Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Patroll

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Németország egyik legismertebb üzletembere és befektetője a múlt héten a Handelsblattnak írt cikkében elemezte Elon Musk sikertörténetét, és sötét jövőt vizionált a német autóiparnak. Lefordítottam a cikket, mert rengeteg érdekes aspektusa van, megközelítése értelemszerűen nem szenvedélyes autósként…..
Patroll 2020.01.27 16:45:31
@adam_vok: Szerencsére egy elektromos autót elég nehéz elrontatni ha már több jót sikerült csinálni. Aksit, elektromos motorokat le se kell cserélni, a lényeg a szoftver az is azonos az elődökhöz. Ilyen szempontból is hasonlítani fog az autóipar a mobiliparra, sokkal kisebb különbségek lesznek egy gyártó különbözői autói között és a szoftver nem pedig a hardver lesz a lényeg. Ráadásul ott van az OTA frissítés és pár nap alatt kijavítják ha lenne mégis valami hiba, ahogy ez volt a model 3 fékeivel.

Kicsi az esélye, hogy a Tesla elrontsa, mert nagyon nincs mit. A meglévő dolgokat kell újra berakni egy autóba. Ha ebbe reménykedik az európai autóipar akkor biztos a game over!
Semmi szükség a foci kiemelt állami támogatására. Bőven akad olyan terület, ahol ezek a milliárdok sokkal jobb helyen lennének. Heti szavazásunk. Szokásos hétvégi szavazás-összesítőnkben most azt mutatjuk be, mit gondolnak a Véleményvezér blog olvasói a magyar foci kiemelt…..
Sajnos az aktuálpolitika sokszor beleszól a történelem megítélésébe. Mostanában, az alkotmányozási lázban ez még többször előfordul. Ilyenkor néha a történészek is felemelik szavukat egy-egy pontatlanság vagy tévedés, esetleg szándékos történelmi csúsztatás kapcsán,…..
Kéretik nagyon figyelni mostan! A nemzeti országgyűlés nemzeti kétharmada ezekben az órákban, napokban vési ércbe – mit ércbe? gyémántba! – a nemzeti Alkotmányt. Ezt a szöveget érdemes megtanulni, mert nagyon valószínű, hogy amíg világ a…..
A dróton túl Zsoldosok 2011.04.11 16:00:00
Néha előjön ez a dolog a kommentek között, meg a tágabb interneten, főleg ha valami történik Afganisztánban a magyarokkal, hogy a katonák azok "zsoldosok" (úgyhogy magukra vessenek, ha valami bajuk esik, nem érdemelnek semmi tiszteletet, esetleg dögöljenek meg -…..
Patroll 2011.04.11 17:37:09
@kutya_zzr: Faszkalap, remélem egy tálib felrobbant...
Ma reggeli hír: A személyi jövedelemadó 1 százalékát is fel lehet majd ajánlani az államadóság csökkentésére. Erről a nemzetgazdasági miniszter terjeszt be törvényjavaslatot. (Híradó)Pártunk és Kormányunk, valamint a Kedves Vezető jobbkeze legújabb víziójával kapcsolatban…..
Patroll 2011.04.10 20:52:12
@Niebur: Azt nem költötték el, euróbetétben ül a pénz. Annyival nőtt a tartozás amennyivel a számlapénz...
Patroll 2011.04.11 10:45:36
@Niebur: Hát ez kérdés mennyit ér az IMF-től való függetlenség. Szerintem megéri, az IMF eddigi programjai túlnyomó többsége rosszul sikerültek...

-Semmilyen adócsökkentést nem engedtek volna (társasági, szja)
-Bankadó, multiadó helyet megszorítások kellettek volna ami az adózókat és vállalatokat sújtotta volna megint.
-Magánnyugdíj átalakítás elmaradt volna (fentebb már írtam, hogy a hozamok és államkötvény kamatok miatt óriási veszteséget okozott eddig).

Az IMF nem Magyarország érdekeit nézi hanem részvényesei érdekeit, illetve az ország hitelezőinek érdekeit.

Ráadásul nehéz összehasonítani a kamatokat mert nagy a különbség a futamidőben.
Mégsem kell esküt tenniük a képviselőknek – és a közszolgálati dolgozóknak, köztisztviselőknek, rendvédelmi dolgozóknak – az új alkotmányra. Ezzel okafogyottá vált Mesterházy Attila múlt heti bejelentése, amely szerint a szocialista képviselők nem hajlandók…..
Mekkora hibák lehetnek a költségvetésben, ha a manyup einstand mellé még zárolni kell a 250 milliárdot?Véglegesen! Mert a költségvetési bizonytalanságok csak így küszöbölhetők ki!És jövőre mit nyúlnak le, ha az idén minden tartalék sem elég?..
Egy kurucos hozzászólás járja épp körbe a netet: Én már alig várom, hogy kitörjön a polgárháború! Nem félni kell a polgárháborútól hanem szorgalmazni azt! Komolyan nem értem az embereket a nemzeti oldalon akik úgy nyilvánulnak meg, hoy jaj csak ki ne törjön meg nem kéne…..
  Azon kevesek ördöglakta lelke, akiknek hiányzik az szdsz, most örvendhet, mert szeretett démonuk új alakban látszik testet ölteni. A vicces oximoront nevéül választó pártocska, a „lehet más a politika” környezetvédő álarca mögül kibukkant a ragyás torz arc, a…..
Patroll 2011.04.04 18:10:12
Megvilágosodtam. Orbán Viktornak minden szava igaz. Orbán Viktor felvirágoztatja az országot. Orbán Viktor megnyeri nekünk még a gazdasági szabadságharcot is. Amíg ő áll az ország élén, nyugodtan hajthatom álomra a fejemet, hisz folyamatosan nő a munkahelyek száma, a GDP, az…..
Patroll 2011.04.02 09:45:58
@legeslegujabbkor: "Ma végre mindenki, aki nem tetszik nekünk, Recsken van."

