Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kako_j

0 bejegyzést írt és 682 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bizonyára volt már olyan rémálmod, hogy a politikai osztály a zsebedbe turkál. Belenyúl, lerabol, majd cinikusan rád vigyorog. Megnyugtatlak, ez csak álom. A valóság ennél is rosszabb. Azért rosszabb, mert itt minden legálisan, lepapírozottan működik. Támadhatatlan. Jogilag…..
kako_j 2012.07.01 10:19:10
Jó poszt, csak egyeterteni lehet vele.

"Most komolyan: mit képzelnek ezek? Hogyan nyúlhatják le ennyire szemérmetlenül az adóforintjainkat?"

Ez ellen egy ellenszer lehetne, az pedig a liberalizmus (amit feszt szapulsz). A teljes nyilvánosság ereje. Persze ha éppen a ketrec rázza a majmot, akkor nem jó érzés, de egy korrekt társadalomban lenne helye!
Csak azt tudom kívánni a parlamentnek, hogy álljanak át a fatüzelésre, és olyan áron szerezzék be a fát, mint ebben a katalógusban is látható (saját zsebből, mert a 750 ezres fizetesbol kellene, hogy fussa rá).

Saját pályázatos tapasztalat: Egy híres számtech-nagykernél rendeltünk cuccot. Összeállítottuk a megrendelő igényeit, adom le a rendelést, és véletlenül kiforogta a szó, hogy pályázatos cucc lenne, akkor kiderült, hogy az árlista nem érvényes a közbeszerzéses dolgokra, oda külön felhasznalonev-jelszo kell, amit külön igényelni kell. Megkaptuk, és UGYANAZ a termék közbeszerzésben 30-40%-kal drágább. Nekem, mint szabolcsi parasztgyereknek az lett volna a gondolatom, hogy mivel közbeszerzés ezért még olcsóbb. Mivel nagyobb tétel, ezért még olcsóbb. És mivel állami fenntartású intézmény, ezért még attól is olcsóbb. De nem. Aztán kezembe akadt egy TIOP-os katalogus is. Tenyleg nagyon durva. De ennek csak a teljes nyilvanossag az ellenszere.

Megtehetné az állam (minisztériumra, miniszterre, főosztélyvezetőre, szakállamtitkárra, tökömtudja kire gondolok), hogy abból a ménkű sok léhűtőből egynek odab_ssza az asztalára a katalógusokat, hogy "Ittvanni fijam, telefonáld körbe a cégeket (vagy böngészd át a veblaplyukat), hogy hol mennyibe kerül egy ilyen alaplap, számold ki az átlagot, oszt ahonnan az átlagtól 30%-kal drágább ajánlat jön, azt tiltólistára teszed, és oda külgyé' ki valakit ellenőrizni DE MÁÁÁN, mer' le akar nyúlni!"

Mondjuk erre jöhet a visszakérdezés, hogy "Akkor is, ha az államtitkár úr keresztfia?"

És az örök szerelmem, a fideszfrakcio.hu weblap, ami 30M foritba került, és kb 10000 Ft valós teljesites van mogotte. (300.000% profit!!! Kíváncsi lennék, hogy hol lehet még ilyen hasznot realizálni?)

Ilyen mértékű extraprofitot NEM LEHET MEGINDOKOLNI!!! Simán elmehetne egy trösztellenes vizsgalat, de nem lesz.

Ja, öngyújtó: A LED nem egyszerű LED, hanem UV, úgyhogy simán lehet fizikai-kémiai lumineszcenciai kisérletekhez is használni bemutatóeszközként. Egy kis buherálással meg elektrolitok vezetőképességének demonstrálására is alkalmas!
Persze ehhez kell egy szakmájához értő tanár is, de azt azért előlegezzük meg, hogy aki természettudományos irányba indult el, annak ez adott :-)
kako_j 2012.07.07 15:23:27
@malacz69 rezignált: Fordított vatera!

Az iskola azt mondja hogy "kell két fahasáb, mer csak az surlódik". Jováhagyatja egy illetékessel (akár az említett helyszíni szemlés módszerrel). Kirakják egy fordított vaterára a pontos specifikációkkal (milyen extra szolgáltatásokkal várják el az árut), és várnak fél évet, mire lejár az aukció. Mikor letelt, a legkisebb összeget kérő lesz a befutó.

Ha megnyerte az ár-le-verést, akkor azon az áron köteles szállítani. külön díjat nem szamolhat, csak olyan dologért, ami nem volt a specifikációban. Ha viszont ilyen van, akkor a felét a pályáztató intézmény pályázatért felelős dolgozója fizeti ki. Így meg van oldva az utólagos sikamika is. (pl. hogy jol jojjon ki egy haveri valallkozo, ezert ker 3000 ft-ot egy projektorért, de a kiszállítást, üzembe helyezést "elfelejtik" specifikálni, ezért azt kiszámlázza a vállalkozó 600.000 Ft-ért, és kaszált egy 150e Ft-os projektoron) Ilyen esetben a pályázatért felelős felelőssége, hogy ne "felejtse" ki a kulcsfontosságú dolgokat, mert az ő zsebére is megy.
kako_j 2012.07.07 19:32:12
@malacz69 rezignált:

"az európai értelemben vett pályázati rendszer a lopás melegágya"
Rosszul látod malac. Az európai rendszer annak a melegágya, hogy TUDHATUNK a lopásról. Nagyfokú naivitás lenne azt hinni, hogy attól, hogy a diktatúrában élők nem tudnak a lopásról, attól még nincs is olyan náluk.
Csak később derül ki, mikor megbukik a diktátor. Gondolok itt Marcos-ra, csaucseszku-ra és társaikra.

