Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RMO

1 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A műszakvezető a beteg osztályra küldésére utasított az én mellkasi angio-CT vizsgálat javaslatom elutasításával, ezután műszak közben elhagytam a Sürgősségi Osztályt, mivel nem voltam hajlandó a továbbiakban ebben részt venni. A beteg életét vesztette…..
RMO 2015.11.21 00:58:55
@Reaper Man: Ne hasonlítsunk egy átlag (akár klinikai) magyar "sürgősségit" egy valóban erre a célra dedikált osztályhoz. Az, hogy otthon milyen..hát abban igazad van. De elég sokan dolgoznak azon, hogy ez ne változzon. Valahogy még mindig támadásnak véli több szakma(trauma/radi/aneszt), hogy a sürgősségi meg szeretné vetni a lábát(és a képzett orvosi rendelkezzenek az említett szakmák részleges tudásával)... úgy is fogalmazhatunk, hogy Magyarországon tájidegen... ezért anesztesek, lezavart belgyógyászok látják el ezt a munkát + kulizó rezidensek. De ez nem A! sürgősségi betegellátás, max. valami betegfogadó ambulancia ;) Érdemes megnézni egy profi amerikai/ausztrál/brit sürgit... zongorázható a különbség.
RMO 2015.11.21 17:12:49
@kheiron: Te és én is tisztában vagyok vele, hogy pl UH-t radiszakorvos már nem nagyon végez nyugaton. De társszakmai képzésre elég szűkek a hazai lehetőségek... otthon nem nagyon van UH képzés kívülállóknak, de igény lenne rá. A többiben egyetértek, bár mindenki komplexen szemlélné az embert, nem csak a szakterletét.
Többen is jelezték, hogy ne lepődjünk meg, ha a műtét előtt az orvos közölni fogja a „tarifáját” és ha nem fizetünk, elmarad a férjem műtéte. Tisztelt Praxis!   Majdnem fél évvel ezelőtt kapott a férjem időpontot az egyik budapesti kórházba egy igen rég húzódó…..
Miért kell ennyi TB-t fizetni, ha az ember nem kaphatja meg a vizsgálatot, amit szeretne? Tisztelt Praxis!   Észrevettük a férjemmel, hogy a nagyobbik fiunk furcsán jár. Ezért felhívtam a Heim Pál kórház ortopédiai osztályát. Mivel időpontot csak 3 hónap múlva kaptunk, így…..
A 21. században, amikor mindenkinek drága az ideje, szerintem a fontos és elengedhetetlen dolgokat kellene csak a beteg orrára kötni, gyógyszert adni neki, amitől jobban lesz és isten hírével útnak ereszteni. Tisztelt Praxis!   A minap háziorvoshoz kellett mennem, mert sikerült…..
          Ezen a blogon Szent-Györgyi Albert írásaiból szeretnék közzé tenni néhány részletet. Hogy miért? Szent-Györgyi teljesen mást gondolt a vitaminokról, főleg a C-vitaminról, vagyis az aszkorbinsavról, mint amit ma mondanak nekünk. Mi ennek az…..
Komoly és bizony életbevágó vita bontakozott ki a közelmúltban elfogadott földtörvény kapcsán. A polémiának, napi aktualitása mellett van elvi síkja is. Az LMP nemrégiben tett javaslatának megfelelően kérdésessé lett: áru-e a föld, vagy nem az, kivonható-e a termőfölt a…..
RMO 2013.06.29 22:31:24
@Counter: a padlófűtés? nem, egyáltalán nem nem szükséges. A megtermelt termékek 95%-a felesleges. Természetkárosítás, pocséklás. Tetszik, nem tetszik ez van. Ez nem jelenti azt, hogy nem használnánk őket jelenleg, de tökéletesen elégedettek lehetnénk nélkülük is. Ha kereskedő vagy tegyél érte, hogy ne legyenek előítéletei az embernek, ha meg nem.. hát élvezd ezt a fostalicsát amíg ki nem borul. A kevesebb több és nincs ebben semmilyen marxizmus...
RMO 2013.07.01 10:45:40
@Counter: Ezt mindenki maga dönthetné el, sőt el is döntheti ha kellően tudatos.. de egy olyan világban aho egy átlagember napi 6 órát ül a tv előtt??? :D

