Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hunluigi

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár hónapja már posztoltunk arról, hogy a Fidesz és az MSZP rendszere valójában egymást feltételező ellentétekből áll: mindkét tábor identitásának komoly bázisát adja a másik elutasítása. Most azonban ennél valami komolyabb sejlik fel. Horváth András volt adóellenőr…..
hunluigi 2013.11.19 12:29:58
@Tyreo: "too big to fall." Bizony... Max körbe falazzák magukat, egy alkotm... (bocsánat) alaptörvény módosítással, ha valaki nagyon piszkálni merné őket. Horváth úr, meg remélhetőleg már aktualizálta a végrendeletét. Be kellett volna látnia, egy ilyen manővert jobban elő kell készíteni. Az emlegetett bizonyítékokat már rég teríteni kellett volna. (már ha van... mert ha semmi nincs a kezében, akkor az épelméjűségét én azért megkérdőjelezném) Az LMP-t meg hagyjuk már... ugyan az a galeri.
Az orosz nyelvű fedélzeti videók, már megint. Úgy tűnik, a helyzet keleten nem hogy javul, inkább egyre romlik. Másra nem következtethetünk az alábbi videóból, ahol apuka és gyermeke csak csőre töltött pisztollyal mer átkelni a zebrán. Bár a kamerás kocsi láthatóan időben…..
  Tudjuk meg, miért kellett egy szinte még gyerek gumigyári munkásnak meghalnia.   Miért nem beszélünk azokról, akik szó szerint a két kezük munkájával teszik lehetővé, hogy a mindenkori miniszternek legyen mit elosztani, elvonni, átalakítani, ide-oda pakolni? Miért nem…..
w Erőltetett menet 2009.09.07 05:40:00
Jól van, hülyék, megmutattátok, ez a ti országotok is, nemcsak a ratyiké. Nem sikerült ugyan szétkergetni őket és agyonverni közülük, amennyit lehet, de láthatta a világ, hogy ettől csak a hadiállapotszerű rendőri erődemonstráció tartja vissza a magyarok krémjét, és ha a…..
hunluigi 2009.09.07 12:12:48
Lári-fári... Had vezesse fletó az övéit :) Csak valahol kint az alföldön ahol senkit nem tartanak fel vele, és legfőképpen nem látja senki.

Pár gondolat még...

1., A rendőrség (kormány?) elég kettős mércével értelmezi a Gytv. 8. § (1) bekezdésében foglaltakat

2., Igen is rá kell ijeszteni, nevelni kell (ha már a drága szülei puha kezűek voltak hozzá) az aberráltakat. Meddig terjed a tolerancia? Vagy ilyen (!18)
www.zombietime.com/up_your_alley_2008/part_1_full/index.php felvonulást szeretnétek a végén? Vagy mi a következő lépés? Pedofil felvonulás nem lesz? Végülis ebben az olvasatban az is csak tolerancia kérdése nem?

Már ne haragudjon a világ, de had tartsam meg magamnak azt a jogot, hogy okádok tőlük, és ahogy nem lököm a gyermekeim a pedofilok közé, így a nyomoronc buzeránsok se vonulgassanak a városban.