Én majd akkor kezdek el aggódni, ha már nem hallunk lopásokról :-(

És itt utalok vissza az első kommentemre: Teljes nyilvánosság!!!
Kiegészítem még az aláírók személyes felelősségével. Kiderül, hogy lopás volt? Felelősségrevonás. Ha meg lehet tenni pofátlansági adó formájában, akkor más mód is van. Egy idő után ez azért szerintem szelektálja a direkt lopást.
Agyzaj Csapdába ejtve 2011.11.07 17:35:00
Lassan elszakad a cérna, nincs tovább... Kollégáimmal együtt kezdjük úgy érezni magunkat, mint az az egér, akire lesújtott a csapda, ám nem halt bele, még küzd az életéért, s e véres küzdelem közben hátulról egy megtermett kan készül meghágni őt kéjes vigyorral rút…..
kako_j 2011.11.07 19:32:59
@malacz69 rezignált: "miatt, akkor a matekosok többször mennek be ingyenes eseti helyettesítésre. Nem lehet ezt normálisan kibalanszírozni. Innentől kezdve pedig egyetlen igazságos eljárás van: megfizeted."

Szó szerint! Amióta a föníciaiak feltalálták az értékek mérésére szolgáló eszközt, azóta a módszer is meg lenne rá. Egy óra X ft, slussz! Állam, önkormányzat, megyei önk. (akárki is a fenntartó), meg kifizeti, oszt jónapot. A csúsztatás, meg hasonlók, csak a sumákolásra jók.
kako_j 2011.11.08 09:06:37
@kisa: "http://index.hu/belfold/2011/06/27/elkuldik_kecelrol_a_nem_katolikus_gyerekeket/"

Azért, Malacka, ez is megérne egy misét! (csak hogy stlusos legyek :-) )

Ez nálam legalább annyira kibassza a biztositékot, mint a fizetés!
Agyzaj Bekeretezve 2011.11.06 14:48:00
Nemrég megjelent az ÉS-ben egy hozzáértő, minden valószínűség szerint liberális érzelmű ember, E. Szabó László tollából egy gondosan kidolgozott írás A hiba nem az ön gyermekében van...  címmel. A dologban csak az a zavarba ejtő, hogy 8 év liberális iskolairányítás…..
kako_j 2011.11.07 18:54:49
@Én is akarok kommentelni: "Nos, ha a kormány azzal is foglalkozna esetleg, hogy mi nem bírtunk olyan embert évekig f"

No, ehhez van némi közöm. Szóval az informatika egy "spesziálisss téma"!
De a pályakezdők alkalmazása még spesziálisssabb. Mivel a leendő munkáltatók alapból "beikszelnek" mindenféle tapasztalatot, amire szükségük LEHET! Így adódik az, hogy szeretnének lehetőleg 18 éves pályakezdőt felvenni felsőfokú informatikai végzettséggel, legalább 3 éves tapasztalattal a cutting-edge technológiákban, lehetőleg minimálbérért, aztán csodálkoznak, ha nem megy.
Ne értsd félre, a ti konkrét helyzeteteket nem ismerem, de ez az általános az IT vonalon.

Viszont amit tudok: IT-ben az embernek kell valami jó erős alap matematikából, néhány scriptelő, vagy programnyelv ismerete (ez csak a gondolkodási módszer kedvéért), a többi meg jön. Ha idióta kocka beállítottságú, akkor felsőfokú végzettség nélkül is jó szakember, ha meg csak azért végezte el az iskolát, hogy legyen diplomája róla, akkor az a tapasztalat, hogy lesz belőle informatikatanár általánosban, akit a 7.-es kölykök is megvezetnek, és még egy külsős rendszergazda kell, aki rendben tartja a gépeket. (nem vicc)

Ugyanaz, mint a nyelvvizsga kérdése. Elvárják szinte mindenütt, de hogy azt hogy tudja hasznalni, az mar senkit nem erdekel.

És ha végül egy cég talál egy olyan informatikust, aki megfelel a nem kispályás követelményeknek, akkor egy kis cégnél arra fogják használni a tudását, hogy vele gépeltetik le a gépelnivalót, mert a titkárnőnek ugyan van ECDL-je, de Ő nem ért az openoffice-writer-hez mert MS-word-ot tanult, abban pedig máshol vannak a gombok. Addig inkább kísérgeti az ügyvezetőt :-(

Ja, ez mind konkrét, saját tapasztalat, nem hallomás útján szerzett!
w A Nemzeti Ügyek Bolygója 2011.08.10 05:30:00
A következő bolygón a Nemzeti Ügyek Kormánya lakott. - Lám, lám! Meglátogat egy csodálóm! – kiabálta messziről a Nemzeti Ügyek Kormánya. Ahogy a kis herceg közelebb vitorlázott, már azt kurjongatta: Hohó, itt egy alattvaló! A kis herceg óvatosan leszállt. Körülnézett,…..
kako_j 2011.08.12 18:48:26
@a szív fészkei:

Devizaarfolyam befagyasztasa, avagy napi konteo-mag:

Alapul szolgalo hir: "A kormany mindenkit arra biztat, hogy vegyék igénybe a befagyasztást"

Ha valakinek nem lenne tiszta, hogy miert...
A fagyasztas 2014-ig szol! Mi lesz 2014-ben? uj kormany! ha az uj kormany Ok lesznek ujra, akkor meghosszabbitjak, mert nekik semmibe nem kerul! Ha masik bagazs, es esetleg nem hosszabbitanak meg, akkor mindjart van casus belli, es lehet gyujtogatni a tv-szekhaznal :-(
adjaisten, hogy ne legyen igazam, bar nem sok esely van ra:-(
kako_j 2011.08.12 20:37:27
@okostojgli: basszus, te nem is vagy hulye :-) Ez a nezopont eddig nekem be se ugrott!!!
kako_j 2011.08.12 21:08:35
@okostojgli: Ertem en, hogy villanymotor, de mi hajtja!?

