Regisztráció Blogot indítok
Adatok
G. Capelluti

37 bejegyzést írt és 130 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már sokszor megemlékeztünk Colin McRae-ről, de ma elértünk egy nevezetes évfordulóhoz. Napra pontosan ma 20 éve ért véget az 1995-ös rali világbajnokság, amikor leintették a szezonzáró RAC Rally-t. Sokak örömére összesítésben az ifjú (ős)tehetség, a skót McRae végzett az…..
Norbiéknak egy picit sok volt. ..
Ahogy arról már beszámoltam, a hétvégét a Hockenheimringen töltöttem. Ugye az külföldön úgy szokott lenni, hogy ahogy nő a Magyarországtól mért távolság és/vagy csökken a magyar érdekeltség, egyre kevesebb honfitárssal találkozunk. Hockenheim nincs közel és egyik futamon…..
Ha bármi kiderülhetett a hétvégén, Hockenheimban, akkor az két dolog lehetett. Az egyik, hogy a németek nagyon tudnak autósporttal megtöltött hétvégét szervezni. A DTM volt a fő műsorszám, minden ekörül forgott, a lelátók is akkor voltak leginkább tömve, de egész napra ott…..
G. Capelluti 2015.05.05 10:35:57
@okta: Nem nagyon tudok vitatkozni. Én már 2001-ben is néztem, valahogy már nem olyan izgalmasak a futamok. Most is nézem, de nem tudom, hogy nézném-e, ha nem lenne magyar versenyző.
Racing Dream Beindul a DTM is 2015.04.30 15:07:32
A hétvége előtt már mindenki a hungaroringi WTCC futamról, no meg az azt megelőző promóciós rendezvényről, a Nagy futamról beszél. Na de sokan megfeledkeznek arról, hogy az autósport élet ettől még nem áll meg a világ más tájain sem. Sőt, konkrétan a túraautózás…..
G. Capelluti 2015.04.30 18:27:16
@stig: Jogos kérdés. Nekem egyértelmű volt, de nem írtam le pontosan. A DTM hivatalos Youtube csatornáján az időmérőket és a versenyeket is 720p-ben streamelik. Én ott szoktam nézni. Jó képminőség, jó kommentár. Ha nem jössz zavarba az idegennyelvű közvetítéstől (német és angol is létezik).
A poszt utolsó bekezdését ki is egészítettem a csatornára mutató linkkel. Most már kitették ők is, ezért ha klikkelsz, legfelül megjelennek a várható események között a különböző nyelvű közvetítések. Ha van gugli fiókod, emlékeztetőt is kérhetsz. ;)
Közvetlenül a Balaton partján lévő, büfével, étteremmel és szórakozóhellyel is felszerelt kemping pusztulása. Több elemzés is kimutatta, hogy a 2008-as gazdasági válság…..
Racing Dream Rockyék a Ringen 2014.03.31 10:23:22
Az idei DTM szezonban két tesztlehetőséget kapnak a csapatok. Ezek egyikének a versenynaptárba frissen bekerült helyszín, a Hungaroring ad otthont. A csapatok megérkeztek, én pedig kiugrottam a Ringre. A BMW és a Mercedes is eljött, az Audi azonban lehetőséget adott arra, hogy kicsit…..
G. Capelluti 2014.03.31 12:58:09
@protézisesh: Köszi.
G. Capelluti 2014.03.31 16:15:37
@Tomato77: Szerda-csütörtök nyílt nap.
G. Capelluti 2014.03.31 16:30:00
@Tomato77: Bocs, kedd és szerda.
Új formátummal jelentkezik a Totalcar, fogadják szeretettel. Vagy ha nem tetszik, mondják meg nyugodtan, hogy ez ebben a formában hülyeség. Először is hetek óta lógunk egy Égéstérrel. Két órás Égésteret nem akarunk csinálni, mert elég belőle egy óra – hogy a hallgatók azt…..
