Regisztráció Blogot indítok
Adatok
házisárki

33 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már azt hittem elmúlt, igaz már egyszer megkönnyebbülten szakadt el Anyu a lavórtól. Jó volt, hogy nem az volt az első amit keresett, és ki tudtunk menni a lakásból hányózacskó nélkül.Aztán jött a trombózis, és a lelki, fizikai mélyrepülés, és még a kórházban egyszer csak…..
December 22-én megműtötték Anyut.A kórházban influenzajárvány miatt látogatási tilalom volt, így kint a porta mellett lehetett megvárni a műtét végét. Az első paránk, hogy a műtétet túlélje (addigra kb. 2 hét telt el úgy, hogy alig evett valamit, voltak napok amikor…..
Rák a családban 2009 tele 2010.09.29 16:39:34
Valamikor itt kell kezdenem, vagyis egy kicsit korábban...Talán 2009 késő nyarával, amikor Anyu úgy döntött, hogy megszabadul túlsúlyától, orvosi segítséggel. A kapott gyógyszer miatt jelentősen csökkent az étvágya, és elkezdett fogyni. Az étvágya már annyira lecsökkent, hogy…..
Mit is akarok én most, 2010 szeptemberében? Semmi különöset, csak azt, hogy minden legyen úgy ahogy egy évvel ezelőtt volt. Anyu legyen egészséges és éljük a megszokott, egyszerű életünket négyen - öten (Anyu, Párom, Öcsi, Lányom, Én) és a többiek. Nem volt benne semmi…..
A napokban rám jött a süthetnék, na ilyen melegben keksz, vagy egyéb bonyolult dolog szóba sem jöhetett, maradt a muffin. Gyorsan bekeverem, beteszem a sütőbe és kész. Azt is szeretem még a muffinban, hogy tipikus "mi van itthon" sütemény. Ha csoki, akkor csokis muffin lesz,…..
Pár napja írtam, mit teszek, ha gyorsan meg kell pucolnom egy ablakot. Most leírom, hogy csinálom amikor az összes ablaknak neki durálom magam.Először is leszedem a függönyöket, és a csipkefüggönyökkel elindítok egy programot a mosógépen, mire végzek az ablakokkal lejár a mosás…..
Most jöjjön egy jó tanács azoknak akik még csak távolról találkoztak a magyar egészségüggyel:Kérdezz, kérdezz, kérdezz, nem elég ha a neten utána nézel, telefonálni kell, és kérdezni.Lányomnak (23 hónapos) 6 telefon után sikerült leszerveznem, hogy levegyék a vérét a…..
Vannak dolgok amiknek érdemes megadni a módját. Az egyik ilyen háztartási munka az ablakpucolás. Ha rendesen akarod csinálni, akkor leszeded a függönyt, leporolod a karnist, legalább kétféle vizet keversz be, és elhasználsz jó pár takarítós rongyot is. De vannak helyzetek, amikor…..
Az az igazság, hogy rizses vagyok, vagyis ha választani lehet, hogy krumpli legyen a köret, vagy rizs, én az esetek 80 %-ban rizst választok. De azt még nekem is be kell ismernem, hogy a krumpli - vagyis elegáns néven: burgonya - az a köret, amit ezer féleképp lehet variálni. Most…..
Esküvőn voltam a hétvégén, na nem azért mondom, hogy dicsekedjek, a lagzira nem voltunk hivatalosak. Esküvőre mégse mehet az ember lánya farmerban, felöltöztem én is szépen, és felvettem az új cipőm is. Volt már rajtam fél órákat, nem is volt semmi gond. De most hiába mentünk…..
Mostanában elég sokszor készítek zöldségkrémlevest. Nem tudom miért, de jobban esik mint a hagyományos levesek. Olyan zöldségeket is megeszünk így, amiket amúgy eszembe se jutna egymáshoz rakni, csak esetleg zöldköretnek. Ez a recept nem lesz hagyományos recept hozzávalók pontos…..
házisárki 2010.06.28 21:10:39
@Gondos Redőnyös: Akkor a legfinomabb, ha sokféle zöldségből készül, bár a színe elsőre lehet, hogy meglepő lesz :-)
Korábban mindig gáztűzhelyünk volt, most elektromos (kerámialapos) van. Hát, beletelt pár hétbe míg megszoktam. Az új elektromos tűzhelyek már szinte azonnal felmelegednek, ezzel nem is volt gond, de azt, hogy a főzőlap még elég sokáig megtartja a meleget jó pár túlfőzött…..