OK, eleg volt kezdolokesnek az inkriminalt commented. Csak az a lenyeg, hogy honnan nezzuk a dolgot, es igy mar nekem is leesett:-)
w Mese Nagy Böhöm királyról 2011.07.02 07:15:00
A rövidlátó baloldaliak és liberálisok bizonyára farkast kiáltanak a Népszava elleni határozott fellépés láttán. És velük béget majd a panelprolik csürhéje. Az igényesen gondolkodó, felelős polgárok azonban átlátják a magasabb rendű összefüggéseket, vagy ha eddig nem,…..
w Lehet más a korrupció 2011.06.10 07:00:00
A Tesco vállalat mindössze kilencven éve foglalkozik kiskereskedelemmel, így kevés fogalmuk van arról, hogy hova érdemes új áruházat építeni, mekkorát, és kell-e egyáltalán. Bizonytalanságukat azzal próbálják leplezni, hogy a forgalmukra mutogatnak, mondván, hogy a magyarok…..
kako_j 2011.06.10 08:55:31
@balazs_88: "És akkor az a megoldás hogy senki se termejen, maradjon a multis fos? Vagy ne adj isten az állam felülvizsgálhatná a folyamatokat, és segíthetne a termelőknek is? "

Nem ezt mondtam. Ezt írtam:

"Amint ezt elkezdik tomegesen belatni, akkor lehet valtozas"

Ez azt jelenti, hogy eladják a földjüket olyannak, aki hajlandó érdemileg foglalkozni vele. Az is megoldás lehetne, hogy szövetkezetet alapítanak, de az amellett, hogy a magyar összeférhetetlen, és csak a balhé lenne belőle, még ráadásul komcsi utóízzel is bír.

Tehát marad a földek eladása. Ha annyira ráfizetéses, akkor nem is ágálna senki ellene. Valamiért mégsem adják el. Egy-két ember esetében lehet érzelmi kötődésről szó, de azért, hogy egy fél ország legyen annyira hülye, hogy folyamatos mínuszt akarjon termelni, és abból megélni, az biztos, hogy ordas nagy hazugság! Inkább az van, hogy még így is megéri, csak ott zsarolják a többi embert, ahol tudják. Érzelmileg, fizikailag (útlezárás).
kako_j 2011.06.10 08:59:58
@balazs_88: "Most komolyan eljutunk oda, hogy még a helyi termelő a hülye, hogy nem fog össze?"

Hát mégis ki a hülye, de komolyan. Te bevállalod a hülye szerepét a termelő helyett? Ki a hülye akkor, mikor azt hiszi a termelő, hogy csak meg kell termelni, és majd jön érte a multi, és eladja neki olyan áron, amit ő gondolt, az meg meg is veszi annyiért?

Ha meg nem viszi el valaki hasraütéses ár alapján, akkor miért nem hiányolod a termelő patriotizmusát, hogy "miért nem adja oda ingyen a szegényeknek"?
kako_j 2011.06.10 09:02:24
@balazs_88: "Az eszedbe jutott, hogy azért nem adja el, mert ebből él, és nem ért máshoz?"

Ha valóban úgy van, ahogy állítják, és több a befektetés, mint a bevétel, akkor abból NEM ÉL MEG! Ez matematika. Ha viszont nem él meg belőle, akkor NEM IS ÉRT HOZZÁ!!!!

Ennyi. Ha egyszer úgy látom értelmét, majd leírom egy rokonom példáját az almáskertjével.
w Nem jó a nemzetnek egyedül 2011.06.08 06:00:00
Van néhány toposz, amihez szívesen menekül a jobboldal, amikor elbizonytalanodik: a kereszténység, a történelmi sérelmek, és a nemzeti szuverenitás. Ezekben a jelmezekben úgy érezhetik, hogy mégis igazuk van, mert aki őket támadja, az ezeket a nagyszerű és vitathatatlan értékeket…..
w Ingyenrendőr nincs 2011.06.04 05:00:00
A rendvédelmisek tiltakozása egyelőre nem erőszakos, csak ráutaló magatartással hívják fel a figyelmet. A követeléseik sem annyira elszálltak, mint amit a Kossuth tér nemzetgyűlése adott elő, nem a középkorba próbálnak visszamenekülni. Csak annyit akarnak, hogy maradjon minden…..
kako_j 2011.06.05 07:18:45
@Cateran: "Bullshit hegyek..nem tudod mi a kulonbseg az ejszakai muszak es a keszenleti allapot kozott"

De tudom. Készenléti "állapota" a TV-dnek van, mikor ki van kapcsolva, de világít rajta a lámpa. Valószínűleg a készenlétre gondoltál. Csakhogy ezt is folyamatosan keveritek az ügyelettel.

"...tobb 1000 ember hasznalja a gepparkot es csak 1 rendszergazda van..jah..whatever...(ertsd:ejjel is hasznaljak es nincs ott senki ugyeletben...)"

Képzeled. Akkor mi a faszt keres nálam az ügyeletes telefon?

whatever: bármi, akármi, akárhogy is.

Muszáj olyan szavakkal fűszerezned, amit nem értesz, de dondolod, hogy jól mutat, hátha más sem érti?!

"Hiaba picsongsz, a tulnyomo tobbsegnek NEM KELL bemennie a munkahelyere holmi kulonleges okok miatt..soha,semmilyen korulmenyek kozt..evvan :P "

Nem is állítottam ilyet. Azt mondtam, hogy van még jónéhány szakma, ahol nem ritka a készenlét, ügyelet, és éjszakai munkavégzés, és ez nem csak a BM-es dolgozók "kiváltsága".
A másik, hogy ennek a mondatodnak nincs értelme, annyira túlnyomatékosítottad.
kako_j 2011.06.05 10:23:19
@ember67: "A fiatal nyugdíjasok 70%-át úgy kényszerítették nyugdíjba, hogy vagy mécc öcsém te, vagy a leépítés miatt megy a fiatalabb kolléga az utcára... Választhatsz!!!"

Akit én ismerek, azt nagyon nem kellett kényszeríteni.

"Megkérdezem, melyik rendszergazda utazott busszal pestre tüntetést biztosítani,"

Mióta feladata egy rendszergazdának a tüntetés biztosítása???
Senki nem várja el egy rendőrtől, hogy sendmailt, meg tűzfalat konfiguráljon. A rendőr se várja el tőlem, hogy derítsem ki, ki nyomta fel a kocsimat, és lopta ki a magnót. De speciel erre a rendőr se felel meg, mert két hónap után megjött a határozat az ügy lezárásáról ismeretlen tettessel.

