Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ker0

0 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
No, ideje lesz lecserélni a fejlécet - a blog belépett a 6. évfolyamába!..
A társasjátékozás reneszánszát éli. Egyre menőbb társasozni, minden magára valamit is adó felnőtt játszik. :) A legegyszerűbb persze otthon, a családdal játszani. Ehhez azonban sok pénz kell, mert a játékok száma a végtelenhez közelít, borzasztóan nehéz közülük választani, hogy mit vegyünk meg és…..
Szokta valaki nézni a Maradj Talpon! című vetélkedőt? A pénteki adásban a kihívó játékos, Csaba (aki mellesleg húgom kollégája a tantestületben) egy számunkra tök egyszerű kérdésen esett ki: szegény ember még életében nem hallott a A triffidek napjáról. A Sherlock…..
Retro játékmúzeum Gyűjtemény 2015.08.12 21:21:33
Egy viszonylag hosszú intervallumot adtam magamnak, hogy az általam megálmodott játékgyűjteményt prezentálni tudjam az életben is.Ehhez viszonylag egyszerű dolgom volt, mivel csak kategóriákat kellett felállítanom és ezek figyelembevételével kell vadásznom az engem érdeklő dolgokra. Mivel a 60-as,…..
A 70-es és 80-as évek gyerekeinek életének szerves részét képezte a honvédelem. Ennek tudatosítására rendezvények és persze játékok is szolgáltak.Nagy Péternek köszönhetően sikerült néhány szép példánnyal bővítenem a kisautókat felvonultató gyűjteményemet, amelyek…..
Persze, nincs olyan, hogy 10 legjobb C64-játék. Minden idők egyik legnépszerűbb személyi számítógépére több tízezer játék jelent meg fénykorában, és a platform rajongói ma is aktívak, az elmúlt években olyan játékok születtek, mint a Prince of Persia C64-verziója vagy akár…..
(Pihent napom volt.) “Visszatekintve csikóéveimre persze már érthetővé válik, miért vitt le anyám a Bene Gesserit határozott tiltása ellenére is a játszótéri homokozóhoz… gyanítom, az sem lehetett véletlen, hogy a szakácsnő rendszeresen elfűszerezte az ételemet. A kajára…..
Pest-buda Rothadás Izoláció Magánhekus Agglomeráció Kínaiak Ipari kémkedés Sci-fi Kiber-punk Öltönyösök NYomozás Vállalat Magyar Adathalász GYilkosság Agárverseny Rendfenntartás SZerencsejáték Elnyomás Repedtsarkúak Zombik Őrület Törvényenkívüli Online Legális…..
Szolgálati közlemény következik! Ker0 barátom potom 1000 forint ellenében megválna újszerű állapotnak örvendő, használt sci-fi könyvétől, az A. & B. Sztrugackij urak tollából származó Nyugtalanságtól. Akit érdekel, ne habozzon írni neki a ker077[kukac]gmail pont com…..
ker0 2014.01.02 14:10:19
Jelentem: elérkezett A triffidek napja! John Wyndham (ez a csóka itt balra, az orra hegyére kattintva minden bizonnyal előugrik az életrajza is) regényének legelső kiadása 1951-ben jelent meg és azóta rengeteg újranyomást megélt, joggal nevezhető tehát szintén klasszikusnak. Miről…..
Tuti fix, hogy minden olvasó találkozott már energia vámpírral, legfeljebb ezt nem tudatosította eddig magában. Leggyakrabban közvetlen környezetünkben hozhat velük össze a rossz sorsunk, leginkább a munkahelyünkön, nem ritkán a bővebb, ne adj isten a szűkebb rokonsági körben.…..
Képzeljük el, hogy a zombi apokalipszist követő éveket Vuity Tvrtko azzal tölti, hogy megkeresse és megszólaltassa azokat az riportalanyokat, akik visszaemlékezései alapján megírhatná a zombiháború hiteles, több szemszögből is alátámasztott történetét (mondjuk Pokoli zombik…..
Nos, jó pár év eltelt azóta, hogy ezt a novellagyűjteményt olvastam, ezért nem is emlékszem belőle konkrétan semmire a címén és azon kívül, hogy annyira tetszett, hogy sebtiben megszereztem A tetovált ember című könyvet is, aztán meg még az agavés Bradbury-sorozatból is a…..
Hát ezt is megértük! Immár két teljes (tulajdonképpen megszakítások nélküli) évet tudhat maga mögött a Tufabor, a bő három tucat ember figyelmére érdemes sci-fi könyves blog :) Ilyenkor számadást szokás végezni, ami tekintve, hogy egy korábbi bejegyzés a Századik címet…..
Hát elérkezett ez a pillanat is: a sci-fi gigantikus alakjának, Isaac Asimovnak egyik legnépszerűbb novellagyűjteményét vesszük szemügyre, elsősorban persze a borítók szempontjából. Előtte azonban egy kis ismétlés azok számára, akik nem nyomják fejből  ama bizonyos három…..
ker0 2012.04.21 21:47:19
fkristof az üres képernyőre meredve azon tűnődött, hogy ezúttal mivel is fárassza a bejegyzése olvasóit. Frank Herbert regényéről, a Zöld agyról kellett volna néhány értelmes mondatot bepötyögnie, valami olyasmit, ami jól illeszkedik a könyvhöz, de nem túl hosszú és nem is…..
Nem egyszerű az ember dolga, ha egyszer könyvsorozat olvasásába kezd, talán még nehezebb is, mint a filmsorozatok esetében, hiszen ott legalább szoktak oly szívesek lenni a készítők, hogy az epizódot megelőző első egy-másfél percben gyorsan összefoglalják, hogy mi is történt az…..
 Úgy hírlik, jövőre alapjaiban változik meg az autópálya-használat fizetésének rendszere. És az a kép, ami kibontakozik előttünk, több mint rémisztő... Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Az Átjáró az egyik legvagányabb SF regény, amit életemben olvastam! Nagyon királyul meg van írva, frankón ki van találva a főszereplő antihős és a kincskereső kalandorokkal és hícsikkel benépesített univerzum egyaránt, meg maga az Átjáró űrállomás minden baromságával…..
Ehavi meglepetésem képregény helyett egy ízig-vérig sci-fi mozi, az Anachronox: The Movie, azaz magyarul az Anachronox: a film című alkotás, Jake Hughes rendezői munkája, amely a Machinima Filmfesztivál programjának keretében került bemutatásra és söpörte be a fesztivál minden…..
Különösebben nem csipázom a japánokat (ejtsd: jappánokat). Erre igazából semmi komoly indokom nincsen, egyszerűen csak úgy alakult, hogy a húgom japcsi-imádata nálam ellentétes hatást váltott ki. Lehet, hogy más is hozzám hasonló sokkot szenvedett volna, ha éveken keresztül kell…..
Jack Vance az én tudatomban leginkább mint fantasy író szerepel, méghozzá a jobbik, olvasásra ajánlott fajtából, hiszen olyan mesélő tehetséggel rendelkezik, amelyet azért nem minden írótársa mondhat el magáról (és nem csak a műfajon belül ténykedőkre gondolok).…..
Ha van olyan könyv, amit azt hiszem, hogy sosem fogok elolvasni, az Olaf Stapledontól Az utolsó és az első emberek, legalábbis a fülszövege alapján. Ez a sejtelem persze nem akadályozott meg abban, hogy Stapledon egy másik regényét, a Kossuth Fantasztikus Könyvek sorozatban megjelent…..