Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mérien

0 bejegyzést írt és 172 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  „Most vasárnap” megverné a Jobbik az MSZP-t és nagyon nagy partit csapnának Schifferék, ha az LMP bejutna a parlamentbe – ez derül ki a Nézőpont legfrissebb felméréséből. Meg persze az is, hogy a Fidesz-KDNP-nek most is meglenne a kétharmad, de hát az anyag a…..
Tisztelt blog! Nekem a lehető legrosszabb véleményem van a Bajcsy kórházról, úgymond szépen eltették anyámat láb alól 2011 májusában. Na de nagyon dióhéjban a történet:  Anyukámnak 2db lábujja belilult, így utaltak minket a sebészetre. Még aznap éjjel műtétet írtak…..
Elutasította a központi nyomozó főügyészség azt a feljelentést, amit Gyöngyöspata Jobbikos polgármestere tett, miután a körzet Fideszes egyéni képviselője megfenyegette őt, ha folytatja lejárató kampányát, nem fog támogatásokat kapni. Az ügyészség arra hivatkozott, nem…..
Sírva vigad a Homár. Ha már senkinek nem lesz nyugdíja, legalább röhögjünk azokon, akik még egy karton sört se bírnak venni a reálhozamukból. László többet biztos nem megy az AXA Magánnyugdíjpénztárhoz, de mi se. Az ilyenektől kellett megvédeni a zemberek nyugdíját:Mi ezúton…..
Tisztelt blog!   Édesapám egy hónapja egy kórház geriátriai osztályán volt ideiglenesen elhelyezve idősotthoni elhelyezésre várva. Mentális állapota a közepes demenciának megfelelő volt, előre kiszámíthatatlanul erősen hullámzóan jobb és rosszabb periódusokkal.Jobb…..
Sem utódja, sem boldog őse, Sem rokona, sem ismerőse Nem vagyok senkinek, Főleg nem Rózsi néninek. Vagyok, mint minden ember: fenség,Észak-fok, titok, idegenség,Lidérces, messze fény,A KDNP sötét egén. De, jaj, nem tudok így maradni,Szeretném magam megmutatni,Hogy látva…..
mérien 2011.05.27 16:12:33
@M_R: Az a baj, hogy ez nem új keletű, tavaly óta uralkodó elv.Zajlik már néhány éve a folyamat.
S esély nincs egyelőre arra, hogy pozitív elmozdulás történjék.
Kedves olvasók! Kísértetiesen hasonló eset történt velünk, mint amiről pár nappal ezelőtt beszámolt a sajtó, csak a mi esetünkből nem lett szenzáció. 81 éves nagymamám combnyaktörést szenvedett 2010 december 7-én az otthonában. A balesetre úgy derült fény, hogy anyukám…..
mérien 2011.05.09 14:37:55
@Leroi: Lenne végre egy helyes politikai döntés, ami mosolyt csalna az emberek arcára. Ilyenkor azért örülök, hogy "vizuális típus vagyok".
A Boldog Ceferino Lovagrend ellen közleményben tiltakoznak a történelmi lovagrendek. A Schmitt Pálnak írt felhívást kizárólag a HírCsárdán olvashatják! Tisztelt köztársasági elnök úr, tisztelt Schmitt Pál!   Az elmúlt húsz évben elért elévülhetetlen…..
Sziasztok!   Felháborodásomnak szeretnék hangot adni. Szeretném azonban leszögezni, hogy a saját orvosommal, illetve a legtöbb orvossal én elégedett vagyok, ez volt az első igazán negatív tapasztalatom, amiből nem szűrtem le következtetéseket kollektíve az orvosokra nézve.…..
mérien 2011.05.06 09:48:40
@Sátán meg a Jocó: Ahogy olvashattad: Írtam, hogy nem láthatta a doktornő. Teljesen ok nélkül kötöttél ebbe bele.
