Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hungaro Sapiens

14 bejegyzést írt és 138 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az új, fantasztikus Mt-tervezetben szerepel:   A hvg.hu által megkérdezett munkajogász szerint az, hogy a tervezet a magánéletre is kiterjesztené a törvény hatályát, aggályos, főleg azért, mert olyan gumiparagrafusokról van szó, amiket nehezen lehet értelmezni. "Ha…..
Az egyik legmegbízhatóbb közvélemény-kutató szerint „bár a nyár eleje óta a teljes népesség körében fokozatosan csökkent a kormánykoalíció támogatottsága, az elmúlt egy hónapban alig történt változás a Fidesz-KDNP népszerűségében, és továbbra is nagyjából…..
"Ez az ügy nem úgy lesz elintézve, ahogy általában szoktak, új időszámítás kezdődik" – mondta ma délelőtt Orbán Viktor Kolontáron. Nem volt szándékomban a szörnyű katasztrófa politikai vonatkozásairól írni, mert egyrészt ebben a helyzetben szerencsétlen lenne…..
Mikor bementem ma reggel a közelebbről meg nem nevezett téglagyárba, ahol a napi nyolc órámat szoktam elüldögélni, már benn volt a postaládámban a céges hírlevél a kolontári ökológiai katasztrófáról. Na mondom fasza, megmondják a sok rabszolgának, hogyan lehet segíteni…..
A jobboldali blogok és kommentelők által - eléggé ízléstelenül - félkarú rabló gúnynéven emlegetett (lásd ITT, ITT, ITT, ITT és ITT stb.) Szili Katalin lett most a fenti véleményformálók hőse. Kati megmutatta tudása legjavát: kilépett az MSZP-ből. Sokat köszönhet neki a…..
A Kutyostat egy fős, reprezentatív mintán végzett felmérése szerint a lakosság döntő többsége örömmel venné, ha a Margit-szigetet leúsztatnánk a Parlament elé. Ezért mi így fogunk tenni. Úgy tudjuk, más pártok gyárak, hulladéklerakók, és mindenféle egyéb ronda hátterek…..
Gyerekcipőben jár az űrturizmus, de akik időben akarnak beszállni az üzletbe, már most azon gondolkodnak, hogy mi lesz ebből. Íme néhány plakát Steve Thomastól, retro stílusban a jövőről - nem csupán a poszterek stílusa remek, de a megrajzolt utazási ötletek is kreatívak.(A…..
Hungaro Sapiens 2010.08.21 18:01:33
Mindannyiunk bánatára Stöki szabadságon van, így leesne az aranygyűrű az ujjáról nincs most kedve a szerdai retróval bütykölni, de hogy ne vigyen el minket a népharag, kitaláltam valamit, amivel hozunk is ajándékot meg nem is, satöbbi.Szóval kivételesen nem egy régi játék…..
Hungaro Sapiens 2010.08.11 22:13:33
@armitage: igen ez nálam is megvolt.
Erről jut eszembe: a David's Midnight Magicnél sikerült letörnöm Commodore gombot a +4-ről. :)
Nem igazán tudom eldönteni, hogy Wolfram rövidke levelének autós szereplője nem tudta, hogy jobbra kanyarodáskor elsőbbséget kell adnia az útját keresztező gyalogosnak vagy épp csak nem akart róla tudomást venni, mert sietett és úgy gondolta, hogy inkább kikerüli.…..
...persze nézőpont kérdése, a lényeg, hogy a bré melyik végén állunk. Ha haszonélvezők vagyunk, akkor ez az ország egyik legjobb állása, ha (adó)fizetői, akkor bizony -finoman szólva- a picsába küldjük az illetőt.Az állás nem itthoni, hanem Brüsszelben található, a cehhet…..
Pénteken nem a szokásos útvonalon, a szokásos piros 7-es busszal mentem haza, pedig akár szemtanú is lehettem volna ... A szörnyű eset: "2010. július 23-án 14 óra 20 perc körüli időben a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága 2 járőre a…..
Mandiner blog Mezőberény mikro 2010.07.24 08:01:00
  Mezőberény mostanában egy ottani igazgatónő és a a polgármester kommentelő-feljelentései miatt jelenik meg a hírekben. Mezőberény azonban többre érdemes. Nemrég táboroztattam ott 120 fiatalt, így alkalmam volt megismerkedni a Viharsarok jelentős településével.   A…..
Hungaro Sapiens 2010.07.25 11:17:41
@dobray: A két óra vonatozás említése a kiindulópont megnevezése nélkül elárulja, hogy a Budapest-centrikus világképedben elképzelhetetlen, hogy valaki esetleg ne a fővárosból induljon el.

"Jelentéktelen alföldi mezővárosnak tűnik..." ezt a vendéglátóidnak is így mondtad? Segítek, ez is lenéző volt.

