Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fehérvarjú

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap megjött a szociális kérdőív személyes Orbán Viktortól, a vastag boríték több csodát is rejt, fussunk végig rajtuk. Az alibikérdések lényegtelenek, azokra nem is térnénk ki. 1. Vonalkód a név felett Az 1 milliárdos büdzsébe nem fért bele, hogy két külön A4-es lapra…..
Fehérvarjú 2011.05.18 16:03:16
@mondatoló: De én gaz náczi vagyok. Ugathatok-e polgártárs? Törölhetem-e a konzultációs papírotokkal?
Fehérvarjú 2011.05.18 16:36:13
@mondatoló: Eddig se sírtam, tudtam én, hogy szarnak ám rám.
De legalább nem is hitegettek vele, hogy fontos a véleményem és a pénzemet sem b@szták el rá feleslegesen.

A "gyerekplusszavazatott" meg azért vették ki mert bár állandó jelleggel "tátott szájjal rohangálnak a faszerdőben", mégis sokkal többen reklamáltak érte mint a nyugdíjas és egyéb húzásaikért.
Egyelőre még többségben vannak a fehér emberek, de úgy tudom, hogy abban maradtak visszatérnek rá majd később, ugyanis még nem vagyunk "elég felnőttek" hozzá. Gondolom most nézegetik a demográfiai előrejelzéseket, hogy a 10éves tervbe bele fér-e még.
Fehérvarjú 2011.05.18 16:52:00
@mondatoló: Így is lehet mondani.
Figyelembe vették a saját jó felfogott érdekükben. De majd ha már nem félnek akkor lenyomhatják a torkunkon ismét.
Szörnyű a kormány kommunikációja, hát milyen dolog az, hogy csak most hallunk a Globális Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárságról? A külügy eme osztálya felelős Ázsia és az óceániai térség, valamint Afrika államaival fenntartott kétoldalú kapcsolatokért, és nagyon…..
Fehérvarjú 2011.05.05 13:38:53
@Ásó[Mosó]maci: Vissza egész Poli- és Mikronéziával!!!! :D
Szemlátomást minden a tervek szerint halad, csak azt nem tudni, ki írja a forgatókönyvet. 1. A Véderő még április elején 3 napos tábort hirdetett Gyöngyöspatára, egy magántelekre. Ezt lehetett olvasni a honlapjukon, és mint szélsőjobb csoport, titkosszolgálati megfigyelés…..
Fehérvarjú 2011.04.27 15:08:19
@Seduxen: Naná. Hiszen ők toleránsak és értik a poént. Csak a náczikat utálják meg a faszistákat. :D
Fehérvarjú 2011.04.27 17:48:02
@Jurganov: Én is gondoltam egy szűrésen, de hát olyan vicceseket mond. :D
@bandika gazdája: Jegyezzük...
Múlt heti szabálytalan illetve vitatott parkolásokat taglaló képes posztunk után több levelet, képet is kaptunk a témában. Az egyik ilyen amatőr története, aki másodiknak ért a lámpához, de az előtte levő úgy gondolta, hogy nem(csak) a piros miatt állt meg. Az, hogy mások is…..
Fehérvarjú 2011.04.05 14:33:22
@Perillustris: Tábla van, lépj egyet hátra ott lesz az.

Egyébként meg tényleg gumi kellett volna b+ :)
A sajókazai Bódi Józseffel és feleségével Bódiné Rusznyák Annánával nem bír a magyar állam, pedig már mindent bevetettek. Évek óta húzódó történet, sok tanulsággal. Az állam pedig nem "szeretne" sokat, csak annyit, hogy a gyerekek járjanak rendesen iskolába. 1. Az…..
Fehérvarjú 2011.03.09 14:40:18
@Seduxen: Úristen! De hát nincs kitakarva az arcuk! Mi lesz így a személyiségi jogaikkal?

