Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mikka-Makka

0 bejegyzést írt és 429 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vendégszerzőnk, Bencsik Gábor írása. Egyáltalán nem teoretikus, hanem valódi kérdés: miközben a muszlim férfiak tetszés szerinti ruhát hordhatnak, a mi normáink szerint elfogadható-e, hogy a hozzájuk tartozó számos muszlim nőnek Európában is úgynevezett burkát, az egész…..
Mikka-Makka 2015.08.03 18:04:32
@Bencsik Gábor: hogy mi változott Afganisztánban?
ennyit a hozzáértéséről. a taliban folyamatosan szorítja vissza a kormányerőket a jelképes helyőrségekből is, a kormány lényegében a túlélésre játszik, az amcsik deklarált(!) célja erre az évre hogy megússzák látványos összeomlás nélkül , de amúgy tényleg semmi rendkívüli
az arab országokban ugyanúgy megindult a nyugatosodás, reformmozgalmak, csak legtöbb esetben marxista vonalon, amiket az usa a hidegháború jegyében jól megnyírbált. a radikális iszlám térhódítása ezen reformok elleni mozgalomként indult általában nyugati támogatással
ennek ellenére a változást, "a nyugatosodást" nem lehet megállítani, ami manapság történik az mind kétségbeesett hátvédharc
a bevándorlók általában dolgozni, élni akarnak csak, a problémák a másod-,harmadgenerációval szoktak kezdődni, ennek orvoslása, az ő integrációjuk bonyolult feladat, de nem hinném h lehetetlen
+1 a magyar kivándorlásról: a magyar nép szeret a seggén megülni, a szomszéd városba se szívesen költözne munka miatt, amikor ekkora tömegek képesek elmenni Angliáig h meg tudjanak élni, akkor már óriási bajok vannak az országban
Nem mi találtuk ki, egy muszlim teológus mondta a török tévé egyik műsorában, és ha ez nem lett volna elég, előtte azt is kijelentette, hogy az anális szex, illetve a szadista szexuális aktusok váláshoz vezetnek, így hithű muszlimok lesznek szívesek ettől tartózkodni. A…..
Mikka-Makka 2015.07.14 17:14:41
@Ad Dio: szóval ha én előadom a tv-be hogy hiszek a Repülő Spagettiszörnyben és a riporter ki merészel röhögni akkor az egy intoleráns szakmai 0? ok..
Palmyra az Iszlám Állam kezén Változnak a frontok a közel-keleti önjelölt kalifátus, az Iszlám Állam körül. A barbár terrorcselekményeiről elhíresült „állam” legkeményebb és legsikeresebb ellenfelei a saját állami létük megteremtéséért is küzdő kurdok; míg a…..
Tök őszintén bevallom, nekem eddig a Fallout 4 a legnagyobb durranás az E3-on. Nehezen rajzolnám körbe, hogy igazán mi miatt, mármint melyik játékelem, vagy apró részlet nyerte el a figyelmemet, ráadásul úgy, hogy előre tudni lehetett, hogy valami bejelentéske azért akad majd. Ha…..
Saját otthonában lőtték fejbe hétfőn a török tehetségkutató 19 éves sztárját, a kurd származású Mutlu Kayát, írja a BBC. Az énekesnő a Guardian szerint kritikus állapotban van. Mutlu Kaya az ország északkeleti délkeleti részén fekvő Diyarbakir tartományban lakott,…..
Mikka-Makka 2015.05.19 17:35:08
@dreamhotep: azt ugye tudod hogy az iraki kurdok a térség legliberálisabb népsége vallásszabadsággal, nemi egyenlőséggel
ne általánosítsunk pls
1945. október 9-én a Louise névre keresztelt, nagy erejű tájfun elérte Okinavát, miután váratlanul irányt változtatott az óceán felett, nem hagyva időt az ott állomásozó amerikai csapatoknak a felkészülésre. 44 hajó elsüllyedt vagy súlyosan megrongálódott, továbbá megsemmisült az épületek négyötöde…..
Vona Gábor hétvégi évértékelője váratlanul erősre sikeredett, Török Gábor szerint egyenesen a legfontosabb beszédét mondta el a Jobbik elnöke. A Vona-beszédnek nem csak saját pályája szempontjából, de a belpolitikai piac-újrafelosztásban is jelentősége van: az egykori…..
A szókimondó fogalmazásáról elhíresült, magát nem istenkeresőként meghatározó publicistával azért készítettem interjút, hogy velem együtt olvasóim is teljesebb képet kapjanak arról a vitáról, amitől nem csupán élénkebbé, de – beszélgetőtársammal együtt hiszem – értékesebbé is vált a társadalmi…..
Mikka-Makka 2015.01.20 12:37:50
@titok84: ha nem tetszik nem olvasod, ennyi
mindenkit más dolog sért, erre nem megoldás a tiltás

@lezsolt85: gratula, kezdjek el a bibliából idézgetni vállalhatatlan mondatokat?
akkora nagy iszlámszakértő vagy hogy még azzal se vagy tisztában hogy a radikális iszlám csak 1-2 évtizedes jelenség, egyáltalán nem volt jellemző korábban
a radikális iszlamisták egy hangos, de számban csekély kisebbséget alkotnak az iszlámhívők között, ez is tény de azért nyugodtan általánosíts csak
Igaz, hogy az idei harmadik teljes győzelmet hozó októberi választás után mintha lekapcsolták volna a villanyt a Fidesznél, s a párt mintha vaksötétben botladozna a hatalompolitikai mesterterv teljes sikere után. Igaz, hogy 2010 óta nem volt ilyen aktív tüntetéshullám a négy éve…..
