Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lysa

30 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezt tényleg nem hittük volna, de legalább is nem így terveztük. Megtörtént, hogy a burkolást követő szükséges munkálatok után sikerült beköltöznünk. Ezt forráshiány miatt csak a jövő év elejére ütemeztük, de kaptunk még egy kis kölcsönt, hogy a használatba vételi…..
Gerendaház Blog BEKÖLTÖZTÜNK 2010.08.28 20:31:00
BEKÖLTÖZTÜNK!!!               Na azért nem eszik olyan forrón a kását. Eltelt egy kis idő az utolsó írásunk óta, de egy-két dolog kívételével nem történt sokminden a házunk táján. Ami látványosabb: lebontottuk azt a csodállatos kerítést,…..
Gerendaház Blog 91% 2010.07.23 20:23:36
Amint előző írásomban ígértem készítettem pár fotót az eddigi készültségről, amiről a mai nap reggelén ittjárt értékelő szakember megállapította, hogy 91%!!! Ennek eléréséhez kicsit belehúztunk a héten: felkerült a csatorna, felraktam a villamos szerelvényeket és tegnap…..
Gerendaház Blog Elkészült 2010.07.20 09:36:00
Péntek délutánra befejeződött a munka és elkészült a házunk. Ezúton szeretnénk megköszönni Imrének, Emilnek, a két Istvánnak és Lajosnak, hogy hozzájárultak odaadó becsületes munkájukkal az álmunk…..
Lysa 2010.07.23 10:23:49
@oarany: Köszönjük szépen!
Beépítésre került az ajtó a garázsra és teraszra. Ezek a legforgalmasabb ki- és bejáratok, ezért ezeket a végére hagyták, nehogy megsérüljenek.     A padláson már csak a padolás van hátra, a szigetelés már megvan, és ez is kész.     Ezzel egy időben…..
Gerendaház Blog Meglepetééés! 2010.07.15 10:42:00
Hát ti mit csináltok Emil bácsi?    Ez aztán a meglepetés! Még "Liza betű" is van rajta. Nagyon szépen köszönöm fiúk, és neked is Pali bácsi...
Gerendaház Blog Garázs belső 2010.07.13 13:50:00
Hétfő reggel beszerző körútra indultunk Imrével. Szöget, dübelt és párnafának valót hajtottunk fel, és kevertetni vittem vissza még egy kanna festéket az üzletbe, mivel csak kettőt (36l) kevertettünk a négyből. Mire visszaértünk István és Emil lecsiszolták a garázs falának…..
Gerendaház Blog Szépítkezés 2010.07.13 11:38:00
Ez a szépítkezés állt a külső festésből és a korlátok rögzítéséből. Az előbbit már péntek délután elkezdtük a ház elejével. Ehhez viszont állványozni kellett, hogy a legmasabb pontokat is elérjük. Megtörtént, rákentünk egy réteget estig, majd a másodikat szombat…..
Gerendaház Blog Padló + üveg 2010.07.09 09:14:00
Zajlik a hajópadlózás. Tegnap, amikor munka után haza értem a következő látvány fogadott:Mind a három szobában lecsavarozták a párnafákat és elkezdték leszögelni a hajópadlót. Természetesen a szigetelés sem marad el a padló alól.Alakul a nappali menyezete is. És most pedig…..
Gerendaház Blog Ajtók és ablakok 2010.07.07 08:16:00
Megérkezett az utolsó szállítmány, ami párnafákat, hajópadlót, díszítő elemeket és még egy-két ajtót tartalmazott. Ezzel az autóval érkezett Lajos, aki a nyílászárókat kezdte el beépíteni.     Ezt olyan lendülettel tette, hogy a jelenlegi garázsunk gyorsan…..
Az utóbbi napok a nyílászárók festésével telnek, leginkább munka után. És még nincs vége, van bőven festeni való. Még az a jó, hogy van segítség és így gyorsabban haladunk. Megbeszéltük Imrével, hogy ha lehet rakják be azokat amit már lefestettünk, mert akkor jobban…..
Hétfőn Pali meghozta az ajtókat, ablakokat a spalettákkal együtt. Már nagyon vártuk, mert még a beépítés előtt le szeretnénk festeni. Ez idáig részben sikerült, és így néz ki a vörös cseresznyére kent spaletta:   Amíg mi a festéssel voltunk elfoglalva, a fiúk a házban…..