...
Egyébként meg gázt nekik.
Február 28-án nyújtotta néhány fideszes képviselő a dohányzás szigorításáról szóló törvényjavaslatot, melynek értelmében A: zárt légtérben nem jelölhető ki dohányzóhely - közforgalmú intézményekben (lehet kocsma és hivatal is) - vonaton - munkahelyen (lehet kocsma…..
Mivel tegnap kezdődött el annak az autósnak a pere, akit annak idején Békés-megyében szereltek le a helyi rendőrök, amiért nem tudták bemérni a sebességét, a sajtó és mindenféle médium tele volt a témával. A blog kemény magjának régi tagja, SzaGértő az ügyben a védelem…..
Fehérvarjú 2011.03.03 10:06:32
@legyél domain viszonteladó ---:
Hullámhosszban igen, frekvenciában viszont magas.

Kedves Professzor. Lehet, hogy félreérthetően írtam, de lehet, hogy te nem olvastad el figyelmesen. Azért írtam frekvenciát, hogy érezni lehessen a mértékeket. A 780nm-es hullámHOSSZ szerinted milyen FREKVENCIÁNAK felel meg?
Fehérvarjú 2011.03.03 10:14:45
@Reggie: Ez tényleg marha jó !!!! :)
Fehérvarjú 2011.03.03 10:15:54
@legyél domain viszonteladó ---: Egyébként tényleg félreérthető volt első olvasatra.
Nagyon úgy tűnik, hogy Panni egy olyan tipikus helyzet külső szemlélője volt, amikor két hülye megtalálja egymást, aztán beindul az adok-kapok, kölcsönös szivatás...Csináltam már néhány képet a közutakon, amiket aztán valahogy mégsem küldtem be, nem is írtam még Neked soha,…..
Fehérvarjú 2010.10.16 23:50:26
@D4D: Ez már reálisabb.

Bár arra is megvan az esély hogy megmentették a földet az armageddontól ,stb. Meg a politikusok is mindig igazat mondanak.
Ne utáljuk feleslegesen a rendőröket, de azért van alapunk kétségbe vonni magasztos erkölcsösségüket.
És ugye a kivétel itt is erősíti a szabályt.
Fehérvarjú 2010.10.17 10:30:47
@_John_Doe_: @Konrad: Szerintem pedig a "belsőzésnél" nagyobb bűn nem is létezik, remélem örökké a pokolban fog rohadni a furgonos.
Teljesen jogos az intézkedés, ha gyámügyist tart fel elveszik a gyerekét, ha postást akkor nem kap többé újságot, ha cukrászt akkor pedig nincs több szülinapi torta sem. Ez így jogos és alapvető. Szerintem.
Mindenkivel előfordul, hogy siet, mert sürgős dolga van, épp a hátsó ülésen folyik a magzatvíz, de valahogy mindig akadnak olyanok, akik ész nélkül rohannak, mint ahogy az a swiftes hülye is, akiről András írt és aki nem nagyon gondolkodott rajta, hogy vajon miért is áll előtte…..
Fehérvarjú 2010.10.04 12:27:45
Bocs hogy belepofázok, de

...
Gyerekek. Annyira nem értem, hogy egyesek, akik utolsó pillanatban beestek ide, nem olvasták el (figyelmesen) a posztot és nem is kíváncsiak a mások véleményére (komment olvasás), és még a KRESZ-t sem ismerik rendesen, miért fújják itt a hülyeséget?
...

Ezerszer átrágtuk már ez a kereszteződésben előzök témát.
@Dövan: linkelte az okosságot, SS elmagyarázta. Előzés kereszteződésben főúton vagy védett úton lehetséges, amit természetesen táblával jeleztek a rajta haladónak. Macisajt az alárendeltnek önmagában nem mérvadó. Nézzük a NORC-ot:
www.norc.hu/pano/wQpn3A8D/
(Elég tréfás az autó a képen)

TEHÁT VOLT TÁBLA !

Innentől fogva irreleváns, hogy kikerülés vagy előzés. Bár megjegyzem, hogy az úttesen közvetlenül a kereszteződés előtt nem nagyon szoktak megállni. Ha műszaki ok vagy bunkó (beugrok egy fánkért) parkolás akkor is meg egy vészvillogó.