lehet az a baj, hogy nekem nincs tv-m és ezért alacsonyabbak az igényeim? a választott egyszerűség közel sem jelent igénytelenséget, a szó köznapi értelmében..
RMO 2013.07.02 23:48:00
@Counter: Ezt magadnak kell érezni, ha jól érzed magad a bőrödben akkor minden rendben van. Ha hagynak engem is úgy élni, ahogy szeretnék, akkor az is rendben van. Az viszont nincs rendben, hogy folyton mindenki siránkozását kell hallgatnom, bármilyen munkahelyen, mert képtelenek minimális tudatosságra, és az összes keresményüket kicsalogatják tőlük... ez engem kifejezetten zavar. Mivel a jótanács neki hülyeség, de ami nekem van arra meg irígyek... akkor hogy is van ez?
A vitáért való öncélú vitatkozást én viszont befejeztem. További jó szórakozást
Egy hónap csúszással ugyan, de felkerült a szeptemberi Meetup videó anyaga, illetve az én előadásom is. Egy hónap csúszással ugyan, de felkerült a szeptemberi Meetup videó anyaga, illetve az én előadásom is. ..
RMO 2013.05.27 18:44:15
@Komavary: Uram Ön nem képezhető tovább, mivel tökéletes. Ha a fenti megállapítást nem érzi megfelelőnek, ajánlom a google.com -ot egész sok minden vitatott kérdésre választ kaphat, más szemszögből is. Itt több ember, 2-3 példán lovagol az összes hozzászólásában..(papaya, NERICA..) gondolom ezzel operálnak a a "hűdekirálybiotechnológusvagyok" konferenciákon. Én maradok buta, túlképzett paraszt,aki azért nem annyira önhitt, hogy Istennek gondolja magát, még ha a pályatársai ebben a hiú ábrándban élnek is. Sajnos nem tudok felnőni a szinthez. :) Szép napot, indulás horgászni.
RMO 2013.05.28 10:56:22
@Komavary: Ha megfogadod a tanácsom, már megtaláltad volna a kérdéseidre a választ, én meg unom már a gépelést, meg az elpocsékolt időt is sajnálom.

Szezon végén optimális esetben visszajön.. rossz évben nem, sőt ráfizetés..mert hagyományos módszerek mellett viszonylag sok mindenre kell költeni:minden évben új fémzárolt vetőmag, bemunkálás gépekkel (még mindig gázolajjal mennek a traktorok) műtrágyázás, permetezés, betakarítás, tárolás, szárítás..értékesítés. Tavalyi évben pl.: ha nincs a terület alapú támogatás (ami megint egy érdekes kérdés, hogy mennyire valószerű fenntartani a segítségével egy túltermelő rendszert) még az igen jó minőségű földjeimen sincs hasznom,semennyi. - korábban a magok egy részét újravetették, de sokszor az átvételnél meghatározzák milyen magot vethetsz, mert különben a kutya nem veszi át amit megtermelsz.

Ezt a problémát több fiatal kertészmérnök felismerte már. Magyarországon több Közösség által támogatott mezőgazdasági termelő kertet CSA-t (angolszász minta) (a francia minta az AMAP- volt) alapítottak már. Ahol a termelést környezetbarát módon hajtják végre, az értékesítés pedig közvetlen. Itt pl hozzáférhet olyan is a termékekhez, aki nem termel magának. De mozgalom a farmers' market, a szatyor közösség, vagy bármely helyi termelői piac, vetőmagbörzék (ahol egyértelműen nem patentolt növényeket cserélnek emberek) Ezek apró csírái a megfelelő útnak, de szerintem biztatóak. Hogy miért nem népszerűbbek, vagy éppen miért nem mindenki ezt csinálja? Nehéz kérdés, de az emberek keményfejűsége mindenképp ok erre. Nehezen adják fel bevett technikáikat, akik másban nőttek fel. A másik, hogy kevés hangsúlyt kap, amiben nincs profit, azt nem is reklámozza senki. Illetve még a művelt kútfők is folyton hülyének nézik (nek) az ilyen irányzatokért. Ez szomorú, és belőlem haragot vált, ki, mert úgy érzem nem értik, és talán azért mert nem is néztek utána miről beszélek.