"Egyébként a probléma kizárólag a visszamenőlegesség. "

Szó szerint.
kako_j 2011.06.05 12:37:25
@eMeL: az utolsó szóig egyetértek.
w Van egy régi mániám 2011.05.27 13:37:34
  Trianon olyan a jobbosoknak, mint másoknak a meztelen nő. Legalábbis így gondolta Papcsák Ferenc, és beszállt a kis magyar holokausztiparba.  ..
kako_j 2011.06.02 20:33:06
@zeno18: :-)
kako_j 2011.06.02 22:17:41
@szerénységem: Ministry of silly walkings:-) Szóval te is! mármint te is monty python rajongó vagy :-)
kako_j 2011.06.03 19:50:03
@Waldi!: Magyarul fából vaskarika. Mit beszélek: Szent Vaskarika!
w Télapó nem jött el 2011.05.23 06:45:00
Magyarországot, hála istennek vagy ellenlábasainak, javarészt elkerülte a kereszténységnek (vagy bármilyen vallásnak) a növényszintre butított, szó szerint értelmezős, ultrabigott változata. Az Egyesült Államokban domináns fetrengős-karizmatikus, a mindennapos csodákat hirdető…..
kako_j 2011.05.26 18:51:10
@z_kovacs: "SEMMIBE nem lehet beleőrülni. (Ez egy baromság. Közhiedelem.)

Kell egy genetikai hajlam+egy labilis állapot. Ha kettő találkozik: bumm. "

Az ember tele van genetikai hajlamokkal, ezert bizony bele lehet. Attól, hogy nem tudod elképzelni, még megtörténhet. Vietnami veteranoknal eleg sok ilyen eset volt. Sokan kozuluk soha nem lettek epeszuek. En egy afganisztant megjart orosszal beszelgettem ilyenekrol. Ha lattad volna az arcat, mikor felhoztam a temat, akkor ertenel mindent. Pedig ez mar kb 5 evvel az orosz kivonulas utan tortent. Az volt az elso gondolatom, hogy "bazmeg, ez mindjart sirni fog!" Vegulis nem sirta el magat, de kb 10 percig volt hajlando ezt a temat tartani. Eközben elmondott nehany momentumot, hogy egyes emberek az átélt "élmények" hatására hogyan borultak meg. Hetekig rosszul aludtam el miatta, és ott sem voltam, csak a szájhagyomány ... :-(
kako_j 2011.05.26 19:06:31
@z_kovacs:

" (Valaki gyak. bármit kibír. Sőt! Még alkot is a koncentrációs táborban.)"

Ez elvonatkoztatási képesség kérdése. Ha ki tudja zárni a külvilágot, akkor OK. Van akinek ezt tudatosan kell felépíteni, van aki ösztönösen teszi. Aki ösztönösen nem tudja, és nem tanitották neki direkte, annak könnyen elkezd szalajtani az agya.

"De "bárki" megőrülhet ideális kondíciók között is "

Marmint ugy erted, hogy látszólag normális ember, és egy reggel a család arra ébred, hogy apuka nyeles borotvával felkockázta anyukát pörköltnek?

Biztos, hogy ilyen is létezik. Ki tudja, milyen stressz éri, amivel nem tud megbirkózni.?
Van akinek simán elég, ha vízhajtó mellé folyamatosan nem eszik káliumot, és már borul is a szaros bili. A környezete számára ez nem nyilvánvaló, kiváltó ok, mert nem tudnak róla semmit, ha igen, akkor sem tudják összekötni.

"(persze háborúban is), mert nem tudhatod, hogy az üknagyapád faterja nem passzolt-e le neked ilyen génállományt."

Persze. Mondjuk, ha megborult volna, azt tudnám, de attól, hogy nem volt ilyen a felmenőim közt, az még nem garancia a jövőre nézve!
kako_j 2011.05.26 19:20:14
@BaradlayR: Illetve neki eleve téves elképzelései vannak az iskoláról. Meg van róla győződve, hogy azt kimondottan az ő bosszantására találták ki.
Azt hiszi, hogy bármit produkál, azt az iskola köteles jónak értékelni.
w A világtalan város 2011.05.19 06:15:00
Megjött Roosevelték levele. (A teljesen hülye olvasóknak itt jelzem, hogy nem azonosak a Rotschildokkal, úgyhogy a zsidózás legfeljebb áttételesen alkalmazandó.) Roosevelték amiatt siránkoznak, hogy megszűnt az elnökről elnevezett tér Budapesten. Nem kell emiatt cidrizni amúgy,…..
kako_j 2011.05.22 07:55:19
@z_kovacs: "(Egyébként a GULAG túlélői máig nem kapnak az orosz államtól lófaszt sem.
Ill. a törökök az örmény népirtást el sem ismerik. Pedig volt."

És arra is kíváncsi leszek, hogy az UK és izrael mikor fogja karpotolni a palesztinokat, akiket kitelepitettek, akiknek elvették a foldjeiket? Mert az ugy lenne fair.
De ennyi erővel a szarmaták, jászok, kunok stb. is visszakovetelhetik a területeiket.
Esetleg az olasz állam is fizethetne kártérítés a szabin nőkért.
Vagy a Mongolok is nekünk a tatárjárásért.

Elhiszem, hogy minden népnek van világfájdalma, nem tagadok holocaustot, de ami uncsi, az uncsi. Nem mondom, hogy nem fáj a seb, de ha sóval dörzsölgetik, akkor ne csodálkozzanak, ha szarabb!
kako_j 2011.05.22 15:45:30
@z_kovacs: "Én messze érzem magam az antiszemitizmustól. Vannak zsidó ismerőseim, szeretem a klezmert, nem támogatom a Hamaszt, és elismerem Izrael létjogosultságát."

Teljesen mindegy, ki mit mond izrael államról. Van létjogosultsága, csak nem úgy, ahogy az izraeli politika igényt tart rá.

