Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ujpestimami

71 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
4kerMami Pocakbaba ismét 2011.06.20 09:00:00
Tegnap Kismiki pocakbaba lett... éppen a Kisvakond sorozat azon részét néztük, amikor a nyuszik összeházasodnak, és gyermekeket nemzenek (amikor a nyuszik puszit adnak egymásnak, akkor gyerk mindig odamegy a képernyőhöz és elszedi a puszijaikat, amiket aztán jól eltesz a pulóverje…..
4kerMami No, megállj csak! 2011.06.18 11:09:14
Kismiki egyik kedvenc rajzfilmjéről fogok most írni. Mint oly sokszor, ma reggel is nézzük a No, megállj csak!-ot. (Ну, погоди!) Férj lényegre tapintóan megjegyezte, hogy milyen fura, hogy ő is ezt nézte gyerekkorában és most a mi gyerekünk is ezt nézi. Hát bizony, és úgy…..
Hihetetlen, de Kismiki az elmúlt 2-3 napban rohamosan fejlődött.Ma kezdtünk el hivatalosan bilizni (persze a bili megvan már vagy fél éve, mindig mondogattuk neki hogy mire való, de soha, egyetlenegyszer sem kényszerítettük, hogy ráüljön. Aztán valamikor 3-4 hónapja eljött az a…..
4kerMami Bölcsi 2011.06.15 22:10:41
No, megkaptuk a telefont, Kismikit felvették a bölcsibe. Hihetetlen és egyben döbbenetes, hogy már ilyen nagy ez a gyerek... Nem gondoltam volna - illetve igen, hiszen tudom, hogy minden gyerek bölcsibe kerül egyszer, szóval ahogy Franco Provolone mondaná, "Tudtam, csak nem…..
4kerMami A nyaralás vége 2011.06.12 12:40:39
Egy hét a tengerparton... egy hét televízió, számítógép, munka, tömegközlekedés és egyéb civilizációs kórságok nélkül. Nem hiányzott egyik sem. A nyaralás elején azt hittem, hogy két napon belül számítógép-elvonási tüneteim lesznek, de nem így történt. Amikor…..
4kerMami Szerencsejáték 2011.05.26 00:18:00
1. fejezetAnnak  idején, amikor még frissek voltunk és üdék, statisztálással kerestük meg a zsebpénzre valót. Többek között a statisztálásnak köszönhetjük megismerkedésünket és gyümölcsöző kapcsolatunkat is. De aztán az évek múlásával sok fontosabb dolog akadt az…..
4kerMami A puszik 2011.05.15 01:40:00
Nos, igazából már rég aludnom kellene, de van pár oka annak, hogy ezt miért nem teszem: egyrészt a fölöttünk levő lakó annak ellenére, hogy már hajnali 1 óra van, tárgyakat csapkod a földhöz és bútorokat húzigál. Ebből kifolyólag nem bírok aludni. A másik oka az, hogy…..
4kerMami Bölcsi-átok 2011.05.11 11:52:00
Előbb-utóbb minden családot, így minket is elért a bölcsi-átok, azaz a bölcsiből hazahozott betegség, amelyet a gyerek általában pár nap vagy egy hét alatt kihever, a szülőkre nézve viszont minimum halálos…Mint az közismert, Kismiki második születésnapja után kezdtem…..
hogyvolt Csillag születik - 3x05 2011.05.02 11:16:00
Az utolsó négy helyért folyt a küzdelem a Csillag születik középdöntőjében, ahol az első sokkot az ókori római pógárasszonynak öltöztetett Ördög Nóra okozta. Mikor kis tunikájában kimondja Szabó Ádám nevét, hátrébb tolom a fotelt, mert attól félek, bekap. Nagy…..
ujpestimami 2011.05.02 17:09:38
@Trójai: de, de Timi Chen hamis volt de csak egy kicsit. Szerintem nem a hamissággal volt a baj, hanem az énektechnikája nem jó még. a magas hangoknál üvölt, a mély hangokat alig bírja kinyomni magából. Ezáltal hatalmas különbség volt a dalban a verse és a refrén részek között. És volt valami bántó is a hangszínében, valamint ez a dal amit választott, ez valami olyan iszonyat borzalmas csöpögős giccses szar volt, hogy igazából az fájt nekem. (nyilván kijátszották itt a "hasonlítok Mulanra" kártyát is. Legközelebb mit fog énekelni? Tanita Tikaramot?)

