Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wise Lady

0 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1885. A kanadai transzkontinentális vasút elkészültének pillanata, az utolsó sínszög beverésével a Brit Kolumbia-i Craigellachie-nél értek össze a vágányok..
Wise Lady 2023.03.03 22:29:01
Kerékpárral nagyon csúnyát lehet esni (tapasztalatból mondjuk), ha pedig két kerékpáros ütközik, az még rondább. Márpedig ez történt Zitával, aki így aztán kénytelen volt megtapasztalni, milyen is a holland egészségügy. Következzenek hát az ő élményei! Neked is van külföldi vagy magyar kórházi…..
Nagyon szerettem volna azzal kezdeni, hogy a legjobb multivitaminok, de annyira szerény a választék, hogy egy márkát tudnék csak jó szívvel ajánlani a következőkben részletezett szempontok alapján. Így marad az összefoglaló táblázat a végén, ami megmutatja, hogy mi mennyire "jó".  A multivitamin…..
Wise Lady 2020.11.01 07:48:17
A filmtörténet legbizarrabb halálesetei felvetik a kérdést: miért is nem vetik a rendezőket, producereket, gyártásvezetőket előzetesen pszichológiai alkalmassági vizsga alá? Cápa- és oroszlántámadás, hőguta, tűzveszély, életveszélyes allergén anyagok - csak néhány azok közül a veszélyek közül,…..
"Az Arcanum által jegyzett szocialista Magyarország bűneseteit a korabeli sajtó szemüvegén át bemutató sorozatunk egyelőre véget ért. Ám újabb nosztalgikus témával folytatódik idén a Digitális Tudománytár cikksorozata, ami az 1945 utáni magyar filmsorozatokról szól majd, amelyeket jócskán átszőtt a…..
Gyorsan peregnek az idei a januári napok és valahogy gyorsan és eseménydúsan kezdődött számomra. Az már világossá vált, hogy biztosan nem fogok unatkozni!  A blogon is elindult az élet, azonban itt kicsit álmoskásan és komótosan. Nem is szeretném, ha ez megváltozna. Jó érzés, hogy valamibe el tudok…..
Sokszor merül fel a kérdés, mi az, ami miatt hazaköltöznek magyarok külföldről. A válasz persze sok esetben egyénfüggő, mindenkinek megvan a maga története. Attila hét év Anglia után döntött úgy, hogy családjával visszaköltöznek Magyarországra. A döntést leginkább az anyagiak motiválták, érdemes…..
Wise Lady 2019.12.08 23:05:01
Először is néha fájó, milyen alapvető hibás ismereteket olvasok tőletek a magyarországi életről. De én ezeket nem is igazítom ki, de nagy magabiztossággal adtok elő full marhaságokat sokszor.
Ma itthon egy család nagyon sok támogatást kap.
Alapvetően azt látom, hogy 35-40 évesen már nem éri meg ide visszajönni, csak ha van itt lakásuk. A fiatalok ennyi éves korukra itthon már megszerezték az első lakásukat, egzisztenciát teremtettek. Aki visszajön, annak akkor kellene kezdenie, ami elég késő. A saját gyerekeinken látom ezt. Egyikük kiment Angliába, vendéglátózik, luxushelyen, jól keres. A párja is szintén. Mindig feszültséget keltett az itthon maradt gyerekeinkben a családi összejöveteleken, hisz mesélték, milyen extra helyeken nyaralnak, mennyit keresnek. Itthon maradt gyerekeink elkezdték építeni az egzisztenciájukat, persze volt benne lemondás, de 35 éves korukra meglett az első lakás, majd továbbforgatva a saját ház, család, gyerekek. A karrierjüket is felépítették, kocsi is lett, egy-egy nyaralás is. Angliában élő testvérük pedig közben lemaradt ebben, megszületett a gyerek, kiesett az egyik fizu, saját lakást nem szereztek, az angliai bérlet ára, bölcsi, ovi ára horror. Hazajövetelben gondolkodnak, de már közel a negyvenhez nincs erejük belevágni a lakásszerzésbe (pedig erre itthon jó lehetőségek vannak), és spórolt pénzük sincs hozzá, kint pedig családosan nincs esélyük már.
