Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SillyKohn

0 bejegyzést írt és 148 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Üdvözletem!  A történetem valószínű teljesen hétköznapi, de szeretném tudni milyen jogaim lehetnek. Szerelmi viszonyba keveredtem az egyik kolléganőm férjével, aki szintén ugyanazon a munkahelyen dolgozott. Mint ahogyan az lenni szokott, kiderült a dolog. Ebben én is…..
SillyKohn 2013.10.23 21:40:15
@droid_:
Én ezt a "soha többet nem vesznek fel sehova felmondást" úgy szoktam megoldani, hogy az illető homlokára tetováljuk, lehetőleg neonszínnel, hogy sötétben is lássák :)
Nem tudom elhinni, hogy ilyen béna fenyegetéssel az emberek jó részét még mindig meg lehet félemlíteni.
SillyKohn 2013.10.23 21:48:03
@magyar ember teli szájjal:
Szerintem pont, hogy nem átszervezési ürüggyel akarja elküldeni, hiszen akkor járna min. kéthavi végkielégítés és 50 nap felmondási idő, hacsak nincsen még ettől is több a kollektív vagy munkaszerződésben ( +szabadság kiadása vagy megváltása). Az "egyezzünk meg, hogy holnap be se jössz és senki nem tartozik senkinek" megegyezés ettől jóval olcsóbb.
Félmeztelenül lovagol, vadak közt jár, óceánok mélyére ereszkedik. Vlagyimir Putyin az utóbbi évtizedben kialakított szuperhős- apropó: emlékszünk még a róla készült képregényre?- imázs egy szemvillanás alatt porlad szét, ha valaki megtekinti azt a videót, melyen az orosz…..
SillyKohn 2013.06.14 14:03:46
@mézescsók:
"Ha jól meggondolom, hogy az európai-amerikai-ausztrál angol mennyire különbözik hangzásában egymástól, akkor abba némi akcentus egy nem angol anyanyelvűtől /.../ bőven belefér."
A számból vetted ki a szót.

"És szivesen meghallgatnám az őt fizákók angolját is."
Ez meg a másik dolog. Rettentő nagy divat lett akárki angolját fikázni, de érdekes módon csak írásban (poszt, komment). Egy példát sem láttam rá, hogy a cikkíró, blogger, akárki azt írná, hogy "a következő videón pedig elmondom az általam kritizált szöveget, immár helyes kiejtéssel". Tessék, lehet bizonyítani, a szénné fikázás garantált.
SillyKohn 2013.06.14 14:11:43
@vacsad:
"Mert nyelvet tanulni olyan rettentő kihívás... :)"

Olyan szinten, ahogy azt itt egyesek elvárnák, bizony az.
A Britain's Gont Talent tehetségkutatót kiütéssel megnyerő Attractiont nem mindenki ünnepli itthon kitörő ovációval. "Odamegy ez az Igazi Akciónak elnevezett, 90-es években is ciki hülyegyerek, előad a kis brancsával egy hatásvadász produkciót, ami egyértelműen a győzelemre…..
Amikor egy kettévágott karrier találkozik az önmérséklet és az alázat hiányával, akkor íródnak olyan könyvek, mint az Én, a szexmániás, Szepesi Nikolett tollából. Négy ma is aktív – nevét nem vállaló –, olimpiát megjárt úszóval közösen próbálom megfejteni, milyen…..
SillyKohn 2013.05.25 13:52:19
@BZ1975:
Azért ezt bővebben is kifejthetnéd. A poszt rövid üzenete az, hogy Szepesi kurva és pénzéhes. Szabó Tünde pedig a posztíró szerint jó példa arra, hogy valaki tisztességgel fejezte be a karrierjét. Ha az számít tisztességnek, hogy még a mellét is megműttette a Playboy szereplés miatt, akkor nem szóltam semmit.
SillyKohn 2013.05.25 14:14:14
@BZ1975:
Nem akarsz te engem megérteni. Nem rangsorolok. Neked nem furcsa, hogy a posztíró pont egy olyan nőt állít példaképnek, akinek a sunáját az egész ország ismeri?

