Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fishwalker

0 bejegyzést írt és 80 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akik kedvelik az állhatatosságot, azoknak jó hír, hogy a magyar miniszterelnök nemcsak a saját, hanem a mások tévedései mellett is kitart. „ Ha egy országban az államadósság a bruttó hazai össztermék (GDP) 90 százalékát meghaladja, onnan "önerőből visszajönni" szinte alig…..
Fishwalker 2013.07.28 13:39:17
@MetroGoldwinMayer: Ez sajnos igaz, de azóta megtanulták, hogy nekünk még a citrom feltételrendszerével sem szabad pénzt adni, kizárólag a narancséval. Ezért nem akartak mást adni.

Ja és amúgy a nyugat maximum a piacot akarta megszerezni, nem az ipart. De azóta rájöttek ők is, hogy ha az ipart teljesen felszámolják,(hogy ne legyen konkurencia) akkor piac sem lesz. És a 70 évek óta nagyon sokat változott a termelés. Kevesebb ember tud többet előállítani, így több fogyasztóra lenne szükség, miközben kevesebb dolgozóra.
Fishwalker 2013.07.28 13:47:54
@Kara kán: Nagyon sokat fejlesztenek, vagy szerinted a 3-4G-s mobilhálózat magától nő ki a földből?
De tegyük fel, hogy tényleg több pénzt tesznek el, mint amit a befektetett pénz indokolna, akkor nem különadót kell kivetni, hanem rákényszeríteni, hogy a profitot újra és újra fejlesztésre fordítsák.
Víz cégeknek kell: a vízvezeték hálózatot karban tartani, csőtörés esetén javítani. A tűzcsapokat rendben tartani, az ellopott aknafedőket pótolni.
Gáz cégek: Szintén a saját hálózatukat nekik kell fenntartani.
Villany: A villanyhálózatunk úgy ahogy volt szar volt, elavult régi vezetékek, rossz hatásfokú transzformátor állomások, viharban kidőlő oszlopok cseréje, viharban leszakadó vezetékek cseréje.

A befektetők akik pedig annak idején pénzt adtak erre,most szeretnék a hasznot látni, mintha kölcsönt adtak volna. Az pedig, hogy mi számít extraprofitnak elég szubjektív dolog. A 10 Ft is lehet sok, és az 1000 is kevés.
Fishwalker 2013.07.28 13:55:33
@Kara kán: Ja és ha megfelelően szétszeded a rendszert, akkor versenyt lehet generálni közöttük. Például: (Le egyszerűsítve) Más cég kezeli a hálózatot és más az aki szolgáltat rajta. Ebben az esetben bármikor válthatsz a szolgáltatók között, annak megfelelően, hogy melyik kínálja olcsóbban jobb feltételekkel a szolgáltatást. A kartelek elkerülésére pedig ott a versenybizottság, nekik kell olyan jogkört adni, amivel felléphetnek ezek ellen. Vagy ha ez sem opció, akkor kell törvényi módszerrel hosszútávon rákényszeríteni a versenyre, vagy hogy a terméket alacsony árréssel adják. Mint példa erre az unión belüli SMS-ek tarifája. De haszonnak kell lennie, mert abból lehet fejleszteni.
Na, kevves felejim! Ejött az idő, hogy amagyar fodball a magyar politika szintyére emelkeggyen. Avagy egy magyar futpallcsapat egyenértékü legyen pontossan egy tarisznya kiszáratt trágyáva. Biztossan avvan, hogy nem őtünk elég milijárd forintot beléjük, mostan ettő sértődötten…..
Hadd pontosítsak, a közkeletűen baloldalnak nevezett internacionalista baloldalról (etatizmusról) beszélek, és nem foglalkozom a közkeletűen jobboldalnak nevezett nacionalista baloldallal (etatizmussal). Nem foglalkozom még a népszerűbb dolgokkal: a baloldal velünk élő múltjával, a…..
Fishwalker 2013.07.22 08:49:09
@okosallah: Nos bár a módszert amivel létrehozta nem értek egyet és nem sírom vissza, de felhasználni lehetne: a TSZ-ek.
Gyártott még mosógépet, ami nem ment 5-10 év alatt tönkre, gyártott rádiót/Tv-t ami nem ment 2-10 év alatt tönkre.
Úgy lehet mondani, hogy a mostani kapitalizmus kiöli az emberséget az emberből, azt a tulajdonságát amivel idáig vitte. Ha leszarod a közösséget, akkor ne várd el, hogy ő foglalkozzon veled és problémáiddal. Az erősebb kutya ugat, és jelen esetben az éhező tömeg lesz az erősebb.