A vak kislány nekem igenis tetszett: egyrészt a műsor során folyamatosan negatív diszkriminációban lesz része, mert mindenki azt fogja mondani, hogy csak azért jut tovább mert vak, ami azért nem igaz. A hangja nagyon szépen szólt most, szebben, mint a válogatáson. A dal jobb volt, mint a mai magyar zenei piacon futó dalok 95%-a, és vegyük azt is hozzá, hogy csak 15 éves és ilyet írt. Amerikában ezt simán el lehetne adni világslágernek. És ami nagyon tetszett még nekem, hogy gyönyörű szépen artikulál, ami manapság szintén ritkaság (Nóri például megtanulhatná tőle, hogy hogyan kell úgy artikulálni, hogy közben nem kapom be az összes körülöttem álló személyt a színpaddal együtt).
Gomes-ről én is azt hittem hogy fiú, bevallom, még a melleit se nagyon láttam, amikor Jackót táncolt... de ő az egyik legtehetségesebb induló, akár sírt, akár nem. Én nem hiszem, hogy ezzel bármilyen kártyát megjátszott volna. Van akiből a színpadon is kiváltódhat ekkora katarzis, mondjuk hosszú távon nem tartom szerencsésnek, jobb ha a nézőben váltódik ki a katarzis és nem az előadóban.
A továbbjutó tánccsoport is megérdemelte szerintem a tovább jutást, a produkciójuk mögött hatalmas munka van, persze a néző ezt nem tudja, nem látja, de aki egy kicsit ért ehhez, az tudja...
Nálam a továbbjutók majdnem megegyeztek a végeredménnyel, egyedül Timi Chent küldtem volna még el jó két évre énektanárhoz, és az Indygót juttattam volna tovább, valahogy nekem tetszettek ezek a laza srácok, kövezzetek meg, de ez van... kívéncsi lettem volna, mit tudnak még.
ujpestimami 2011.05.02 17:42:58
@Trójai: teljesen egyet értek ezzel a korhatáros dologgal. 18 év alatt én se engedném hogy ilyen műsorokban részt vegyenek, egyrészt a médiafelhajtás miatt másrészt az iszonyatos pszichés és fizikai teher miatt, amit a verseny, majd az utána következő szánalmas haknisorozat követ. Persze nem tudom, mit tennék szülőként, ha teszem azt a gyerekem 12 év múlva elkezdi rágni a fülem, hogy ő ilyen műsorban indulni akar... ha nem engedem, én leszek a rossz anya, aki megakadályozza világmegváltó tervei megvalósulásában, ha engedem, én leszek a rossz anya, aki ilyennek kiteszi a gyerekét... Ezért kéne a műsor szervezőinek eleve kikötni a korhatárt.... :-D
(mondjuk arra kíváncsi vagyok, hogy a "magyar sztárgyár" mit tud kezdeni pl. Tecával, ha esetleg ő nyeri a versenyt. Nem csinálhatnak belőle csilivili ruhákban ugrabugráló fiatalkorú prostituálnak beöltöztetett celebet, az már tuti. Vajon képesek lesznek-e megbírkózni azzal a feladattal, hogy valakiből úgy kell sztárt csinálniuk, hogy az csak szimplán ül a zongoránál és értelmes dalokat énekel értelmes szöveggel?...)
Férj eldöntötte, hogy ő Nagyszombaton mindenképpen el akar menni Bécsbe, hogy a húsvéti kirakodóvásárt nézegessük és sétáljunk a schönnbrunni kastély kertjében, esetleg köszönjünk régi kedves barátainknak (akikkel időnként némi genetikai közösséget is érzünk), a…..