S hogy korábban egy vidéki porta önellátó volt élelmiszerből, ezt sztem nem kell bizonygatnom. Sajnos rossz látni, hogy komolyan gondolod, hogy a növekvő városiasodásra tüneti kezelést kell alkalmazni.. nem pedig a vidéki élet felé terelgetni az embereket.. Hogy mi működik és mi nyilvánvaló kudarc, arra azért van egy nem is olyan régi példa: mikor Magyarországot a vas és acél ipar fellegvárává próbálta tenni egy ideológia... Érdemes végignézni, néhány országban, ahol nem ciki konyhakertet tartani..a vidéki Svájc, Wales, de Oroszország is meglepő mennyiséget termel. Utóbbi pl már most önellátó vegyszermentesen termelt élelmiszerből (többek között a 2003as dácsaforradalomnak köszönhetően)

Mivel foglalkozásom más, ezért korábban csak a fenti módon (gépekkel, permettel stb) foglalkoztam a mezőgazdasággal. Néhány éve kezdtem el a kísérleteimet, melyek furcsa mód (de egyáltalán nem váratlanul) biztatóan működnek..mert csodák csodájára ha takarom a talajt, nem nő a gaz, kevesebbet kell öntözni, ha komposztot szórok a növény alá nem kell műtrágyázni..és nem kell ehhez GMO-s mag. Azon gondolkodunk, hogy fogunk ellátni 10 milliárd embert? Mikor még magunknak sem vagyunk képesek enni adni..mert ez éppen kívül esik az elfogadott társadalmi normán

Egyébiránt a megtermelt élelmiszer legalább felét pocsékoljuk el..világszerte.. ebből nekem megint nem az következik, hogy kapálózzak az esetleg jobban termő GMO fajták iránt, hanem hogy lerövidítsem az utat a fogyasztóhoz, hogy megegyem az esztétikai hibás gyümölcsöt, hogy a nem megvásárolt termékeket odaadjam ingyen azoknak, akik nem tudnak érte fizetni.. vagy csak odaadjam valakinek, mert adni jó.

Remélem sikerült felvillantani néhány építő gondolatot. A célom korábban sem a bántás volt, de talán megérthető, ha zavar, hogy egyoldalúan gondolkoztok a GM növényekkel kapcsolatban, és apró szikráját sem látni, hogy bármilyen más véleményt figyelembe vesztek. Itt egy aranyos iszapbirkózás, olyan fotelfight folyik több témában, aminek valójában nem sok értelmét látom. Lehet a GM technológia csodálatos, de én továbbra is azokat a metódusokat szeretném terjeszteni, ami a legkevesebb függéssel és energia befektetéssel, lokálisan megvalósítható. A szellemi produktumoknak egy normális világban nem szabadna patentolható árucikknek lenni, hanem a közösség javát kellene szolgálják..
– C-vitamint szeretnék, ezer milligrammost.– Húsz darab, 1480 forint.– Ha másképp mondom, van olcsóbb?– Próbáljuk meg – mondja, és gúnyosan röhög.– Aszkorbinsav?–150 forint 10 gramm, egy késhegynyi lehet az ezer milligramm – jön a válasz. A fenti párbeszédet…..
RMO 2013.05.28 18:29:20
@Vincente82: A legegyszerűbb ha bemásolom az egészet. Átolvasva nem túl meggyőző. Összekapcsolnak régebbi vizsgálatokat, melyekből nem feltétlenül következik, hogy átvihetők azok következtetései az adott esetre. Aki szedi, szedje, bár én magam a természetes pótlásnak örülök a legjobban megfelelő élelmiszerek formájában.. bár a hatásosságáról csak 4-es szintű bizonyítékaim vannak :) önmagam megfigyelése :)
"Mar 11, 2013, Vol 173, No. 5 >
Urinary oxalate is an important determinant of calcium oxalate kidney stone formation.1 Vitamin C is excreted in urine both in its unmetabolized form and as oxalate; however, there remains considerable uncertainty over the kidney stone risk that may be associated with ascorbic acid supplement use.2
We examined whether ascorbic acid supplements (approximately 1000 mg) were associated with kidney stones in a population-based, prospective cohort of men.