@Fekete Pestis:
Egy szóval nem mondtam, hogy a gazdagokat (multik mögött is ők vannak, így különválasztani értelmetlen) békén hagyjuk, sőt az általam vázolt rendszerben minél többet keres valaki annál több teher rakodik rá. (És nem egyenes arányossággal)
Nyugdíj igenis meg nem is. Kell lenni egy alap összegnek, amit mindenki megkap, ami csak a tisztességes életben maradáshoz elég. Ezt ki kell egészíteni egyéb magánnyugdíjjal ha többet is szeretne az ember.
Te is csak egy tégla vagy a rendszerben, mindig mindenki helyettesíthető. Tény vannak olyanok akik könnyebben vannak akik nehezebben.
És bizonyos értelemben egyelő. És szerintem a te vadkapitalista nézeted a hibás, mert nem veszi észre, hogy a nemdolgozó fogyasztóra éppannyira szükség van, mint a dolgozóra.
Fishwalker 2013.07.22 09:27:17
@Gyingizik: Nem tűnt fel, hogy Orbán is ugyanazt verte keresztül, csak közben mást mondott.
Fishwalker 2013.07.22 17:37:21
@Gyingizik:
A jegybanki alapkamat csökkenés pozitív, de hogy ezt azáltal érjük el, hogy felárat fizetünk a kölcsönökre, nem biztos hogy megéri.
A bankadónak köszönhetően jelentősen csökkent az ipari hitelek száma, ami azt jelzi, hogy fejlesztések, beruházások maradnak el. Ennek nem most, hanem 5-10 év múlva lesz hatása, ugyanúgy, mint a szektoradóknak.

A nyugdíjak egy részét nem emelni, hanem csökkenteni kéne.

Tanári béremelés nincs, ha az 50%-ot vezetik be, akkor sok tanárnak még csökkenni is fog valószínűleg. Mert közben elesik a túlóráktól.

Célirányos rombolás nem volt, ez egy demagóg baromság. Nézetek vannak, és a nézetek által kijelölt út. A világban bekövetkező változások határozzák meg, hogy az a lépés végül jó vagy rossz eredményt hoz. Pl.: Medgyesi és Gyurcsány azért ment bele az államadósság elengedésébe (Amiből a választási ígéreteiket próbálták meg megvalósítani. Volt amit sikerült, volt amit nem.) mert abban bíztak, hogy az előre jelzett gazdasági fellendülés bekövetkezik, és ennek hatására simán kifizeti az ország. De nem fellendülés jött, hanem válság, így egy elsőre gond nélküli lépésből teher lett.

Ami most megy, az pedig rövidtávon lehet változásnak tűnik, de hosszútávon egyértelműen romboló hatású.
Legalábbis a Nestlé vezérigazgatója így gondolja. Szerinte minden vízforrást privatizálni kell, és extrém nézet azt gondolni, hogy a vízhez valamiféle köz, vagy emberi jogok fűződhetnek. Vegyél Nestlé palackozottat, vagy dögölj szomjan. ..
Fishwalker 2013.04.22 08:11:40
@sánta vas: A föld ugyan a tied, de a földben/alatt található vízkészlet már az államé, így a kútfúrást engedélyeztetni kell, aminek persze van anyagi vonzata is. Pláne, hogy a kútból nyert vizet, bele lehet engedni a csatornába, ami után meg csatornadíjat kéne fizetned.