Adjon Isten!
Az olasz motoroskiegészítő-gyártók a divat felé fordultak. A Puma után itt a második kapcsolat: az AGV lepaktált a Diesellel. Első közös munkájuk egy nyitott arcrészű bukósisak, amellyel leginkább a divatra fogékony robogósokat céloznák meg – ehhez kapóra jön az AGV…..
A naív ügyfél tavaly decemberben megkívánta a T-Home tripla szolgáltatását, így lemondta addigi előfizetését és jelezte szándékát a megfelelő módon. Pár napon belül ígérték a szerződés kiküldését, ám végül erre csak 3 héttel később került sor, több órányi…..
A UPC naív ügyfele egy egyszerű díjcsomagváltásban reménykedve hívta föl az ügyfélszolgálatot, de egy új kolléganőnek köszönhetően egész máshogy alakult az ügye. Végül az online chat rabolt el az életéből órákat, ráadásul feleslegesen. Hogy üldözzünk el egy 3 éve…..
hunluigi 2009.01.07 14:28:45
@Secnir: A legtöbb esetben most is megvan a lehetőséged, hogy hűség idő nélkül létesíts szerződést...
Belsőség Kulturált ijesztgetés 2008.09.11 14:32:00
A BBC legendás közlekedésbiztonsági riogató kisfilmjeit sokan ismerjük. Ezúttal lengyel feliratozással és a Metallica aláfestésével találtunk rá. Aki még nem látta, nézze meg: fontos lépés az ésszel közlekedés felé vezető úton. Oké, nem olyan sokkoló, mint ez: de nem…..
 Így tűnődtem a széna téri gyalogátkelőnél a feketén világító lámpa alatt tegnap délután, ahogy a zsebeimet tapogattam. Átérve a táskában kotorásztam keveset, hiszen világos volt, hogy oda nem tettem. Sose szoktam, most se tettem oda. Az út túloldalára érvén ismét…..
Az idősebbeket a legválogatottabb módszerekkel szokták kiforgatni a párnába rejtett pénzükből. Mostanában a Zepternek látszó gyógylámpa a menő, drágább, mint az eredeti, és nyilván nem csinál semmit (mondjuk a Homár az eredetiben sem hisz). Szilviéknél egy CO-jelzővel…..
Zorgon egy igazi kisközösségi szarkavarást dokumentált alábbiakban. A problémája igen egyszerű, új szomszédai lettek az igen mulatságosan Hegyvidéknek nevezett kerületben, akiknek semmise jó, bárhova parkol. Nemtetszésüket eleinte verbálisan tudatták, a következő parkolóhelyen…..
Egyszer hibázhatunk, csütörtökön lehetünk felületesek, de péntekre már a mi ingerküszöbünket is át kell hogy lépje egy érdekes részlet. Igen: a diplomata jelzés. Meg a rendszám. Már tegnap nézegettem, mintha nigériai lenne, szerkesztőségi rendszámautistánk, Füge szerint…..
Hadd kezdjem egy pár napos, személyes emlékkel: megyek le Újpest Központnál a metróba, a jegykezelő készüléktől két méterre álló ellenőr végignézi, ahogy lyukasztok. Haladás közben mutatom a jegyet, sietnék le, mert hallani, hogy indulóban a metró, amikor a fickó kéjes…..
hunluigi 2007.11.30 12:45:10
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem veszem igénybe (kb 8 éve egyetlen alkalommal sem) egyetlen utazási cég "szolgáltatását" sem.

1., kurv@ drága (budapest vonzáskörzetéből járok be dolgozni és kiszámoltam hogy a mostani 300 HUF-os benzinár melett is olcsóbb a kocsi, és akkor pesten belül a robogózásról mint alternatíváról nyilván a téli időszakot leszámítva ne is beszéljünk)

2., Nem állok a hidegben mert megint késik, vagy át kell szálnom

3., Nem fagyok
sz@rrá télen, és nem forr az agyvizem nyáron.

4., Nem kések el, nem kell órákkal előbb indulnom.

5., Nem taposnak agyon, kisebb esélyel zsebelnek ki.

6., Nem kell a mocsokban ülnöm -márha egyáltalán le tudok ülni- és kerülgetni esetenként a részeg, magaalá vizelt hajléktalanokat.

update:

7., nem verik be valós vagy vélt sérelmek miatt a pofám

Emberek:

Számoljatok már egy picit... ha a fenti 7 indoktól eltekintek akkor is jobban megéri ha nem tömegközlekedtek!!! Kis távolságra kerékpár-robogó nagyobb távolságoknál illetve télen autó.

