Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kürüsüly

0 bejegyzést írt és 285 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Emesét többedmagával a gyorskocsi utcai fogdába szállították, megmotozták, faggatták, még a gyöngyös karkötője is elszakadt... csakhogy e történetben nem a gimnázium udvarán vagy idilli belvárosi parkban, esetleg kellemes kávézóban barátaival diskuráló, hovatovább…..
Kürüsüly 2013.03.19 09:56:39
@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]:

Hát a Dohoto volt az egyik oka annak, hogy a blogketrecet meg sem néztem....

Kíváncsi vagyok ha lelép a kemény balliberális mag Új Petyához fog e még tovább változni a hozzáállás.

Az a gondolatcenzúra ami eddig volt nem menő...
Vastag keretes szemüveg, boka fölött libbenő gatyaszár és kötött sapka vs. csokornyakkendő és kisestélyi - nagyjából erről szólt A Dal döntője, amiben eldőlt, hogy Bye Alex képviseli a magyar színeket a malmői Eurovíziós Dalfesztiválon. A döntéssel lehet vitatkozni, de az…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Kürüsüly 2012.10.12 12:13:43
@campobaszo:

Ne haragudj , de szemmel láthatóan neked csak feltételezéseid vannak, ismereteid nem.
Kürüsüly 2012.10.12 12:26:46
@ColT:

www.vatera.hu/vaterafutar/

A vaterafutár nem egy termék .....
látom alapos ismeretekkel állsz le vitatkozni.
Kürüsüly 2012.10.12 12:27:45
@ColT:

A méretei miatt sajnos igen.
  Csak kapkodjuk a fejünket. Szédítő tempóban érkeznek a súlyos hírek, politikabuzi legyen a talpán, aki képes követni, hogy mi hogyan változik. A január elsejétől hatályos, festményre kívánkozó alaptörvényt még két héttel a hatályba lépése előtt is össze-vissza…..
Május 27-ére virradó reggel az M1-M7 autópályáról a Budaörsi útra beérkező autósok azzal a felettébb nyugtalanító jelenséggel szembesülhettek, hogy a Dayka Gábor utcai felüljáró után nem szűnik meg a buszsáv, hanem egészen a Nagyszőlős utcáig (egyelőre)…..
Kürüsüly 2011.06.01 15:43:21
@TetraB:

Szörnyike , te vagy az?:)
Kürüsüly 2011.06.01 15:54:48
@SvenH.:

na igen Bécs ebből a szempontból fájdalmas tapasztalat.

3., Erdberg (U3)
9., Spittelau (U4)
14., Hütteldorf (U4)
16., Ottakring (U3)
19., Heiligenstadt (U4)
21., Aderklaaer Straße (U1)
21., Brünner Straße (S3)
21., Leopoldau (U1)
22., Donaustadtbrücke (U2)
23., Siebenhirten (U6)
23., Liesing (S1)

Ez a lista mindent elmond, meg az is, hogy amikor ott vagyok eszembe sem jut bemenni a városba, pedig a gps akárhova elvinne.

Itt meg az van, hogy ha valahol véletlenül ingyenes maradt a parkolás arra gyorsan azt mondják, hogy P+R és berakják a statisztikába, hogy akkor ennyi P+R férőhely van.

www.fovinform.hu/szabalyozasok/ppluszr.php

Ez a lista mindent elmond.
Biztosan emlékeztek a Budapest lehet a legmenőbb város a térségben című posztra, amiben a SzeBu városfejlesztési koncepcióját karoltuk fel, és továbbítottuk nektek a saját olvasatunkban. Azóta megtörtént az, amit blogokkal kapcsolatban ritkán tapasztalhatunk, és amivel az Egy nap…..
Kürüsüly 2011.05.05 11:45:47
@tabaniember:

Ami azt illeti a Tabán mint olyan egy szórakoztatónegyed volt a harmincas évekig amikor lerombolták.Kertváros sosem volt, csöndes meg pláne nem.
A jelenlegi állapota annak köszönhető, hogy a rombolás után kitört a háború, és nem épült meg a helyére tervezett sűrűn lakott városrész.Szerintem az a park ami ott van konkrétan helypazarlás.
És minden olyan törekvés ami VISSZA szeretné állítani az eredeti funkcióját támogatni való.