1. Posztolótól, bár nagyon udvarias, nem igazán szerencsés húzás volt. Nem tudjuk, hogy szétnézett-e előtt és forgalmilag indokolta volna-e valami. Bár ha mindent figyelembe vett mentségére legyen mondva, hogy nem tudott a főútvonalról, mert nem találkozott a táblával. Ugyanis azt nem kell kirakni minden kereszteződéshez, mert nem oldja fel csak a főútvonal vége tábla.

2. Buszos lehet, hogy vén róka.
- Valószínű látta ő azt a Szuzit.
- Ha meg nem tudja, hogy védett-e az út (mert ugye macisajt önmagában nem jelzi) akkor úgy veszi igen. De ezek szerint valamelyiket figyelembe vette mert baleset nem volt.

3. Szuzukis nem biztos, hogy bunkó csak türelmetlen, stesszes, agresszív. ami sajnos alap itthon a közlekedésben. De csak egy bizonyos határig biztosítja az eredményességet, utána már a túlélés rovására megy.

...
A vita és az egészséges eszmecsere tényleg fejleszt és edz, de a fölösleges szócséplés nem igazán.
A Citibank és a Malév közös hitelkártya-Dunakártya ajánlata túl jól hangzott, hogy igaz legyen. És bár tényleg igaz volt, azaz adtak volna európai repjegyet a számla mellé, Szöcskének sikerült megszegnie egy apróbetűs feltételt, ami csak a szállásfoglalás után derült…..
Én még soha nem húztam fel magam annyira, hogy telefonon tegyek panaszt, email formájában viszont kétszer is csináltam ilyet. A Zóna taxi válaszra sem méltatott, a Tele5taxi meg lerendezte annyival, hogy elvileg kapott egy ejnye-bejnyét a sofőr. A reggeli motoros egy harmadik céget…..
Fehérvarjú 2010.08.27 12:56:24
@Behajtó70: Teljesen jogos, én is kockáztatnám mások életét a gyereknek kockás füzetéért. Mond csak mennyi gyalogos és hány autós, motoros a napi kvótád, amit ejnye-bejnye nélkül szétcsaphatsz?

@A reggeli motoros: Teljesen helytelen meglátás, sőt ebben a megvilágításban a blog is értelmetlen. Inkább gyilkolok pár másodperc előnyért mint, hogy itt tépjem a számat... ;)
Tudom, hogy már mindenki azt várja, hogy mikor sorsoljuk már ki a Garmin autós navigációt, de még feszítem egy kicsit a pályázók idegszálait és kaptok előtte egy jó kis bosszankodós sztorit. A mai poszt beküldője kérte, hogy hogy ne nevezzem meg, ha kiteszem a levelét, mert…..
Fehérvarjú 2010.08.03 15:27:37
Talán éppen a parkolás miatt megy a vita:
www.norc.ro/pano/lY3vitld/

:)

Egyébként a kapubejárómban állókat én is megviccelném. Aki akadályozza a ki- ill. bejutásomat a telekre meg szépen megkérném először, ha nem megy akkor pedig csúnyán...
Motorozni veszélyes. Ezt biztos megmondta már párszor mindenkinek az anyukája gyerekkorától kezdve. Aki pedig naponta motorral jár dolgozni, mint például ThomAce, az rendszeresen veszélyes helyzetekbe kerül, akkor is, ha sokkal jobban odafigyel közlekedés közben, mint bárki más.…..
Fehérvarjú 2010.07.23 14:35:17
@Nikorene: @"streetfighter": A stílus mellékes. Autóm, motorom, biciklim is van és a lábamat is használom.
Az igaz, hogy ha a lámpánál előrecsorgunk akkor utána ne tötymörögjünk. Bár a sebességhatár felett nem is nagyon szoktam nyomni, de mivel nagyon hamar gyorsulok már jókora előnyöm van egy autóssal szemben. Ha meg nem akarom nyomni neki azt az 1 autót meg tudom várni.
@Darren79: Nem kell tudnia, de attól még megvan rá az esély. Ha nem tojásokat viszek akkor ez nem akadály.
@TH: Ott a pont.

