanak. Nyolc hét. 56 nap. Reggel azt hittem szétfagyok. Mindössze 6 fok volt! A szokásos sétaúton mentünk a kutyával, de egy óra helyett 45 perc alatt tettük meg a távot, mert rettenetesen fáztam és nagyon siettem.…..
A mai csavargás célpontja Lewes volt. Nagyon kis helyes település, de azért nem rágtam le az izgalomtól a tíz körmömet. Az utolsó emlékezetes csata 1264-ben volt a környéken. Az 1540-es válása után Cleves-i Anna, VIII. Henrik talán legszerencsésebb felesége ideköltözött, aztán az itt lévő börtönben…..
Himmlernek nem egy őrült ötlete volt, ebben a könyvben is szembesülhet mindjárt kettővel a T. Olvasó. Himmler mindenáron növelni szerette volna a születések számát a birodalomban, ezért anyaotthonokat hozott létre azon lányok számára, akik férj nélkül estek teherbe. A szülés után a nők otthagyhatták…..
Szokás szerint irány a Viktória pályaudvar, majd onnan gyalog mentem mindenhova, így sokkal több mindent lehet látni, mintha az ember metrózik. Az első célpont ismét az Eaton Square volt, ahol Vivien Leigh lakott utoljára. Szerencsém volt, mert most nem állt a ház előtt egyetlen nagy autó sem,…..
Nem először olvastam a könyvet, de változatlanul élveztem. Talán még jobban, mint az első alkalommal. A történet egyszerű, majdhogynem egy kicsit sablonos. Egy gazdag özvegyember megismerkedik egy szegény társalkodónővel, beleszeret, majd feleségül veszi. A nászút után hazatérnek a férfi birtokára,…..
Szombaton isteni meleg volt. Igazi nyár! Na, ennek meg is lett a böjtje, mert vasárnap beborult, lehűlt és még valami őrült szél is érkezett. Azért a nagyobbik lány lenyírta a füvet. Pontosabban... Hát nem tudom, mit nyír, mert hogy hetek óta nem volt eső és a fű eléggé sárgás és ki van száradva.…..
Ismét nem egy könnyű olvasmányon vagyok túl. A könyv főszereplője egy észak koreai fiatalember, aki az egyik legszigorúbb, 14-es számmal jelölt táborból szökött meg.   A könyv nem csak a tábort, hanem az észak koreai helyzetet is részletesen bemutatta. A lakosságot különböző kategóriákba sorolták.…..
Csupa egekig magasztaló kritikát olvastam a könyvről, a történet is érdekesnek tűnt, szóval belevágtam. Háááát... Nem mondom, hogy rossz volt, de azért a rengeteg  öt csillagos véleménnyel nem tudok egyet érteni. A történet érdekesen van felépítve, mert több idősíkon, különböző emberek életébe…..
Még szoknom kell Márait, ez volt a második könyvem tőle.  Tetszik ez a lassú, szinte méltóságteljes történetmesélés. Nincs rohanás, nincs kapkodás, szép komótosan haladtunk előre. De míg a Gyertyánk csonkig égnek esetében szinte türelmetlenül vártam, hogy most mi lesz, hogyan alakulnak az…..
Ez egy kicsit zsúfolt nap volt, de annál izgalmasabb. Chatham Rochester szomszédságában van, és arról híres, hogy VIII. Henrik hajóépítő üzemet építtetett itt. Most is készítenek még hajókat itt, de már nem annyira fontos hely, mint Henrik idejében volt. Az általa alapított üzem területén múzeumok…..
Nem igazán értem, hogy ha el kezdenek lefordítani magyarra egy sorozatot, akkor miért nem a teljes sorozatot fordítják le, miért hagynak ki köteteket. Ennek a sorozatnak például az első kötetét nem fordították le, ami pedig lényeges lenne, hiszen ott kerül össze a nyomozópáros. Nos, ez a kötet sem…..