Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SZ.A.

0 bejegyzést írt és 251 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miután az idei turnén az összes koncerten játszották a dalt, annyira nem is nagy meglepetés, hogy a Depeche Mode stúdióváltozatban is rögzítette David Bowie Heroes című klasszikusát, amely egyébként ma ünnepli megjelenésének negyvenedik évfordulóját, Gahan úgy nyilatkozott,…..
Lady Gaga egyébként jó arc lehet, hiszen a hét elején elmaradt montreáli koncertje után pizzát rendelt azoknak a rajongóknak, akik a hotel előtt autogramra várakoztak. A bulit amúgy betegségre hivatkozva mondta le, arra hivatkozva, hogy az egész turné során végig full élő…..
A két lator közül az egyik ma hazánkba látogat, hogy felkeresse rablóbandájának narancsos csicskását. Mi ezzel az új dallal üdvözöljük. RUSZKIK HAZA! - írta a veterán pécsi punkzenekar, röviden, velősen. A dal egyébként a PICSA szeptember elsején megjelenő Nihilista Rock 'n' Roll című albumán…..
Ezt a posztot igazából már egy órája is megírhattuk volna, hiszen már akkor sem nagyon lehetett kapni belépőt a Metallica jövő áprilisi koncertjére, de még egy-egy visszamaradó jegy be-becsúszott (néha még amúgy most is lehet szerencséje valakinek, szabadulnak fel helyek, korlátozott kilátással, de…..
SZ.A. 2017.03.26 22:17:29
@fomallyknownasmojokinguntilsixxfuckedmeout: hagyd a fenébe ezt a megsavanyodott majmot. Szerintem átjött, hogy segítő szándékkal írtad le a dolgokat. Üdv, :)
Újabb földrész meghódítására készül a Tankcsapda, a legnépszerűbb magyar rockzenekar története során először koncertezik Ausztráliában. Lukácsék májusban Melbourne-ben, Sydneyben, majd Brisbane-ben teszik tiszteletüket...
SZ.A. 2017.03.26 22:07:04
@Millerdraft: szerintem meg te ne baszd el a többség kedvét az ilyen hozzáállással, hanem hallgasd csak szépen otthon a szobádban csutka hangerőn a régi albumokat. Üdv, egy 1993 óta Tankcsapda rajonbó akinek teszik az Alföldi gyerek is, és aki örül, hogy folyamatosan fejlődni tud a banda.
Mint arról már hírt adtunk, március 10-én a Barba Negrában lép fel a New Model Army és a Vágtázó Halottkémek. Megemlítendő azonban az is, hogy ezzel a koncerttel ünnepli Varga Balázs, alias Zéró az immár 20 éve tartó koncertszervezői tevékenységét. Az évforduló alkalmából beszélgettünk a…..
SZ.A. 2017.03.09 23:45:12
@cardiobascuralis 3: A cikk írója műfordító, számtalan zenei könyv fordítója, ezek közül három önéletrajzi kötetet, Magyarországon elsőként, közösségi finanszírozásban jelentetett meg. Rex Brown (Pantera) és Max Cavalera (Sepultura, Soulfly) tavaly jelent meg, míg Scott Ian (Anthrax) a héten jelenik meg az Anthrax koncerten. Fordításokon kívül pedig ő írta a hiánypótló VHK könyvet is. Plusz számtalan világsztár zenésszel készített interjút köszönhetünk neki az elmúlt 20 évben. Szerintem tud írni a srác, én élveztem ezt az interjúját is. De érdekelne, hogy te mire is gondoltál pontosan a szigorú egymondatos véleményeddel.
Június 14-én fellép a Mastodon a Barba Negra Trackben. Ez lesz az atlantai metálzenekar harmadik magyar koncertje. Egyszer ugye felléptek a gödöllői Trafóban a High On Fire előzenekaraként, vagy 50 fő előtt, egyszer pedig a Hegyalja fesztiválon adtak egy koncertet. Előbbi életre szóló élmény volt,…..
SZ.A. 2017.03.03 23:16:34
@skristof: ezen nagyon jót nevettem! Köszi :)
„Jajj de fog ez holnap fájni” – mondta egy kígyómozgásban ide-oda tekergő nő a rogyasztott lábbal rugózó párjának a Papp László Sport Aréna küzdőterének leghátsó sorában, péntek este fél tíz magasságában. Közben a pultnál otthonról kiszabadult családapák próbáltak udvarolni a büfés lányoknak olyan…..