@sanyix:
Igazad van, a víz mennyisége állandó, és még az sem igazán zavaró, hogy sokan vagyunk.( A testünkben tárolt vízmennyiség az egészhez viszonyítva elenyésző.) De az esővíz sok helyen amint leér szennyezett lesz, tisztítás nélkül, (ami környezetszennyező) fogyasztásra alkalmatlan. A víz megtisztítása a természetnek is rengeteg idejébe telik. A maradék helyen felfogott esővíz pedig azért nem fogyasztható, mert túl-sterilizáltuk már magunkat, és ha azt kezdené el a sok városi inni, akkor pár napra jelentősen megnőne a wc papír igény.
A Viasat a jóseggű focistalányok, az újra levetített Éden Hotelek és a címlaplány-karrierről álmodozó munkásnők után továbbra is a Nobel-díj nélküli, lufimellű csajok mutogatásával próbál nézőket átcsábítani a két legnagyobb kereskedelmi adóról. Ennek jegyében…..
Fishwalker 2013.04.12 12:08:10
@random guy: Hát délre. Merre más felé lenne.
Úgy látszik a közmunkásokra csak akkor szeret hivatkozni a kormány médiakutyája ha a foglalkoztatásról beszél, vagy hazugnak nevezi. Egyéb esetben képtelen felismerni a benne résztvevőt, még ha az ott is van előtte, de az is lehet nem is szabad beszélni róla. A Marcal gátján…..
Fishwalker 2013.04.10 17:59:00
@Firk: A 47e a tavalyi, a 49e az idei bér.
A 10% egy nagy kamu, bár te lehet beveszed. Igaz, hogy annak a szerencsétlennek az a 10% spórolás 100-1000forint/hó sokat számít, de közben a tehetősebbeknek sokkal nagyobb kedvezmény, amire semmi szükség.
A tűzifa, és vagy tűzifa támogatás nem volt mindenhol, és ahol volt ott sem volt elég az idei télre. De visszatérve a 49-et úgy kell érteni, hogy családonként 1 fő vehet részt benne, tehát hiába vannak egyéb támogatások a bér minimálisan 2 emberre oszlik el. Így máris csak 24,5 ezer forint/fő. Ha van gyerek ugyan van támogatás, de akkor ez az összeg több felé oszlik.