Az előző rendszer az egész országban nehezen helyrehozható sebeket hagyott. Ennyi erővel minden postban lehetne komcsizni egy jóízűt. Ha már történészkedni akarunk, meg lehetne említeni, hogy a helyiek nem csak a "komcsik" alatt szívtak rendesen hanem sajnos már előtte is kijutott nekik a jóból. Wikipedia: "Több emlékezetes tüntetés zajlott le, elég csak az 1895-ös békéscsabai csendőrsortűzre, vagy Szántó Kovács János lefogására, illetve a gyomai sortűzre gondolni."

A szegénység, az állandó nyugtalanság és a mindenkori hatalom elleni lázadások, valamint az azokra adott véres válaszok jellemezték a múltban a környéket. A tisztelt KONZERVATÍV (=erkölcsös) hozzászólók ennek ismeretében folytassák tovább a város és a pár évtizeddel ezelőttről visszamaradt művház bútorok fikázását. Sokat javított volna az íráson, ha pár sorral több jut a kiegyensúlyozottság jegyében a törire és néhánnyal kevesebb a bárpultra .

Miért kell szinte fogyatékosokként beállítani a komcsi befolyásoltság alatt álló ateistákat? A kereszténységet hasonlóan brutális eszközökkel terjesztették el az országban. Mindegy azonban mi volt a múltban. Biztos vagyok benne, hogy van sok jóravaló konzervatív ateista és baloldali vallásos az országban. Legyél már toleránsabb egy kicsit.

@jan: Az ország lakosságának negyede Budapesten és a vonzáskörzetében él. A gazdaság még jobban koncentrált, csakúgy mint a központi közigazgatás. A vasút- és a közúthálózat szintén centralizált. Valamit kifelejtettem?
Hungaro Sapiens 2010.07.25 18:31:41
@jan: Budapest valóban nettó befizető, de ez a többi országrész nélkül nem lenne lehetséges.

Vegyünk egy haza nagyvállalatot pl a MOL-t. Százhalombattán van finomítja és a kútjai többsége is vidéken van, de Budapesten van a székhelye és itt is fizeti az adók többségét. Kb. ugyanez a helyzet a Váci úton székelő cégek többségével.

Továbbá az egész országot kiszolgáló központi közigazgatásban a fővárosban dolgozó sok tízezer (százezer?) ember hatalmas plusz piacot képez az ottani cégeknek.

Vajon, ha Budapestet leválasztanánk az országról meddig bírná fenntartani magát? Valószínűleg hamar elsorvadna.
Komolyan mondom egy vicc ez a Magyarország... Csak összehasonlítás szintjén, én kereskedelemben dolgoztam 2 évig értékesítési vezetőként, és akkor sem kerestem annyit, mint most Ausztriában, utolsó szartúró segédmunkásként. Egy vicc Magyarország Igen kérem, az a nagy helyzet,…..
  Itt-ott, órán, kocsmában, blogon felvetődik a kérdés, mit is kezdhetnek a konzervatívok az egyre népszerűbb zöld nézetekkel, milyen álláspontot foglalhatnak - foglaljanak el a környezeti ügyekben, illetve a globális felmelegedés kérdéskörében, amely egyre központibb…..
Tegnap az országgyűlés megszavazta a médiaalkotmánynak azt a részét, amivel a kormány vigyázzba állíthatja az egész magyar közmédiát, sőt akár arra is rákényszerítheti, hogy a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatot énekelje Ákos Tanulékony szörnyeteg című számának…..
Hungaro Sapiens 2010.07.23 18:54:28
Hungaro Sapiens 2010.07.23 18:55:56
@Hungaro Sapiens: Pontosabban: már ezért is jól tette, hogy "önként" távozott.
Magyarországnak szüksége van az IMF készenléti hitelkeretére, ez tény. Nem a pénzre van szükség, hiszen a piacról kedvezőbb feltételekkel juthattunk eddig forráshoz. Az IMF bizalmi tőkét biztosított nekünk, amire alapozva gyakorlatilag kockázat nélkül hitelezhettek nekünk…..
Hungaro Sapiens 2010.07.18 15:16:48
@szöllősi dr: Volt még egy Antall-Boros kormány is. Erről nem elfelejtkezve pedig már igaz az állítás.
Hungaro Sapiens 2010.07.18 19:05:43
@aszora: Szerintem most elsősorban pszichológiailag jelentünk kockázatot. Az EU stressz tesztje fontos lelki támaszt nyújthatna a piacnak (többre valószínűleg nem lesz alkalmas). Sajnos éppen az eredmények publikálása idején kezdenek el majd újra Magyarország és a PIGS államok hitelképességén elmélkedni tőlünk nyugatra, és az egész hatástalan maradhat. Nagyon szerencsétlen az időzítés.

Nem azt mondom, hogy mindenben feküdjünk le az IMF-nek és az EU-nak, de a húrt nem szabad túlfeszíteni, és a vitákat a nagy nyilvánosságot kizárva kell lefolytatni.