The Cohort of Swedish Men (COSM) has been described elsewhere.3 In brief, 48 850 men, aged 45 to 79 years at baseline, were recruited in 1997 (response rate, 49%). Detailed diet and lifestyle data were collected at baseline using a self-administered questionnaire. Based on validated questions, men reported their use of ascorbic acid (sensitivity = 67% and specificity = 93%)4 and of 20 other supplement types. We excluded those with incorrect national registration numbers, implausible energy intake, prebaseline cancer diagnosis, and missing supplement use data and those diagnosed as having kidney stones prior to baseline, based on registry (n = 1612) and self-reported (n = 5898) data, because these men may have changed their diet or supplement use based on medical advice. We also excluded users of supplements other than ascorbic acid as this may be a significant source of confounding (n = 12 873). For comparison, we repeated the analysis for multivitamin (only) users.
First incident cases of kidney stones (International Statistical Classification of Diseases, 10th Revision code N20) were ascertained from January 1, 1998, to December 31, 2009, using registry data.
We estimated hazard ratios (hereafter, relative risks [RRs]) with Cox proportional hazards regression models using attained age as the timescale. Follow-up was censored at date of kidney stone diagnosis, death, or end of follow-up, whichever occurred first. The Schoenfeld residual test indicated no violation of the proportional hazard assumption.
Dose-response was assessed using the frequency-of-use data, which were available for 91.5% of ascorbic acid users. The linear trend across categories was tested using the median tablet usage within each group as a continuous variable.
Ethical approval was granted by the regional ethical review board in Stockholm, Sweden, and return of the completed questionnaire was considered to imply informed consent.

During 11 years of follow-up we ascertained 436 first incident cases of kidney stones. Ascorbic acid use was associated with a statistically significant 2-fold increased risk (Table). In contrast, multivitamin use was not associated with kidney stone risk (RR, 0.86 [95% CI, 0.62-1.19]).
Table. Characteristics of Study Population and Risk of Kidney Stones in Relation to Use of Ascorbic Acid Only in 23355 Swedish Men

Users of only ascorbic acid taking fewer than 7 (median) and 7 or more tablets per week showed increased risks of RR, 1.66 (95% CI, 0.99-2.79) and RR, 2.23 (95% CI, 1.28-3.88), respectively, compared with supplement nonusers in the full multivariate-adjusted model (P value for trend = .001).