SZ.A. 2017.02.25 17:13:00
@Sallai Tibor: minden szavaddal egyetértek! Nem is akartam elhinni, amikor hallottam, hogy a Rapülők koncertet fog adni 2017-ben... De ez a szexista duma ami a cikkben volt, legalább annyira szánálmas mint a vissza térő koncert ténye. Szekunder szégyenérzetem van mind a kettő miatt :D
SZ.A. 2017.02.25 20:02:26
@Firestarter.18: :) na ezzen jót röhögtem! Respect
SZ.A. 2017.02.25 20:05:42
@rozsdamentes arcél: "SzabóZ"-t a napokban volt szerencsém látni a Király utcában. Hát hogy is mondjam, egy 160 cm-es túlsúlyos hátizsákos 30-as, szerintem tele lehet frusztráltsággal, és ezt meg is értem. Az, hogy egy ilyen ember véleményvezér lehet egy országban, no ott a bibi! De az tényleg vicces, hogy indexesek fikázzák az ex-SZDSZ-es Gesztit. :D
Rebesgették ugyan, hogy hat év szünet után várható valamiféle zene a Gorillaztól, de most hirtelen valóság lett a dolog, ugyanis Hallelujah Money címmel itt egy új Gorillaz-dal Benjamin Clementine közreműködésével. A dal klipjében is ő a főszereplő, bár nagyot nem kellett neki alakítania: nagy…..
A Quimby nem az a zenekar, akiknél kérdéses lenne, hogy jó koncertet csinálnak. Láttam őket kisebb meg nagyobb színpadon is, és igazából a méretet leszámítva ugyanolyan jó show-t nyomtak mindkettőn. A 25. születésnapi arénás nagykoncert előtt inkább az volt a kérdés, hogy mennyire lesznek jók,…..
SZ.A. 2016.11.29 11:08:12
@Márk_Márk: A cikk írója nem feltétlenül nevezi magát újságírónak. Meglehet egy húszas évei elején járó Quimby rajongó aki szerette volna megosztani azokkal is az élményt, akik nem voltak ott az Arénában, mint például én. Éppen ezért én hálával tartozom neki, hogy egy korrekt beszámolót írt a koncertről. A te hozzászólásodat olvasva, meg az járt a fejemben, hogy mennyire sajnálom az olyan embereket, akik időt és energiát pazarolnak egy tételes, hosszú kötözködő komment megírásába. És tök jó, hogy beszélsz portugálul, de kérlek a portugáloknak és a braziloknak is tanítsd meg, hogy Budapestet Budapestnek ejtik és nem Budapesztnek! Csak a kiegyensúlyozottság kedvéért! :D
Dupla lemezbemutatót tart az Anna & The Barbies a Fővárosi Nagycirkuszban. Eredetileg csak november 18-ára hirdettek meg bulit, de olyan gyorsan elmentek a jegyek, hogy november 17-én is lesz egy koncert ugyanott. Ahogy egy korábbi posztunkban már írtuk, a fellépéseken a cirkusz…..
KRIXKRAX címmel november 2-án jelenik meg a Kolin második nagylemeze. A zenekartól már megszokott, hogy rendhagyó módon promotálja a dalait, így törtnét ez most is. A szerdai lemezbemutató előtt már meg lehetett hallgatni az albumot, méghozzá egy kiállítás keretein belül. A megnyitóról készült is…..
Volt a Tankcsapdának egy feldolgozásos versenye az elmúlt hetekben. Bárki küldhetett nekik egy saját maga által újragondolt Tankcsapda-számot, amit aztán a debreceni zenekar értékelt, a legjobb pedig felkerül a nemsoká megjelenő duplaalbumra, aminek egyik lemezén a Tankcsapda dolgoz fel másokat, a…..
SZ.A. 2016.10.11 13:59:02
A fotókat Sarkadi Báint készítette szeptember 16-án...
Az Intim Torna Illegál a Facebooján jelentette be, hogy Kiss Sándor basszusgitáros- zenekarvezető mellől az összes tag távozott, helyére pedig három új zenész érkezett. Kiss az Ldkritika oldalnak adott interjújában részletezi az okokat, de ahogy mondja, ő maga sem érti miért történt ez, mert a…..
A Red Hot Chili Peppersnek van egy jó szokása. Felveszi a koncertjeit, aztán felpakolgatja őket egy oldalra, ahonnan hivatalosan le lehet tölteni azokat, akár veszteségmentesen is. Nem minden kerül fel ide, de a magyar rajongók olyan szerencsések, hogy a múlt csütörtöki bulit feltették, és már…..
Lángoló Gitárok Rihanna = TRUE! 2016.09.05 16:27:34
A múltheti WMA MTV-gálán Rihanna meglehetősen szelíden tolta a popot, legalábbis Beyoncéhoz képest mindenképp. Ám az est harmadik előadásánál a kivetítőn egy bazinagy Rihanna-logó jelent meg, mégpedig a metálosok által jól ismert formában. Ez egyből szemet szúrt minden true arcnak és jókat…..
SZ.A. 2016.09.05 20:54:44
Végre-valahára kezdetét veszi a huszonnegyedik Sziget fesztivál, úgyhogy az utóbbi évek gyakorlatát követve idén is naponta összerakunk nektek egy válogatást az aznapi program legjavából, hogy megkönnyítsük a készülődést, vagy megnehezítsük az otthon maradást. Az első rész már itt is van, és…..
