Regisztráció Blogot indítok
Adatok
politikus

349 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"A magyar demokrácia újjászületésének pillanata lesz az, ha az SZDSZ kiesik a parlamentből" - mondta Kövér László egy lakossági fórumon csütörtökön. A Fidesz volt elnöke szerint "minden gonoszság és elvetemültség, ami ma a politikában benne van" az az…..
Miközben Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter az önkormányzati testületek rossz gazdálkodását okolja a csőd közeli helyzetekért, addig a települések – többek között működésük fedezése érdekében – kötvényeken keresztül 270 milliárd…..
Gyurcsány Ferencnek számot kellene adnia arról, hogyan fordulhat elő, hogy a miniszterelnök cége a MeH-ben lobbizik saját érdekei érvényesítésére azért, hogy olcsóbban jusson áramhoz a mindenki más számára egyébként dráguló energiából - szögezte le Fónagy János szerdai…..
Gyurcsány Ferenc levele a parlamenti pártok elnökeinekTisztelt Elnök Úr/Asszony! Szélsőjobboldali radikálisok nemrégiben felgyújtottak egy üzletet arra hivatkozva, hogy az magyarellenes. Az ilyen és ehhez hasonló alávaló támadások a 20-as 30-as évek Magyarországát idézik: azt az…..
A szocialisták országos választmányában többségi álláspont, hogy jelenleg nincs szükség tisztújításra, mégpedig azért, mert a probléma gyökere nem az elnökségen belül, hanem a koalíciós pártok között keresendő. „Csak koalíciós válság van, kormányválság…..
Az  MDF szerint azonnali lépések szükségesek az egészségügyben. Nincs felelős egészségügyi miniszter, nincs felelős egészségügyi államtitkár, nincs közigazgatási államtitkár - sorolta Pusztai Erzsébet csütörtöki sajtótájékoztatóján. A kormánynak - akár…..
Szabadai Viktor a mai napon levelet juttatott el Szili Katalin Házelnök Asszonynak, Sólyom László Köztársaság Elnök Úrnak, a parlamenti pártok elnökeinek, a parlamenti pártok frakcióvezetőinek és a fővárosi frakcióvezetőknek.Az elmúlt napokban Budapest utcáin ismét…..
Szabadai Viktor az SZDSZ budapesti választmányának elnöke pénteken délutánra ellendemonstrációt jelentett be a XIII. kerületi rendőrkapitányságon a Hollán Ernő utcai jegyiroda előtti területre. A mai napon szélsőjobboldali hírportálok közölték: ismét tüntetést tartanak a…..
Az elmúlt hetekben egyre gyakoribbá váltak a Fidesszel szembeni támadások és erőszakos cselekmények - jelentette ki közleményében Cser-Palkovics András.A Szövetség Központi Hivatalánál elhelyezett gyakorlógránát, az V. kerületi pártirodát ért fenyegetés és a békéscsabai…..
Sólyom László köztársasági elnök találkozni fog a parlamenti pártok vezetőivel, hogy személyesen tájékozódjon a kialakult koalíciós válságról - mondta hétfőn Bicskén, az MTI kérdésére válaszolva. Az államfő szerint mindenki tudta, hogy március 9-től alapvető változás…..
Egyértelműen a főpolgármester és a miniszterelnök a felelős a BKV sztrájkért és a kialakult kaotikus helyzetért - jelentette ki a Lánchíd Rádióban a Fidesz fővárosi frakcióvezetője.Tarlós István szerint Demszky Gábor és Gyurcsány Ferenc az elmúlt években semmit sem tett,…..
A Századvég és a Forsense április 2. és 4. között kérdőíves kutatást végzett a kirobbant koalíciós válság megítéléséről és lehetséges következményeiről. A felmérés azt mutatja, hogy a megkérdezettek közel kétharmada egyetért Horváth Ágnes menesztésével, csaknem…..
MSZP Sztrájktörvény 2008.04.07 10:41:00
A napi helyzet alapján nem szabad módosítani, ez nagyon súlyos politikai hiba lenneCsak az Országos Érdekegyeztető Tanácson (OÉT) született megállapodás alapján lehetne módosítani a sztrájktörvényt – mondta Filló Pál, az MSZP szakpolitikusa hétfőn. Hozzátette: a…..