Ja, a Playboy meg valóban nem közöl öncélú aktokat :) Ez is milyen művészi, szinté Szabó Tünde főtitkár asszony:
www.kataca.hu/sport/uszas/szabot/screenshot/pic1949784.jpg
2010. január 2-án volt egy balesete Erőss Zsoltnak a Magas-Tátrában, ami után egy héttel gondolkodás nélkül vállalta, hogy amputálják a sérült lábát. Azért tette, hogy mászhasson. A hétköznapi ember ezt nem értheti, de ha belegondolunk, nem került volna ilyen helyzetbe, ha nem…..
SillyKohn 2013.05.23 15:50:33
@g-dúrban zúgó kabóca:
A halál sok mindent megszépít. Most olvasom, hogy az Index hirtelen Erőss feleségét a legjobb magyar hegymászónőnek nyilvánította. :)
SillyKohn 2013.05.23 15:52:49
@СubE:
Ha működnének is, mit változtatna a dolgon? Lehozni úgy sem lehet, általában még eltemetni sem. Egy csomó holttest van fent minden hegyen, rengeteg közülük ismert "tereptárgy", a többi mászó tájékozódási pontnak használja őket. Keress rá pl. green boots-ra. Morbid, de ez van.
SillyKohn 2013.05.23 15:56:38
@is: Ahogy írtam, teljesen mindegy, hogy működnek, vagy nem. 8000 felett nem lehet mentőexpedíciót csinálni, aki nem jön le a saját lábán, meghal. Ez szerintem 7000 felett is érvényes. Erősst a balesete után a Tátrából 25 ember hozta le, pedig 2000m-en sem volt.
1963. május 31-én nagyon fontos dolog történt. Továbbítunk egy meghívót mindenkinek. Megkérdeztük Havasi Bertalant, a kormányfő szóvivőjét, hogy Orbán Viktor tud-e erről és mit gondol róla. A következő választ kaptunk: Tisztelt Szerkesztő Úr! Nem tudok róla, az…..
Dolph Lundgren egy shwoman: a 2010-es svéd Melodifestivalenben (az ottani nemzeti tévé és rádió éves zenei fesztiválja) fellépett, és több dalt is elénekelt, köztük az 1968-ban Elvisnek írt A Little Less Conversationt. Hangja nagyjából annyira van neki, mint színészi tehetsége,…..
SillyKohn 2013.04.13 19:12:16
@post, @twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX:
Szerintem a hangja erre a dalra bőségesen megfelel, musical karrieren meg biztosan nem gondolkozik. A produkció meg kifejezetten tetszett.
A fél ország azt találgatja, melyik vetélkedőben fog szerepelni a mémmé vált két ostoba, frigid tyúk, na meg a kopasz tahó, aki az Esőemberrel számoltatja ki, hány betű van az ábécében. Lerántjuk a leplet: ezek a Viasat Észbontók című, április 11-én startoló,…..
SillyKohn 2013.04.05 19:15:23
@FalseAlarm:
:) Na jó, legközelebb nem csak az első fél percet nézem meg. Viszont akkor is fenntartom, hogy aki már _hallott_ a willendorfi vénuszról, annak hallania kellett a vénuszdombról is.
A bátorságáról híres Medici-lovag elüszkösödött sebe, felesége pedig férjétől kapott szifiliszben halt meg.   Olasz régészek felnyitották Giovanni dalle Bande Nere, a Feketesávos Giovanni sírját, hogy végére járjanak a lovag haláláról terjengő több évszázados…..
SillyKohn 2013.01.19 21:27:35
@Kara kán:
Della semmiképp. A szobrán delle van, ha jól emlékszem, de meg kellene keresnem a fényképet.
SillyKohn 2013.01.19 21:27:40
@Kara kán:
A szobron delle van, de az olasz wiki a dalle-t is elfogadja.
SillyKohn 2013.01.19 21:28:16
@sziligan:
Az amputáció még a jóval későbbi időkben sem volt szokatlan, sőt, a mai szemmel nézve könnyű sérüléseknél is "default" azt választották. Valahol olvastam, hogy amikor Gaspard de Coligny (a francia hugenották vezére) karját átlőtték, ő maga követelte, hogy vágják le (annyira tartott a seb üszkösödésétől) és ha nincs ott Ambroise Paré, akit általában a sebészet atyjának neveznek), és nem távolítja el a golyót, minden bizonnyal le is vágták volna. Mondjuk nem derült ki, hogy a műtét sikeres volt-e, mert két nappal később Colignyt megölték a Szent Bertalan-éj során.