A bankadót magam is helyeslem. Az extraprofitot valahogy vissza kell szereznie a társadalomnak.
Egy hivatalosan megfogalmazott demonstráció-bejelentés ritkán szórakoztató és még ritkábban romantikus. Nos amit itt mutatok be, az a ritka kivételek közé tartozik. Egy jegyespár úgy döntött, a házasságkötésük után rövid ideig egy parkban ünnepelnek a násznéppel, mielőtt…..
Hungaro Sapiens 2010.07.17 19:41:56
@Csokis: Pillants rá a Google mapsre és a megadott koordinátáknál egy szép zöld füves területet találsz.

A demonstráció bejelentőjén nem említették a Toi-Toi wc-ket. Nem baj szép nagy területen jól el lehet bújni a fák között. Persze ez nem rongálás, csak tápanyag utánpótlás.
Hungaro Sapiens 2010.07.17 23:32:37
@ReggieHammond: Már az első hozzászólásomban is jeleztem, hogy alapvetően nem vagyok ellene a köztéri esküvőzésnek, és örülök, hogy a megvalósítás korrektre sikeredett.

A használatért illene fizetni. Az utcát bárki szabadon használhatja, de ha parkolni akarsz, filmet forgatni esetleg árulni ott, akkor az már pénzbe kerül. Meglátásom szerint ez az alkalom is hasonló jellegű "heavy" helyhasználat volt.

A jogszabályok ilyen jellegű kijátszása továbbra sem szimpatikus nekem.

Jó lenne ismerni a másik fél álláspontját, hogy miért utasították el az eredeti rendezvényt.
Hungaro Sapiens 2010.07.18 09:59:39
@ReggieHammond: Szerintem a szűkös erőforrások/infrastruktúra használatáért kell kompenzálni a társadalmat.

Ha a fiatal pár divatot teremt, és ezentúl hétvégente ellepik a friss házasok a város egyik legjobb adottságokkal rendelkező területét az a) a növények amortizációjához fog vezetni b) az ottlakók pihenését súlyosan fogja zavarni. Ezért kell valamilyen formában korlátozni a lagzizást a területen.

A fenti hozzászólásokból láthatod, hogy ezúttal valószínűleg nem a bürokráciával volt a gond, mert máshol más körülmények között a hivatalok lehetőséget biztosítanak a kulturált ünnepléshez.
Úgy látszik, a kánikula többekből is kihozza az állatot. Az biztosan valami fatális véletlen, hogy Károly levelének negatív főszereplője egy BMW X6-ost hajt, de itt a bizonyíték, hogy nem kell feltétlenül sok ész ahhoz, hogy valaki mocskosul gazdag legyen. Persze az is lehet, hogy…..
Élmunkás Mein Stumpf 2010.07.16 19:30:00
Ha ezt a Kádár et. látná... Mint tudjátok, az első titkár levélben üzent megint: legyen mein Stumpf az alkotmánybíró.Sőt, szépen be is csomagolta: egyet jelölök balról, egyet pedig jobbról. Biharit azért jelölöm, mert hát a pártnak baloldali szavazói is vannak,…..
Ugorjunk le Agárdra, csörgött rám Zsolti szombat reggel. Jön a Ronyó is, kecsegtetett, továbbá hogy Agárdon jó kis amerikaiautós találkozó van, ahol kiállít Hot Rodos Ricsi, aki majd a Cougarom tetejét gyógyítja meg. Zsolti legalábbis azt mondja. Oké, nem kell kétszer mondani,…..
Lázár János és Kocsis Máté írtak és beadtak egy pöpec alkotmánymódosítást a múlt hét csütörtökjén. A T/649-es számú, "A Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény módosításáról" törvényjavaslat egy roppant fontos…..
Sárdobáló Tenyésztés 2010.07.14 07:00:00
A Jobbik érdekesen akarja megfogni Szőcs Géza kulturális államtitkár génkutatási törekvéseit: tenyésztéssel próbál módosítani a magyarok genetikai állományán. Hiába vette át most az Index a jobbikos "magyar/cigány"-megkülönböztetést, a cikk egyébként pontosan…..
Hungaro Sapiens 2010.07.14 22:02:59
@Horváth Andor Márton: Egyetértek, hogy létezik magyar nemzet, melynek részei a cigányok. A cigány származású emberektől különböző származás kifejezésére mégis sokkal szerencsésebbnek tartom a magyar/cigány kifejezést, mint a nemcigány/cigány vagy a fehér ember/cigány ellentétpárokat.

A PC nem működik, csak a szőnyeg alá sepri a problémákat azáltal, hogy nem lehet őket rendesen kibeszélni.
Az amúgy korlátlanul szervilis Stumpf András most nem a Fidesznek nyalt be gyomorszájig*, hanem keresztény-humanista mázba öntve szólt be a TASZ-nak és simizte meg a gonoszka Jobbik buksiját. Reggel megírtuk: bőrszín alapján nem válogathat senki az árvízkárosultak között…..
A Red Bull Air Race szervezői a hosszadalmas engedélyeztetési eljárás miatt úgy döntöttek, nem rendezik meg a budapesti futamot. A versenyt a németországi Lausitz-be tették át, és augusztus 7-8-án rendezik meg. 2004 óta közel 600 ezer néző figyelte meg a Duna felett fordulózó…..