Ami azt illeti a Tabán jelenlegi és a jövendő állapota inkább hasonlít arra az esetre amikor egy bontás után a szomszéd ház eddigi lifthófra néző szobája napos lett, majd a következő ház építésekor visszaállt az eredeti állapot.Tehát örülj annak, hogy eddig ilyen volt, és ne károgj amiatt mert a város VISSZA követeli a holtteret.

De nyilván ezt te is tudod, hiszen a családod ott él több mint 100 éve, tehát a nagyszülők még biztosan partiztak Tersánszky Józsi Jenővel .
És élvezték, hogy a túlzsúfolt szórakozónegyedben a kurvák, és a stricik vegyültek az alkoholtól bűzlő művészekkel:)
Kürüsüly 2011.05.05 13:52:29
@tabaniember:

Köszönöm hogy intelligens ember módjára egy jelzős szerkezet segítségével elhehezted magad hozzám képest a térben:)Ennek megfelelően nem fogok veled leállni vitatkozni.
Te egy felháborodott POLGÁR vagy annak a legeslegrosszabb értelmében.
Az hogy szerinted mi a giccs vagy mi nem nem hiszem hogy vita tárgya lehet, szerinted giccs, másnak meg nem, bár annak tartod magad , de a valóság az, hogy nem különb mint mások így a véleményed sem ér többet.

A Tabánt főleg az utolsó 20 évét úgy bemutatni, mint egy jómódú POLGÁRI negyedet elég vicces dolog:) Főleg, hogy a hidak átadása után rohamosan szegényedett.És a szórakozóhelyek száma sem releváns önmagában főleg, hogy a Tabánban egy jóval kisebb helyen koncentrálódtak.
De igazad van én sosem érhetek fel hozzád a POLGÁRI mélygyökerű őstabáni lakoshoz:)
Inkább elköszönök mert a végén úgyis csak egy vidékről felköltözött proli leszek ehehe:)

Anyukád a POLGÁRI közösségben ahol felnőttél nem tanította meg neked, hogy a személyeskedés egy vita keretében csak a saját érveid hiányát mutatja? Vagy a Naphegyre költöztetett pártfunkcionáriusok kölykei voltak rád ilyen rossz hatással?:)Gondolom ők jelentősen degradálták a POLGÁRI faktort:)

Szeretném elnézésedet kérni,de berekeszteném a kommunikációnkat mert meg sem közelíted azt az az értelmi szintet akivel leállnék eszmét cserélni:)
Minden bizonnyal nem friss a videó, böngészés közben akadtunk rá a leghasználtabb videómegosztón. Miután kiderült, hogy idehaza készült (talán a Rábaringen?) máris érdekes volt. Aztán végignéztük, tényleg idehaza készült és szemmel láthatóan nem egészen úgy sikerült,…..
 A TV2 celeb vonyíttató produkciója péntek esténként képes legyőzni a konkurens RTL Klub csatornát, de a műsor producere szerint nem ez a cél, hanem az, hogy hétről hétre egy szuper tévé showt tárjanak a nézők elé. Ehhez talán Hajdú Péter a legmegfelelőbb figura. Vagy…..
Subba EPIC!!! 2011.05.04 10:49:00
Szaros Emil megint csodálatos anyaggal jelentkezett, köszönjük Bassszdmeeeg! ..
hogyvolt Csillag születik - 3x05 2011.05.02 11:16:00
Az utolsó négy helyért folyt a küzdelem a Csillag születik középdöntőjében, ahol az első sokkot az ókori római pógárasszonynak öltöztetett Ördög Nóra okozta. Mikor kis tunikájában kimondja Szabó Ádám nevét, hátrébb tolom a fotelt, mert attól félek, bekap. Nagy…..
Népiskola 32 kötelező óra 2011.04.29 16:31:00
 Most kiderül, hogy a pedagógusokkal valóban mindent meg lehet-e csinálni. A béremelési ígéretekés a mesebeli életpályamodell mára brutális óraszámemeléssé változott. Ez tovább rontja a tanári munka minőségét és a pálya vonzerejét. Csak annak éri meg…..
Kürüsüly 2011.04.30 17:20:49
@Budai Hella:

:)A család pedagógus, a párom családja is. Van igazgató, vagy tanító, vagy középiskolai tanár közöttük. Azt állítani, hogy "ennek a korosztálynak nem lehet már így lekötni a figyelmét" maga a színtiszta demagógia. A pedagógustársadalom nagy részének nem célja hogy bárkinek is lekösse a figyelmét, csak az, hogy hamar végezzen. Tudom van a családban olyan akinek a tanítványai minden évben 30 közt vannak az OKTV-n meg olyan is akiről tudom, hogy pont beleszarik az egészbe.

hallgatom eleget, hogy mennyire szar, hallgatom eleget, hogy milyen nehéz végigbeszélni 8-10 órát két munkahelyen(tényleg az). A fő probléma hogy nem hajlandó EGYETLEN egy pedagógus eljutni arra a szintre, hogy beismerje, hogy ÖSSZESSÉGÉBEN még mindig jól jár.
Mert minden szünetet együtt tölti a gyerekeivel, ami pont egy hónappal több mint bárkinek. Stabilan jön a fizetés, és ő garantáltan otthon van 4kor.És ha kap egy státuszt valahol nyugodtan felvehet 20 évre hitelt,mert biztos a munkahelye.
Ki kellene egyszer az általatok olyan irigyelt versenyszférát próbálni ahol olyan sokat lehet keresni.
Kürüsüly 2011.04.30 17:46:13
@Budai Hella:

ehehe a végére csak becsúszott megint egy kis jelzős szerkezet a nagyvonalúság, és a intelligens társalgás jegyében:)))

Tudod mi a az érdekes, hogy amit most leírtál sablonba lehetne illeszteni, mert saját bevallás szerint MINDENKI ezt csinálja. Nem érdekes, hogy közben meg ontjuk az elmaradott tudással rendelkező olvasni nem tudó gyerekeket?Akik kikerülve az iskolából a saját szakmájukhoz nem értenek, képtelenek együttműködni,megírni egy levelet stb.?Nem lehet hogy valami még sincs rendben? nem lehet hogy talán az általad általánosnak beállított hozzáállás mégsem az?
Kürüsüly 2011.04.30 18:51:42
@Budai Hella:

Nem személyeskedtem eddig sem, provokálni meg eddig sem provokáltam senkit, gondolom számodra, ha valakinek a tiedtől eltérő véleménye van önmagában provokáció:)A vitakultúrád kritikán aluli a személyeskedéstől a megelőlegezett következtetésekig tart amit helyettem vonsz le:)Ami tekintve az áskálódással szemben érzett ellenszenvedet minimum meglepő.

Semmit sem akarok kihozni az egészből te kötöttél belém, annyit próbáltam a tudomásodra hozni sikertelenül, hogy az állandóan siránkozó pedagóguslét mögött gyakran nincs valóság, vagy teljesítmény, belátás meg pláne nincs.
Jelenleg akinek munkája van és kap fizetést jobb ha hallgat. Az elégedetlenség nem megalapozott. A piacon alig van munka, és ami van az is nyomott áron.

Az elmúlt hónapokban megpróbáltunk
alkalmazni pályakezdőket a vállalatnál ahol dolgozom, célzottan pályakezdőt kerestünk, mérnököket főleg.ez volt a 4. ilyen kísérlet az elmúlt években. Egészen elképesztő tudatlanság párosul egészen elképesztő önteltséggel. Két hónap próbaidő után sem értették a legalapvetőbb játékszabályokat sem.
A végén más korosztályt alkalmaztunk.
Érdekesség, hogy a meghirdetett állásokra darabonként 200-300 ember jelentkezett, nem tudom, hogy egy magyartanár hogy találhat ma munkát bárhol.

Nyilván kettőnk közül csak te lehetsz az okos, úgyhogy a veled történő párbeszédet berekesztem.További szép napot:)
  Az ember egy reggel bekapcsolja a gépet, kinyitja a böngészőt, és azzal szembesül, hogy az összes újság vélemény-szekciójának, vagy éppen videóinak megtekintéséért fizetnie kell. Elég viszont egyetlen, egységes előfizetés ahhoz, hogy minden tartalmat lásson…..
Kürüsüly 2011.04.21 11:52:39
@Legelő Őse:

Persze, nem volt szándékom dohogni ,hogy régen minden jobb volt:) természetesen mindenkinek lehetősége van megkeresni a hozzá leginkább közel álló portált, csak azt próbáltam szemléltetni, hogy a látogatószám mint kulcskérdés mivel jár együtt. Az index pályája csak példaként szolgált, bármelyik ingyenes médiumra igaz beleértve a kereskedelmi tévéket is.Ez kényszerpálya amit be kell járni, ha élni akar.