Az azért abszurd megoldás, hogy egyik oldalról a "tárgyalásokat szorgalmazzuk", de közben küldik a tankokat, bulldózereket helyet csinálni újabb, és újabb telepeknek.

Azt mondani, hogy "Jó, hajlandóak vagyunk tárgyalni, de a tárgyalás alapfeltétele, hogy az arabok nem követelnek semmit". (mert ez van)

Elismerjük, hogy a Golán fennsík, Ciszjordánia nem a miénk, de akkor is ott vagyunk, és vissza nem adjuk, mert már ott letelepedett emberek élnek.

Mi ez, ha nem egy agresszor állam megnyilvánulása. És Ők tartják magukat a térségben a civilizációnak.

Ha ugyanezt amerika csinálná, vagy bármely más kultúrállam, akkor a saját polgárai gyújtanák fel az egészet.

Mi lenne, ha a magyar hadsereg lerohanná erdélyt, és azt mondaná romániának, hogy tárgyaljunk, de erdély a mienk. És ha ezután nem akarnak tárgyalni, és katonai, vagy partizánakciók keretében "válaszolnának", akkor mutogatnánk rájuk, hogy "ezek a román terroristák".
Ez kinek férne bele az értékrendjébe?
kako_j 2011.05.22 16:05:05
@z_kovacs: "Azt is tudom, hogy Izraelben napi szintű az arabok terrorja. (rakétázás stb.)
Meg hogy a többség békés."

Képzeld el, hogy egy este hazamész, és az egész várost kitelepítették, és már más lakik a házadban. Mikor azt mered mondani, hogy a tied, akkor jön a katonaság, és fegyverrel tuszkolnak el onnan. Lehet, hogy te annyira békés ember vagy, hogy szó nélkül odébbállsz, de nem mindenki ilyen.
És mikor mindenki a beköltözőknek ad igazat, és téged terroristának bélyegez, mert szeretnéd visszakapni a saját tulajdonodat, azért az kibassza a biztosítékot.

arab-rakéta témához:
Egy olyan helyen, mint gáza, ahol száraztésztát is CSEMPÉSZNI kell, hogy legyen mit enni, ott komoly arzenált lehet felhalmozni. (Ahol a lebombázott házak újjáépítéséhez nem lehet cementet, téglát beszerezni)
Olyan, minha rotring-ceruzából csinált köpőcsővel mennél bankot rabolni. Ott meg dum-dum golyóval lőnek vissza.

Kérdezem: Szerinted milyen lehetősége van egy teljes népnek, amelyiket a nyugat leszar, ha segítséget kér? Tárgyalhatna, ha nem tárgyalási alapként várják el tőle, hogy ne akarjon semmit kérni, de önként mondjon le mindenéről? Nem tartom jó megoldásnak a terrorizmust (azt ne felejtse el egy izraeli zsidó se, hogy honnan tanulták az arabok ezt a harci technikát), de igenis az egyetlennek ebben a helyzetben. Lehet, hogy a közvéleménynek egy része, aki a dolgokat felületesen vizsgálja, azt mondja, hogy megérdemlik, de akkor a cionisták is megérdemelték volna ezzel a logikával, hogy az angolok letarolják őket, mint a gazt, mikor ők csinálták a hepajt.
Annyi különbséggel, hogy az angoloknak volt hova elmenni ...
w Helyreigazítás 2011.05.11 03:00:00
Tisztelt választók, kedves fiatalok! Adminisztrációs és politikai hibák következtében olyan plakátok és hirdetések jelentek meg a sajtóban és a köztereken, amelyek az abortusz alternatívájaként a gyermek megszülését és azonnali örökbe adását jelölik meg. Csak a kampány…..
kako_j 2011.05.11 07:31:51
@Aptyuka 02: ...akkor most semilyen zsoltnak hívnák.
kako_j 2011.05.15 17:55:47
@orica: "1.
„Mi a különbség, akár feleség, akár anya? Ő mindig Éva, a kísértő, és ezt minden nőről tudnunk kell… Nem látom, mi haszna lehet a férfinak a nőből, hacsak nem az, hogy gyereket szüljön neki.”
Szent Ágoston"

A francba Ágostonnal! Csajok KÍSÉRTSETEK! Könyörgöm:-)
w Tudjuk, hol laksz 2011.05.03 08:30:00
Velünk nem lehet baszakodni – ez az üzenete Oszama bin Laden kivégzésének. Kedvemre való üzenet ez magyarként és felelős hazafiként. Hiszen ebben a konfliktusban egy kicsit mi vagyunk az a cowboy, aki végül lelőtte a gonoszt. Legalábbis inkább, mint a másik, a halott cowboy.…..
kako_j 2011.05.06 15:06:11
@szerénységem: "meghívólevél kellett még nemrég is, annak hiányában nemigen volt esélyes a vízum."

Méghogy vízum! De ami így utólag nézve abszurd volt: kiutazási engedély!!!
kako_j 2011.05.06 15:16:34
@z_kovacs:
Kifelejtettem:
3, rezervátum

Ez lehet még 1 megoldás. Ha valaki nem AKAR a társadalom része lenni, akkor elmehet egy olyan körülhatárolt helyre, ahol nem érvényesek a társadalom írott-íratlan szabályai. Él úgy, ahogy a kedve tartja. Ha azt preferálják, hogy a gyerekre rászólás büntetése a fejbetörés legyen, akkor rajta. Majd ha az Ő fején fog csattanni a bunkó, akkor rájön, hogy miért vannak a törvények. Vannak emberek, akikkel nem lehet az ész nyelvén beszélni, csak a saját bőrükön megtapasztaltak után tudnak idomulni. Vagy még úgy sem mindig.
De erre nem az a megoldás, hogy mindig a tobbseg engedjen.
kako_j 2011.05.06 15:25:52
@z_kovacs: "Pl. bentlakásos iskolákra is szükség lenne ezeknek a rétegeknek."