A számomra (mindenki számára más) lényeget akartam kiemelni: az szégyellte magát, akinek semmi oka nem volt rá, s az érezte magát rosszul a bőrében, aki nem adott okot a "kiosztásra". Abban igazad van, hogy tán első indulatomban túlzottan általánosítottam, de valahogy ez a jelenség tényleg nem egyszer, nem kétszer fordul elő. De nehogy már az legyen a természetes, hogy mindegy ki csinálta, aki ott volt, hibás...Igen, ez egy kicsi ügy, de lehet, hogy annak a két embernek nem volt az. Érzékeny, idős emberek, s tán még normálisak is, ha nem vettek rész a bunkók músorában. Igaz, én is csak szélmalom harcos vagyok ez esetben, úgy tűnik. Nem is magyarázom, tök felesleges..
Rokonunk 2010 augusztus 9-én egy 5 napos infúziós kezelésre feküdt be a Váci Jávorszky Ödön kórházba,már nem először kezelték itt. 2010 augusztus 12-én eltűnt a kórházból.Se a nővéreknek, se az orvosának nem tűnt fel, hogy hiányzik egy beteg. Csak akkor vették észre, mikor…..
mérien 2011.05.03 08:04:47
@El Visco Stello: Igen, nekem is azonnal ez ütött szöget a fejemben, - s még egy: "A kórház három bejáratát kamera figyeli, de érdekes módon a felvételen nem volt rajta, hogy az épületet elhagyta, akkor vajon hol távozott az épületből?"
Ezekkel a feltételezésekkel, nyitott mondatokkal nem is lehet mit kezdeni. Ha a posztolónak fenntartásai vannak a beteg elhunytával kapcsolatban, miért nem rendőrségi eljárást kért.
Ha nem tette, a praxis blogon megjelentetés teljesen felesleges.
Sajnálom, nem akartam bántani, főleg fájdalmában, de talán az ember kívűlről másként látja, nem viszik el az érzelmei.
Őszinte részvétem a posztolónak, mert a tény ettől még tény: a hozzátartozója elhunyt.
Kedves Praxis! Rendszeresen olvasom a blogot, eddig csak hüledeztem a beküldött történeteken, de most sajnos én is kénytelen vagyok gazdagítani egy szörnyű élményleírással az oldalt. Április 11-én este kórházba került a nagymamám. Szegénynek eddig is elég nehéz volt az…..
mérien 2011.04.29 16:14:15
@Hatodéves: Mikor anyu mesélte, nekem is azonnal az vetődött fel, hogy még csak hallgatni is szörnyű egy ilyen több évtizedes történetet, hát még milyen lehetett ezt a szülés előtt álló nők számára elviselni, átlépni rajta. Borzalmas lehetett.:(
mérien 2011.04.29 17:13:53
@Hatodéves: Aki ért Téged, annak számára ezek tökéletesen megfogalmazott sorok. Szeretném, ha csupa ilyen lelkületű orvos keze ügyébe kerülnék, ha majd kell. (Reméljük, minél később.:) Bár én szerencsés is vagyok: az eddigi legfontosabb (gyerekszülés), NIC kapcsolatok során mind végig kiváló szakemberek s Emberek vettek körül. Köszönet érte,SOTE I, Péterfy.
Egyelőre még nincs "ilyen lett" kép... Aranyosmeggyes a történelmi Magyarország egyik legszebb, legjelentősebb reneszánsz épülete-volt.  Az elvileg kétemeletes, zárt udvaros várkastély legközelebbi "rokona" nem is Erdélyben-Partiumban, hanem a bodrogközi…..
mérien 2011.04.29 13:16:33
@felucca:
Köszönöm. Figyelmetlen voltam, hisz úgy is kezdődött az írás, hogy a "történelmi Magyarország"..
mérien 2011.04.29 14:35:59
@aeidennis: Köszönöm. Már utána is néztem:)
Kedves blog! A napokban hazafelé tartottam éjjel fél kettő környékén. Sajnos ilyen a munkám, egy buszgarázsban dolgozom Budapesten. Leszálltam a 973-as éjszakai járatról a Sárfű utcánál és mentem volna hazafelé, de észrevettem, hogy egy férfi fekszik az út mellett és ketten…..
mérien 2011.04.28 15:05:44
@Bockó: Igazad van abban, hogy a legtöbb hajéktalan tehet arról, hogy most ott tart, ahol. S legtöbb esetben az ital mindig ott a kezükben.Mert arra kell, hogy jusson, nem, hogy félre tegyen. Tehát irritáló a jelenlétük, hozzáállásuk stb.(Ellenkező példa is van, kevés, lásd András esete. Itt az indexen követik időnként nyomon a kálváriáját. Ő lépne, dolgozna, de nem állnak szóba vele, ha hinni lehet a történetnek.)