Kinyalhatja a seggem mindenki fényes nappal bármelyik metró állomáson aki azzal győzköd hogy tegyem le a kocsit és tömegközlekedjek.
A pofátlan magyarországi cégek például abból élnek, hogy a fogyasztók nem olyan rabiátus, durva, tízlábú állatok, mint a Homár, aki az alanti sztori elején mutatott volna be egy kétkaros ámbráscetpéniszt a vodafonos ügyintézőnek, amikor az benyögte, hogy készpénzzel nem…..
Mielőtt tovább burjánoznak az ilyen és hasonló levelek, szögezzük le, hogy a BSA Magyarország egy egyesület, ami semmilyen hatósági jogkörrel nem rendelkezik semmilyen adat kikérésére, feldolgozására vagy továbbadására. Arogáns Antika ennek ellenére úgy gondolta, tenger…..
hunluigi 2007.10.30 13:36:49
a Számviteli törvény emlegetett passzusa csupán annyit tartalmaz nagyvonalakban, hogy a szoftvert a szellemi termékek közé sorolja, így azt – mint szellemi terméket – a vállalkozás eszközei között kell kimutatni. Amennyiben a szoftver legalább egy éven túl szolgálja a vállalkozást, akkor a befektetett eszközökön belül az immateriális javak csoportjába kell besorolni.
Ha nem áll fenn az adott szoftver tartós használata, akkor azt a befektetett eszközök csoportjából át kell sorolni a forgóeszközök közötti készletek közé (itt pl ki is esik a készlet leltár alól).

A gazdálkodó könyvvezetési kötelezettsége a szoftverekre is kiterjed.
A gazdasági eseményekről egy, az üzleti év végén lezárandó folyamatos nyilvántartást kell vezetnie, amelyben többek között a cég kezelésében, használatában illetve tulajdonában lévő eszközöket, így a szoftvereket is a valóságnak megfelelően, áttekinthetően ki kell mutatni.
Ugyanakkor a gazdálkodó, ahhoz, hogy a jogszabályoknak megfelelően lezárhassa a könyveit, elkészítse a beszámolót, és kellő módon alátámassza a mérleget, egy olyan tételes és ellenőrizhető leltárt kell vezessen, melyben a mérleg fordulónapján meglévő eszközeit, ezek között pedig a szoftvereit is fel kell tüntetnie.

Ellenőrzési jogköre (ráadásul kizárólag a nyilvántartásra kiterjedően) az APEH-nak van. Az informatikai eszközök tartalmát ők sem ellenőrízhetik.
számvitelről szóló 2000. évi C. törvény

Az más kérdés hogy a BSA feljelenthet (nade akkor sem az APEH-nál mert nekik meg nyomozati jogkörük nincs ezesetben) a rendőrségen, akiknek viszont hivatalból kötelességük az ügyet kivizsgálni, vagy polgári peres úton próbálkozhat.

Naszóval ahogy az előzőó postban is írtam ilyenformán a BSA bekaphatja és mostmár kuuuuuuuuuuuuuurvamérgesvagyokrájuk.
Nem elég sorscsapás nekünk Demszky, az uniós pénzeket szóró, sokszor értelmetlen útfelújítások és a budapesti elégtelen forgalomszervezés, zárjuk le az Erzsébet-hidat is, bazdmeg.  A minap több magyarországi kiadónak ment e-mail, melyben többek között ez állt:…..
hunluigi 2007.10.26 14:38:05
Nagyjából végigolvasva a postokat a következők jutnak eszembe...

- A fórumokon sem vagyunk képesek normális emberi társalgásra, érdemi vitára. A hozzászólások érdemi érv taralma kimerül abban, hogy ki mit csinálna a másik rokonával. Sajnos a politika is erről szól csak nyilván az esetek túlnyomó részében burkoltabban. Amíg ez a "magyar mentalitás" nem változik, esély nincs arra hogy a dolgok jó irányba mozduljanak. Ez van... széthúz az ország és az egyének nem képesek túltekinteni saját érdekeiken, mindenki csak a saját vélt vagy valós igazát fújja.

- Igenis tüntessenek azok akik úgy érzik érdekeik sérülnek, igazságtalanság áldozatai, de tegyék azt úgy hogy másoknak ne okozzanak kellemetlenséget, kárt. Az tény hogy a magyar egy eléggé birka fajta és akkor sem megy az utcára amikor tényleg kéne...