@TAXI:Akkor rejtély megoldva. Hüje a posztoló. Bár elütni azért nem kell. Meg motorháztetőt sem csapkodni is csúnya dolog.
Még májusban kaptunk beszámolót egy verésig fajuló konfliktusról egy kívülállótól, aki épp a cséplős résznél ért oda a helyszínre. A kommentelők közt akkor feltűnt a volvós, aki - mint később kiderült - eltörte a Fiat vezetőjének orrát is és leírta, ő hogy látta az…..
Fehérvarjú 2010.07.21 13:52:57
@Jin_Ke (mozivandal.blog.hu):
@Marcellusca:
Ugyanezt gondolom. Mind a ketten folyamatosan rátettek egy lapáttal és az erősebb nyert... egy tárgyalást. A gyengébb meg egy új orrívet.

Azon gondolkoztam vissza kellene hozni a párbaj intézményét, így az úton maximum egy jelképes pofon kesztyűvel, a többit majd lerendezik valami zárt helyen. Nem kell feltétlenül halálosnak lenni, egy sima box-meccs is elég.
Aztán Silent posztolná a végeredményt, meg a meccset videóját és egyértelmű lenne, hogy kinek van igaza. Aki győz.
Fehérvarjú 2010.07.21 14:19:07
@punt: Ez tiszta sor, és jól tetted, mert így több infónk van az esetről. Bár ha nem írtad volna akkor is ez lenne a véleményem.

Elég kaotikus a sztori és ilyenkor mindenki húz egy picit a maga vélt/valós igaza felé. De az tiszta mindkét változatból, hogy ez egy romantikusan viharos egymásra találás volt. ;)

Kíváncsi vagyok ha lett volna 1-2 videó az esetről akkor mennyire lenne tiszta a dolog. Van ott térfigyelő vajon?

Gondold el, hogy ha az a pár ember is beszállt volna akit feltartottatok, veszélyeztettetek. A belsőben jövők a Volvóst, a külsőben akadtak meg téged ütöttek volna. Miért nem kő-papír-ollóban intéztétek el?

Egyébként attól függetlenül, hogy állást foglalnék miért kellett kivágnod a belsőbe, gondolod ők ott akartak állni még pár napig?
Úgy tűnik, nem mindenkinek egyértelmű, hogy ha bárhol ott kell hagynia az autóját akár egy percre is, akkor azt nem szabad nyitva hagyni, mert van, aki csak erre vár és már ki is pakolják az értékeket a kocsiból. De van, hogy ez sem elég. Feuer levelében azt írja, hogy az sem…..
Fehérvarjú 2010.07.21 10:53:42
@kovi1970: Igazad van. De látod azért amit írtál az első pontban. Ki az aki bevállalja azt hogy a saját és családja életét pokollá teszi? Ismerek olyat akit a bíróság épületében vert meg a család amikor bement tanúskodni, minden következmény nélkül természetesen, mert megtehetik.

Itt mindenki hibás:
-csodálatos jogrendünk mely mindezeket lehetővé teszi;
-jól képzett rendőrségünk mely tartja magát ehhez, meg már úgyis beleunt, hogy semmit sem tud tenni ezekkel, bár fenntartja az erőszak monopóliumának jogát
-meg a hülye állampolgár akit éveken keresztül átvertek(nek), senkinek, koloncnak néztek(nek) és már ő is beleunt ebbe

Egyedül bűnözőink csinálják jól, mert hülye lenne aki mindezt nem használja ki. És mert hülyék azért nem vagyunk nézd meg bizonyos szubkultúrában milyen tisztelete van a bűnözőknek.

