Regisztráció Blogot indítok
Adatok
meglátó

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt napokban minden hírt túlszárnyalt a BKK online jegye körül kitört botrány, ami - nem hiszem, hogy csak nálam - de alapjaiban rengette meg a bizalmat a T-csoport iránt. A balhé részleteibe nem mennék bele, mert mindenki rongyosra olvashatta az internetet a témában, inkább térjünk ki arra,…..
meglátó 2017.07.26 19:59:29
Nos, ha minden jól megy, már el is indult publikus üzemmódban Uj Péter projektje, a 444.hu. Az eseményre Facebookon közel kétezren iratkoztak fel. Magát a site-ot pedig elindulása előtt nagyjából három és félezer ember lájkolta.  Ez a néhány ezer ember és az ő ismerőseik…..
meglátó 2013.04.29 11:26:35
@falomb: A hírnek száraznak kell lenni, mint a teveszar - szól az újságírás egyik alapszabálya, és ez nem csak a hellyel való spórolás, vagy az objektivitás miatt van. A szószátyár poénkodás lehet szórakoztató, ha valakinek bejön. Csak az a baj, hogy ez rendkívül ízlésfüggő, ezért nagy valószínűség szerint egy-egy stílus az olvasók többségének nem jön be. Én például kajálom Meggyesi Guszti humorát, de igencsak megterhel Szily erőltetett KISZ-es jópofaságai. Úgyhogy egyetértek falombbal, egy híroldal fenntartásához nagyon kevés a már meglévő információk átfogalmazása.
Nehéz felismerni a valóságot. Akkor is nehéz, ha az képünkbe vigyorog, ha kupán csap bennünket göcsörtös bunkójával, ha elgáncsol, földre taszít, ránk tapos és hintázva üldögél hátunkon egy kicsit. Álmaink, fantáziáink, a világról alkotott mesés hiedelmeink, képzelt…..
meglátó 2013.04.08 00:00:29
@fantomasyoyo: Teljesen igazad van, amikor azt írod, más sem tudja kifizetni a villanyszámlát, minek idekeverni kisebbségi mivoltát. Ettől még persze igaz, hogy nyomasztó, ha valakit a származásával baszogatnak, és az is, ha hó végén nem tud kijönni a pénzéből, de nem így. Gerendás búcsúlevelében sem alkotott maradandót, ugyanolyan fércmű, mint zenéje. Ráadásul ostoba, mert reklám helyett csinált magának egy antireklámot vele - ezután balos mentorai sem fogják hívni happaningjeiken bazseválni, mert cikivé vált a személye. Nem tudom, egy ilyen balfasz hova mehetne. Izraelt nem javaslom neki, mert ott nagyon nagy a konkurencia, Németországban behajtják az adóelmaradását, az USA-ba nem kap zöld kártyát.Olaszországban sokkal jobbak ebben a nyálas zenében, Hollandiában keményen melózni kell, Spanyolban nagy a munkanélküliség. Angliában nem fog családi pótlékot kapni 9 gyerekére, Skandináviában hideg van. Marad Franciaország, csak az a baj, hogy ott ismerik La Fontaine meséjét a tücsökről.
meglátó 2013.04.08 00:18:10
@danialves: Valóban, a blog több (egymástól független) dologról szól, én most a szerzői ügyekhez szólnék hozzá (Gerendásról már írtam). Daninak igaza van, a tortaszelet nem kisebb, hanem a korszerű médiamegosztó és lejátszó ipar fejlődéssével az emberek egyre többet fogyasztanak, és a kiadók profitja nő. Azt sem találta el a blogger, hogy az alkotó személye háttérbe szorul, mert a szarabbnál szarabb filmeket csakis a sztárokkal tudják eladni. Azt ismert módszer: valakit óriási pénzzel felépítenek, s aztán leveszik róla a lét - a minőség másodlagos. A valódi probléma, hogy a kicsiket, akiknek nincsen propagandabüdzséjük, csak egyszerűen szeretnek és tudnak zenélni, filmet csinálni, írni, vagy bármilyen művészetet produkálni, egyáltalán nem fizetik meg a kiadók (ha egyáltalán átutalják nekik a kialkudott díjat), miközben ők iszonyú összegeket szakítanak csupán a szerzőktől megkaparintott jogdíjakért, amiket tőlünk beszednek a bóvlikért.