- Módosítaná a sztrájktörvényt az MDF, a párt szerint meg kellene határozni az elégséges szolgáltatások mennyiségét és formáját - mondta Hock Zoltán elnökhelyettes hétfőn az MTI-nek.      "Egyetlen egy helyen javasoljuk, illetve támogatjuk a…..
Két alkotmánybíró is távozik? A szocialisták nem támogatják Bihari Mihály újraválasztását, új jelöltről azonban még nem egyeztek meg. Az MSZP-ben, a Fideszben és a KDNP-ben sem tartják reálisnak Bihari és Kukorelli újraválasztását. Fodor sokallja a volt közjogi…..
Az SZDSZ részt vesz minden olyan egyeztetésen, amely az adórendszer átalakítását tárgyalja, ennek azonban nem négypárti, hanem ötpárti egyeztetésen kell történnie. A Szabad Demokraták Szövetsége örömmel fogadja Dávid Ibolya reagálását Kóka János pártelnök Corvinus…..
A kormányzati munka attól lesz hiteles, amit az emberekkel együtt elvégzünk, nem akaratuk ellenére boldogítva őketKiss Péter szerint nem a miniszterelnök-cserén keresztül vezet az út a kormányzóképesség megtartásához. A kancelláriaminiszter az MTI-nek és az ATV-nek adott…..
"Összesen háromszor szavaztunk arról, hogy április 30-ával visszahívjuk minisztereinket. Mindannyiszor az SZDSZ teljes vezetősége döntött így. Köztük volt a párt négy korábbi elnöke, Kuncze Gábor, Pető Iván, Magyar Bálint, Demszky Gábor is. Ők is teljes összhangban…..
"A mostani kormánykoalícióban a liberális párt április 30-ával befejezi közreműködését. Nem kértünk miniszterelnök-cserét az egyeztetések során. Nem a miniszterelnök személyével önmagában van problémája az SZDSZ-nek, döntésünk oka az, hogy elveszítettük a hitünket…..
KDNP Gyurcsány nem mond le 2008.04.04 10:12:00
Nemzetközi sajtótájékoztatón próbálta megnyugtatni a közvéleményt Gyurcsány Ferenc a kormányválság miatt. A szocialista politikus kijelentette: nem nyit utat annak a Fidesznek az előre hozott választásokkal, amelyiknek szerinte semmilyen programja nincs. Arra hajlandó lenne, hogy…..
A koalíciós partnernek kell eldönteni, hogy a programot koalíción belül, vagy kívülről támogatjaA reform és a biztonságérzet egyensúlyáról beszélt Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti képviselőcsoportjának vezetője csütörtökön egy salgótarjáni rendezvényen. Az MSZP…..
Nyakó István közleményeÜdvözöljük, hogy az MDF szakpolitikai javaslatot tett az egykulcsos adó bevezetésére vonatkozó indítványával. Fontos nemcsak a javaslat tartalma, de elsősorban annak ténye is, mert végre programokról szólhat a politikai párbeszéd. Várjuk az egykulcsos…..
Elfogadhatatlan és felháborító, az emberekkel szemben pedig végtelenül tisztességtelen, hogy a válság okozói a kormányból való távozásuk után végkielégítést akarnak felvenni - hívta fel a figyelmet Répássy Róbert csütörtöki sajtótájékoztatóján."Az MSZP-SZDSZ…..
Tölgyessy Péter a lassú agónia konstrukciójának tartja a kisebbségi kormányzást, melynek megsemmisítő vereség lehet a vége. Szerinte Gyurcsány jobban járna, ha négy hetes ultimátumot adna az SZDSZ-nek, és a megállapodás elmaradása esetén maga kérné a parlament…..
   A Magyar Demokrata Fórum a jelenleg parlamenti többséget alkotó pártokat, a Fideszt, a KDNP-t és az SZDSZ-t szakmai egyeztetésre hívja április 15-én, 15 órára, ahol közösen kidolgozhatunk, és még májusban-júniusban a parlament elé terjeszthetünk egy…..