"Hét év a lakosság szolgálatában" mottónk jegyében, most a varrógép felett görnyedő anyák segítségére szeretnénk sietni és - ajándékötletként is - megismételjük korábbi posztunkat a Barbie babák testméreteiről. Barbie hosszú utat járt be 1959. óta, mikor feltalálója találkozott gyermekei…..
Hat Oscar-díjra jelölték Billy Wilder klasszikus, fekete-fehér komédiáját, amit nem csak az amerikai vígjátékok legjobbjának, de egyben a 22. legjobb amerikai filmnek is tartanak jelenleg. A Valaki forrón szereti egy könnyed és fergeteges vígjáték két olyan férfi főszereplővel, aki arra kényszerül,…..
Wise Lady 2019.09.18 20:14:58
@Time Goes By: Ezzel nem értek egyet, nagyon sok film szinkronja kitűnő, leginkább a 70-es és 80-as évek filmjeinél. De Váradi Hédi ebben a filmben konkrétan csapnivaló (egyébként szerintem ő amúgy is rossz színész volt).
Wise Lady 2019.09.20 22:57:42
@Time Goes By: Szerintem ez egyáltalán nem így van, de nem akarok pontról pontra válaszolni erre a kirohanásra. Én nem akarlak téged meggyőzni. De te sem fogsz engem. Felirattal filmet nézni ócska. Nem tudsz mindent látni, az arcok rezdülését, egy ajakbiggyesztést, homlokráncolást, szemvillantást könnyen elszalajthatsz. Viszont alig van pár ember, aki olyan szinten van angolból, hogy a szövegeket minden finomságával 100% értené. A szinkron az átlagember számára is lehetővé teszi, hogy belefeledkezzen a filmekbe. Azokat ugyanis nem a magadfajta pár "vájtszemű" embernek forgatják, hanem a széles tömegeknek. Arról nem is beszélve, hogy akkor németül is, franciául is, japánul is, lengyelül is stb. kellene perfekt tudni. Kitűnő filmek vannak ugyanis más nyelveken is. És ismétlem, filmet felirattal nézni a legdurvább dolog. Akkor már lehetne némafilm is. Az alkotók se azért készítik, hogy te csak olvasd a szöveget. A feliratok fordítása pedig még rosszabb, mint a szinkronfordítás, abból aztán semmit se tudsz meg. Amióta a szinkront külön szinkronszínészekkel, futószalagon veszik fel, és a színész azt sem tudja, miről szól az egész film, és minden filmben ugyanaz a pár hang van, na azóta nézhetetlenek a szinkronos filmek. 90-es évektől kezdve. Peace.
Még ha határátkelő is lett valaki, több év után is teljesen másként reagálja le Magyarországot és azon belül Budapestet, mint egy kisgyerek, akinek már az a természetes, amit külföldön élve tapasztalt. Így aztán különösen érdekes, milyennek látta egy 5 és egy 10 éves, Hollandiában élő gyerek a…..
Az ember azt gondolná, hogy ha 10 dolgot fel kell sorolni a Kanári-szigetekről, akkor azok mind pozitívak lesznek, hiszen mi gondja lehetne az embernek egy ilyen helyen. Azonban mint Bencito listájából is kiderül, azért a kép ennél árnyaltabb. Következzen tehát a Tíz dolog-sorozat friss darabja! (A…..
Wise Lady 2019.06.22 18:32:12
@gabors: A súlyt nem kilogrammban mérjük. A súly és a tömeg két különböző fogalom. Folyadékba merülő testnek csökken a súlya épp annyival, amekkora felhajtóerő hat rá. A felhajtóerő pedig a test térfogatával megegyező térfogatú folyadék súlyával egyenlő ("kiszorított" víz).
A jég felolvadt vízként nagyobb térfogatú --> nagyobb felhajtóerő --> kisebb súly.