Azt az MSZP jogelődje csinálta, tudod a nagy demokraták...
Hallottam olyat Fidesz-közeli szürke eminenciástól, hogy miért bántják ezt a Stohlt, amikor olyan rendes magyar ember, úgyhogy a felfüggesztetten sem csodálkoztam volna. Vélemények az azonos című írásunkról...
„A szó szemüveg, s részben szem is ahhoz, hogy mit gondoljunk. Birtokba venni egy szót annyi, mint birtokba venni az általa jelölt valóságelemet. Minden definíció kérdése.” (Giovanni Sartori) Magyarországon kegyetlen háború dúl a verbális hadszíntéren. Arra hívom az…..
  Hosszú vajúdás után készült el ez a poszt, s mire megszületett, többé-kevésbé aktualitását is vesztette: az új alkotmány nem ad szavazati jogot (sem egyet, sem többet) a szülőknek a gyermekeik után. Sajnos. A legfiatalabbak/legidősebbek képviseleti…..
Patroll 2011.03.29 23:29:03
@Diocles: Nincs feltétlenül így, a másik megoldás hogy az inaktívak számat csökkentik például nyugdíjkorhatár emeléssel. Legyen 70 év a korhatár vagy a várható életkor mínusz 10 év.

Egyébként én is egyetértek a gyerekek utáni szavazati joggal...
Patroll 2011.03.29 23:33:30
@bohuš: Nem, de ugyanezt lehet kérdezni, hogy valaki a saját érdekeit képviseli-e.
Például: cigizik, iszik szerencsejátékozik.
Például: felvesz gyors kölcsönt 150% kamatra, stb.

A lényeg, hogy ha már kell valakit választani aki a gyerek helyet dönt akkor (általában) a szülő az aki a leginkább az érdekeit képviselheti.
Az előző bejegyzésem, mely ismertette az immár lassan két hetes MN-cikket, rengeteg kommentet generált. Ezek egyikében felvetették, hogy valami nem stimmel az adatokkal, mert a Varga-Patrubány-féle tanulmány által kalkulált 500 milliárdos veszteség, és a PSZÁF által számított…..
8ker Kukázás előállítással 2011.03.10 19:57:00
 Szóval demostrációra hívták a rendelettel egyet nem értőket ma délután - de ott volt a rendőrség is. Meg is kérdeztem őket, mi lesz a forgatókönyv, ha valaki belenyúl a kukába? Szabálysértést követ el, persze, és ez alól a demonstráció sem mentesít - kapom a választ.…..
  Eldőlt: Schmitt Pált, az Országgyűlés elnökét javasolta a Fidesz-KDNP államfő-jelöltjének Orbán Viktor. Azt is mondhatjuk, ezzel eldőlt a kérdés, hogy ki is lehet hazánk következő köztársasági elnöke.   Lehetett volna máshogy is: Sólyom László újrajelölése…..
Patroll 2010.06.23 19:44:03
@Autosave: Mondod te akinek a legnagyobb teljesítménye, hogy 90-es az IQ-ja.
  A Miniszterelnöki Hivatal mindig is kellemes kifizetőhelynek számított mindazok számára, akik jóban voltak a kormánnyal, és nem szívesen utasítottak vissza pár millió forintot. A napokban látott napvilágot a Bajnai-kormány MEH-jének talán utolsó listája az elmúlt…..
Patroll 2010.06.02 09:42:40
@hullagalopp: Hát én biztos nem sírnék utánuk. Amúgy pont vannak magánóvodák és egész jól megélnek, de persze államira is sok szükség lenne.

Hogy mennyire van ezekre a kulturális lapokra szükség szerintem abból lehet leszűrni, hogy mennyien olvassák. Ha szinte senki akkor keressenek maguknak mecénást vagy szponzort és hagyják az adófizetőket békén.
Patroll 2010.06.02 09:45:55
@MenyétAKasztanyét: Kikre gondolsz konkrétan? Vagy csak próbálkozol hátha valaki hisz neked, hát izé...
Patroll 2010.06.02 11:31:05
@MenyétAKasztanyét: Hát nem tudom, attól még hogy a maszop ellen tüntetek nem biztos, hogy Fideszesek. Lehet, hogy tényleg jogos indokuk volt.
Azért a többi ennél jóval erősebben kötődik a baloldalhoz, mint a nagy családosok a jobbhoz.