Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ketzal

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vendégszerzőnk, Szabó Gergely, a Pénzriport szerzőjének írása   A Pénzriport ezúttal arra a kérdésre keresi a választ, hogyan lehetne segíteni az adósságcsapdába került több százezer háztartáson. Mind a makroszintű elemzések, mind az ezen a területen dolgozó szakemberekkel folytatott…..
ketzal 2016.06.19 00:08:06
@pitcairn2:
A középkorban csak a kamatfelszámítást tiltották, ezért szorgosan kidolgoztak több olyan módszert, amellyel a visszafizetendő tőke nagyságát tudták jelentősen megemelni. Mivel kamatot nem számoltak fel, hanem adás-vételnek álcázták az ügyletet (mint a deviza alapú hitel esetén), ezért látszólag nem volt uzsorás a szerződés.

Azt a tényt, hogy a deviza alapú hitel feltűnően hasonlít a középkori tőkeuzsorás konstrukciókra, nem az itt kommentelőknek, hanem a Kúriában üldögélő jogtudósoknak kellett volna felismerni.
Meg a jogásztársadalomnak.
De hát nem akarták.
ketzal 2016.06.19 00:24:19
@pitcairn2:
A római kori contractus mohatrae középkori, Maimonidész szerinti változatának mechanizmusa a következő:
1) Adós papíron elad hitelezőnek 10 db kecskét tavasszal, 2 ezüstért.
2) Adós kap 2 ezüstöt.
3) Adós egyidejűleg egy másik szerződésben kötelezettséget vállal arra, hogy hitelezőtől télen, téli áron visszavásárol 10 db kecskét.
4) A kecskék téli ára 10 ezüst/10 db kecske. Mert időközben a kecskék nőttek, etetni kellett őket, meg télen kevesebb is van belőlük.
5) Hitelező az ügyletből 10 ezüstöt realizál 2 ezüst ellenében.
A kecskék csak papíron léteznek, és papíron mozognak az adás-vételi szerződésekben.

Nem ismerős?
  Ha a 21. században előre akarunk lépni fenntarthatósági területen, az államnak is tennie kell az ügyben Általánosan elfogadott nézet, hogy a fenntarthatósági versenyben a vállalatoké kell legyen a vezető szerep, az állam, mint intézmény, jobb ha félreáll az útból,…..
 Ismerős történetek, gyakran szoktak ilyeneket mesélni a fiatalok a tábortűz mellet, hogy megrémisztik egymást. A horrorokban, mindig vérfürdő a vége. A valóságban ezek teljesen máshogy zajlódnak le.Ilyen Narancssárga Szem. Az Ohioi Mainsfied mellett él. Nem vicc, ezt a lényt…..
ketzal 2010.06.01 19:04:25
Kedves fiúk! Azért tévedtem az oldalatokra, mert az én német juhászom szeme is zölden világít, és azt feltételezem, hogy valami baja van.
De érdekesnek találtam az oldalatokat, és ha arra a kérdésre szeretnétek választ kapni, hogy honnan származnak az újonnan megjelent szörnyek (pld. chupachabra), nekem az a véleményem, hogy gén- ill. tudatmanipulációs kísérletek eredményei.
Ajánlom figyelmetekbe a következő oldalakat:
www.indexveszprem.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=2988:agyonvertek-az-ismeretlen-szoernyet&catid=125:tovabbi-hirek&Itemid=799http:/
/www.inforadio.hu/hir/eletmod/hir-216114
Ezekben Montauk környékén megjelent szörnyekről van szó, amelyeket le is fényképeztek.
A II. világháború után Montaukban titkos katonai kísérleteket végeztek, amelyek a Philadelphia kísérlet folytatásai voltak. A Philadelphia kísérlet eredetileg hajók radar számára láthatatlanná tételére irányult, de átment téridő manipulációba, majd a téridő manipulációs kísérletek tudatmódosítási kísérletekbe torkolltak. A Montauk project állítólag akkor ért véget, amikor egy ilyen tudatmanipulációs kísérlet folyamán különböző fantázialények záporoztak be az ablakokon keresztül.
ketzal 2010.06.01 19:18:14
A Montauk kísérlethez egyébként rémesen hasonlít a következő történet, amely Jorge Luis Borges: Képzelt lények könyve-ben található.

TÜKÖRÁLLATOK

A XVIII. század elején Párizsban kiadott Tanulságos és különös levelek egyik kötetében Zallinger jezsuita páter azzal a tervvel állt elő, hogy megvizsgálja, milyen ábrándok és tévhitek élnek a kantoni köznép közt; a bevezető felsorolásban megjegyezte, hogy a Hal olyan tünékeny, csillogó lény, melyet még senki meg nem érintett, bár sokan állítják, hogy látták már a tükrök mélyén. Zallinger atya 1736-ban meghalt, s megkezdett tanulmányát akkor egyetlen toll sem folytatta; százötven évvel később Herbert Allen Giles vette kézbe a félbeszakadt munkát. Szerinte eme Hal-hiedelem egy olyan nagyobb mítosz töredéke, amely a Sárga Császár legendás koráig nyúlik vissza.
A tükrök világa akkoriban nem vált szét, mint most, az emberek világától. Sőt nagyon is különböztek egymástól; a lények, a színek, a formák nem feleltek meg egymásnak. A két birodalom, a tükörés az embervilág, jól megfért egymással; ide-oda lehetett közlekedni a tükrökön át. Egy éjjel elözönlötte a tükörnép a földet. Roppant erejük volt, ám a véres hadakozás után győzedelmeskedett a Sárga Császár varázstudománya. Visszaverte erőiket, bezárta őket a tükreikbe, s megszabta nekik, hogy azontúl minden emberi tettet - mint valami álomban - meg kell kettőzniük. Elvette az erejüket, az alakjukat, és szolgalelkű tükörképpé fokozta le őket. Egy nap azonban majd kiszabadítják magukat e bűvös tehetetlenségből.
Elsőként a Hal kel majd életre. A tükör mélyén akkor egy halovány vonalat veszünk észre, amelynek a színe egyetlen más árnyalathoz sem lesz fogható. Utána apránként a többi forma is feltünedezik. Lassanként mindjobban eltérnek tőlünk, lassanként már nem utánoznak bennünket. Kitörnek az üveg, illetve a fém fogságából, s akkor már nem találnak legyőzőre. A tükörlények oldalán ott harcolnak majd a vizek teremtményei.
Jünnanban nem Tükörhalról, hanem Tükörtigrisről beszélnek. Másutt pedig úgy vélik, hogy ama támadás előtt kihallatszik majd a fegyverek zaja a tükrök mélyéről.