De amíg az a törvény, ami, addig egészségügyileg el KELL látni őket. S ezt szegték meg első esetben a történet alapján.
A Bors megtudta, hogy a VV4 szépfiúja nemcsak vetkőzéssel, hanem tolmácsolással is keresi a kenyerét. A VIII. kerületi kapitányság igazgatásrendészeti osztálya foglalkoztatja, és olyan baleseti ügyekben hívják be, ahol az egyik fél lengyel. Jerzy feladata egyszerű, részt vesz a…..
Blogosz Magyarveszély 2011.04.27 00:49:00
Napok óta zajló provokációk és a ma estére sikeresen kiprovokált tömegverekedés után a rendőrség kordonnal zárta el Gyöngyöspata települést. Rendőrségi csapatszállítók tartanak jelen pillanatban is a helyszínre az autópályákon. Időközben a településen…..
mérien 2011.04.27 11:11:16
@BlogoszAnima: Legalább annyira elfogult vagy, mint akit lenácizol...
Ugye, nem cigányok között élsz? Tapasztaltad már őket közvetlen közelről?
Akartak ők valaha is beilleszkedni? Nézz utána a korábbi korokból, mit köszönhetünk nekik társadalmilag? Ha egy rakás xart érnék, meghúznám magam, s megköszönném a morzsányit is, amit kapok.
Nem pedig...
 Tisztelt Praxis! Egy szomorú, nem mindennapi történetet apropóján írok önöknek. Édesapám tavaly augusztus közepén trombózissal került kórházba. A háziorvosunk napokig nem volt hajlandó kijönni, mondván rengeteg a dolga, de ez már egy másik történet lehetne. Mivel nem…..
mérien 2011.04.17 09:38:32
@petru: Nem, nem ők a vétkesek.
De nincs olyan ügy, ami miatt a kórházban lévő szüleimet egy héten át fel ne hívnám telefonon, hogy mi van velük.
Egyébként, igen: nagyot hibázott a kórház. De el nem tudnám képzelni, hogy bárhonnan, bármi áron ne telefonáljak rá a szüleimre.
Akkor is megteszem ezt, ha távol vagyok, pedig nincs semmi bajuk, csak épp 70 felett vannak.
Függetlenül a hozzáállástól, hangsúlyozom, ettől a kórház még vétkes, nem kicsit.
Kedves Praxis blog!   A kislányomat vérvételre kellett vinnem a múlt héten, mert a háziorvosunk elküldte, korábban sajnos a leletei erős vashiányt mutattak. Odamentünk reggel hétre, mert nem akartunk utolsónak érkezni. A kicsi elég stresszben volt, nagyon fél minden…..
Tisztelt Praxis!   Azt a két évvel ezelőtti horrort szeretném elmesélni, ami velem esett meg. Ikerterhesség volt , de a két magzat nem fejlődött rendesen , az egyik magzat elhalt.Be feküdtem a kórházba, reggel helyezték fel a lamináriát. Reggel 8-tól este 20 óráig egy nővér…..
Tisztelt Praxis blog,   Ez a történet életem egyik legkeményebb kórházi története, úgy hogy a családomban több orvos is található és azt hiszem nyugodtan mondhatom, alaposan ismerem az egészségügy helyzetét, a közalkalmazott orvosok és ápolók körülményeit,…..
A napköziben a konyhás néniket nem sok gasztronómiai feladat terhelt, mivel minden ételt központilag szállítottak, és a moslékot is központilag fuvarozták el. Ami rájuk maradt, az a melegítés, osztás, mosogatás. Valójában a tepertőkrémes kenyérnél ért ez a felismerés, amikor…..