- Egy híd elfoglalása, egy város megbénítása az én olvasatomban nem tartozik a demonstráció, tüntetés kategóriába már csak azért sem mert semminemű politikai változást nem hozhat csak a kisember szív vele (akiért elméletileg tüntetnek?). Tüntessenek a hídon a járdán (az egyik oldalon hogy a gyalogos forgalom se bénuljon meg).

- Az is tény hogy a rendőrség még mindíg nincs felkészülve az ilyen történetek kezelésére. Valóban nagyrészt hozzájárultak ahhoz hogy tényleg ne lehessen közlekedni. Arról nem is beszélve, hogy nem teljesen vannak tisztában mit tehetnek és mit nem félnek hogy a média megint szétszedi őket. Itt jelezném hogy a rendőrség jogalkalmazó vagyis nem lehetősége hanem kötelessége a törvények betartatása. Most erről pl az jut eszembe hogy 22-én közvetítette a tévé hogy egy fiatalember láncal üti a rendőrsorfalat amit ők némán türnek... HIBA: minimum 3 törvényt sértett ebből kettő büncselekmény és ilyenkor a rendőrnek előállítási KÖTELEZETTSÉGE van. Csakhát megint a média...

- És akkor térjünk a médiára. Az egész felfordulás legalább 50%-ban nekik köszönhető

1., Belekötnek a szabályos intézkedésbe is... megtaposták a tüntetőt (na ja miután rátámad a rendőrre és az intézkedést (akár a saját előállítását) tevőlegesen akadájozta/ellenált.

2., Reality show ként kezelik az eseményeket.

3., Az "Én a sajtótól vagyok" felkiáltással azt gondolják rájuk nem vonatkozik a törvény és nekik mindent szabad (ezzel elég rendesen hozzájárulva a kuplerájhoz)

Azt gondolom, hogy ameddig a résztvevők a fentieket nem látják be addig semmi értelme ennek az egésznek. Arról nem is beszélve hogy nem látom világosan a célt. Lássuk be a MONNYONLE elég karcsú... és utána mi lesz? Megy Gyurcsány hazudós Ferenc és? Jön Orbán megváltó Viktor? Nem hinném hogy egy fej vagy egy kormány lecserélésén múlik az ország gazdasági helyzete. Az nem elég hogy a Viktor azt igérte hogy... egy ország nem így működik. Az a baj hogy egyik oldalon sincs meg a szakértelem. A rendszerváltás óta mindenki csak a kupacot pakolgatja egyik sarokból a másikba. Most elkezdődött valami amiről nem mondom azt, hogy jó (sőt!) de legalább valami történik. Nagyonsok a visszaélés rengeteget (ismétlem RENGETEGET) lopnak csalnak hazudnak. (a magyar már csak ilyen) de valami történik. Ez nyilván sokaknak nem tetszik, nekem sem... és mielőtt nekem támadna valaki a hónap vége előtt nekem sincs egy forit sem a tárcámban. Havonta csak egyszer tankolok stb... de ez van... muszáj sajnos azt a kupacot végre eltakarítani. Ettől függetlenül aki a rendrakást arra használja hogy lopjon, annak a kezét le kell vágni (ezt komolyan mondom) (pl.:Zuschlag) mert egy egész országot lop meg, egy olyan országot ahol a kisember nélkülözni kényszerül csak végre utána jobb legyen.

Emberek higgadjunk végre le egy picit és gondolkodjunk reálisan. Próbáljuk már meg látni tetteink következményeit!

Szépnapot!
Tamás története köznapibb nem is lehetne: egy félretérthetően megfogalmazott (='becsali') szöveg miatt feliratkozott egy ingyen-SMS szolgáltatásra, amiről hamar kiderült, hogy heti 960 HUF-ba kerül. Itt jön az, ami ma már különleges esetnek számít: Tamás tajtékzó emailt írt,…..