Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bedecho (törölt)

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belenéztem a böngészőm Eszközök/Kiegészítők menüjébe. A sok fölösleges FF-kiegészítés mellett azért akad néhány, mely kiállta az idők próbáját. Konkrétan ezek. Snipshot A kép fölé viszed az egeret, jobb egérgomb, és máris méretre vághatod és elmentheted.…..
Mindannyiunk kedvenc témája (sajnos) a minősíthetetlen postai csomagkézbesítés, ami továbbra is a kaparós sorsjegy oddszával vetekszik. Lacus arra lett figyelmes, hogy egy újabb online üzletből tiltották ki az országot: Volt idő, mikor sok cikk született Magyar Posta ügyben, azaz…..
Bedecho (törölt) 2007.08.27 16:02:21
Szevasztok!

Nekem pár héttel ezelőtt egy amerikából érkező csomag tűnt el szőrén-szálán. Feltehetően valamelyik postás dolgozó gyűjteményét gazdagítja. Csak tudnám, mire megy vele, ugyanis a szóbanforgó csomagban egy táblás stratégiai játékhoz használható óriás modell volt (darabokban, össze kell tenni, kifesteni, stb).

Mikor érdeklődtem az amerikai forgalmazónak, készséggel megadta még a csomag feladóvevényén lévő vonalkód RGB színkódját is. Mikor a kapott adatokkal a magyar központhoz fordultam, elhajtottak a búsba. Mit képzelek, hogy amerkai szabványú vonalkódot itthon is leolvasnak, illetve amerikai szabványú jegyzékszám alapján ők bármit is nyilvántartanak?!

Erre egyébként mindenkinek érdemes odafigyelni, mer' télleg nem követik nyomon, csak az ajánlott vagy értéknyilvántartással érkező küldeményeket. Lehet letépni az ajtót, ráborítani a postás kisasszonyra a telefonkagylót, attól még nem fogja előhúzni a pult alól a csomagot vagy levelet.

Szóval ha a külföldi azonosító (ami mindenhol máshol elfogadott, csak nálunk nem) úgy kezdődik, hogy CL, és utána sok szám, arra keresztet lehet vetni. Vagy bízni a szerencsében.

A CL azt jelenti, hogy common letter, azaz közönséges levél. A magyar posta pedig nem tart nyilván semmiféle közönséges levelet, képeslapot, stb. Szóval ha egy postás azt látja, hogy CL2897589256US, akkor nyugodtan elcsórhatja a küldeményt, a büdös életben nem fog kiderülni.

Emlékszem, volt egy post, ahol a csomagot ugyan kézbesítették, de egy vascsövet tettek a helyére, hogy ne tűnjön fel a csere.
Bedecho (törölt) 2007.08.27 16:03:37
Tegnap mindenki kedvenc cége sajtótájékoztatót tartott. Kollégánk is a helyszínen járt. Hamarosan fotókat is közlünk, amelyek rendkívül tanulságosak lesznek. Szóval összefoglalva a dolgokat. Dőlten a megjegyzéseink.  De előtte: "Üdv MÁV Utasok !"   "Mindennap…..
Speedet majdnem levette 5 ezer forintra egy argentin mezes, mobiltelefonos fickó a buszon, aki azt állította, hogy ellenőr, és éppen rendőrt hív a következő megállóba. Gyanús, nagyon gyanús. Aki arra jár, tartsa nyitva a szemét, fényképezze le telefonnal, ha nagyon bátor, tegyen…..