Szokták mondani, hogy a Mudhoney az a zenekar, ami nélkül nincsen grunge, a Nirvana sem lett volna az, ami lett. A Melvins mellett a seattle-i rock legfontosabb ősegyüttese, a Mudhoney most pénteken Magyarországon lép színpadra, olyen nyári fesztiválok után, mint a barcelonai Primavera Sound, vagy a…..
Ugyanis a ma reggeli 9-es nyitást követően rohamtempóban elfogyott az összes belépő a szeptemberi koncertre. Aki esetleg felmenne a Ticketpro oldalára, és látna olyat, hogy van még jegy, akár a kiemelt állóra, azonnal csapjon le rá, mert ezek már csak a beragadt, nem teljesülő tranzakciókból…..
SZ.A. 2016.05.13 23:51:40
A Guardian egyenesen a maximálisra értékelte a lisszaboni koncertet, ahol először énekelt Axl Rose az AC/DC-ben, és a videók alapján valóban semmi gond nincs ezzel. Rose úgy énekel nagyon AC/DC-sen, hogy azért a saját hangja is megmaradt, de zeneileg egyáltalán nem zavaró, hogy nem Brian Johnson a…..
Jó volt a Prong a Dürer Kertben. Oké, nem csak az általam nagyon bírt, 1996-os Rude Awakeningig tartó korszakukból játszottak, de az újabb dalokkal sem volt semmi baj a koncerten. Ráadásul trióként úgy szólalt meg ez az industrial hardcore metal társulat, hogy az tanítani kéne. Nem hiába volt…..
SZ.A. 2016.04.04 23:55:48
7 évvel ezelőtt pedig ugyanitt ilyen volt a Prong: www.youtube.com/watch?v=n2lggQt_MM8
Tommy Victor pár plusz kilóval és BPRNR pólóban nyomja, illetve mutatja be, hogy van neki némi hangmérnöki múltja is! ;)
Vagy legalábbis itt van egy perc belőle. Amúgy tényleg jó buli lehetett, bár azt megnézném mennyire jól szórakozott a 400 ezres tömeg hátsó része, (ezt csak az elkényelmesedett, savanyú énem mondatja velem, nekik tuti nagy élmény volt, meg biztos nekem is az lett volna a hátsó sorokban is). A…..
Csak azért kérdem, mert most ezt kezdték el erősen pletykálni. Mármint azt, hogy a Guns N' Roses frontembere pótolná Brian Johnsont a megmaradt tíz amerikai állomáson. (A pletykák Európáról nem szólnak.) A felvetés érdekes. Egyrészt azért, mert Axl Rose elég jól énekli az AC/DC-dalokat, régebben…..
SZ.A. 2016.03.24 06:56:20
@FigyL.M. 1 ideYEeeah: Akkor minek vetted a fáradtságot, hogy ezt ide beírd? Vagy, minek olvastad el egyáltalán az egész posztot?:D
SZ.A. 2016.03.25 00:32:13
@FigyL.M. 1 ideYEeeah: 1. el se olvastad? Még jobb.
2. Senki nem mondta, hogy nincs szólásszabadság. Persze, hogy az van.
3. Én csak egyszerűen nem tudom megérteni azokat, akik hozzászólnak valamihez amihez csak negatívumot tudnak írni/mondani.
Joe Corre november 26-án, a Sex Pistols első számának, az Anarchy in the UK megjelenésének 40. évfordulóján el akarja égetni a kétmilliárd forintot érő punkrelikviáit, amik természetesen az apja (Malcolm McLaren) és az anyja (Vivienne Westwood) hagyatékából, gyűjteményéből származnak nagyrészt.…..
SZ.A. 2016.03.20 14:42:49
Ha megteszi, az tényleg igazi punk cselekedet lesz! Ehhez hasonlót csak a KLF tagjai követtek el '94-ben, amikor, két évvel azután, hogy kiszálltak a zeneiparból, a zenélésből megmaradt utolsó 1 millió fontjukat szimplán elégették: www.youtube.com/watch?v=i6q4n5TQnpA na ez volt igazán punk, habár ők Acid-House-ban utaztak. Ebből is látszik, hogy a punk nem egy zenei stílus, hanem egy világlátásmód, egy szemlélet. Voltak még punk húzásai a duónak, mikor pl. a '92-es Brit Music Awardson az Extreme Noise Terrorral sokkolták a közönséget, Bill Drummond énekes még a közönségbe is "lőtt" (vaktölténnyel) a szám végén. (amely jelenet ugyebár ismerős lehet egy bizonyos Great Rock and Roll Swindle című Sex Pistols filmből. És a szálak összeérnek :) )
SZ.A. 2016.03.20 14:44:05
@SZ.A.: A '92-es video lemaradt, íme: www.youtube.com/watch?v=NtqW7MB5Dmo