The strengths of this study include the large population-based prospective cohort design, validated exposure data, and virtually complete follow-up of the study population through linkage to high-quality registers. Furthermore, analysis of kidney stone material collected from 3176 men, treated with extracorporeal shockwave lithotripsy in Stockholm County, found calcium oxalate to be the dominant component in 92.6% (H.-G.T., unpublished data). It could thus be assumed that at least 90% of the kidney stones in our study population were composed primarily of calcium oxalate.5
RMO 2013.05.28 18:29:55
és a maradék: "Our results may not be generalizable to women, who typically have a much lower kidney stone risk. Because the risk associated with ascorbic acid may depend both on the dose and on the combination of nutrients with which the ascorbic acid is ingested, our findings should not be translated to dietary vitamin C. Data on the brand of supplement used were not available, and we were not, therefore, able to fully characterize the dose taken. However, previous studies have demonstrated that ascorbic acid preparations available on the Swedish market typically contain 1000 mg of ascorbic acid per tablet.6 Supplement users may be more health conscious and therefore more likely to seek medical help; however, given the severe pain associated with kidney stones, this is unlikely to explain our findings. It is also not supported by our null results for multivitamin use. We cannot rule out the possibility of residual confounding.
The rate difference was 147 of 100 000 for first incident cases; however, the recurrent nature of kidney stones implies that the absolute risk increase, for this modifiable risk factor, is potentially higher. Our findings need to be confirmed by other studies but may have important implications for the clinical advice given to kidney stone formers. Currently there are no well-documented benefits of high-dose ascorbic acid supplement use,7 and, therefore, it seems prudent to advise that high-dose preparations be avoided, particularly by those with a history of kidney stones.
In conclusion, our results indicate that high-dose ascorbic acid supplements—one of the most commonly used vitamin preparations—are associated with a dose-dependent 2-fold increased risk of kidney stone formation among men.

REFERENCES
METHODS | RESULTS | COMMENT | AUTHOR INFORMATION | REFERENCES
1
Curhan GC, Willett WC, Speizer FE, Stampfer MJ. Twenty-four-hour urine chemistries and the risk of kidney stones among women and men. Kidney Int. 2001;59(6):2290-2298
PubMed
2
Taylor EN, Stampfer MJ, Curhan GC. Dietary factors and the risk of incident kidney stones in men: new insights after 14 years of follow-up. J Am Soc Nephrol. 2004;15(12):3225-3232
PubMed | Link to Article
3
Messerer M, Håkansson N, Wolk A, Akesson A. Dietary supplement use and mortality in a cohort of Swedish men. Br J Nutr. 2008;99(3):626-631
PubMed | Link to Article
4
Messerer M, Wolk A. Sensitivity and specificity of self-reported use of dietary supplements. Eur J Clin Nutr. 2004;58(12):1669-1671
PubMed | Link to Article
5
Tiselius H. Solution chemistry of supersaturation. In: Coe FLFM, Pak CYC, Parks JH, Preminger GM, eds. Kidney Stones, Medical and Surgical Management. Philadelphia, PA: Lippincott-Raven Publishers; 1996:33-64
6
Messerer M, Johansson SE, Wolk A. The validity of questionnaire-based micronutrient intake estimates is increased by including dietary supplement use in Swedish men. J Nutr. 2004;134(7):1800-1805
PubMed
7
Bjelakovic G, Nikolova D, Gluud LL, Simonetti RG, Gluud C. Antioxidant supplements for prevention of mortality in healthy participants and patients with various diseases. Cochrane Database Syst Rev. 2012;3CD007176
PubMed
Az erősen hatásvadász cím mély dilemmát takar: mit tehet egy szülő, ha (2 éves, a fogkrémeket desszertnek tekintő) gyermekének fluoridmentes fogkrémet szeretne venni, de amire ráakad a neten, az egy májkárosító növény kivonatát (is) tartalmazza? A válasz egyszerű: válasszon…..
RMO 2013.05.18 17:41:37
www.huffingtonpost.com/dr-mercola/fluoride_b_2479833.html
---A recently-published Harvard University meta-analysis funded by the National Institutes of Health (NIH) has concluded that children who live in areas with highly fluoridated water have "significantly lower" IQ scores than those who live in low fluoride areas.
Egy olvasóm keresett meg a napokban egy érdekes kérdéssel. Elmondása szerint kertszomszédja nem rendelkezik szennyvízcsatorna csatlakozással, és ahogy az emésztőgödre megtelt, nemes egyszerűséggel kiszivattyúzta annak tartalmát a felszínre, nyilván arra számítva, hogy így…..
RMO 2013.05.03 20:21:27
Kedves Szerző!

Mint természetvédő,kertbarát igencsak meglepődtem az íráson, és azon, hogy a -sajnos jogszabályokba foglalt - tökéletesen víz, energia és szerves anyag pazarló, központosított csatornázást propagálod.

