Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Karsus

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt már itt történelmi visszatekintés mindenféle témában: nosztalgiázólag rendőrségről, vendégeskedőleg kamionokról, vitatkozólag autókról, tanulmányozólag állatokról. Úgy gondoltam hát, hogy akkor én meg kiszúrom magamnak az energetika témáját, és…..
Karsus 2011.04.27 14:29:59
Az Országgyűlés előtt lévő alkotmánytervezet koncepciója a magyar LMBT-közösségre nézve súlyosan diszkriminatív, hiszen az nem terjeszti ki az azonos nemű párokra is a különnemű párokat megillető jogokat. Így hazai melegek másodrendű polgárokká válhatnak Magyarországon.…..
Karsus 2011.04.05 03:40:06
@sárkányfő: Én nagyon sok embert ismerek, akik az ember szót ilyen régiesen is használják. Nincs ebben semmi diszkriminatív, meg nem kell mindenen megsértődni.
Február 28-án nyújtotta néhány fideszes képviselő a dohányzás szigorításáról szóló törvényjavaslatot, melynek értelmében A: zárt légtérben nem jelölhető ki dohányzóhely - közforgalmú intézményekben (lehet kocsma és hivatal is) - vonaton - munkahelyen (lehet kocsma…..
Tíz évvel a Chaos Rising történései és a Blood Raven rendház vezetőjének bukása után  az Aurélia alszektorban továbbra is az állandó hadiállapot uralkodik. A nemrégiben megérkezett ork Freeboter kalózok fosztogatásai mellett a Káosz erői továbbra is terjesztik eretnek…..
Karsus 2011.03.07 23:31:57
@ügyfélszolgálatos: Gondolom ME3at akartál írni. :D Nálam premierkor kimarad, a f@aszom kivan hogy ha a teljes sztorira kíváncsi vagyok akkor lehúznak még 30-40 dollárral. 2011től kezdve csak GOTY verzióban veszek RPGt, ezért maradt ki a ME2 PS3 is (az alap megvan PCre is kemény 2000 ft volt).
Nem tudtam, mi hiányzott. Egy olyan övcsat, aminek 100 alkatrésze biztosítja, hogy ne csússzon le a gatyám. Jó, persze az öv kiegészítő is, a kiegészítő pedig öltöztet, de ez azért mégiscsak túlzás. A Parmigiani készített már szép, komplikált és izgalmas Bugatti órákat…..
„Nem akart felébreszteni, taxiba rakni és elzavarni engem, de ott sem akart hagyni minden vagyonával együtt. Így gyorsan összeszedte a pénzét” - újabb mókás történet érkezik: a pasi meg van győződve arról, hogy a legjobb békülős duma, ha elárulja a csajának, hogy…..
Azt hiszem, itt a blogon a 2500 posztra érkezett kábé 100 ezer komment, sokszor vérre menő csatározások után nem kell senkinek különösebben magyarázni azt, hogy a Maces srác vagy az Apple-fan szavak hallatán erős indulatok gerjednek a legtöbb emberben. Ezt az ember elfogadja vagy…..
A Motorola egy izgalmas videót készített az új tabletjét beharangozandó. Ebben a tabletek, táblaeszközök fejlődéstörténetét mutatja be, szerintük a fejlődéstörténeti sorban az iPad után következett a Galaxy Tab, ami ugye _már_ Android, de sajnos csak a telefonokra készített…..
Karsus 2010.12.22 15:25:38
@fraki: Pont nem ez jut eszembe az Apple-rol, inkabb a Simpsons idevago resze :D Nekem egyebkent a SJon kivul semmi bajom sincs veluk, ma vettunk iPadot a Duna plazaban, ott volt valami gusztustalanundorito szobra a polcon, mint regen a Lenin/Sztalin/Rakosi kepek. Nagyon gaz.
Mai posztunk két szempontból is mérföldkő itt, a Lemilblogon.Először is: Gloria Mundi személyében az első női szerzőnket üdvözölhetjük körünkben. Glória (én már csak ilyen ékezetesen írom, ha nem a teljes nickjén hivatkozom rá) haladó blogger; figyelmetekbe ajánlom, hogy…..
Karsus 2010.09.18 03:22:25
@Vérnűsző Barom: Szerintem nem lenne itt békés/nyugodt ortodox teokrácia, az ember mindig is szerette mindenféle okokból mészárolni a felebarátját. Ez ellen pedig semmilyen vallás nem tud/akar tenni semmit. Alodus Huxleynak viszont volt egy jó ötlete... :D
Karsus 2010.09.18 04:26:11
@Kentaur67: Azé' megvolt Kínában is a haditechnika. Gondolom két ünnepség között rájöttek, hogy ha egy másik emberre lövik a rakétát (nem csak fel a p*csába), az már jóval nagyobb móka. Aztán később szórták is ezzel a mongolokat, japánokat, meg azt aki szembejött.
A görög írásbeliség tényleg fontos alapja a mai kultúránknak, de a közös nyelv ill. az egész kontinenst behálózó egyház nélkül, még mindig a páros és a páratlan szám definiálásával lennénk elfoglalva. És valószínűleg a "fele egyenlő a duplájával" téma is állandóan napirenden lenne. Hiába no, ezek a hellének semmiben nem bírtak megegyezni.
Illetve az is érdekes kérdés hogy mennyi remekmű élte túl azt a a pár nyugodt évszázadot vandálokkal, frankokkal, arabokkal, meg ki tudja még kikkel, hogy az egyház végre nyugodtan eltüzelhesse. Igazából halvány fogalmunk sincs mit/mennyit pusztítottak el ténylegesen az "egyház érdekében". Azt viszont biztosan tudjuk,hogy unalmukban párat lemásoltak a vacsora után is fennmaradó szerzetesek.