Abban igazad van, hogy a riportban nem kell sorsokat bemutatni, viszont ha a többieket megemlítették (önkéntes, tűzoltó, stb.) akkor őket is illett volna.
Az ócsai lakópark az Orbán-kormány hatékonyságának állatorvosi lova. Már amennyiben egy lakópark vagy a hatékonyság mint olyan, fogalmilag ugyebár ló lehet. Mindenesetre az ócsai eset tipikus példája annak, hogy mit és hogyan lehet a legbonyolultabban, a legdrágábban és…..
Fishwalker 2013.02.21 07:59:08
@Semper Fidelis: Annyi, mint annak idején Dunaújvárosba vasművet telepíteni. Bár lehet annak azért több értelme volt, már csak azért is, mert ők befejezték az egészet, és nem álltak le félúton.
Vajon feloszlatja-e a bíróság a Fideszt? Ezt a 4K! kezdeményezte az ügyészségnél arra hivatkozva, hogy a párt nem tartott kongresszust 2012-ben, pedig a ptk. szerint évente kellene. Az újra-új ptk. is ugyanígy rendelkezik majd, ez a szabály általában az egyesülésekre is vonatkozik.…..
Mesterházy Attilának nagybetűs nap, amikor valamit mond. Mert többnyire unalmas, ötlettelen, szellemtelen figura, aki kiváló címerállata a legnagyobb ellenzékinek mondott tesze-tosza pártnak emiatt. Szóval a semmitmondó ember mondott valamit, de talán jobb, ha inkább visszatér a…..
A Fidesz frakcióvezetője szerint a szocialista hagyatékként ránk maradt választói regisztráció elsöprésével az elmúlt nyolc év sötét árnya is felemelkedhet Magyarországról. A Gyurcsány Ferenc által még 2008-ban megszavaztatott és csak 2014-ben életbe lépő törvény…..
Fishwalker 2013.01.08 09:11:39
@FIDES AGITÁTOR: Akérdések jogosak, a megoldás pedig kézenfekvő, más kérdés, hogy ez lesz-e.
A 2 megoldás: Ügyfélkapu, nagykövetségek.
Fishwalker 2013.01.08 09:52:43
@FIDES AGITÁTOR: A külképviseleteken eddig is volt lehetőség a szavazásra, így erre megvan a gyakorlat már. Az ügyfélkapuhoz elég sok helyen hozzá lehet férni, nem kell elutazni, amúgy pedig aki nagyon akar az majd utazik. SZ.v.sz. amúgy sincs sok közük ahhoz, hogy idehaza ki irányítja az országot.
Ok, ok, ez is komolyabb, de mivel a sajtóban (még) nem jelentek meg ezek a gondolataim a kormány tárgyalási taktikájáról, megosztom veletek - talán idevágó. Az itt jobbra (:))lévő kérdés is jó egyébként . Én speciel baromi sokat. Tulajdonképpen én mindig fizettem azért ha…..
Fishwalker 2012.12.22 22:18:13
@Józsi bá': Elvben lehetséges, de elég nehézkes kivitelezni. Ugyanis félévente minimum 15 kreditet teljesíteni kell, különben fizetni kell valamekkora összeget. (Egyetem, és szak válogatja) Elég sok egyetemen bevezették, hogy az elbukott kreditek után fizetni kell szintén. Tehát ha fizetés nélkül akarsz az egyetemen lógni. Akkor majdnem minden félévben 15 kreditet kell felvenned, és azt teljesíteni. De ha ezt megcsinálja, akkor is maximum annyival kerül többe az államnak, hogy a 3 évre igénybe vette a diákkedvezményt. Az ugyanis nem kerül semmibe az államnak, hogy van egy hallgató akinek nem kell fizetni a tanulását, mert fel sem vesz tárgyat? Vagy az ilyen után mit is kell fizetni?
Szmfszm megáll! 1. A youtube jobban irtózik a meztelenségtől, mint sémi nép fia a szalonnától, az alábbi szülős videó csöccsel, szőrös puncival már negyedik hónapja látható. 2. Bár az anyuka az elején magyarul szólal meg, a videót közzétevő személy arabul feliratoz…..
Az ír kormánynak még Matolcsy lázálmait is megszégyenítő ötlete támadt: mi lenne, ha a bankok elengednék az ügyfelek adósságának nagy részét? A szándék érthető: ezáltal az emberek felléleghezhetnének - pénzügyi értelemben -, az ingatlanpiac ismét működni kezdene, igaz,…..
Fishwalker 2012.10.10 13:11:08
@bankvezér:
Németország: 6,9 % ('12 szeptember. 27.)
Egyesült Királyság: 8,4 % ('12 április 18.)
Egyesült Államok: 7,8 % ('12 oktober 7.)

Ez a fejlett nyugati magas munkanélküliség?
Ja és ott nem valósítottak meg unortdox gazdaságpolitikát.
Manapság az Európai Unió rengeteg kritikát kap azért, hogy bajba jutott tagországainak nem nyújt kellően hathatós támogatást. A mi kormánypárti politikusaink is előszeretettel használják lábtörlőnek a csillagos kék zászlót. „Brüsszel nem Moszkva, nem diktálhat nekünk”…..
Fishwalker 2012.10.06 15:28:12
@atti.atti: Akkor szerinted ki fizeti meg a: bankadót, a csekkadót, az automata adót, a telefonadót, a cigaretta adóját, a benzin adóját? A rendszerbe akárhány szintet beépíthetsz, és akármennyikre kivethetsz adókat, a végén úgyis a lakkosság fizeti meg. Nincs olyan adó, amit idővel ne mi fizetnénk.
Bár a kormányzat évről-évre halogatja a nyugdíjrendszerben az egyéni számla bevezetését. Idén ismét hangzatos tervekkel állt elő. A középosztály baby-boomjának előmozdítása érdekében ugyanis csökkentenék a gyermektelenek és az egygyermekesek, s növelnék a három- illetve…..
Fishwalker 2012.06.25 13:01:11
@belekotty: Nem egyszerű, de nem is annyira bonyolult. Legalábbis amikor a manyupot bevezették, még sikerült megoldani.