És ebbe szerinted belemegy a tudatlan? Sokkal kevesebbert is fenyegettek mar meg nalunk a polg.mestert szamurajkarddal.
Nem lenne rossz megoldas egy kollegium jellegu intezmeny, ami a csaladi potlekot is megkaphatna, es igy ki lehetne kuszobolni a megelhetesi gyerekszulest is bizonyos mertekig.
Miután végre nyomdába került az ígért két pofonból az első, a milicistakérdés le is van tudva, így most megint arról lesz szó hetekig, hogy náci gárdát alakítani sem szép dolog, de talán ha a cigányok abbahagynák a cigánykodást, akkor eleve nem lennének gárdisták se. Ezt…..
kako_j 2011.05.04 10:53:31
@a szív fészkei: Hát Zsák Kusztó az ki a jóisten??? :-)
kako_j 2011.05.04 10:55:14
@a szív fészkei: Vagy Búvár Kund?

De éppen lehetne híres magyar királyok nevei is. Kezdve I. István stb
kako_j 2011.05.04 11:35:12
@Rodeo36: "még a vad vizeket is csendes-nek híjuk... "
illetve "békés"-nek (angolul), kubaiul nem tudom mi a neve.
w Szent szar 2011.04.26 06:50:00
Ha volna Orbán Viktor környezetében csak egyetlen mélyen vallásos ember, már szájon kapta volna. A szentségnek nem az a legfőbb ellensége, aki nem hisz benne, hanem aki a krumplilevesét melegíti rajta. Krisztus feltámadt! Ugyanott Wartburg eladó.   Én például legfeljebb…..
kako_j 2011.04.27 23:13:34
@Pantagruel: ez nagyon jóóóóó
kako_j 2011.04.28 17:57:32
@Mezőbándi:
Gondolom, ezt titulálod "indulatos kifakadásnak":

"Tudod, a bibliából: "ne ítélj, és majd nem ítéltetsz"

A baj ott van, hogy ezt mindig olyankor rángatja elő az ájtatos banda, amikor nekik kellemes. Amikor azonban szentfazékéknak kellene befogni a száját, és nem ítélkezni, akkor mindíg megtalálják a jogot arra, hogy beleugassanak mások dolgába."

Nem bánom, ha nem reagálsz a lényegi részére, csak ne ilyen átlátszó ürügyet találj rá. Bár, ha jobban belegondolok, nem fogsz olyat találni, ami ne lenne átlátszó.
kako_j 2011.04.28 18:08:13
@Mezőbándi:
"Értem, hogy nem érted. Én sem azért vagyok kizárva az Olimpián való részvételből, mert diszkriminálnak, hanem azért, mert a fogmosás (még) nem egy elfogadott olimpiai sportág."

Aha. 10 pont annak, aki megmondja, hogy ez mire volt érv.

Tudod, az olimpián megvan az indulónak az esélye, hogy bebizonyítsa alkalmasságát.

(nem érted, ez mire érv? én se. de ha már ilyen szinten társalgunk...)

" Pedig lehetne. Alkatilag nem vagyok egy öttusázó, nem vagyok rá alkalmas... Ez van. Nem várom el, hogy más területeken nyújtott teljesítményemet a MOB azzal díjazza, hogy olimpikonnak fogad engem."

Hát a legismertebb sportdiplomatánkból kiindulva -már ami a szellemi képességeit illeti- mutatsz neki egy lepecsételt káposztalevelet, amire az van írva, hogy "Igazollllás", akkor már nevezhetsz is, bármilyen általad kreált sportágban.

"Szeretném, de nem várom el. Szerintem vannak érvek a ti érvrendszereiteken belül is (amelyet egyébként részben osztok is), amelyek alátámasztják a mondandómat. Ezért nem is érzem szükségét, hogy olyan érvrendszer mentén vitázzak, amely számodra idegen terep lenne."

Aha. Igy olyan terepen vitázol, ami számodra idegen. Ne is törődj a hendikeppel!

"Hm. Ha nem tolhatod be a triciklidet a biciklitárolóba, azt minek nevezed?"

Minek tolnék triciklit tárolóba? Megáll magában is. Vagy tudsz esetleg háromlábú leszbikusról (úgy értem, hogy rajtam kívül), akit a harmadik lába miatt nem engednek házasodni?
w A pedofilok védőszentje 2011.04.14 06:00:00
Széles körben elterjedt félelem volt egy évvel ezelőtt, hogy a jobboldali győzelem intoleranciát hoz. A kétharmad pedig pláne. Ma már kijelenthetjük: ez nem vált valóra. Magyarország keblére öleli a legvadabb devianciákat is. Sőt, díszlépésben üdvözli. Szerdán Schmitt Pál…..
kako_j 2011.04.17 16:24:26
@travis: "De hát a hülye szülők is miért a püspöknek írnak, és nem egyből a Rendőrségnek?"

Nos, egyszerű a magyarázat.
Ha az én gyerekem lenne, akkor rövidre lett volna zárva hamar a dolog. Csak az én gyerekem nem jár templomba.
Akié odajár, az valószínűleg vallásos (legalábbis annak mutatja magát). Abba a világnézetbe viszont nem illik bele (vidéken meg főleg), hogy a papot a farkánál fogva becibálom a rendőrségre. Hipokritáéknál ez így megy. Még az se biztos, hogy ha a gyerek azt mondja, hogy a pap molesztálta, akkor hisznek neki. (Az ilyen bűncselekményeknek igen nagy hányada nem is kerül nyilvánosságra)

Valószínűleg a kedves szülő volt elég naiv (vagy hülye, ahogy tetszik), hogy azt higyje, hogy majd a püspök rendet tesz.
Náluk pedig a rendrakás az nem azt jelenti, hogy mindent a helyére rak. Nembizony. Mindössze annyit, hogy rakunk rá valami nagyot, és nem látszik a rendetlenség.