Megszereztük és nyilvánosságra hozzuk a 12,5 milliárd forintos hálózatfejlesztési közbeszerzés furcsa nyertesei mögött álló ciprusi offshore cégek nyilvános cégadatait. A tulajdonosi kör a Demján Sándor nevével fémjelzett Gránit-birodalomhoz köthető, de Leisztinger…..
Nagy nap van ma: 2010. május 31. És hogy miért nagy nap a mai? Mert ma jár le Hudák Tamás szerződése a Szociális és Munkaügyi Minisztériummal 900.000 Ft-ról. Hudák Tamás ezért a pénzért óriási szolgálatot tett a hazának: megvéleményezte a 170/2006 (VII.28.) kormányrendelet…..
A korrupció ellen mindössze egyetlen törvényt kell módosítani: a miniatűr kamerákat haditechnikai eszköznek minősítő passzust. Ezt amúgy is meg kell tenni, hiszen ezekkel a filléres cuccokkal már tele vannak a kínai piacok. Hát ilyen egyszerű ez; ennyit a korrupció elleni…..
meglátó 2010.05.31 02:40:52
Valójában a korrupció a bizalmon alapszik: azon az alapvetésen, hogy a korrumpáló megbízik a lekorrumpált elvtárban, hogy bár előre fizet, semmiféle átvételi elismervényt nem kap a pénzéről, az ügyének "elintézését" is csak szóban, s nem írásban ígérik meg, mégis megteszik. A lekorrumpált pedig megbízik a korrumpálóban, hogy az nem mondja el illetéktelennek, nem hozza jelenti fel, nem készít titkos felvételt és utólagosan nem követeli vissza a pénzét. Valójában ez irracionális viselkedés mindkét részről, mert mindkét fél következmények nélkül megtehetné, hogy a másikat átveri, megkárosítja. Tekintve, hogy általában egyedi esetről van szó, még azt sem lehet állítani, hogy a jövőbeni üzlet reményében bánnak "becsülettel" egymással az "üzletfelek". Az sem elég érv, hogy közös a bűn, és felfedésénél mindkettő bűnhődik, mert egy feljelentésnél a feljelentő felmentést kap.
Ez a fajta "bizalom" nem mindenütt létezik. Tőlünk nyugatra például nem. A pénzt nyújtó beteg elől akkorát ugrik az ápolónő, nehogy valamelyik titkos kamera rögzítse a "hálát". Rendőr - nyilván a provokációtól és ellenőrzéstől tartva - azonnal feljelent, ha le akarod korrumpálni. Pedig biztosan szeretik ők is a pénzt. DE már annyiszor megbuktak. Nem ők, hanem társaik, elődeik, kollégáik, akikről csak hallottak. Nincs már merszük, olyan gyakoriak a feljelentések. Nálunk is ez segítene...
Szanyi Tibor szétsírta, szétdrámázta, szétvoksturistázta magát a héten, hogy az átjelentkezők miatt fordult meg az állás, és veszített 450 szavazattal. És még beszólt a várandós kismamáknak is ... Szanyi szerdán ugyanis "szégyennek és morálisan elfogadhatatlannak"…..
Csütörtökön bombaként robbant a 2 milliót elrakó Wieszt Jánost ábrázoló videó. A felvétel másik szereplője, a boríték átadója ezekben a percekben tart sajtótájékoztatót. Ennek szövegét nekünk már korábban elküldte, két exkluzív videóval együtt. "Gálfi István…..