Regisztráció Blogot indítok
Adatok
filippova

18 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új állam alakult április 13-án a magyar határtól kábé 15 kilométerre! Liberland Szerbia és Horvátország között található, a Duna nyugati partján, Zmajevac azaz Vörösmart mellett. A 7 km2-es terület egy sajátosan sikerült határrendezés eredményeként eddig senkiföldje…..
Érdekes adatokat mutatott a minap Szikra Dorottya szociálpolitikus a „Város és nő” konferencián tartott előadásában. A magyar nők foglalkoztatottsága (53%) eleve alacsonyabb, mint a legtöbb nyugat- és észak-európai országban, illetve Európában átlagosan (EU15: 60%, EU28:…..
Szerető Szabolcs tegnap a Magyar Nemzetben magyarázta meg, miért távozott, majd tért vissza pár nap múlva a főszerkesztő-helyettesi székbe. Én egy-két részletet azért hiányolok az őszinte vallomásból. Az egyik az volna, hogy kitől kapta a hírlapíró Szabolcs úr azt a…..
A norvég Aftenposten magazin egy igazán jó, valóságshow-ba bújtatott kampányt készített: három olyan huszonévest vittek el Kambodzsába, akik rengeteg pénzt, akár többszáz eurót is elköltenek ruhákra havonta. Miután végigdolgoznak egy napot egy helyi varrodában, másnap a…..
  Újabb árnyalattal gazdagodott a Budapesti Zsidó Hitközség mostanában igen színesnek tűnő élete. Nem vagyok járatos a történelmi, vallási és egyéb megemlékezések dramaturgiájában, mindenesetre úgy érzem, hogy a budapesti gettó felszabadításának 70. évfordulója…..
A paksi kormánybiztos nem volt biztos, de reménykedett abban, hogy megfeszített tempójú munkával ő és csapata még idén elő tudja készíteni aláírásra a három új orosz szerződést. A magyar kormány tehát nyilvánvalóan úgy számolt, hogy az aláírásra a jövő év elején…..
Nem kellenek ezek az arcok a közéletbe. Nem kellenek az önjelölt megmondóemberek, nem kellenek az exhibicionista egotripperek, gátlástalan pszichopaták és személyiséghibás pozőrök, akiknek „szakmájuk” az aktivizmus. Az önmagába szerelmes, narcisztikus magyar…..
A Költségvetési Felelősségi Intézet és az Energiaklub a közelmúltban készült el azzal a tanulmánnyal, amelyben részletesen elemzik és modellezik egy új atomerőmű költségvetési és gazdasági hatásait. A tanulmány készítőinek célja rábírni a kormányt arra, hogy mutassa…..
Hosszan vívódott, hogy ki merjen-e állni a nyilvánosság elé, kockáztatva a megbélyegzést is – és végül kiállt. Őszintén bevallotta. Hogy mi adott neki bátorságot, s hogy mi mivel érdemeltük ki őszinteségét, nem tudjuk. Megtette, megmondta, ájtatoskodva belegyalogolt jó…..
Cikkünk első részében közreadtunk egy történetet egy fiatal anyáról, aki elmondása szerint évekig bántalmazó kapcsolatban élt, és – a gyámhivatal asszisztálása mellett - elvette tőle a gyerekeket a férje. Az ügy kapcsán megkérdeztük Spronz Júliát, a PATENT Jogvédő…..
Május 17-én civilek ismét tiltakoznak a Városliget beépítése ellen: az eseményen focipályák mellett fákat is örökbe lehet majd fogadni. A fák fontosak, a fákat szeretjük, a fák a barátaink. A Ligetben pedig vannak több száz éves, jelentős értékű példányok is, amelyek…..
Kállay-Saunders Andrásnak Eurovíziós döntőt hozott a családon belüli erőszakról szóló dal. Túl azon, hogy szerintem egy elviselhetetlen vinnyogás az egész, értékelendő, hogy ezzel a komoly témával lép fel a rózsaszínű, cukormázas eseményen. Vele együtt reménykedjünk…..
Köztéri kamerák, hőszigetek, lakatlan ingatlanok és a rejtélyes KENYSZI - bonyolult városi folyamatokat igyekeztek infógrafikákkal érthetőbbé tenni ifjú MOMÉ-s tehetségek. A pályamunkákból rendezett Közérthető Város - kiállítás május végéig látható a Müsziben.…..
Ez a poszt semmi újat nem tartalmaz. De ha már ennyit beszélünk mostanában Paksról, talán érdemes röviden megemlékezni arról, milyen emberek kezében is van / volt az atomerőmű vezetése. Ugyanis a paksi atomerőmű és a tulajdonos MVM öt korábbi vezetője ellen indult büntetőjogi…..
Márciusban megalakult a Civil Női Kormány. A CNK egy alulról szerveződő, a hivatalos politikai arénán kívül működő, alternatív kabinet, amely szakterületükön kompetens nőkből áll. A kezdeményezés célja, hogy hozzájáruljon a nők szakértői kompetenciájának fokozottabb…..
Orbán Viktor nem atomerőműért zarándokolt ki Moszkvába. Orbán Viktor azért ment Putyinhoz, mert pénz kell neki, és más nem ad. Vlagyimir is csak úgy, ha egyúttal végre megépítheti az atomerőművet is, amelyért oly régóta lobbizik. Február 6-án a parlamenti droidok (Kövér…..
A nemzetközi segélyezés ideája mindössze egy jól sikerült PR-kampány, ami eltereli a figyelmet a fejlődő országok kifosztásáról - állítja a London School of Economics tanára, Dr Jason Hickel, decemberben megjelent cikkében. Hickel szerint a velünk elhitetett történettel szemben…..
filippova 2014.01.08 16:45:43
@hümhüm:
köszi, a mértékegység tényleg elcsúszott, javítjuk

mindazonáltal ez nem angol nyelv kérdése - a világ egy részén így használják, a másikon úgy
en.wikipedia.org/wiki/Long_and_short_scales
Izing Klára asztrológus 1-2 éve a Nők Lapjában megjelent „elemzése” szerint a japánok karmája annyira megromlott Pearl Harbourban, hogy ez egyenesen vezetett a fukusimai baleset bekövetkeztéhez. A helyzet a valóságban azért ennél összetettebbnek tűnik. A baleset…..
Értem én, hogy kellenek az új hírek a bulvársajtóban, de akkor írjanak inkább Kiszel Tündéről, annak a szerencsétlennek az észjárását még egy Blikk-es újságíró is bátran kritizálhatja anélkül, hogy szellemi felsőbbrendűségéhez a legkisebb kétség férne. Kövezzenek…..