A gyerekvállalás egy megoldás, de számomra sokkal problémásabb az a réteg, amelyik keveset keres, és nem azért nem vállal gyereket, mert nem akar, vagy nem tud (biológiai értelemben), hanem aki a jövedelme alapján nem akarja bevállalni. Ez a réteg akkor sem fog tudni félretenni, ha nincs gyereke. (pl.: tanár házaspárok) Persze lehet mondani, hogy csak max 1-2% de ha a sok kicsit összeadjuk, lehet nem 1-2% lesz a végén.
Igazi hétköznapi nagyvállalati mélysuttyósággal találkozott Balázs a T-mobile-nál, amikor ellopott telefonja után eredt. Első körben a számok letiltásán kívül nem segítettek, de az igazi horror akkor jött, amikor csodával határos módon megtalálta a telefonját a józsefvárosi…..
Úgy tűnik, Scheiring Gábor eltökélte, hogy baloldaliságát bizonyítva a szakszervezeti mozgalmat támadja meg... de a képviselő úr téved: a szakszervezet nem politikusokból, hanem a munkát jól ismerő emberekből áll. A LMP gazdasági szakpolitikusa blogján a szakszervezeti mozgalom…..
Fishwalker 2012.06.05 15:22:52
Szerintem az LMP-s politikus egy helyen téved. Mégpedig ott, hogy az MSZP-vel próbálta összemosni, pedig valójában a Fidesszel kellett volna. Érdekes módon az elmúlt 2 évben egyik szakszervezet sem sztrájkolt, semmilyen megszorítás ellen.

LM
@Trackback:
örülök neki, hogy neked 26 éve ilyen jó munkahelyed van, hogy mindig akkor vehetted ki a szabadságodat, amikor akartad, hogy nem kellett munkát keresned, és mivel az előző rendszerben kötelezően felvettek, nem kellett próbaidőn lenned. Sajnos viszont rengeteg esetben ezekkel a jogokkal visszaélnek a munkáltatók. És ezért kellene korlátozni. Csak a te általad érzékelt világig nem jutnak el ezek az ingerek.
Lám, lám ... és egyesek azt mondják, hogy Matolcsy Gyuri be van havazva, mert döglődik a gazdaság, sok a tennivaló... hát nem! A jó Gyuri mindenre figyel, még arra is, hogy Schmitt Pál, illetve a volt elnökök juttatásai sarkalatos, vagyis kétharmados törvény legyen. Az egyszerű…..
Fishwalker 2012.06.02 14:05:39
"Mert nem a hibákról kell beszélni , arról beszél itt a sok anonim , a sok névtelen blog , meg az ellenzék , az az ő dolguk ."
De a hibákról kell beszélni, mert ha azt meghallgatja az ember, és elfogadja, akkor tud fejlődni, tanulni, hogy legközelebb ne kövesse el.
"Igen az irány jó és fejldőik az ország ."
Az ország nem fejlkődik, legalábbis a 0% GDP az nem fejlődés.