Ez a "valami nagy" ilyen esetben az, hogy áthelyezik valahova messzire. Magyarul: a szar megvan, csak máshova lett kaparva.
kako_j 2011.04.18 17:49:52
@pounderstibbons: "Pl. hogy ne csúsztass Cohn Bendit sliccével kapcsolatosan.
Nem állított olyat, hogy ő húzta volna le.
Fentebb összefoglaltam direkt, hogy mi tudható az esetről, hogy ne "

Ezt nem fogja érdekelni. Abban a szférában mozog, ahol a tényekről nem szokás tudomást venni. Legalábbis a prekoncepciót alá-nem támasztó tényekről.
kako_j 2011.04.20 18:55:41
@kamill77: "németh zsolt hazudik. kiszed a diszkrimináció tilalmai közt felsoroltak közül valamit, aztán közli, hogy nem szűkültek a kisebbségek jogai"

Mi mást csinálna. Az előző ciklus elég régen volt ahhoz, hogy a leghülyébb is rájöjjön a félrebeszélésre, ha vissza akarnának mutogatni. Marad az arrogancia, hazudozás, hülyének nézés. Ebben menő ez a banda, meg marketinget csinálni a semminek.
w Imperial March 2011.04.08 07:00:00
Egyelőre még nehéz elképzelni azt a kicsit patetikus, szerelmi szállal átszőtt, de felemelő és izgalmas háborús filmet, amely Európa és Líbia epikus összecsapását beszéli majd el. Pedig a háborúknak ez az egyik fontos funkciója, hogy közös élményként beépüljenek a…..
kako_j 2011.04.10 12:05:18
@Pantagruel: "Született egy ENSZ BT határozat a diplomatikus rendezésről."

Ez a LOL kategória. Fegyveres megszállókkal szemben diplomácia?
A kommunikációnak alapfeltétele a közös nyelv. Aki a fegyverek szavával szólít meg, azzal nincs értelme logikára támaszkodva társalogni.
Rengeteg tanulmány készült arról, hogy miért van a börtönökben erőszak. A végkövetkeztetés szinte mindig ugyanaz: a résztvevők közül a legalacsonyabb értelmi képességűekhez alkalmazkodik a közös nyelv, ez pedig az erőszak.
Nincs értelme egy oroszlánnal vitába elegyedni a saját húsod ízéről, mert nem fogja sem megérteni, sem érdekelni. Egyet tud, hogy neked van valamid, ami neki kell. slussz

" Ezt az határozatot az Egyesült Királyság nem érezte magára nézve kötelező érvényűnek. Ez az egyik tanulság."

Argentína nagyon kötelezőnek érezte :-) 13 nap múlva megismételte, csak máshol, és durvábban.
Anglia két dolgot tehetett. Az egyik, hogy otthagyja falklandot, de szerintem a miskolciaknak sem tetszene, ha egy esetleges szlovák bevonulás után a magyar kormány azt mondja, hogy "na jó, akkor legyen a tietek borsod". A másik, hogy bemutatja, hogy nem jó ötlet elfoglalni valakinek a területét, akinek ilyen erőforrásai vannak.

Az igazság az, hogy mindezek ellenére először próbáltak diplomáciát alkalmazni. Két hét telt el az első és második támadás között. De mivel nem elsőre vert oda anglia, ezért Galtieri felbátorodott, mint a hülyegyerek, aki addig piszkálja a kutyát a kerítésen keresztül, míg a kapuig el nem ér, aztán mikor észreveszi, hogy az nyitva van, akkor már késő.

"Az Egyesült Királyság ugyanekkor bebizonyította, hogy kész a világon bárhol nemcsak képviselni, de megvédeni is az érdekeit, illetve érdekeltségeit."

És ez a normális szerintem. Aki nem tud valamit megtartani, annak nem is jár. Lehet, hogy nem tűnik túlzottan együttérzőnek, de nem is állt szándékomban.

"Ez a háború így egyfelől és másfelől is szimbolikus jelentőséggel bír."

A konklúzió pedig - hogy akkor ezúttal az is legyen: "Álljunk ki a jog és a törvény mellett, de ez ne befolyásolja a külpolitikánkat."

Ez amolyan szárnyaszegett-veréb dolog.
Váci Mihály szavaival "És nem elég akarni, De tenni, tenni kell"
kako_j 2011.04.10 18:57:40
@Pantagruel: jogos, no comment
kako_j 2011.04.13 19:08:53
@nganaszan:
Ez jutott eszembe (Megadeth-től idézve):
"Great nations built from the bones of the dead
With mud and straw, blood and sweat
You know your worth when your enemies
Praise your architecture of aggression"

hmmm

De azert ez nem csak amerikara igaz. Az egész újkorig mindenütt ez ment (amerika meg messzi volt akkor mindentol, ugyhogy egy kicsit tovabb is). Attól, hogy nem rabszolgának hivtak a parasztot, hanem jobbagynak, meg ugyanazt a feladatot toltotte be: dolgozott, oszt a hűbérura elvett annyit, amennyit akart.
Elvileg a kilenced lett volna az ove, de ha nem volt annyi a parasztnak, amennyit az adószedő kigondolt, akkor elvittek mindent, meg még a parasztot is, oszt jónapot. Örült, ha füllevágással megúszta.
w Troll a pályán 2011.04.05 06:30:00
Hogy Lázár János mikor kel fel és vonul vissza, azt inkább nem méricskélném, még az is lehet, hogy sose. Következmények nélkülibb ez az ország, mint valaha. (Pedig vonz a csábítás, hogy leírhassam: Lázárnak mennie kell!) Viszont a sztori már nemcsak az ő sorsáról szól, ez…..
kako_j 2011.04.05 08:20:42
@wmiki: "a demokrácia így működik, ennyit már az index olvasók is tudhatnának... x "
Igazad van. Csak valahogy ez csak most ilyen világos a számotokra. Érdekes módon mikor Öszödölni kellett, akkor sikerült az agyzsibbasztót bevenni, és csak utána ment a szöveg. Az miért nem jut eszébe senkinek, hogy a demokráciában (normális helyen legalábbis) az is benne van, ha valaki bukik, akkor annak kocc van.

