Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OsztJónapot

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az új magyar médiatörvény európai fogadtatásával kapcsolatban köztudott, hogy a külföld véleményét a szocialisták nemzetközi kapcsolataikat felhasználva negatívan befolyásolták. Nagyon valószínű, hogy több neves külföldi lap, mint a Times vagy a Frankfurter Allgemeine…..
Kifordított ország Mószer űrlap 2011.01.11 07:45:00
Fellegi Tamás azon felül, hogy ugyebár nemzeti fejlesztési miniszter, az orosz kapcsolatokért is felel. Egészen pontosan: ő a magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos.Ezzel nincs is semmi baj, hiszen még pénzt sem kér ezért. Na de......a minisztérium honlapján egy…..
Piroslap Orbán hipokrita (+videó) 2010.11.09 14:00:00
Orbán Viktor 2008-ban nagyon felháborodott a kétharmad veszélyére felhívó MSZP-re. Lehipokritázta a szocikat, mert szerinte az MSZP 1994-ben úgy módosította az önkormányzati választási törvényt, ahogy az a szocik érdeke volt. Szerencsére Orbán nem képmutató, hisz ő ilyet még…..
Kötöttségek nélkül Kolonc 2010.10.25 12:03:00
A pénteken zászlót bontott sokadik Gyurcsány-platform az ex-SZDSZ és ex-MDF neokonjainak gyűjtőhelye kíván lenni. Hogy ez mennyire vonzza majd a célcsoportot, kétséges. - írja a Hírszerző publicistája. És valóban. Én, liberálisként, aki hisz a piacgazdaságban és a minél…..
„506/1903. Tekintetes kultúrmérnöki hivatal Pécsett. Tegnapi postával érkezett 1090/1903 sz. hivatalos átiratukra, melyben azt kérdik, hogy a Nagyberki község határában lelt régi sarkantyúval mi történjék? hivatalos tisztelettel azt válaszolom, hogy basszák meg az urak a…..
Nehezen ocsúdtam föl a vörösiszap okozta katasztrófa hatása alól, és most úgy néz ki, ismét jöhet a vörös áradat.Hiába tudjuk, hogy a környezetvédelem nem uralkodó szempont a magyarországi kormányzásban, ahogy azt is, mennyire szordínóban működött a magyar állam az…..
Mitől lesz valaki Megasztár? Már azon kívül, hogy felfedezik ez egyik hazai dalosműsorban, miközben a bikicsunájt igyekszik szótagokra bontva memorizálni beskálázás közben?Friderikusz Sándort lehet kedvelni vagy utálni, de a hazai tévésó bizniszben betöltött úttörő…..
OsztJónapot 2010.10.03 14:41:57
:)
Vér ugyan nincs a pucádban, de monitor mögött hamisan érvelni azt tudsz. Az, hogy a te ténykedésednek, illetve az érintett rendőri vezetők, miniszter(ek) tetteinek lesz-e jogi értelemben következménye, még a jövő zenéje, de hogy morális értelmben egy zsák szar vagy, az már…..
Sárdobáló Gyurcsány ismét 2010.09.24 14:00:00
Az Index ma reggel:Gyurcsány Ferenc úgy látja: a rendőrök - minden hiányosság ellenére -  a köztársaságot, annak intézményeit védték, a demonstrálók jelentős része pedig átlépve az alkotmányosság kereteit, a köztársaság rendjére tört. "Ezért én, és az…..
Emlékszünk még, hogy 98-ban elhangzott, hogy más pártprogram és más a kormányprogram? Nos most is valami ilyen érzetem támadt, a sok "Új irány"-ról. Azonnali adócsökkentés, a költségvetés visszavonása, a mentelmi jog megváltoztatása - csak néhány azon ígéretek…..
Az előző svéd-magyaron még csak gumicsizmás parasztok voltunk, legalábbis a meccset felvezető vicces kisfilmekben, ma este viszont a svéd tévések arról adtak tanúbizonyságot, hogy halvány segéd fogalmuk sincs arról, mi történik tőlük délre, vagy egyszerűen csak szarnak az ilyen…..
Varánusz Hazudtunk, bocsesz! 2010.06.06 08:00:00
Konszolidált a gazdaság helyzete, a kormány igyekszik tartani a költségvetési hiánycélt - mondta Csontvázfeltáró Varga Mihály a tegnapi Nagy Csontvázfelfedő Szemináriumon.De az ország helyzete azért bibis, ő maga talált szikkadó hullákat különböző szekrényekben. Össze is…..
OsztJónapot 2010.06.06 13:29:55
OsztJónapot 2010.06.06 13:45:54
Csak úgy by the way még egy "nyílvánosság": oszkopeter.blog.vg.hu/ a www2.pm.gov.hu/web/home.nsf/%28menudocs%29/E423AA11FCDF2D89C12577220043B02F/?OpenDocument mellé...
Minthogy szerintem itt senki sem költségvetési szakértő, - de talán közgazdász , vagy legalábbis komolyan érdeklődő - nem árthat....
Most olyan dolgokat nem is említek mint az IMF,EU, vagy a költségevtési Tanács....
No ezeket kellene összevetni a (mások által) "önképzőkör"-nek nevezettek által gyártott, (egyelőre) "TITKOS" jelentéssel.