A múltkor arról írtam, hogy megpróbáltam összehozni egy hónapban 100 km-t. A Futóblog szerintem azért jó hely futással kapcsolatos gondolatok közlésére, mert mindig van valaki, aki konstruktívan áll hozzá a másik fejlődéséhez. Ezúttal viito válaszát adnám nyilvánosan…..
Arra készültem, hogy egy roppant frappáns posztot írok a tegnapi koncertről, megfejelve a videókkal, amit készítettem. Aztán megnézve a felvételeket rájöttem, hogy csak a sávszélt pazarolnám a feltöltésükkel, de az még csak hagyján. A nagyobbik gond az, hogy semmi okos és…..
„- A Paradise Cityt is játszani fogják! - Az melyik?” – csíphettük el egy 16 év körüli lány és barátja beszélgetését a tegnapi Slash-koncerten, ahol messze nem ez volt a jellemző szint, a legtöbben tudták, mire jönnek. Ezen belül viszont vegyes volt az összetétel:…..
Van abban valami lenyűgöző, hogy ha valaki annyira jó abban, amit csinál, mint Slash. Itt van a pali lassan 48 évesen, túl olyan mennyiségű alkohol és drog elfogyasztásán, ami egy közepes méretű internetes újság szerkesztőségét simán kinyírná, de a kétórás buli végén pont…..
Végre végzett a nyomda és kézbe vehető a Rallye Évkönyv 2012. Mi is gyorsan elolvastuk, mint az elmúlt években mindig. Hogy olvasgatás, lapozgatás közben milyen gondolatok kavarogtak bennem? Tévedés, hogy egy könyvnek mindenképpen papírillata van. Lehet, hogy benzingőz, sár, por,…..
Hajnali 03:55, telefon csipog. Levonszolom fonnyadt porhüvelyemet a nappaliba és bekapcsolom a TV-t azzal a céllal, hogy már a kávéfőzés közben meglegyen a szükséges és elégséges háttérzaj. Hopp, már megy a felvezető kör? Na, kávét már csak a két futam között…..
G. Capelluti 2012.11.18 12:10:19
@CorollaVVTI: Részben. Mert hogy 1.6 turbo már az, csak nem fejlesztették. De ha minden igaz, akkor jövőre megkapja a Mini WRC 1.6 turbos motorját. Az egy frissebb fejlesztés.
G. Capelluti 2012.11.19 11:35:48
@ZF2: Tegnap kora reggeltől estig az volt. Aztán került le a TC boxba. Most is ott. Az is címlap, csak már nem a teteje. ;)
G. Capelluti 2012.11.19 12:27:25
@ZF2: Azt mondom, tegnap vezető volt. Mára már nem a legfrissebb hír.
Arra gondoltam, itt a lehetőség egy jó kis esélylatolgatásra. De be kellett látnom, hogy nem könnyű feladat. Egyfelől mert két futamból áll a versenyhétvége, másfelől mert nem szokványosan osztogatják a pontokat a privát értékelésben. Elég lenne, ha csak ez a sorrend mindkét…..
Megkezdődött a várva várt utolsó csata a 2012. évben, ami a egyúttal a háború(k) kimenetelét is hivatott eldönteni. A pontverseny nem lefutott még sem az összesített, sem pedig a privát értékelésben. Az első szabadedzésen meglepetésre nem csak a Chevy-k durrogtatták a…..
G. Capelluti 2012.11.16 16:29:43
@Giryu: Az első futam közvetítése az Eurosporton vasárnap hajnali 04:00-05:00. A másodiké 05:00-06:00.
G. Capelluti 2012.11.16 19:06:43
@dekás dezső: Ezen a pályán sajnos többnyire végzetes a hibázás, vagy egy igazi test-test elleni (összeérős). Csak Norbi ússzon meg minden ilyet.