1. A csatornahálózatok kiépítése eszméletlen költségekkel terheli meg a lakosságot. Egyes kistelepülések csődjét, a csatornázásra felvett hitel okozta, és okozza most is.

2. Nézzünk bele az emésztőbe: van benne szürke és fekete víz. A második a magas szerves anyag tartalmú fekália és vizelet, míg az első a háztartásban keletkezett mosóvíz. Jelen rendszereinkben ez a két rész összekeveredik és az emésztőkben vagy a csatornákban már mint híg fekete víz csordogál. Lehetne ezt másként. A szürke víz, ha nem érintkezett fekáliával öntözésre használható ( a mosószermaradványok- ha vannak- napfény hatására rövid időn belül elbomlanak. Ez a nagyobbik hányad. A fekete víz vagy fekália, komposzt vagy más néven száraz toalett segítségével szagártalom nélkül komposztálható, majd érést követően kerti talaj javításra használható.

3. Mi lesz a szennyízzel, ha a tisztító felé veszi az irányt? Nyilván a legmodernebb és egyben leg energia igényesebb módon, ezernyi átemelő motorral eljuttatják a telepre, ahol ismét eszméletlen mennyiségű elektromos energia segítségével állítják el a két fő fázist az iszapot és a folyadékot. Az egyik megy valami élővíz felé...ott jelentős eutrofizációt, ökológiai rendszer és egyensúly bomlást okozva míg, a másik ha szerencsénk van valami központosított komposzt telep felé.

Vajon melyik a jobb megoldás? Melyik segít a vízegyensúly fenntartásában? Melyik segít a kertünk táplálásában? Melyik fogyaszt sokkal kevesebb energiát.

A válasz egyszerű. Ha a hatóságok gondolkodnának, akkor a rossz köztes megoldások helyett nem álságos környezetvédelem ruhába bújtatott profitszerzést, hanem valós megoldásokat támogatnának.

Ha érdekel a téma bővebben itt találsz infót. Nem cég, nem termék, csak egy kutatás és annak eredményei:
www.eautarcie.org
Van néhány képes magazin, amelyeket előadásaimban a "hiteles" tájékoztatás példáiként szoktam emlegetni. Tény, hogy az olvasók számának megőrzésén, növelésén a lap túlélése múlhat, és ennek érdekében egy-egy hatásvadász főcím még megbocsátható, de ha az egész cikk…..
RMO 2013.03.07 13:14:17
Szeretem a tényeket. Ha van kedvetek olvasgatni:

The Contribution of Cytotoxic Chemotherapy to 5-year Survival in Adult Malignancies (gondolom mindenki tud angolul)
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15630849 (neten van full-text is)

A study eredménye: A kuratív és adjuváns kemoterápia összesített hozzájárulása az 5 éves túléléshez felnőtt lakosságot tekintve:

2.3% Ausztráliában

2,1% az USA-ban.