A szelektív hallású magyar nacionalisták esete a Beneš-dekrétumokkal és Schwarzenberggel. Repedés a Beneš-falon, Végre egy normál hang, Hűha, Schwarzenberg elvágta magát a csehek előtt, korrekt ember, óriási respect – örömtüzek gyúltak és rácsodálkozott a nacionalista…..
SillyKohn 2013.01.19 20:57:20
@Csehszlovák Kém:
Ne haragudj, de ez egy borzasztó nagy csúsztatás. A csehek fele nem a dekrétumokkal kapcsolatos álláspontja miatt támogatja Schwarzenberget (inkább annak ellenére), pont, ahogy a magyar választók sem valami Horthy nosztalgia miatt választották meg a Fideszt (ha valakire, akkor ez inkább a Jobbik szavazókra illik).
Már jó ideje, hogy a szerző otthonról is dolgozik. A munkaadó számára ez nagyon előnyös, ha nyomon követhető munkáról van szó, mert a munkahelyfenntartással kapcsolatos kiadásokat a munkavállaló állja. A munkavállalónak sem rossz, hogy a bejárásra fordítandó időt megtakarítja, ez idő alatt más,…..
SillyKohn 2012.12.28 21:33:09
@dalia:
Mit keres a beteg gyerek a munkahelyeden? ;)
SillyKohn 2012.12.28 21:43:41
@pupumpa:
Igazából viszonylag kevés munka végezhető TELJESEN jól otthonról. Egy SW fejlesztő elvileg tökéletesen eldolgozgat otthon, nekem is vannak ilyen kollégáim. Az ügyfelek viszont többször panaszkodtak, hogy ezek a srácok képtelenek normális supportot biztosítani, mert voltak esetek, amikor égett a ház, az ügyfél kétségbeesetten telefonált, de képtelenek voltak szót érteni, mert a gyerek üvöltött, a szomszéd szobába bezárt kutya vonított vagy a szomszéd nyomta éppen 10 percig a csengőt, mert beszélgetni akart. Hiába tudom, hogy ilyen esetek ritkán fordulnak elő, az ügyfelek pont leszarják és egy eset után is rögtön előjönnek olyan csúnya szavak, mint kötbér, szerződésbontás, banki garancia lehívása és hasonlók. Ilyenkor tetszik-nem tetszik, nem lehet távmunkát engedélyezni.
SillyKohn 2012.12.28 21:48:44
@a rettegett drótos:
Talán pont azért, amit itt @SillyKohn: írtam, a tök üres irodában vélhetően csend és nyugalom van, amit a 20 ügyfél, aki, ahogy írod, non-stop a kolléganővel beszélget, valószínűleg értékel.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
SillyKohn 2012.12.11 00:06:59
@Professzore:
Tévedsz, az az ING, ahogy már többen is írták. Én is dolgoztam náluk, nem Mo-n, de a módszerek ugyanazok :(
SillyKohn 2012.12.11 00:07:58
@Cubase: Lásd az előző kommentem. ING.
Van néhány olyan film itthon a forgalomban, melynek én vagyok a keresztapja, ezért vettem a bátorságot, hogy a filmmániás körökben rengeteg fejfájást okozó magyar filmcímadó kálváriát körbejáró origós cikkre reagáljak néhány pontban (szigorúan egyéni meglátás, nem…..
SillyKohn 2012.12.09 15:56:36
@Zalaba_Ferenc:
"Szóval egy film a magyar címtől még ugyanaz a film marad..."
A film igen, de valószínű, hogy pont a címe miatt nem fogom megnézni és a korábbi kommentek alapján ebben nem vagyok egyedül. Az összes ilyen cím egy minimum B de inkább F kategóriás címkét ragaszt a filmre és besorolja az Asylumos "művek" közé.
Mint névadásban jártas, képzeld el:
Van mondjuk egy mélyenszántó dráma, ami egy szerencsétlen, válságba került férfi életéről szól, aki elveszti a családját, a munkáját és a rengeteg megpróbáltatás után öngyilkos lesz. Mint egy mellékesen kiderül, hogy az eredeti szakmája tanár és az is, hogy az állása elvesztése után több helyen próbált dolgozni, többek között egy benzinkúton is.