G. Capelluti 2012.11.16 20:32:51
@r222: Nem lehetetlen. Az egy kellemes délutáni rajt. Csak nem CET szerint. ;)
Racing Dream Makaó őrületes lesz 2012.11.15 08:48:01
Hétvégén Makaóban zárul a WTCC szezon. Ennek apropóján találtunk egy videót a Zengő Motorsportnál.Még nyílt a világbajnokság is, de minket sokkal jobban érdekel a privát értékelés, ahol Pepe Oriola mindössze 12 ponttal lemaradva liheg Norbi nyakán. Ez azért is szűk előny,…..
Újra autós „majális novemberben" a Kakucs-Ringen. Gyere és tölts el velünk egy napot, ami csak a látványról, az örömautózásról, szponzorok, támogatók, családtagok vagy a csapatod tagjainak autóztatásáról szól. Nincsenek kötöttségek, nem kell versenyezned az idővel és…..
Egy hete azt kértem tőletek, hogy legyetek ti is olyanok a futással kapcsolatban, mint Carrie vagy ki a franc, aki mindent tud a szexről (mondjuk arra kíváncsi lennék :-), de amit meg nem, azt meg nem fél megkérdezni. Jó ötlet volt és nyomban meg is veregetem a saját vállamat, hogy…..
A TC podcastjának, a so genannte Égéstérnek lelkes hallgatója vagyok. Több oka is van. Az egyik, hogy örök érvényű mondatok hagyják el a szakértő ajkakat. Pl. ahogy Vályi "ommm" Pista úgy képszerűsítette Winkler Robi egyik elkövetett hibáját, hogy "és akkor…..
Racing Dream Nyitva áll a ring 2012.05.04 09:58:00
Eljött az év egyik legfontosabb sport hétvégéje, újra Magyarországon a legrangosabb túraautós sorozat. Azért jelenidő, mert a csapatok itt vannak (Dióspatonyból gyalog is ide értek volna), a paddock megtelt, a boxokban készülődés. Egy barátunk ma reggel kint járt, és küldött…..
G. Capelluti 2012.05.04 21:46:11
Ahogy a WTCC warm up edzések szoktak, álmosan kezdődött a mai is a Szlovákia Ringen. Aztán kicsit, de tényleg csak kicsit, felpörögtek az események. Mivel a bemelegítés rövid, foglalkozzunk először azzal, ami minket legjobban érdekel. Norbi már eléggé a vége felé jött ki a…..
Turán Fricivel beszéltünk: RD: Terveztek a kiesett verseny helyére másikat? Mondjuk egy közeli IRC-t, egy Waldviertelt, vagy akármit?Turán F.: Egy picit korai lenne erre válaszolni, de mindenképpen szeretnénk pótolni a kiesett versenyt. Elég sok lehetséges verzió van, és abban…..
Mindannyian emlékszünk arra, amikor a Top Gear című műsorban Jeremy Clarkson hihetetlen büszke volt magára, mert a Nordschleife-n 10 percen belül körbe ért. Ez már magában meglepő volt, mert Jeremy - hiába csinálnak zseniális műsort - egy beképzelt, fakezű tahó. Sabine…..
G. Capelluti 2012.03.12 09:32:26
@lex lathor: Ezt az angol nyelvű forrást nem találtam. Köszönöm, javítva.
És már azt is tudjuk, hogy tavaly 6 futam volt. :)
G. Capelluti 2012.03.12 09:34:16
@lex lathor: Ami 8. Miért hatot írtam? :D
G. Capelluti 2012.03.15 12:24:06
@geegee: Miből gondolod, hogy olyanra nincs szükség? :)
Azért csak jelentkezz, ha van valamid, és megbeszéljük. ;)
Biztos vagyok benne, hogy nem csak nekem volt olyan autóskártyám, amiben kézzel rajzolt autók voltak. Ebben a pakliban volt egy bizonyos lap. Mindenki ezt a lapot akarta "handba". Miért? Mert mi, akik valaha játszottunk ilyen kártyával, csak szánalmas poén-kísérletnek tartunk…..