" Az államadósság csökken ."
Nem csökken, és legjobb tudomásom szerint most magasabb, mint amikor átvették.
" Más országokban is átveszik amit mi csinálunk , szóval ennyi ."
Átveszik, csak nem úgy, ahogy mi csináljuk. Apróbb fogalmazásokon nagyon sok múlik. Meg a bevezetés ütemezésén is.
"Nyitva van a szemem és körbenéztem . Nincs itt semmi szar"
Feltűntek azok a közvélemény kutatások, hogy az országot elhagyok, és elhagyást tervezők száma rekor magasságban van? Ha minden rendben lenne, azt hiszem, ez nem így lenne.

"Schmitt Pál témáról annyit , hogy ami jár az jár , sokan ugyanígy eltennék , még azok is akik most mondják hogy nem járna neki .... Miért milyen helytelen dolgot követetett el SCHMITT PÁL ?"
Lopott és hazudott. Az egész ország előtt.
" ugyanis forrást használni lehet ,"
Lehet, de meg kell, és akkor is meg kellett jelölni, ha nincs megjelölve, akkor LOPÁS.
"és a bizottság elfogadta hogy jó volt a dolgozata" ,
A bizottság csak annyit mondott ki, hogy az akkori gyakorlatnak megfelelt, azt, hogy szabályos, azt nem hozta ki, mint ahogy utána a testület visszavonta a címet. Ha minden rendben volt, miért vonták vissza?
"SCHMITT PÁL - nak is vannak hibái ahogy mindenkinek , hisz gyarló emberek vagyunk , bár te csak egy emberszerű lény vagy hisz írni sem tudsz , és névtelen is vagy . :)"
Nem a hibákkal van a gond, de ha ekkora hibát elkövettem, akkor nem leszek államfő, ha meg már lebuktam, akkor fülem farkam behúzva eltűnök, és nem állok ki, hogy már pedig nekem a 150 milliós ingatlan jár.
És te könnyen beszélsz anonimitásról, te fizetett kommentelő vagy, neked nem kell félned, hogy holnap felkerülsz egy feketelistára, ami alapján már szóba sem állnak veled többet.
Fishwalker 2012.06.02 14:28:49
@Lencsés István: Te el is hiszed amit írsz, vagy csak írod? Esetleg elgondolkodhatnál, hogy a másik nem hülye hazaáruló, hanem ugyanolyan ember mint te, és ha máshogy gondolja, akkor esetleg talán előfordulhat, hogy nem minden úgy van, ahogy te látod. A kommentjeidre a következőben reagálok, bár sok értelmét nem látom.
Fishwalker 2012.06.02 14:48:57
@Lencsés István: "Az euró nem érdekel itthon senkit nekünk forintunk van ."
Igen, forintunk van, csak éppen az államadósság, és egy csomó magánhitel valutában van, és hogy ezekre mennyi forintot kell költeni, az nagyon nem mindegy.