  MÁSODIK RÉSZ  Forrás..
ujpestimami 2011.03.25 09:17:40
Nem, ebben az esetben nem a gyerek füle mögött összegyűlt piszokról fogok írni, hanem az alternatív gyógyászatban  (azaz a népi gyógyászatban, de most ezt trendi alternatívnak hívni...) használatos torokgyulladás elleni mézes fekete retek kúráról.Egyszer régen olvastam…..
4kerMami Újpesti Párbeszéd 2011.03.15 21:25:44
Bevallom őszintén, már nagyon régóta nem kapok olyan IGAZI levelet senkitől.  Amikor belenézünk a levélszekrénybe, csak a különféle reklámanyagokat és a "nem várt számlákat" látjuk, talán nagy ritkán egy-egy képeslapot anyósomtól, aki a címzettet mindig úgy…..
Hogy tudnak a kisgyerekek több kilót kakálni miután egész nap kb. egy ropit ettek csak meg, és pár szem bulátát???..
Nemrég bukkantam ezekre a fotókra, azóta nagy-nagy kedvencek. És hogy ki követte el őket? Hát a delejes tekintetű Mr. Spock! Azért nem bírom megállni, hogy ide ne tegyem a képet, amely megihlette eme utolsó "konstellációt": ..
4kerMami Ideál-gyár 1. 2011.03.06 12:08:00
Nők napja közeledtével (és mert a múltkori, az alakomról szóló bejegyzés alatt sokat gondolkoztam a plasztikai beavatkozásokon... deeee persze nem magammal kapcsolatban... :-D) elgondolkoztam azon, hogy gyakorlatilag már évszázadok (ha nem évezredek óta) próbálják meg a női testet…..
4kerMami Végre itt a tavasz! 2011.03.03 13:03:00
Bárcsak ez a mondat hagyhatta volna el ajkaimat ma reggel, de sajnos az éjszaka lehullott hó látványától csak egy heveny anyázásra futotta. Asszem talán egy sáskajárást is szívesebben vettem volna ma reggel, mint ezt:..
Dharma és az anyósa beszélgetnek:Anyós: egy nap rájöttem, hogy arra születtem, hogy egy nagy és gazdag család mátriárkája legyek.Dharma: Akkor miért nem lett sok gyereked?Anyós: Tudod, Gregory után már nem lehetett több gyerekem.Dharma: jaj, annyira sajnálom. És miért?Anyós:…..
4kerMami Test-kép-zavar-ok 2011.02.27 17:20:00
Világéletemben gondom volt az alakommal. Világéletemben kövérnek tartottam magam, miközben tudtam, hogy nem vagyok az. Egész életemben szenvedtem, mert a csípőm széles volt, a derekam vékony, a combjaim vastagok. Hosszú évekig nem kaptam magamra normális nadrágot a boltokban, mert…..
Mindig is mondtam a Férjnek, hogy mi lehetünk akármekkora ronda sikertelen lúzerek, csinálni kell egy szép gyereket, és jön a siker!Erre a legjobb példa a szombatonkénti piacozás. Amíg gyerek nélül jártunk, csak egy voltunk az eladók számára az arctalan szürke tömegből (mondjuk…..
4kerMami Ma festettem 2011.02.23 23:26:43
 Ma festettem, méghozzá nem is akármit...Úgy történt az eset, hogy pár nappal ezelőtt találkoztam egy csajszival, aki a házunk másik tömbjében lakik, és aki elújságolta nekem, hogy a lépcsőházukban gyanús köszörűsök jártak. Bizonyos ajtókat megjelölgettek és azóta…..
Újabb gyerekbarát helyre sikerült bukkannom az utóbbi napokban (aminek a valószínűsége az én esetemben a nullához konvergál, tekintettel arra, hogy naponta csak a lakás-játszótér-bolt-lakás háromszöget járjuk be a gyerkkel...) Azonban a minap a szokásostól eltérően sikerült…..
4kerMami Beoltattam magam... 2011.02.05 00:43:00
Ma beoltattam magam egy influenza kombóval: a h1n1 és a szezonális ellen is véd. Érdekes, az influenza soha életemben nem izgatott, elkaptam jópárszor, és túléltem, de soha a büdös életben nem oltattam be magam ellene (aki ismer, az tudja, hogy betegesen rettegek a szúrástól; én…..