A kereskedelmi tv ugyanez pepitában, az indulási és a jelenlegi állapotuk mindent elmond, az egyik már a híradóját is beáldozta a nézettségért(mondjuk az pikáns amikor ezért az index is ekézi őket).

Nekem kellene fizetős média, és szerintem sokan vannak ezzel így.
A hétvégén lapozgattam Nigella "Istennős" könyvét, és megtaláltam ezt a receptet, ami attól tűnt érdekesnek, hogy két és fél deci lobogó forró víz kell a tésztához. Mivel du. vendégeket vártunk, arra gondoltam ideális az elkészítéshez az időpont, mert így…..
Kumin szerint Bye, bye B125 2011.03.05 15:10:00
Ma elsirattam a B125-ös kampányt, miután reggel azt kellett olvassam, hogy a szükséges 50 ezer aláírás helyett 35-öt szedtek össze a Totalbike-osok. Háromszorosan is búslakodom. (Tényleg, a Kumin szerint alcímében szereplő „bánatról” ígéret ebben a posztban…..
No kérem, úgy tűnik megérkezett a valódi fragmentáció Androidra. Ami a legszomorúbb az egészben, hogy ezt nem a Google-nak köszönhetjük, de még csak nem is a készülék gyártóknak, hanem az Nvidia-nak. A PC piacon is voltak húzásaik, de most az Android világában is megmutatják a…..
Számos nagyváros van Európában és a világon, amiknek meghatározó eleme a víz. A folyó, ami átszeli őket, a tenger vagy az óceán, ami nemcsak az éghajlatukat, de a városképet, az ott élők hangulatát is befolyásolja. Persze a vízpart önmagában kevés, olyan fejlesztésekre van…..
Kürüsüly 2011.02.27 16:47:44
@aeidennis:

Tekintve hogy az autóutat lemossuk és kész egy park esetén meg az évente minimum 2x érkező árvíz gyakorlatilag 2x teljes megsemmisülést okoz .
Igen érv az autóút mellett.
Budapest rendőrfőkapitánya betiltotta az idei melegfelvonulást a "közlekedés aránytalan sérelmére" hivatkozva. A döntés jogerős, fellebbezésnek helye nincs. Kapcsolódó cikkek: Idén nem lesz melegfelvonulás Strasbourg: az államok kötelesek engedélyezni…..
Láttak már bajuszos Csillát? Nem? Na, akkor mutatunk egyet. A képet egy kedves olvasónk lőtte az m1 Híradójából, örök hálánk érte. ..
  DJ egy látszólag elég hétköznapi célt tűzött ki maga elé: adják meg neki az elsőbbséget ott, ahol az a KRESZ szerint jár neki. Mivel magam is BKV-zó vagyok, csak örülni tudok, hogy valaki ismét felveti a kérdést! Hogy valóban egy gyalogos CM szervezése-e a…..
Kürüsüly 2011.02.11 12:58:02
@mement:

A kerékpárosokkal szemben sikerült javítani a morált,(szerintem a gyalogosokkal szemben is). Ha van jó példa akkor nem kell pesszimistának lenni:)
@Silent Bob:

Ne haragudj de a kreszt bemásolgató kollégákon jókat szoktam röhögni az autós blogoknál is:)
Ezt most is megteszem:)
Kürüsüly 2011.02.11 13:17:25
@Silent Bob:

Ha kreszkönyvvel a kezedben hal meg valaki az mennyivel jobb mintha nélküle.
Ezt a szabályt a Kós Károly sétányon mindenki betartja, mert ott be lehet.
A budaörsin befelé meg senki sem, mert ott nem lehet betartani.
Az autósok ismerik a kreszt, de a közlekedés olyan mint minden gyakorlati működés.A helyzethez idomuló.
van pl. egy reptér minden fingás le van szabályozva, mégis a legnagyobb sztrájkfegyer az ha a dolgozók elkezdik betartani azokat betűről betűre. nyilván azért mert minden szabály jó, csak éppen betarthatatlan.
A kresz pont ilyen. ha egy élethelyzethez nem illik akkor nem fogják betartani, ha baj van viszont az alapján fogják elítélni.