Az egységsugarú fideszhívő számára csak egy igazság létezik: "mi vagyunk a jók, a többi meg nemcsak hogy rossz, még hülye is".
kako_j 2011.04.07 16:27:05
@orica: ezek szerint már azt sem lehet mondani, hogy ujkeletű ez a nézet.
w A gólkirály beszéde 2011.03.16 06:00:00
Európa elnöke a Nemzeti Múzeum lépcsőjén arról beszél, hogy Európa nekünk nem diktálhat.   Mint a kisgyerek, megint azt hiszi, hogy nem látják. Hogy ez megmarad belpiacon, és aztán nyugodtan felállhat Brüsszelben a pódiumra, a Strong Europe szlogen mögé, és ott előadhatja…..
kako_j 2011.03.17 06:37:10
Hogy mik vannak:

index.hu/belfold/2011/03/16/gubcsi_hm-s_takaritonoket_vezenyelt_sajat_hazaba/

Kíváncsi leszek, az Ő kezét mikor fogják levágni. (A' Orbán aszonta)
kako_j 2011.03.17 06:40:01
@vakapad: "A homokosok jövőt illető ártó szándékai felől még nem hallottam, de majdcsak felvilágosít valaki."

Basszus, még nem hallottál a globális buzi-konspirációról? Majd ajánlok valami irodalmat...
kako_j 2011.03.19 08:55:13
@eMeL: "A másik példám a nyelv és a gondolkodás kapcsolatára a japán+magyar+ANSI dátumformátum, ami a nagyobbtól a kisebb felé magyaráz. Vagyis a tudományos megközelítésben!"

Még ilyen érdekes pl a családnév+utónév felállás, ami ismét elég kevés nyelvnek a sajátossága, és párhuzamos az említett dátumformával. Sejtem, hogy nem véletlenül.
w Elvis él, Budapest élni fog 2011.03.11 06:30:00
Sajnos az eddigi otrombaság, kapkodás és a kiábrándulás nyomán hétmérföldes léptekkel haladunk afelé, hogy minden automatikusan szar legyen, amit fideszes kitalál. Egyelőre még csak azok körében, akik ezelőtt se szerették a jobboldalt, de az ilyen zsémbelődés nagyon ragadós.…..
FundiBlog A vízről 2010.02.26 23:37:00
Érdekes jelenség Masaru Emoto és az emlékező (HADO) víz teóriája.Lássuk, hogyan csinálj magadnak jótékony ivóvizet:Here are some steps you can take to prepare and drink the HADO water.Buy some mineral water. If you can find some in a glass container, that's best. The plastic…..
w Magyar Gyermek XVI. 2011.02.13 07:20:12
Bakács, Lézer János, Kubica. Hírek gyerekeknek. Kislexikonnal. ..
kako_j 2011.03.08 23:43:53
@knausz: "Tisztára olyan. Az illető beadja egy fórumon, hogy normális, nőről van szó, levelezgetek vele hónapokig, meghívom a lakásomra, erre kiderül nem az, akivel levelezgettem, hanem komplett őrült!"

Igen, ilyesmire gondoltam.

"Itt mindenki, szinte bárki lehet. Még okos is.
Kinéz dolgokat aztán előadja saját ötletként."

Hát, ja. Erről beszéltem. Manapság a google sokmindenre használható. Simán el tudja magát adni bárki tudósként. Aztán meg kiderülnek a dolgok. Mikor elkezdtem internettel, hálózatokkal foglalkozni, akkor ez még nem dívott. Akkor még az volt a menő, hogy chatszobákban osztotta az észt néhány militáns vadmarha, és mindig deja-vu-je volt az embernek, hogy mintha ezzel a taggal trécseltem volna tegnap, csak az éppen mikrobiológus volt (mert akkor az volt a kurrens téma), most meg hogy a fénysebesség, érdekes módon ugyanaz a szóhasználat, csak ez fizikus, és erről írta a szakdolgozatát.
Na, azóta tudatosan nem írom le (ha sikerül, de általában igen), hogy mivel foglalkozom, még akkor sem, ha éppen témába vágna. Arra ott vannak a szakmai lev.listák, fórumok.

"Találkozol vele és ott egy ember, aki buta, mint a tök, de előtte a neten még okos volt és éppen nekem mondta, hogy mennyire buta vagyok. Engem akart megfejteni.:):)"

lásd fentebb:-)
kako_j 2011.03.09 08:35:24
@knausz: "Rámentem egy társkeresőre, ott mindenki egyetemet végzett, jól szituált és független! Azt mondtam: Ez az ország alulképzett?? Melyik statisztika meri kimondani??:):) "

Túrót. Feleslegesen képzett. Ismerek egy jó kosárnyi olyan embert, akinek semmi szüksége a főiskolai diplomára, de azért a másod-harmad diplomáját csinálja. Persze olyan szakon, aminek az égvilágon nincs értelme, de eljár munka mellett, idejébe belefér. Ha ez csak egy hobbi neki, akkor nincs ellenvetésem, de ha csak azért, hogy ezt tudja utána az önéletrajzába írni, annak nincs értelme.
Az országnak annyira nincs szüksége ilyen emberekre, hogy hihetetlen. Egy csomó szakember kellene, akik tudnak "teremteni", de amíg mindenki a kereskedelemből, szolgáltatásokból akar megélni, akkor borul az egyensúly.
Normális könyvelőt nem lehet egyszerűen találni. Vagy ráér, és ostoba ahhoz amit csinál, vagy ha eleinte jó, akkor előbb-utóbb elvállal mindent, és már nem tudja rendesen csinálni.

Biztos tudod Churchill mit mondott a statisztikáról.?
kako_j 2011.03.09 17:02:04
@knausz: "Mit mondott Churchill a statisztikáról? "

Csak annak a statisztikának hiszek, amit én hamisítottam meg!

A faterom meg azt, hogy:
"A statisztika jó dolog, de olyan mint a bikini. Sokmindenről nem hagy kétséget, de pont a lényeget takarja el!"
Az egyik memóriakártyámon vírust találtam, ami nem hagyta magát letörölni, mert valahogy elhitette a windowssal, hogy a kártya írásvédett. Ezen az sem segített, hogy linux alól simán töröltem a trójai binárisát és indítóját (autorun.inf, elég botor). Formázni bizony nem…..