Van egy régi mondás ami unos-untalan előkerül ebben a szépségesen randa informatikai világban: a Microsoft folyton utolsónak érkezik a buliba, de aztán ő marad a legtovább. Nos híveim, már megint valami hasonló bontakozik ki. Ásítsunk, legyintsünk, nevessünk, ki-ki…..
Nagyon régen nem láttam Frizbit, Hajdú Péter műsorát ugyanis önszántamból nem vagyok hajlandó végignézni, az Index meg van annyira jó fej, hogy nem kötelez rá. A Pataky Attilával ezen a héten készült beszélgetés láttán azonban meginogtam, lehet volna értelme nézni ezt a…..
Mikka-Makka 2014.12.04 16:45:13
„Három módja van azon birodalmak megtartásának, amelyek, mint mondottuk, maguk szerezte törvények alatt, szabadságban élnek, amikor meghódítják őket. Elsőbben is, elpusztítani, másodsorban közöttük lakni, harmadsorban saját törvényeikkel élni hagyni és adófizetésre…..
Mikka-Makka 2014.11.24 14:16:37
@Mr Falafel: "atomfegyver másik atomhatalom ellen csak elrettentésre jó"
ennél egyszerűbben nem tudom leírni, ha a hidegháború alatti kölcsönös paranoia idején volt annyi józanság mindkét fél vezetőiben akkor kevéssé valószínű hogy majd ma bárkinek is jó ötletnek tűnik az egész világ elpusztítása
Tagadhatatlan, hogy a tegnapi választás legnagyobb győztese a baloldalon az a Gyurcsány Ferenc, akit már mindenki szeretett volna politikai értelemben egy szépen kidolgozott márvány sírboltban látni. Legalábbis ezt hittük eddig. Tegnap az EP-választáson azonban Gyurcsány és pártja,…..
A Médianéző elemzése szerint a hazai sajtó a sorozatok közül a legtöbbet az HBO zászlóshajójával foglalkozik. A cég január 1. és április 25. között szemlézte a tévékben látható szériák médiavisszhangját a magyar nyelvű online hírportálokon, a rádiókban,…..
Mikka-Makka 2014.04.30 15:31:37
@vuvuzela importőr: ha neked a búra alatt az etalon akkor sztem inkább maradj csöndben:D
Vigyázat, enyhe spoilerveszély! Ha még nem tartasz Ned Stark lefejezésénél, ne is olvasd tovább a cikket! Az, hogy a Trónok harca HBO-verziója mennyire eltér a regényektől, talán a Tyrell-ház hercegnőjén, Margaeryn látszik meg a legjobban. Ez a karakter ugyanis egy szende…..
Mikka-Makka 2014.04.07 18:46:16
@-Szűcs Gyula-: lassan a GOT fan igazolványodat is vissza lehet adni, nem volt az szende szűz a könyvben sem, függetlenül attól h Cercei vádjaiból mennyi igaz
Hát a földi Középföldén, azaz a Tolkien-rajongók Mekkájának számító Új-Zélandon! Mondjuk ugyanúgy kötél van a nyakában mint Szaddamnak Irakban, vagy nálunk az Orbán-szobornak, úgyhogy valószínűleg az aucklandiak is ledöntik a szobrot, ha (SPOILER ALERT!!! Csak akkor jelöld…..
 „Aki dudás akar lenni pokolra kell annak menniott kell annak megtanulni hogyan kell a dudát fújni.”(Népdal) Oscar Wilde halhatatlan művében Dorian Gray, a szép és ártatlan ifjú arcképét megfesti Basil Hallward, a festő, megörökítve őt az ifjonti szépség és ártatlanság…..
A manapság az Oroszország, az orosz befolyás ellen megafonokkal és kurucos kardcsörtetéssel támadó Összefogás nagy visszatérője, Gyurcsány Ferenc a maga részéről 2008-2009-ben lazán összerúgta a port az EU-val a Nabucco versus Déli Áramlat ügyében, melyről praktikusan csak…..
Mikka-Makka 2014.03.05 18:36:13
@szonár: nem írtam sehol h ma más lenne a helyzet
a krími bevonulás miatt erkölcsi kötelességünk tiltakozni, ha erre gondolsz
2011-ben sajnos végig kellett néznem egykori kedvenc márkám, a Jeans Club haláltusáját. Nézzük meg mi történt.  Április 18-án bombaként robbant a hír, mely szerint az év egyik legnagyobb nyár eleji kiárusítása kezdődött a Jeans Clubban. Minden terméket hatalmas…..
A japán biciklis e-mailben köszönte meg a Kerékagy blog közreműködését az ellopott bringa ügyében. A kellemetlenségek viszonylag gyorsan és simán megoldódtak, miután civil segítséggel a rendőrség szombaton egy piacon megtalálta a Kertész utcai hostelból elvitt összecsukható…..
Mikka-Makka 2014.01.27 16:59:43
@Mr. Közbiztonság Szilárd: a te érdekedben remélem h csak troll vagy és nem gondolod komolyan amiket írtál
„Az emberek többsége nem a pénzért, hanem azért dolgozik, hogy értelmesen töltse az idejét.″(Vásárhelyi Mária) Gyerekeknek 25, felnőtteknek 50, várandós nőknek 75 ezer forintos alapjövedelem havonta. Feltétel nélkül. Erről az elképzeléséről tartott…..
(Kép forrása: repavalleszurtnyul tumblr) Idén 2010-hez, 2011-hez és 2012-höz hasonlóan újra, immár negyedik alkalommal kérdeztük meg mandineres bloggereinket: hogyan értékelik a 2013-as évet? A napokban posztsorozatunkban válaszolnak kérdésünkre. Máthé…..