Hatékony? Mert mérgezni jó... sajnos az onkológusok a legalapvetőbb szabályt sem képesek betartani, hogy ne árts!
A parlagfűről, amely több százezer allergiás beteg életét keseríti meg, újabban internetes oldalakon és körlevelekben azt terjesztik, hogy nem irtandó gyom, hanem becsülendő gyógynövény. Lássuk a növény „védelmezőinek” fontosabb téziseit, és azt is, hogy mi a valóság: "A parlagfű latin neve:…..
RMO 2013.03.06 18:45:22
Csak pár apróság. Mivel még nem láttam nagy betegszámon végzett gyógyító hatást ezért abba nem megyek bele. A cikk formavilágával, leegyszerűsítő egyoldalúságával illetve a gyógyszeripar melletti elkötelezettséggel már több gondom akad.
1. Cöliákia : manifeszt cöliákia belefér a fenti leegyszerűsítő felszívódási zavar kategóriába, ennek előfordulása akár lehet 1% körüli is, DE könnyedén szűrhető a gliadinra kifejtett immunválasz, ami már jóval szélesebb kört érint. A látens forma annyiban látens, hogy nem feltétlenül hasmenése lesz az illetőnek, hanem számos egyéb panasza, ami korábbi széles diagnosztikával sem volt magyarázható.
2. Laktóz intolerancia: enzimhiány, vagyis inkább csökkent működés, mely emészthetetlenné teszi a kifejlett egyedek számára a nem feldolgozott tejet. Barát vagy ellenség?(részletes irodalma van)
3. A gyógyszergyárak érdeke a gyógyuló beteg? Azért ezt már Ti sem gondoljátok komolyan. A kezelt és ideig-óráig panaszmentes (vagy éppen panaszmentes állapotban tartott) beteg esetleg helyes megfogalmazás. De az egészséges ember az sehogyan sem barátja a gyógyszeriparnak. Ne keverjük a szezont a fazonnal.
4. Összeesküvés elméletek.. erre kár időt vesztegetni. Aki nem akarja megérteni vagy elhinni.. keressen meg privátban, részese voltam több oldalról is a megvesztegetéseknek..félrevezető következtetések magyarázásának. De van egy nem is olyan régi könyv, melyben John Virapen (volt General manager az Eli Lilly Skandináv szektorában) mesél kellő részletességgel az ügyről.
5. Hogy a gyógyszeripar képes gyógyítani. Ez tagadhatatlan, a gond pontosan ott van, ami említésre került. A példával a valódi GYÓGYÍTÓ esetek számának a 90%-a meg is jelent. Az esetek többségében a kialakító betegséget még csak nem is cél gyógyítani, mert abban az esetben drámai turnover csökkenés jönne létre.
6. A növényvilághoz pár szó. A parlagfű primer társulások része, ha hagyjuk a ciklust tovább haladni, kiszorul.. ez nem feltevés. Tény.