Nokedli, vagy elegánsan galuska. Sokféle módon esszük, sokféle módon készítjük. Ahány család annyiféle nokedli recept van, én most a "sajátomat" írom le, nálunk így készül tehát a nokedli. Veszek egy nagy fazekat, és felteszek benne kb. 3 liter vizet forrni. Amíg el…..
Mindig is szerettem volna egy igazi varródobozt. Fából, esetleg a tetején textil borítással, olyat amiben rengeteg hely van a cérnáknak, tűknek egyéb szükséges apróságoknak. Persze nincs ilyenem, és cérnáim se nagyon vannak (hímzőfonalam annál több, de ez már más téma).…..
házisárki 2010.06.24 14:55:32
@Ms. Mazsola: Örülök, hogy segíthettem :-)
Házisárki
Miután tegnap írtam pár sort a brokkoliról, ebédre gyorsan főztem is belőle egy könnyű krémlevest. Nagyon sokféle recept van forgalomban, sokan sokféleképp készítik. Jöjjön az én változatom, amely hidegen és melegen is finom:Veszek két közepes krumplit (inkább kisebbet, mint…..
Mikor először találkoztam a brokkolival, azt hittem hogy nem más, mint egy zöld színű karfiol. Utána azt tudtam meg róla, hogy Ámerikában a gyerekeket terrorizálják azzal, hogy egyék meg. És ezután sok éves csend következett, amíg a brokkoli jól érezte magát a zöldséges…..
Először is nem vagyok kövér! Sovány se, az igaz, van rajtam itt-ott egy kevés felesleg, kicsit több husi, mint szeretném. Ezt ha lefordítom a szigorú számok nyelvére kb. 3 kg-t jelenthet. Ugye nem is olyan vészes! (Persze amikor nem tudom begombolni a kedvenc farmerom, akkor másképp…..
Sokan, sokféleképp csinálják, jöjjön most az én változatom.Először is megpucolok 10 gerezd fokhagymát, és fokhagymaprésen áttöröm őket (ezért teszem ezt meg előre, mert egy kicsit meg kell zsiradékon pirítani, és mivel elég gyorsan odakap, nincs idő akkor…..
A fokhagyma a magyar konyha egyik leggyakrabban használt alapanyaga. Jellegzetes aromája (szaga) van, amelyet van aki szeret, van aki meg ki nem állhat. Nagyon egészséges növény, állítólag növeli a férfierőt és a koncentrációs készséget is, valamint mint a legtöbb hagymának…..
Baráti körömben most már viszonylag sok gyerek van, közel hasonló korúak, és mint jó barátokhoz illik járnak a babaruhák körbe-körbe. Persze a kölcsönbe adott ruhát illik visszaadni, lehetőleg olyan állapotban, mint ahogy kaptuk. Lányom most érte el azt a kort, amikor már nem…..
Van amikor annyira figyelni kell a zsiradék bevitelre, hogy már az az egy evőkanálnyi zsiradék, ami a rántáshoz kell is sok. Ilyenkor készíti az ember például a köménymagoslevest száraz rántással:Az edényt felforrósítom - csak úgy üresen, nem teszek bele semmit - ha már elég…..
A finomfőzelék receptjénél említettem, hogy behabarom a végén a zöldségeket. Pár szó erről az egyszerű sűrítési eljárásról.A habarásnál tejbe, tejfölbe, joghurtba esetleg az étel saját főzőlevébe kevés lisztet (esetleg étkezési keményítőt) szórunk, majd…..
Tudjátok, az a zöldborsó + répa, sok lé, berántva. Sokáig el se tudtam képzelni, hogy megeszem. Soha nem is csináltunk itthon finomfőzeléket, mert az utálata az egész családot jellemezte. Aztán először csináltam zöldborsópürét. Elég sok mindent pürésítek,passzírozok…..
Az évek során lett pár kedvenc eszközöm a konyhában, amik nélkül persze ugyanúgy el lehet boldogulni, de velük sokkal egyszerűbb. Az egyik ilyen a habverő, például a rántást is ezzel keverem, de nagyon jól lehet használni minden olyan esetben, amikor csomómentesre kell…..
Itt a nyár, meleg van, egyre kevesebb ruhát hordunk. És ezzel így vannak a gyerekeink is. Ez az a pont, ahonnét már csak kisgyerekesek, egész pontosan még pelenkás gyerekesek olvassák tovább :-). Lányom még pelenkás korban van, és most hogy ha elmegyünk valahová, és kisruhát adok…..