"Stadionokat kell építeni , mert bevételforrás de ez se zavarjon ...."
Bevételforrás? Néztél mostanában meccset(grundfocit)? Az a 200 fő/alkalom nem bevételforrás. Egy gyengébb jégkorong mérkőzésen többen vannak kint. De lehet sokkal értelmesebb dolgokra is költeni a pénzt, amiből sokkal több bevétel lenne.
"Amúgy a 300 forintos euróról még annyit hogy nem rajtunk múlik ott a dolog hanem például a görögökön is de ez se zavarjon . "
Rajtuk is, meg rajtunk is múlik, de mi semmit nem teszünk érte. Miért van az, hogy míg Gyurcsánynak nem kellett 2 hét a megegyezésre, addig Orbánék 7 hónap alatt tárgyalni sem voltak képesek leülni?
"Az EU - ban lenni jó dolog , de ne szóljanak bele olyan dolgokba amihez közük 0 ."
Nem szóltak bele, ők csak a vállalásainkat kérték számon. Nem mondták meg, hogy mit csináljunk, csak azt, hogy mi nem tetszik nekik, és mint partnereknek ezt figyelembe kéne vennünk. És amig nem mondták meg konkrétan, hogy mivel van bajuk, addig Orbán Vitya adta az értetlent, amikor meg megmondták, akkor meg ne szóljanak be. Ez kb. egy óvodás értelmi színvonala.
"Az adókra is szükség van , ugyanis most az államadósság csökkentése a legfontosabb és az csökken is , így a kormány pilitikája is jó ."
az államadósság NEM csökken. És nem, most nem az a legfontosabb, most a legfontosabb, hogy ne nőjön, a gazdaság stabilizálódjon, és az adórendszer egyszerű, és hosszútávon kiszámítható legyen. Az, hogy a hitelekre ne kelljen annyit költeni, ez pedig akkor lesz, ha az árfolyamok csökkennek, ahhoz pedig az előbb felsoroltak kellenek.
"FIDESZ banda nem létezik csak FIDESZ mint párt létezik ."
Tudom, Simicska pedig nem oligarcha, hanem nagytőkés, és amúgy is csak Gy. F. az oligarcha.
2A haza alatt mindenki mást ért , valaki a huza - vona pártját is belérti , pedig az nem haza .... A hazáért dolgoznak , csak mondom sírsz felesleges dolgok miatt , így nem látod a sok jót ."
Ami nincs, azt nehéz látni. Persze elismerem, hogy vannak jó ötleteik, és elképzeléseik, csak éppen nem azt valósítják meg, és nem úgy ahogy kéne.
"Úgyis ők lépnek újra kormányra azért van a sok kétharmados törvény ."
És ha nem lesz meg a 2/3 akkor mit csinálnak? Vagy mivel választási csalás lesz, meglesz a 2/3. Esetleg te tudsz valamit, amit a belső körön kívül senki más a világon? Mert azzal a 20% szavazóval még a többség is kérdőjeles.
" Azon ne csodálkozz hogy mindenhova a saját embereit ültetik be ,ezt mindenki így csinálná ."
ez tévedés, tény, hogy sok ilyen volt, és lesz is. De nagyon sokan maradhattak, csupán a szakértelmük miatt. Most ilyen nem volt, pont ezért van a fejetlenség és a rengeteg hiba az összes minisztériumban.