Karsus 2010.09.18 04:57:18
@Kentaur67: Azért kíaniak elég hamar rájöttek hogy a rakéta jóval mókásabb dolgokra is használható, ha egy másik emberre lövik, nem csak úgy a levegőbe. Előszeretettel durrogattak a mongolokra/japánokra/ártatlan járókelőkre.
Az antik irodalom megcsappanása, szintén nem írható teljes egészében az egyház számlájára, köszönhetően annak, hogy pár évszázadig meglehetősen forgalmas volt Európa, így csak később tudtak a papok normálisan berendezkedni. De aztán, vacsi után, a kevésbé piromán szerzetesek párat le is másoltak, asszem ezekből egy-kettő meg is van még valamerre. Sőt voltak olyanok is, akik egy unalmas délutánon nemhogy terjesztették az írásbeliséget, de még hőn szeretett szlávjaiknak ki is találtak egy újat.
A görögöket meg inkább hagyjuk, ha rajtuk múlik, még mindig a páros-páratlan definiálása zajlik. Illetve a "fele egyenlő a duplájával" c. vita is élénken menne (hála Istennek Zénón verziója eltűnt és nem zavarja össze a népeket). Hiába, nem bírtak megegyezni semmiben ezek a hellének.
A steampunk, mint irányzat, napjainkban fénykorát éli, dee nem csak szerepjáték és wargame berkekben, hanem mint stílus- és divatirányzat is. Nem tagadom, hogy nekem is tetszenek a steampunk cuccok, ezért is készítettem érdekességképpen egy kis összeállítást ízelítőnek:…..
Csak az gondolhatta, hogy az Apple mobilja képes lesz megőrizni elsőségét az Androiddal szemben, aki semmit sem ért a piacból. A kaliforniai cég egyetlen készüléket árul, ami egyértelműen prémiumtermékként van pozícionálva, míg az Android most már harmincezer forintos…..
Nem is olyan régen emlegettem, hogy nem bánom, de sajnálom a klasszikus tévéantennák eltűnését a LEGO kínálatából. Vasárnap reggel úgy adódott, hogy Sopronból autóztam Keszthely felé, és feltűnt, hogy a városokból szinte teljesen eltűntek a levegőben, oszlopokon, póznákon…..
   A legfiatalabb, legfejletteb, "Békével jöttünk - tüzet nyiss" nemzet fiai kerülenk terítékre: Modellezés összesen : 12 pont (a 15-ből) Figura-ellátottság: ebből a szempontból nem lehet panasz a fajra, mindenhez van miniatúra. Ami meg nem tetszik GW…..
Új, fullosan naprakész résszel jelentkezik a seregismertető sorozat. A posta ugyan még mindig nem érkezett meg a legújabb codexxel, de notthingami főhadiszállásától mindössze 1 utcányira lévő, GW boltban dolgozó ismerősömmel egész este chateltünk fészbúkon, és nap közben is…..
Lássuk akkor, hogy milyen könyvek jelentek meg a WFRP 2. kiadásához. 3 főkategóriára bontom a kiadványokat, először a kiegészítő szabálykönyvekről ejtek szót, aztán a világ és országleírásokat veszem górcső alá, aztán a modulgyűjteményeket ismertetem pár mondatban,…..
A GW mindig meglep az innovatív tereptárgyaival, a nemrég előrendelhető státuszúvá vált Honoured Imperium a maga 15 fontos árával maga a csoda. Egy hatalmas, széttört, földön heverő birodalmi sasra vágytál? Vagy egy 15 centi magas űrgárdista szoborra? Esetleg egy fejjel a földbe…..
Hétköznapi drámahozzávalók pár bekezdésben. Adott egy jobboldali családban felnőtt fiú, az ő haverja (Nagy-Magyarország – Jobbik fan) és egy baloldali lány. Mit ad Isten, az útjaik egy iskola révén összefonódtak. Délutáni séták, találkozások, aztán az ősz…..
Agyament anagrammával alapozom anyázós alkotásomat, amelyet anakrón alblogunk avantágrd alkotótársától akvizáltam. Aszongya': Itt az új év és menetrendszerűen bepottyant az első 40k-s codex. Lehet anyázni, lehet ujjongani,de az biztos, hogy mindenki megdöbbent, amikor jó fél…..
A méltán híres Fantasy Flight Games újabb GW-s relációjú táblás játékot dob piacra, mégpedig a WH40k-s Horus Heresy adja az új játék nevét és hátterét: a küzdelem a Terrán folyik, az Istencsászárhoz hű emberek és a Káosz erői között. A hírek szerint epic léptékű…..
Figurás ajándékokban és wargamekben gazdag Boldog Karácsonyt kívánok a szerkesztők nevében minden kedves olvasónknak! ..
Karsus 2009.12.25 18:05:33
Sajnos, nem paródia, hanem csak Abszurdisztán mocorog egy picikét ... Október 26-án átadták (részlegesen) a felújított Vámház körutat a Kálvin tér és a Fővám tér között. És óriási szarkavarás után sikerült kilobbizni, hogy legyen rajta bicikliút. A parkolósávok…..
Karsus 2009.11.20 18:20:02
A Warhammer Invasion egy kártyajáték (egészen pontosan Living Card Game*), és szokás szerint a Fantasy Flight Games adta ki. Kis hazánkban csak nemrég indult növekedésnek a rajongótábora, (egyébként is 2009. október 1-én adták ki) és igen érdekes kártyajátéknak ígérkezik -…..