A megoldás nem az, hogy egy 2x3 sávos út mellé kiteszünk egy 30as táblát és várjuk, hogy majdcsak betartják, hanem az, hogy odarakunk egy nyomós lámpát.
Kürüsüly 2011.02.11 13:25:50
@mement:

a kérdés nem a kikényszerítésen van, hanem azon, hogy ér e annyit a 10 percenként érkező gyalogosok átkelése, hogy megbénítsa az ország 2 autópályája felé/felől érkező forgalmat egy betarthatatlan táblával.most a budaörsin lvő zebráról beszélek.
A válasz nem.
A megoldás nyomógombos lámpa, felüljáró, aluljáró.

Bármit engedélyezni lehet, és bármit meg lehet tiltani papíron, de a hülye szabályozást senki sem fogja betartani. Ez élet minden területére igaz.
Hej, Gyula-Gyula-Gyula, Szól a duda-duda-duda, Pest, Buda-Buda-Buda, Pattogatott kukorica!     Van ugye ez az interakítv csodakút a Szabadság téren, amelynek csodájára jár az egész világ. A tavaly tavaszi választások előtt néhány héttel adták át, nagy volt az öröm…..
Kürüsüly 2011.02.11 11:17:14
@DOOOOOOOOOOOOM!:

Direkt nem akartam belemenni a témába, mert ez a poszt nem a cigánywellness-ről szólt, vitázhatnánk napestig van véleményem a kérdésről.
Volt erről poszt ott megrajzolódtak a frontvonalak kialakult a szokásos feloldhatatlan véleményellentét.
Újra elővenni a témát , és elkezdeni ezen lovagolni egy olyan poszt mögött ami főleg az iróniáról szólt súrolja a trollkodást.
szerintem.
Kürüsüly 2011.02.11 11:39:38
@kurgan:

Ez a cikk nem arról szólt amit ki akarsz hallani belőle:)
Sokkal hatékonyabb lenni akkor harcolni a rasszizmus ellen amikor az tényleg jelen van.
Fiaimat mindig megpróbálom a lehető legjobb módon nevelni, az atyai hagyományokat követve, saját apámtól tanult intelmeket figyelembe véve. Tudom jól: evvel minden szülő így van, mindenki azt gondolja magáról, hogy ő a legjobb és az ő nevelési stílusában nincs hiba. Szóval…..
Kürüsüly 2011.02.10 20:18:22
@Totó Háber:

csak azt tudom elmondani, hogy nekem mi a bajom vele:
fogtak néhány olyan embertípust aki az igazi világban is gyűlölök.Primitívek, tanulatlanok, érzelmileg és értelmileg is alulteljesítenek.Majd ezeket a társadalom szemetét képzett szakemberek hergelik, hogy kiadjanak magukból minden mocskot ami csak a rövid és gusztustalan életük során magukba szívtak.

ha hanyatt fekszem az ágyon és a bámulom a plafont akkor is hasznosabban töltöttem az időmet mint a vv-vel.
És van tévém, nézem is, és nem csak a spetrumot, de ezt elvből nem nézem.
Amit írtam meg onnan tudom, hogy kénytelen voltam belenézni hogy véleményt tudjak alkotni róla.
Subba WTF: Teletext 2011.02.10 11:29:00
A teletext még mindig működő dolog! A televíziózás dinoszauruszát ráadásul humoros szerkesztők irányítják (talán ez az ami még életben ébren tarthatja őket melóban). Akit megbántottam ezzel attól elnézést kérek, teljesen elfelejtettem a teletext létezését.  ..
A Forma-1-re az utóbbi időben sokan sokféle jelzőt aggatnak. Kétségkívül kevésbé látványos már, mint volt, sokszor fordul unalmas körözésbe egy-egy futam, és a tévéképernyőn keresztül lassan nem is tudatosul bennünk, hogy valójában mekkora tempónál zajlik mindez. Ezt…..