"Akik pozíciókban vannak azok értenek a munkájukhoz , de ez se zavarjon ...."
Pl. Matolcsi, aki már többször bizonyította, hogy nem tud összeadni, kivonni.
"A fizetésükről annyit , hogy nem véletlenül kapja mindenki már csak 1 helyről a pénzét , régen ez nem így volt , tehát erről is ennyit ."
Engem kurvára nem érdekel, hogy hány helyről kapja a fizetését. Engem 2 dolog érdekel. 1: Ne legyen több, mint az átlag magyar kereset. (Ebben az esetben ügye azért küzdenének, hogy magasabb legyen az átlag.) 2. Az összes keresetük ne legyen több ennél. Ha ezt 16 helyről kapják, leszarom. És ne egészítsék ki mindenféle extra juttatással.
"A legnagyobb baj hogy te és sokan politikáról beszélnek , pedig ezek lelki kérdések , de itt a többség ( mert sajnos ilyenek a divatmagyarok ) csak sírni tud ."
Én féltem tőlük, de bíztam is bennük. Bíztam, hogy tényleg azt fogják csinálni amit mondanak. De nem azt csinálják.
  A május 6-i parlamenti választások óta a korábbi írásomban már február végén megjövendölt Grexit egyre inkább elkerülhetetlen végkifejletté válik. A kérdés ma már nem az a különböző elemzők, sőt egyre inkább az eurózóna vezetői között sem, hogy kénytelen…..
Fishwalker 2012.05.22 15:55:31
@kvpsgb: nagyon leegyszerűsíted a dolgokat, a görögök gyors felállásában én nem hiszek. A csőd után viszont hatalmas szintvonalesés következik be, lényegében az ipari kor elejére hullanának vissza.: az állam nem tud senkinek fizetni, fizetést adni, a kereslet emiatt drasztikusan esik, emiatt munkahelyek ezrei szűnnek meg, ami újabb keresletcsökkenést okoz. Az új fizetőeszköz a leértékelés után is romlani fog. Külföldi befektetők nem hogy pénzt hoznának be, de még a maradékot is próbáljak majd kimenteni. Az állam nem kap majd rendesen rövidtávú hiteleket a beindításhoz.
És az EU szempontjából: A görög csőd egy olyan jelzés a befektetők felé (akiknek részben köszönhetjük az egészet), hogy a többi válság szélén táncoló ország (Spanyol, Portugál, Magyar) szintén nem biztonságos. Tehát mi sem kapunk rendesen pénzt. És itt nem újabb hitelekről van szó, hanem a meglévők megújításáról. És ez az ördögi spirál veszélyezteti az egész EU-t. Pont ezért gondolják sokan, hogy az EU engedni fog, mert nem engedheti meg, hogy akár 4-5 ország is leszakadjon, és az elmúlt 20 év küzdelmeit újra keljen kezdeni.
      Hölgyeim és uraim, jó napot kívánok! Köszönöm szépen a meghívást! Amikor készültem erre a mai előadásra, valahogy a fülembe csengett Ralf Dahrendorfnak az a 20 évvel ezelőtti mondása, amelyet oly sokszor idézünk: a politikai rendszert 6 hónap alatt meg lehet…..
Fishwalker 2012.05.20 23:38:45
@Arbet: jó jó, de akkor kire? Ki fog itt x. rendszerváltást csinálni? Első körben programnak elég csak ilyen nagy vonalakban felvázolt, mint a Bajnai irományok. Aztán ha szimpatikus, akkor talán kap lehetőséget a kibontásra. De jelenleg a magyar közéletben nem tudok ilyen emberről.
Fishwalker 2012.05.21 07:58:04
@pánpéter: a csodálatos ötletek megvoltak, ha rendesen figyelted volna a sajtot, és nem csak a narancsműsorokat / újságokat, akkor tudhatnád, hogy a legtöbb elképzeléshez 2/3 kellett volna, viszont a Fidesz nem hogy megszavazni, még tárgyalni sem volt hajlandó. Ami maradt kis játszótér, azt pedig a magyar nép "bölcsen" leszavazta, most helyette pedig hasonlót kap szarabb

kivitelben.@salamander: Elmélkedi lehet rajta, lehet, hogy nem magyarok állnak mögötte, de szerintem a H. és H. mögött saját maguk állnak. Mindenesetre az elmúlt 22 év politikájának fő bűne, hogy már nem bízunk meg senkiben, és úgy gondoljuk a mindegyik velejéig korrupt. Ezen szemléleten, próbáltak meg változtatni azzal, hogy hagyták lebukni, és felelősségre vonni a korrupcióba keveredett társaikat. Ezt a Fidesz viszont kihasználta, és a korrupció bélyegét rányomta mindenkire, aki nem velük volt. Ha valaki megpróbálná kívülről nézni, rájönne, hogy a rendes tisztességes politikai elit pont a Fidesz miatt nem alakulhat ki.
Fishwalker 2012.05.21 09:05:35
@söralátét: Annyira szeretem amikor ilyen semmitmondó propagandista mondatokat nyögnek be. Én is tudok ilyet írni: Orbán regnálása már 400 milliárd dollárba került az országnak. és hogy honnan a szám, hát valahol hallottam. Kérem az ilyeneket mellőzni. Vagy ha már mondasz ilyeneket, légy szives a forrást, és azt, hogy miből is áll össze ez a 20 milliárd dollár.
Ezenkívül, ha az IMF hitelre akarsz célozni, akkor jelzem, hogy azt még Gyurcsány vette fel, hasonló célból mint most Orbánéknak kéne.
Tegnap folytatódott az ország leghíresebb mókamesterének "one-man" showja, mindenki kedvenc Gyurija bejelentette a végleges-közeli formába öntött új adóterveket.Kicsit visszaugorva az időben, Matolcsy György tavaly novemberben végén írt egy sarkalatos törvényt, amelynek az volt a…..