Azt üzenem, soha nem késő pótolni az alapvető ismereteket.
Üdvözlettel, egy fizikatanár.
Hat Németországban töltött év után Gábor és családja tavaly költöztek vissza Magyarországra. Önmagában a története is érdekes, de számomra a legérdekesebb az volt, hogy hiába költözik haza az ember, valami örökre megváltozik benne és másként látja már a hazáját is. Te is hazaköltöztél? Milyen…..
Három évvel a nagy sikerű Popribancok első részének megjelenése után kicsit megvizsgáltuk, elfajultak-e még jobban a videoklipek a 2016-os helyzetjelentés óta. Van egy rossz hírünk, a tendencia nem mutat pozitív változást, sőt, a videoklipek még inkább alantasabbak lettek. Azt már tudjuk, hogy…..
Történt, hogy Balázsék hivatalos Facebook oldalára felkerült péntek reggel egy bejegyzés a következő szöveggel: Vicces! 14 szülő, aki letörte a gyereke büszkeségét Facebookon, amikor trollkodva a gyerekük bejegyzése alá kommentelt egy ütőset. Volt hasonló oltásotok? És belinkelve egy oldal,…..
Wise Lady 2019.01.20 08:26:24
@Phteven: A Hold forog a saját tengelye körül, ne írj már hülyeséget.
Csapataik harcban állnak Az index.hu 2018 október elsején egy késő délelőtti fél órában beszüntette a hírközlést és egy táblával lepte meg olvasóit. Ezzel: A közvélemény számára így azt a gyanút keltették, hogy a számtalan keringő hír, amely a kormányzat szándékáról szólt, nevezetesen arról, hogy…..
Nem volt könnyű dolga a legjobb film kiválasztásakor az akadémikusoknak. Hiszen a néma nő és a mocsári kreatúra szerelmi története mellett - szokásukhoz híven - más deviáns alkotást is jelöltek a 90. Oscar-gálára. Ott van például A legsötétebb óra, ami Winston Churchillt, a második világháború egyik…..
Nehéz mit írni a mai poszt elé, ami tulajdonképpen (ahogyan azt már Diggertől megszokhattátok) elég erős választ ad arra a kérdésre, hogy miért is lesz a magyarokból határátkelő, és hogy mi a legnagyobb különbség Magyarország és Anglia között...
"A bőrünk alatt is hazugság is van, tudat alatt is úgy készítjük fel a gyerekeinket a jövőre itthon, hogy a hazugság része kell legyen az életünknek" - írja a mai poszt szerzője, Móni a Magyarország 2.0 pályázatra küldött posztjában, amivel persze lehet egyetérteni és egyet…..
Wise Lady 2016.09.27 23:35:38
Nekem az a rész a kedvencem, ahol azt fejtegeti, hogy milyen bunkó már az óvoda, mikor ő egyedül hordaná egész nyáron a gyerekét. Az óvónők szabadsága meg le van ejtve, hisz Ő DOLGOZIK. Hát mit képzelnek itt?
Amerika BEZZEG, meg a NYUGAT, az igen!
Igaz, hogy ott pár hónapot maradhatsz a gyerekeddel otthon, aztán csillió pénzért vagy sitter vagy 4 órás ovi, ahol még enni sem kapnak. Gyanítom, hogy a nagy honvágy helyett inkább ez volt a döntő a hazaköltözésében is. De leszólni az óvónőket, akik egész évben NEM mehetnek szabadságra, csak nyáron.
Gondolom, arra a két hétre fogadhatna is valakit a gyereke mellé, de nem, csak fikázni azt, ami csodás dolog Magyarországon, és rendkívül fontos egy nő számára. Amit persze Móni nem tudhat, mert már 6.40-kor intézményben van reggel a gyereke, nyáron nem vesz ki hozzá szabadságot stb.

És úgy egyáltalában mindenki jobb lesz, ha vigyáz magára itt Bivalymocsoládon, aki akadályozza Mónikát!