Kérdés: nem viszket a tenyered, hogy a filmnek a "Nyolcadik kutas a tanár" címet add ? ;)
Gasztrobizarr Ne járjatok ide 2012.12.09 09:35:26
Az újlipótvárosi Pozsonyi út ígéretes környékén egyre másra nyitnak az új helyek. Nem is olyan régen: 3-4 éve indult el a magasabb színvonalú gasztronómiai élet errefelé, sokáig csak egy "lámpás" világított a láthatáron. Mostánaban felpezsdült minden. Úgy tűnik azonban,…..
Egy hideg novemberi reggelen, majdnem kiesett a reggeli kávé a kezemből, ezt olvasom: már csak az a kérdés, mikor lesz palesztin állam. Szavazást tartottak az ENSZ-ben "Palesztináról", ahol a cseh diplomácia kiválóan szerepelt: megalkuvás nélküli nemmel szavazott. Köszönjük. De…..
SillyKohn 2012.12.01 19:29:26
@hindpilot:
Lehet, hogy neked gyanús, de Schwarzenbergék egy fejedelmi dinasztia, a X.századig visszavezethető családfával. A háború előtt kb. fél Csehország az övék volt.
A Dél-Amerikában készült új kémfotók azonnal felkerültek az internetre, így most mindenki megcsodálhatja az új modellt már a hivatalos bemutató előtt is. Santiago de Chile városába ment az új Škoda, hogy a világ egy távol eső pontján titokban elkészítsék az új kocsiról…..
SillyKohn 2012.11.23 18:44:33
@tamdhu: Annyi pénzért miért nem vettél már inkább autót? ;)
SillyKohn 2012.11.23 20:43:05
@maczakb:
Szerintem a jó ár/érték arány ezzel a múlté, vagy legalábbis biztosan romlik valamit. A helyét a Rapid veszi át. Kérdés, hogy mit csinálnak a Superbbel.
SillyKohn 2012.11.23 20:43:13
@tamdhu:
A céges kocsim és a családi is Octavia. A családban meg volt 120-as, Forman, Felícia és Fabia is. Szóval valszeg több Skodát vezettem, mint te. :)
Azt még a politika iránt kevésbé érdeklődő olvasóim is tudj(hat)ják, hogy Robert Fico második kormányának egy hölgytagja van (a sok hímtag között). Igen, ez a bejegyzés Zuzana Zvolenskáról fog szólni. Viszonylag ritkán nyilvánulunk meg egészségügyi témában, mert nem a szakterületünk. Ez is úgy…..
Minden borotvafórumon van úgynevezett SOTD, azaz Shave Of The Day, tehát „mai borotválkozásom” topik, ahol a tagok leírják és lekattintják az aznapi kellékeket. Én valahogy sosem voltam nagy híve ennek, mindazonáltal néha igen szép fotókat lehet látni, egyszer majd mutatok…..
Sajnos az alább olvasható írás igazságtartalma erősen megkérdőjelezhető. Szerzője a kommentekben felmerült kételyekre, kérdésekre napok óta nem válaszol, az email-címét, melyen keresztül a kapcsolatot tartottuk, megszüntette. Sajnálom a történteket, elsősorban azok miatt,…..
SillyKohn 2012.08.28 20:35:11
@Határátkelő:
"Megbántani pedig nem kívántam senkit."

Megnyugtatlak, ezt senki nem is gondolta.Érdekes lenne viszont végiggondolni "Norbi" motivációját. Sikertelen ember, aki ilyen módon próbált kitörni? Alkalmazott pszichológia szakos hallgató, aki kísérletezni próbált? Fene tudja. Mindenesetre a volt kollégámat, akiről írtam, szintén Norbinak hívják, de ő képtelen lenne így fogalmazni, hogy a helyesírásról ne is beszéljünk...
SillyKohn 2012.08.28 20:37:16
@magyarlanykairoban:
"Es amugy az is feltuno talan, hogy egyes kepek szinesek, masok fekete feherek..."

Na most szépen valld be, hogy csak a kommenteket olvastad. A fekete-fehér képekre ott a "hihető" válasz a cikkben :)
SillyKohn 2012.08.28 20:44:50
@magyarlanykairoban:
Hát nyilvánvaló, mert úgy biztonságosabb, hiszen, ha a konkurencia meglátná, hogy milyen színű overallban dolgoznak, vagy milyen színű a fedélzet, akkor az milliárdos veszteséget jelenthetne a cégnek :)
Slovensko, do toho! Rezešová 2012.08.27 03:02:00
Több e-mailt, jelzést kaptam az elmúlt napokban, miért nem írok az M3-as autópályán történt tragikus balesetről, mert, ahogy az utolsó poszt alatt egy komment mondja, „azért most történt valami így szlovák-magyar viszonylatban, erről nem akarsz beszélni? (rezesova)”.…..
