Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alkonyvadasz

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Irtó kiváncsi vagyok, hogy elterjedt állapolgári sport-e a hülye szavazások szavazólapjainak firkálós megbecstelenítése. Hamlet ugyanis elküldte nekünk a fotóbizonyítékot arról trágáran populista üzenetről, amit vasárnap az urnába dobott. Na de voltak-e követői? Volt-e…..
alkonyvadasz 2008.03.10 14:31:06
kb 30000 ember választotta a fenti megoldást, a szavazók kb. 0.8%-a:
www.valasztas.hu/hu/08/8_0.html

"# leadott szavazólapok száma 4 056 312,
# érvényesen szavazott a szavazólapot leadott választópolgárok 99,17 %-a, 4 022 464 fő,
# érvénytelenül szavazott a szavazólapot leadott választópolgárok 0,83 %-a, 33 848 fő"
Ezekben a napokban az olvasók írják a postokat a Webisztánra. Ha ti is szeretnétek írni, küldjétek a postokat. Íme a Reader Takeover Week nyolcadik írása... Szerző: Simon Benjamin Blog: benjamin.hu Ötleteltem egyik nap és az jutott eszembe, hogy mi lenne ha a fórumtopikok helyén…..
alkonyvadasz 2007.08.20 22:05:15
vonakodnak többen a felhasználóra bízni a címkék csatolását, viszont a fórum üzemeltetői sem biztos, hogy vállalnák a teggelést, forgalmas helyeknél ez kizártnak tűnik.
viszont van egy kiváló civilizációs vívmánya az emberiségnek, a számítógép, ami el tudná végezni a címkézéssel járó piszkos munkát. fogná egyesével a threadeket, és kiszedné a szavakat gyakoriságukkal együtt. stopword listában tartja nyilván a nyelvre jellemző túl gyakori szavakat (és, mikor, vagy, az, stb), valamint egy kifejezés/szófordulat szótár is besegíthet a "hülyemagyar" címke generálásához.
azon szavak/kifejezések, melyek a legnagyobb súllyal szerepelnek, jellemzőek lesznek a szövegre. (az előzőek persze feltételezik, hogy a nyelv megnevez szóban forgó dolgokat, tehát mikor a "büdös komenisták" szóösszetételt használja egy beszélő, akkor nem az iphone hackelésre utal.)
miután megvan minden threadhez az 5-10 legjellemzőbb címke, már csak a thread-tag több/több kapcsolatokat kell karbantartani. egy metódushívás a hozzászólás mentésénél. oké, ennél persze bonyolultabb a kérdés, mindenféle gyorsítótárak, meg ügyes adatbázis-tervezés kell ehhez, illetve egy fasza solr szerver + ocamorph a mokk.bme.hu-tól.
én kiegészítő navigációs eszköznek javasolnám, nem lehet véletlen, hogy a forum/topik/thread hármas hiearchia ilyen sokáig tartja magát.
az alternatív navigáció hasznossággal bír, és szerencsére már tudunk olyan intuitív felhasználói felületeket markupolni a webre, hogy logikai kifejezéseket pár klikkel összedobáljunk. (a szerző kifelejtette a NOT operátort, pedig milyen jól jön az néha, pl: +poker +holdem +para -korda)

az eszközök rendelkezésre állnak; jó munkát az iparosoknak.