A busz is azért van tömve hótziher bliccelőkkel (mert ő tudja, hogy azok, hisz ebben az elmaradt országban Mónikán kívül senki sem jár dolgozni, pláne nem bérlettel), szóval direkt felszállnak ezek a bliccelők, hogy szegény Mónika elkéssen.
Nem különben a biciklisek, akik ugye a 99 bliccelővel és az 1 dolgozó, rendes Mónikával teli buszt szándékosan lassítják.
A zemberek meg NEM CSUKJÁK BE az ablakokat, pedig ő jelt adott! Megmutatta, milyen a HELYES VISELKEDÉS! És senki se fogad szót Mónikának!
A politikusokról meg már ne is beszéljünk! Hogy EL SE OLVASSÁK, ha egy Mónika ír nekik. HIHETETLEN. Bezzeg Amerikában Mónika napi levelezésben állt a miniszterekkel, mert azok OTT VÁLASZOLNAK.
És a hajléktalanok se tudnak viselkedni, mert rendes ember otthon maszturbál, nem a nyílt utcán! Ja, nekik az az otthonuk, bocs.
A magyar vállakozók meg ugye, az aljadék.
Csak tudnám, mire fel űzte ide ( szándékosan nem írom, hogy haza) a honvágy? De főként, minek?
CouchSurfing A monogámia halott? 2016.05.12 09:19:27
Kathy (30) megérkezett San Franciscóból, a száznegyvenkilencedik vendégemnek derékig érő szőke haja a feje tetejére volt csavarva. Négy estét volt a vendégem. Másnap megkérdezte, hogy van-e leszbikus bár Budapesten, ahova elmehetnénk. Utánaérdeklődtem online és offline csatornákon, de az derült ki,…..
Ez az álcivil szervezet szabadság címszó alatt kizárólag egy dolgot osztályoz: az adott területen mekkorák a liberalizmus esélyei. Ha kicsik – mert pl. a szavazók demokratikusan nem-liberálisokat emeltek hatalomba -, akkor Frídom bácsiék alacsony osztályzatot adnak. Alapvetően…..
Wise Lady 2016.05.13 16:01:58
@okoska77:
butuska77 vagy te inkább. Más fotóját engedélye nélkül közzé tenni bűncselekmény. Reméljük jól jön neki az az 1-2 milla, amit leperel rólad Birca ezért.
A gyereknevelésnek sok csínja-bínja, praktikája van, számos módszer létezik arra, hogy a gyereket lebeszéljük valamiről vagy rábeszéljük valamire. Néha azonban a legmodernebb pszichológiai tudás is csődöt mond, a cérna elszakad, és jön az "ősi módszerek" valamelyike: a szülő elkezd prédikálni,…..
Wise Lady 2016.04.16 10:34:20
@+mondom: A nemesítés nem génmódosítás. A nemesítés az adott faj, fajta génjeit használó (kiválogató - szelektív nemesítés ill. összecsoportosító - keresztezés) módszer.
A génmódosítás más fajok génjeit juttatja be a növénybe. Nem ugyanaz!
Sokan vannak, akiket még mindig gyötör a tavaszi fáradtság. A kávé, és energiaital helyett azonban van egy jobb ötletem, ami amellett, hogy szuperolcsó, az immunrendszert is erősíti. Recipe: Immunity-Boosting Juice Fight back against colds and the flu with this…..
A két hálapénzkufár orvos Facebook-üzenetváltása Egy idősebb orvos és egy fiatalabb kolléganője megszellőztetett titkos Facebook-üzenetei tartják napok óta lázban a horvát sajtót. Ezek után a legtöbben arra gondolhatnak, hogy házasságon kívüli, titkos viszony zajlott a…..
Wise Lady 2015.12.01 13:52:01
@Zrinski Miki:
Annyira unalmas már ez a kifogás! Persze, hogy mindenki elgépelhet ezt-azt, nincs ezzel semmi baj. Az a baj, hogy mielőtt posztolsz nem olvasod át, nem javítod, amit írtál. Korrektúra nélkül semmit sem szabadna közzétenni, még kommentet sem, nemhogy posztot. Ez a gáz!