SillyKohn 2012.08.27 17:34:51
@citrix:
"Nem,de még egy kétgyerekes anya és nő élete válna rommá."

A volt férje (ha jól számolom, a második exről van szó) most jelentette be, hogy meg kívánja szerezni az ötéves lányuk felügyeleti jogát. A jelek szerint nem lesz nehéz.
Üdvözletem!     Egy volt kolléganőm ajánlására, jelentkeztem egy cégnél, behívtak állásinterjúra. A cég "komolyságát" jelezi hogy egy helyi pláza éttermének egy asztalánál volt az interjú helyszíne. Megnézték az önéletrajzomat majd megkérdezték miért…..
SillyKohn 2012.07.16 17:31:47
@Babette_:
Bocs, nem olvastam vissza. Látom, hogy te korábban megírtad.
SillyKohn 2012.07.16 17:35:46
@Bambano:
Tévedésben vagy:
154. § (1) A munkabért – külföldön történõ munkavégzés vagy jogszabály eltérõ rendelkezése hiányában – forintban kell
megállapítani és kifizetni.
(2) A munkabért utalvány vagy fizetõeszköz helyettesítésére szolgáló más formában kifizetni nem lehet.

Hm. Ezek szerint engem sem kóser alapon fizetnek? ..
SillyKohn 2012.07.16 17:37:46
@Bambano: Bocs, előbb írok, aztán olvasok. Valami régebbi közlöny került a kezembe.
Tisztelt Munkahelyi terror! Segítséget szeretnék kérni. Több éve dolgoztam egy baromfi feldolgozó üzemben, és 06. 28-án elbocsátottak. Az üzem hűtő részlegén találtak egy üres alkoholos üveget, és a hűtő összes dolgozóját megszondáztatták 2 féleképp…..
SillyKohn 2012.07.13 15:17:17
@Aeval: A kamera mit bizonyít? Elvileg teát is vihetek be egy whiskysüvegben. Ennek az ellenkezőjét a munkáltatónak kell bizonyítani (ebben az esetben ez nem sikerült, hiszen a tesztek negatívak lettek). A Mt szerint munkavégzésre alkalmas állapotban kell lenni a dolgozónak. Ha alkohol nem volt a szervezetükben, egy üres üveg megléte nem jelenthet alkalmatlan állapotot.
SillyKohn 2012.07.13 15:19:03
@Victoorius:
Ja, de a kategóriák lényegében nem változtak, csak átnevezték őket. Az új Mt meg még két hete sem lépett érvénybe.
Legutóbb szemrevételeztünk néhányat a legvadabb scifi relikviák közül és mai összeállításunk is ezen a nyomvonalon halad tova. A kiskorú scifirajongók és a megszállott akciófigura gyűjtők (Ki ne merd venni az eredeti csomagolásból!!!) jól tudják, hogy a játékgyártóknak…..
SillyKohn 2012.06.25 17:26:47
Blohin mester agyfaszt kapott, Kassai kettőt hibázott, a végeredmény jó lett. Kassaié az Eb bíróhibája. Körbenéztünk, mit mondanak a drukkerek a twitteren, szerte Európában.  Kassai ténykedése nemcsak a laikusokat, de a játékvezetői szakmát is keményen felkavarta. Andy…..
SillyKohn 2012.06.20 15:49:15
@Svartalfar:
No offense, de Vak II kb. 6m-re állt az esettől és kifejezetten az volt az egyik fő feladata, hogy a gólvonalat figyelje (Additional Assistant Referee). Ehhez nem kell nagy teljesítményű kamera, erre egy közepesen rövidlátó ember is alkalmas. Hogy Kassai nem látta a dolgot a pálya közepéről, a lehető legrosszabb szögből, az érthető.
SillyKohn 2012.06.20 15:52:44
@roli101:
Ja, szinte hallom, ahogy VadII bemondja Kassainak, hogy "Te Viktor, ez bőven bent volt, de basszuk már meg őket a vereckei emlékműért, jó?"
Már alig várom, hogy a Franciákat is megszopassák Trianon miatt. :)