És kinek kellene először lépni?
1. Talán a jogalkotóknak, dicső vezetőinknek? Nekik nem érdekük. Hiszen a fehérgalléros bűnözés az ő privilégiumuk, a többi meg nem érinti őket.
2. A rendőrségnek? Ők nem csinálnak semmit amit fölülről nem támogatnak, meg különben is jó ez így. Minek változtatni.
3. Talán a népnek?
Emeld fel a szavad! Majd ha az elsőnek nem nem tetszik akkor jól megvernek a másodikkal, mert akkor te is a hülyék azért nem vagyunk kategória leszel. Vagy egyszerűen préda leszel ennek a kategóriának.
Legyél te a követendő példa! Talán alapíts egy olyan társadalmi szervezetet ami az összefogás segítségével, a közösség erejével megvéd bennünket az közösség normáit be nem tartó, biztonságát fenyegető emberektől. Talán ugyanúgy nem gáncsol el az első a második segítségével, vagy veret össze. És ebben az a szép, hogy még azok is köpködnek rád akiken segíteni akartál, mert ők csak az első két lehetőségben hisznek. És te leszel a bűnöző megint.
Fehérvarjú 2010.07.21 13:12:28
@kovi1970: Mondom, ebben teljesen igazat adok neked. Aki nem segít az maga se várjon semmi jót, de legalább ne panaszkodjon. A hozzáállásod is pozitív annyiban, hogy nem foglalkozol túlzottan az okokkal, hanem a megoldást keresed és a magad részéről mindent megteszel a szebb jövő érdekében.

Én is mindig ennek szellemében cselekedtem.
Egyébként is jellemző rám, hogy a jogsértések megakadályozására, a szükségesnél határozottabban lépjek fel.
Ezért lettem például tanúból már vádlott. Félre ne érts, nem önbíráskodásról van szó. Csak egy kisebb súlyú "bűncselekménnyel" próbáltam megakadályozni, leleplezni egy nagyobbat, és én szívok. Mostanság tehát nehezen veszem az optimista hősies okfejtéseket.
Nincs is fontosabb az életben, mint a boldog, kiegyensúlyozott család. Ehhez hozzá tartozik, hogy hétvégére lemenjenek a Balatonra, hogy kipihenten, mosolyogva térhessenek vissza elcseszett fővárosunkba. Persze már az úton is eldurran néhányak agya, mert nincsenek rá felkészülve,…..
Fehérvarjú 2010.07.20 12:06:34
Bocs, hogy belepofázok, de:

@Noname Cowboy:Tényleg mindenki elmondja a valót anélkül, hogy megpróbálná értelmezni (esetlegesen kérdezve tisztázni a számára nem egyértelmű részeket), de legalább elolvasni a posztot.

Hiába no! Bár mindenki "okos" így azért egy nagy katyvasz lesz az egész.

Meg miért ne hinnénk a posztolónak. Ez nem egy bíróság; ha ferdít, neadjisten hazudik és mi emiatt rossz végkövetkeztetést (ítéletet) hozunk az nem kerül senkinek az életébe, kárt nem okoz. Nem vagyok hiszékeny, de azért egy minimális bizalom kellene.
Persze itt általában mindenki fényezi magát, hogy miatta nem lett- baleset, esetleg kicsit színez a sztorin, de ha csak az állított tények kihámozására koncentrálunk, már nagyjából össze lehet rakni a sztorit.

De olvassuk már el figyelmesen, azt a mindenit neki
Fehérvarjú 2010.07.20 12:14:05
@isti77: A követési távolság, nem szabad hely.

Ha te 3 autóhosszal megcsinálod a manővert akkor ez elméletileg azt jelentené, hogy nulla távolságot tartasz elöl és hátul.
Gyakorlatban ez mennyi nálad? 1-2m? Ez még úgy 20-30-as tempónál jó. De ha te ezt 130-nál csinálod akkor elég nagy barom vagy ám.

Vagy csak 0.01 mp a reakcióidőd és a fék is ennyi idő alatt állítja meg a kocsit 130-ról 0-ra.