:)
Némi háttérinfó egy, az index.hu-n megjelent, mti-híren alapuló íráshoz. Négy, mélyvénás trombózis miatt bekövetkezett haláleset köthető az elmúlt 25 évben Franciaországban a Diane 35 tablettához – közölte vasárnap a francia gyógyszerészeti ügynökség. A német Bayer…..
RMO 2013.03.06 18:07:59
4 ember. Gondolj bele ha az a 4 ember pont 4 közeli barát, 4 családtag. Akkor is csak 4 ember lenne a sok millióból? Vagy gondolj inkább bele, hogy mindössze 4 embernél hozták összefüggésbe a gyógyszerszedést... vajon mennyi lehet még.. csak éppen nem merült fel kapcsolat, nem jelentette a háziorvos..(mert nincs jelentési kötelezettség) ? Ostoba és nagyon veszélyes dolog ilyen formán védeni az off-label indikációban alkalmazott "gyógyszerek" kártékonyságát. Mutassátok meg az off-label valódi célját is: a profit hatványozását. Az első blockbusterek megjelenésével a szokványos profit már nem volt elég a gyáraknak, és a legaljasabb eszközökkel kezdték teríteni az approved indikációkon kívül is termékeiket. (nem beszélve, arról, hogy már a termék törzskönyvezéséhez szükséges vizsgálatokat is ügyesen lehet manipulálni, netalán csak azzal, hogy nem szükséges a kudarc kísérleteket nyilvánosságra hozni, elég a sikerest - bár az FDA ezen pár éve talán szigorított) Azokon a területek, ahol nem hogy hatásosságukat, de veszélyességüket sem vizsgálták. Ha ezeket a veszélyeket ilyen kis habos-mézes-mázosra simítjátok bűnrészesek vagytok. Mert tény, tartalmazza a mellékhatások listája, és tény, hogy ha nem tetszik nem muszáj megenni.. de gondolkozzunk már. A mai napig forgalomban van pl. a Prozac és generikumai.. amelynek hatása több, mint kérdéses..ezzel szemben kiemelkedően emeli az öngyilkossági hajlamot. Több példát azért nem említek, hogy ne legyek off.
Figyelem, az írás újabb információk birtokában (köszönet RMO-nak) frissült: lásd áthúzott és aláhúzott szövegek! Egy körlevélnek köszönhetően egyre többen ismerik meg egy olyan végbélkúp, a Rectodelt nevét, amelyet a legtöbb ember sosem használt, és remélhetőleg soha…..
RMO 2013.01.14 11:12:07
@nigara: talán nem volt tiszta, pontosan a bioekvivalencia vizsgálatokról beszéltem, ami mindössze egy farmakokinetikai vizsgálat és közel sem hatástan, de gondolom szakmabeli vagy és nem kell részleteznem a különbségeket ;)
RMO 2013.01.14 11:15:53
@nigara: a költségek nagy részét egy gyógyszer fejlesztésnél igen naiv dolog a formulázás tesztelgetésének költségeire fogni. Érdemes egy fázis III vizsgálat során kiosztott lóvéra tekinteni, és akkor a posztmarketing rész preplan-t nem is számítottad.
-Itt is ismét olvasható a korábban kiiktatott iromány ;)- Olvassa el ezt mindenki és ezután beszélgethetünk. Mindemellett szeretném hangsúlyozni, hogy nem a cikkben szereplő konkrét vállalattal vagy annak bármely alkalmazottjával van bárminemű problémám. Biztos vagyok abban,…..
Tisztelt Munkahelyi Terror! Egy multinál vagyok kénytelen dolgozni már évek óta, körülményeim nem teszik lehetővé, hogy másik állást keressek, nem is igen tudnék találni, mert már nem vagyok fiatal. Olvastam a blogban, hogy vannak, akik a légkondicionáló folyamatos járatása…..
Végül 4 beteg maradt éjszakára, akik egyszerű műtétek után semmilyen zavart nem okoztak a skóciai nyugalomban. Napközben néhány hallgatózás, egy-két gyógyszerfelírás. Hihetelen különbség, főként azt tekintve, hogy nincs differenciálás a munkavégzés díjazásában. Itt…..
Tisztelt Praxis! Jó pár évvel ezelőtt történt, de élénken él bennem a mai napig amit a BIK belgyógyászatán a nagymamámmal műveltek.91 éves korában, átmeneti gyengeséggel és zavartsággal vitettük be egy mentős barátunk segítségével.Egy órát várattak minket, addig Ő…..
Biztosan hallottál róla Kölcsey Ferenc  sírhelye környékén is csónak alakúak a sírjelek. Hiszen a kereszténység olyan, mint a ruszki kommunizmus, idegen a magyarságtól. (Valláskritika Virtuson is olvasható) Mifelénk a szatmári vidéken gyerekkoromban nem nagyon volt divat a  világuralomra törő…..
 Egyelőre csak szabidoki írásaiból tájékozódtam, azt gondolom, leírt már pár fontos észrevételt, ami vitaalap lehet. Az írásait nem szó szerint teszem közzé, hanem önkényesen átszerkesztettem, de hajrá, vitatkozzunk rajta, tegyétek hozzá a gondolataitokat ti is!Egy dolog…..
RMO 2010.08.16 00:12:34
@RMO:
és én tényleg nagyon kezdő vagyok..:)
részletek: orvosangliaban.blog.hu
RMO 2010.08.16 00:35:17
@pakesz:
- otthon nem kerültem, de nem is akartam olyan helyzetbe kerülni hogy paraszolit kapjak..(összesen 500Ftot nem tudtam visszautasítani még medikus koromból)
- RMO ként dolgozom (168 óra kórházon belül), a gálya kórházfüggő: a korábbi helyemen volt napi 12-15 h is néha.. a jelenlegi kórházban egész héten összesen kb 2!!! órát dolgoztam, a többi tv, edzés, olvasás, alvás stb..
- csak pár hónapja mentem ki.. otthon a korábban említett 99.ezer nettót kapnám