Regisztráció Blogot indítok
Adatok
doki

0 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az MTI híre szerint Egyezséget kötött az igazságügyi minisztériummal Burka Ferenc és fia, akiket ártatlanul tartottak előzetesben 5 év és 8 hónapon keresztül. Az egyezség értelmében 45 milliós kártérítés jár ártatlanul letöltött börtönévekért. Az ügy precedens…..
doki 2007.01.21 17:10:25
Az MTI híre szerint három hónapos nyomozás után az ügyészség hat  rendőrt gyanúsított meg a szeptember 18-21-ei eseményekkel kapcsolatban, a rendőröket civilek bántalmazása miatt hallgatták ki. Az őszi zavargások után összesen 171 feljelentés érkezett az ügyészséghez a…..
doki 2007.01.15 19:57:28
Bélámnak.
Kötelékben a rendőr voltaképpen nem is rendőr hanem katona. ( A rendőrnek igen nagy önállósága van abban a tekintetben, hogy fellépjen az általa jogellenesnek minősitett magatartással szemben. Pl. önkényesen szolgálatba helyezi magatát, holott nincs is szolgálatban is intézkedéseket foganatosit)
Na most ha un csapaterős bevetésben van, akkor a rendőr még levegőt is parancsra vesz, mert minden cselekdetéért a parancsnoka a felelős. Ha a fejét ütik, akkor addig tartja oda, amig más parancs nem érkezik.Ha a csürhe dobál, akkor is áll a helyén mert erre kötelezi a parancs. Visszavonulni csak parancsra ( még akkor is, ha elfogyott a lőszere:-)))
Szóval a rendőr mindaddidig mindent tűrni köteles amig ellenkező parancsot nem kap, önállóan nem nem tehet semmit.
( Már csak azért sem mert sem harcászati képzettsége, sem a rendelkezésre álló információk nem elégségesek ahhoz, hogy fel tudja fogni, hogy fényes tekintetű elöljárói miféle startégiai húzások megvalósitásával erőltetik a szörkeállományukat) Ennél fogva a kötelékbe beosztott redőr csak akkor gumibotos fekvő embert ha erre parancsot kap. Ezért a parancsot kiadó a felelős.
Ha parancs nélkül cselekszi mindezt akkor bűncselekményt követ el éspedig nemcsak a már fentebb emlitett bántalmazást hivatalos eljásában, hanem a parancs iránti engedetlenséget is, mint katonai bűncselekmény. Megjegyzem, ha valamelyik elöljáró nem tudja beazonositani az általa vezényelt kötelék
parancstól eltérő ütlegelést folytató rendőrét, azért az elöljáró szintén felelős. Egyrészt azért mert a parancsot vagy nem adta ki a földön fekvő embernek látszó lény ütlegelésének tilalmára, vagy nem győződött meg arról, hogy a parancsát megértették, vagy pedig nem ellenőrizte kellő hatékonysággal a parancs végrehajtását.
Akkor most igazán az a kérdés, hogy mi itt a probléma, mit a akar a politika?
Mutassatok nekem egy embert és én találok a terhére egy tényállást a Btk.-ban !
A lakásmaffia-uzsorakölcsön üzletág sajnos még mindig dívik, gondoljunk csak szilveszter tájékán történt leszámolásos gyilkosságra, amelynek az igazi háttere egyre inkább kezd kibontakozni. A joggyakorlat sajnos azt mutatja, hogy az ilyen módon elvesztett ingatlanokat gyakorlatilag…..
Az alábbi levél egy sajnos teljesen valószerű problémát boncolgat, a Zugügyvéd is nem egyszer találkozott önjelölt illetékhivatali értékbecslővel, aki jóval többnek ítélte egy rozzant viskó árát a ténylegesnél, és az udvaron álló romos fészerre tíz százalék illetéket…..
"Nekünk nagy szerencsénk volt, de akinek nincsen tanúja, azzal mi lesz?" - kommentálták az Indexnek a határozatot a Kruchina testvérek, akik szerint nem csak őket gyanúsították meg ártatlanul a zavargások miatt. Remélik, hogy pusztán a rendőrök vallomása alapján ezek…..
 A következő levél írója egy ügyfélre rátukmált pénzügyi szolgáltatás jogi trükkjein lepődött meg. A Zugügyvéd csak annyit tud hozzátenni, hogy sajnos minden ilyen problémának a végére kell járni, bármennyire kényelmesebb várni, hátha megoldódik. Továbbá…..
A Zugügyvéd már várta, mikor érkezik végre egy a lakáshitel-anomáliákkal kapcsolatos levél. Az egyik kényes pont ilyenkor a foglaló kérdése. Az általános jogfelfogás az, hogy a lakáshitel-kérelem vissza utasításának következményeit a vevő viseli, hacsak ennek ellenkezője…..
A Zugügyvéd gazdája, az Index cikke szerint a rendőrség intranetes rendszerének fórumaiban és chatszobáiban zajló szélsőséges megnyilvánulásokra hívta fel a figyelmet egy rendőr és már nyugdíjba vonult kollégája. Az ORFK egy hónapja indított vizsgálatot, ami várhatóan…..
       Az MTI híre szerint bántalmazás, illetve szakszerűtlen rendőri intézkedés miatt tett feljelentést három, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) állományába tartozó rendőr ellen Dobozi József dandártábornok. Sajnos már ezt is…..
doki 2006.12.12 20:05:55
Ennek az egész balhénak nagyon fent van a felelőse.