Szerintem gondold át mégegyszer.
Fehérvarjú 2010.07.20 12:24:31
autózz! Családi motor 2010.07.18 13:36:00
Olyan kép már jó sokszor volt a blogon, amin egyértelműen látszik, hogy jogtalanul foglal el valaki egy vagy akár több, a mozgássérülteknek fenntartott parkolóhelyet. Persze ezt még ki lehet magyarázni, hogy pont most vitte be az illető a nagymamát a tolószékkel, vagy hogy a…..
Fehérvarjú 2010.07.18 15:23:51
@Ninjaboy: Abban tökéletesen igazad van, hogy a szándékos, értelmetlen károkozás nemcsak a legtaplóbb dolog lenne, de túlzott reakció is a motoros bunkóságára. Ami attól még bunkóság.
Fehérvarjú 2010.07.18 15:25:38
@Inter Face: Látom lejött a lényeg neked is....
Úgy látszik, a kánikula többekből is kihozza az állatot. Az biztosan valami fatális véletlen, hogy Károly levelének negatív főszereplője egy BMW X6-ost hajt, de itt a bizonyíték, hogy nem kell feltétlenül sok ész ahhoz, hogy valaki mocskosul gazdag legyen. Persze az is lehet, hogy…..
Fehérvarjú 2010.07.17 23:17:23
Üdv mindenkinek. Hát jó darabig tartott végignyálazni a kommenteket.
Ám bocs, hogy belepofázok, de a tények egyértelműen az autós felelősségét mutatják, akár jogilag akár erkölcsileg. Testileg ő nyert :) Mert aki kardot fog,...
És talán egyikük sem a konfliktus békés megoldására hajtott.

@Miszter: Ha általánosítanak, annak általában a tapasztalati háttér az oka. Biztos vannak ilyen egysejtűek is, de ha megtörténik a dolog akkor te is arra fogsz gondolni, hogy biztos valaki innen lehetett, nem? De ez már egy másik eset lesz. Mindig eltérünk a konkrét esettől és vizionáljuk a szürreális jövőt. De azért, örülünk, hogy - ha csak picivel is - javítod a statisztikáját a bajor autócsoda mai magyarországi tulajdonosi körének. Grat.

Egyébként meg a poszt tolója hüje,

...meg az összes BMW-s is,

...na meg én is, az értelmetlen pofázásom miatt :)
autózz! Pofátlanságból jeles 2010.07.08 14:44:00
Utálok várakozni, azt hiszem, ezzel nem vagyok egyedül. Benzinkútnál különösen így van, mert figyelni kell, hogy mikor szabadul fel egy hely, hogy ne tartsunk fel másokat. Nemrég én is felhúztam magam, amikor a Nagykőrösi úton egy kútnál a kútfejek fele le volt zárva, a…..
Fehérvarjú 2010.07.08 17:18:47
Ismerős téma, ez is a szép új világ része. Aki megteheti az lépjen (a szájukba), a többiek tűrjenek.

@gecofeco: Na ne cigányozzá' sz... g...
www.youtube.com/watch?v=nG2rwAk1fr4
...mert akkor én is elkezdek mesélni.

A Subaru mellett biztos van bmwje is mert azok aztán ilyenek még. :)
Tegnapelőtt olvashattátok a blogon Gabriella felháborodottan írt levelét, miszerint a balesete után a Genertel által küldött kárszakértő úgy pattintotta le, hogy azt mondta, szerinte nem akkor és nem ott szerezte az autó a sérüléseket, amikor és ahol a jelzett baleset történt.…..
Fehérvarjú 2010.07.04 20:24:33
@promontor: egyszer volt balesetem - bár a balra indexelős és előzős variációt már tárgyaltuk itt - én voltam a hibás a követési távolság meg nem tartása miatt. Még belém is landolt egy Szuzu hátulról. Én sem töltöttem ki ezt a pontot - felelősségem csak szóban ismertem el - , de nem volt gond. ezek után figyelek, de remélem nem lesz majd szükség rá.

@Gabca: Remélem azért sikerül pontot tenni a ügy végére és nem azért kezelik kiemelt figyelemmel mert "sajtóviszhangot" kapott. Bár dicséretes dolog ez, de manapság már mindenért ki kell verni a balhét, hogy ne nyomják el az ember. Jelen esetben a biztosítók.