Gerendaház Blog Hangyaboly 2010.06.27 19:28:00
A hétvégén kissé megnövekedett a dolgozók szám a házunk táján. Szinte egy időben jelentek meg a vizesek, az ácsok, a villanyszerelők, a kőműves és végül, de nem utolsó sorban a szigetelők. A hely azonban leszűkült, mivel a közfalak, amiken idáig lehetett közlekedni,…..
Szerdán reggel átmentem Imréhez, hogy egyeztessünk pár dolgot. Ő azzal fogadott, hogy mit szólnék hozzá, ha holnap felraknánk a cserepet. Na, én erre nagyot néztem, mert akkor segítséget kell intéznem a cserép hordásához. Telefonáltam ide-oda, és hála a segítőkész…..
Gerendaház Blog Párazáró fólia 2010.06.22 22:18:00
A hétfői nap egy kis anyagbeszerzéssel kezdődött. Elmentünk Imrével, hogy megvegyük a közfalakra való fóliát, és a madár elleni fésűt a cserép alá. Az utóbbi azért kellett, mert a meglévő háló nem zárta le a cserép hullámait. Amíg vásároltunk elkezdték feltenni a…..
Péntek délutánra elkészült a lakórész teljes lécezése, plusz amikor az eső miatt nem lehetett kívül dolgozni, megerősítették a tetőszerkezetet átmenő csavarokkal. Mára volt betervezve a garázstető fedése fóliával és a tetőlécek szögelése. A terv teljesítve, ugyanis ma…..
A változatosság kedvéért szerdán is esett az eső, de délután amikor elállt nekifogtak a tető fóliázásának. A fóliára lambéria került az eresz kinyúlás vonaláig, följebb tetőléc. Ez a művelet tegnap és ma is kb. este 8-ig tartott, mivel szerették volna mielőbb lefedni a…..
Gerendaház Blog A tetőszerkezet 2010.06.11 22:07:00
Hőségriadó ide, vagy oda ma folytatódott a tetőszerkezet építése. Felkerült a tetőszék, és a párfogók is megtalálták helyüket. Közben egyeztettem a kőművessel, hogy építsük tovább a kéményt mivel megvan a födém. Azt mondta jön a hétvégén, úgyhogy még be kellett…..
Gerendaház Blog 3. hét 2010.06.15 21:14:00
A harmadik hét első napján ismét esett, úgyhogy sok mindent nem tudtak csinálni a fiúk. Mivel egész napra záporokat jósoltak így a szarufák közeit pótolták, illetve a garázs és a lakás összedolgozását végezték el. A mai nap Pestre kellett mennünk kontrollra Elizával, és a…..
Vasárnap este 9 óra. Egy hosszú fárasztó nap után leültem a gép elé, hogy leírjam a tegnapi és ami nap történéseit, amikor szólt a párom, hogy valami kopogó zajt hall az épülő házunk felől. Gyorsan átszaladtunk és látjuk, hogy Emil és István van a garázs tetején, és…..
Gerendaház Blog Szarufák 2010.06.10 22:57:00
Tegnap estére összehoztunk egy kis szalonna sütögetést. Amíg mi sütjük a szalonnánkat... ...addigra Emil és István már jól is lakott. Ma el kellett mennünk a fiunkal a debreceni klinikára, és mire hazaértem elő voltak készítve a szarufák, méretre vágva csiszolva. Már csak a…..
Gerendaház Blog A födém 2010.06.09 22:58:00
Tegnap elkezdődött a födém lambériázása, ami a mai napra el is készült. A lambéria tetejére fólia került, erre jön még a szigetelés. A fólia összetételeit gondosan zárták a tökéletes szigetelés érdekében. Holnap következnek a szarufák, aminek Imre már ma kimérte a…..
Gerendaház Blog A terasz 2010.06.08 08:43:00
Második hét hétfő A hétvégén elvonultak az esőfelhők és igencsak meleg, napos idő lett. Reméljük, így is marad sokáig. Ennek a napnak a leglátványosabb fejleménye a ház hátoldalán elhelyezkedő fedett terasz, ahol már szívesen iszogatnám a reggeli kávémat, de ez még odébb…..
Gerendaház Blog Födém gerendák 2010.06.05 19:42:00
A 6. nap, Szombat Ma a látszó födémgerendák kerültek egyenként a helyükre szépen átcsiszolva és az élek bemarva.    Míg a fiúk a gerendákkal foglalatoskodtak felraktuk a kéményt a kandallóhoz. Sajnos a mai naphoz tartozik még, hogy csapatung egyik tagjának haza…..