A beosztott rendőr azt teszi amire parancsot kap és nem mást. A rendőr alakzatban vezényszóra pisloghat.
Vagyis vagy parancsot kapott a brutálkodásra és akkor a parancsnoka felelős, vagy a parancsnoka eltűrte, hogy a parancstól eltérően tevékenykedjenek és akkor a parancsnok is felelős. A felelősség felfelé nem áll le a szolg.szab szerint.
A másik kérdés, hogy a rendőrség ilyen feladatot zlj. kötelékben az elmúlt 15 évben biztos nem gyakorolt.
Ha most ( aki volt katona tudja) egy raj kötelékben harcjárműre szállást a telephelyen meddig kell gyakorolni, hogy lehetőleg balesetmentesen végre tudja mindenki hajtani, akkor elképzelhető, hogy egy zlj kötelékben történő tömegoszlatást meddig és hányszor kellett volna gyakorolni,ami nem történt meg
A harmadik,a miről senki nem beszélt, szerintem rendszeresitetlen fegyvereket használtak.A fotókat elnézve néhány duplacsövű fonott szijjas puska biztos a lefoglaltak közül került a rendőrökhöz.
Aztán ebből már sok mindenre lehet következtetni.
Egy biztos a puskások és a gránátvetősök rendkivüli önállósággal lövöldöztek össze vissza és jól kiélvezték, hogy egy este többet lőhettek, mint az eddigi szolgálati idejük alatt és még csak ttűzvezetés sem volt ( ezt azért aki szakember látta)Ezeket ugy nagyjából az Indexnek elmondtam annó ( neve elhallgatását kérő volt felderitő tiszt) és amit akkor mondtam most is tarthatónak vélem, sőt nagyon úgy néz ki, hogy a vizsgálatok is ponról pontra azt hozzák, amit első blikkre értékeltem
Mit tehet a jelentkező, ha egy nem egyértelműen megfogalmazott feltétel miatt nem veszik fel egy felsőoktatási intézménybe? Pereskedhet, panaszkodhat, talán igazat is adnak neki valamilyen fórumon. A Zugügyvéd szerint mindez hiába, a küzdelem nem sok gyakorlati haszonnal kecsegtet.…..
w Szigorúan ellenőrzött vonat 2006.12.05 13:42:00
Kádár János puritán ember volt, nem gyűjtött vadászkastélyokat és tavakat. A legnagyobb  méretű luxustárgy, amit használt, a különvonata volt, ami most a Vasúttörténeti Múzeumban tekinthető meg. A speciális vonat intézménye azonban nem szűnt meg. Ma is lehet az embernek…..
doki 2006.12.05 20:52:06
Itt csak lemegy az infó, hogy a nagyfőnök fia rajta lesz a vonaton, tehat qrv@ara vigyazzon mindenki, mert aki ezzel a szerelvénnyel fog megbukni valamin, azon már senki sem segit.
Sima ügy tégla van a falban, de mivel sürgős nem lehetett fülbe sugva továbbitani. Szerintem sima védekező reflex
A Zugügyvéd egy korábbi hozzászólást emelt ki a bírói karral kapcsolatos érdekes gondolatok miatt. Régi közhely, hogy a szubjektivitás , és az élettapasztalat hiánya mennyire közrejátszik egy-két abszurd ítélet meghozatalában. Vajon tényleg megoldás lenne az angolszász…..
A Zugügyvéd egy újabb kedves rendőrségi történetet tesz közzé, amely igencsak megviselte a jogérzékenységét. A biankó jegyzőkönyvvel való bepróbálkozás a kórházban, lebeszélés a szakértőről, mind-mind olyan ócska trükknek tűnik, amelyeket csak a nagyvárosi…..
A Zugügyvédet is régen foglalkoztatja a az alábbi probléma, amelyet egy kolléga vetett fel. Vajon mennyire torzítják az igazságszolgáltatást a pontatlan jegyzőkönyvek? Tisztelt Zugügyvéd, Jogi képviselőként már többször találkoztam olyan helyzettel, hogy a…..
A Zugügyvéd a kommentek közül bányászta ki az alábbi, a magyar börtönviszonyokkal kapcsolatos hozzászólást. Persze sejthető volt, hogy a jogvédőket ahol lehet, megvezetik, de az, hogy ilyen könnyen be is kajálják, döbbenetes. Csak egy igen egyszerű ötlet a sok közül:…..
Tényleg nem akarnánk semmit sem hozzátenni Hajós András HírTv-ben sugárzott beszédéhez, petícióolvasó hangulat van na, én is fogalmaztam nemrég egyet a világbékéről, meg hogy tarthatatlan, hogy nincs egy rendes csokiautomata az Index szerkesztőségében, fel is olvasom holnap reggel a Mokkában.…..
Mit tehet az a körözött személy, akit ártatlanul keresnek a nyomozók egy térfigyelő kamerán történt téves azonosítás miatt? Legjobb esetben csak a munkahelyét veszíti el. Tisztelt Zugügyvéd, Anyámhoz vagyok bejelentve, de albérletben lakom. Az egész kedd estét otthon…..
A Zugügyvéd egy kollégától kapott egy mindennapos esetleírást. Ha az ügyvéd, vagy valamelyik peres fél mulaszt, akkor a bíróság nem egyszer kíméletlenül szankcionálja. Ha a bíró késik, vagy az előző tárgyalás csúszása miatt órákat kell várni, az ügyvéd legfeljebb…..