Nekem már ez az egész, így ahogy van nem nagyon tetszik, de hát izlés dolga...
Nem mintha semmi alapja ne lenne annak, amit Kósa mondott. De ilyet akkor sem mondunk, mert nagyon hamar önbeteljesítő próféciává válhat. „Úgy tűnik az átadás-átvétel alapján, hogy a közvetlen államcsőd elkerülése a cél jelenleg, szűk esélyünk van arra, hogy…..
OsztJónapot 2010.06.04 18:47:31
1.,@Neoprimitivnek teljesen igaza van!
2.,A devizahitelesek nyílt arculcsapása ez a kommunikációs trükk... mert nem más ebben talán a többség egyetért. Arról szól hogy a Fidesz nem tudja teljesíteni még azt az egy igértét sem... Egyéb programja meg úgy sincs, a haverok klf kinevezésein kívül...
3.,Ez a csontváz cirkusz némileg hiteltelen a bármiféle betekintés megtagadása után. Pedig tényleg lehetnek olyan tételek aminek esedékessége, "könyvelési tételhez" sorolása körül lehetnek szakmai nézet eltérések... Lehetnek adóságok melyeket egyik szemlélet költségvetési tételnek, másik egyelőre nem aktuálisnak minősít. stb stb.
4.,A költségvetés nyílt titok. Azt az EU agyonvizsgálta a tavaly decemberi 20 milliárdos hitelnyújtás előtt. Az IMF folyamatosan kontrollálja. A költségvetési tanács szintén megalapozottnak tartja a 3.8-4,5 %-s hiányt... Az MNB a napokban adta ki átfogó (és nem ilyen blogg mindentudók által írt) jelentését... - ezért sem változott a monetáris tanács alapkamat javaslata...
A gazdaságkutató hasonlóan nyilatkozott.

Hazudni a költségvetésben gyakorlatilag NEM lehetett!
Persze ahogy írtam vannak kétséges ide vagy oda rakható tételek, de a lényeget ezek nem befolyásolják alapvetően.

Ha valaki 7.5%-t AKAR csinálni akkor az lesz. De nem azért mert nincs más út.
Valaki azt nyilatkozta, hogy májusig elértük a tervezett deficit 70%-t és akkor ebből az következik, hogy tényleg a 7,5 a jó szám... HÁT EZ NEMÍGY van!!!!
A bevételek nagy része az év második fele... kezdve az adóktól (pl szja) , az ÁFA évvégi bevétéig... Az export nagyrésze is a második félévben realizálódik stb stb...
Ez így volt az előző Orbán kormánynál is, meg mindegyiknél....

Szóval ha nem megbolondult Kósa Lajos akkor egyszerűen csak azt akarta mondani, hogy "elvtársak" a helyzet egyre fokozódik, (mert ezek a gonosz komcsik ellopták a zsozsót) tehát nem lesz se adó csökkenés se kolbász a kerítésre... talán kerítés se... ne hőbörögjetek, legyetek mérgesek a Ferire.... (úgyis mindennek Ő az oka :) )
Ez az ország aki ISAORÁ-nak is gyűjtött simán beveszi ezt a baromságot (is!)
Varánusz Pofa be! 2010.06.04 08:00:00
Úgyis a víziókergetés idejét éljük, dőljünk mi is hátra, és ábrándozzunk. Ne csak prominenseink kiváltsága legyen a szép színes látomások üldözése, vegyük ki a részünket mi is aktívan. Képzeljünk el egy olyan országot, amit a realitáshoz ragaszkodó emberek vezetnek…..
Varánusz Áve, imperátor Viktor ! 2010.05.29 08:00:00
A régi vicc megvan?- Mi lesz ma ebédre édesanyám?- Kirántott asztalfiók, kisfiam...De ne szaladjunk ennyire.Ma a parlament új kormányfőt választ. Lázas az izgalom, óriási a várakozás. Vajon sikerül-e 194 egybehangzó szavazatot szerezni a jó pillanatban? A hívek rojtosra karmolják…..