Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zwi Weiss

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lengyelország észak-nyugati részén található az a mesebeli erdő, melynek fái kampó alakot formáznak. Az, hogy az összes fa északi irányba görbül közvetlenül a talajszinten, inkább az ember, mintsem a természet művének tűnik. Hogy miért nőttek így a fák, rejtély, az egyik lehetséges magyarázat…..
A mai posztunkkal megkezdjük tudósításunkat a Budapest Horror Show-ról. Mivel a szervezők voltak olyan kedvesek és felajánlottak nekünk egy páros belépőt minden előadásra, így teljes képet tudunk adni nektek a fesztiválról. Úriember lévén először egyetlen hölgy tagunkat…..
Jó poénnak indult, ám hamar bejárta az internetet a "Világ legjobb apukája" és lánya vicces fotói. A lányával pózoló apuka eddig négyezer dollárt gyűjtött össze a következő évi naptárához. Nem könnyű mesterség apának lenni, erre alighanem bárki rábólint, akinek…..
Subba Free Pussy háttérmunka 2012.08.22 14:53:35
Never forget! Emlékeztek még arra, amikor az egyik Free Pussy Riot tag egy múzeumban kúrcsizott 9 hónapos terhesen? A dolgozók kedvéért kép csak tovább klikkeléskor látható. (Itt pedig a teljes sorozat) Aztán pedig egy szuper videó arról, hogy hogyan lehet elrejteni egy…..
Zwi Weiss 2012.08.23 00:14:45
@Az állandó szavazók között kisorsolunk: semmi közöm a polgárok házához, meg nem verem a farkamat erre, tekintettel arra, hogy ez amit itt látni egyszerűen undorító. De szerinted az normális, hogy valaki így viselkedjen, szerinted az normális, hogy legyintsünk rá, hogy ehh, marginális dolog, meg marhák ?

Az ilyen fasz félreértelmezett liberalizmussal van tele sok embernek a töke, mert ezek nem élnek, hanem visszaélnek a a jogaikkal, a demokratikus keretek adta lehetőségekkel.

De most komolyan, szerinted az amit fentebb láthatunk, az rendben van ? Ez jó és elfogadható ? Ha azt modod igen, akkor egy perverz állat vagy, akivel azt kellene tenni, mint a veszett kutyákkal szokták.
Balesetet szenvedett az amerikai Baroness zenekar busza Angliában. A busz tíz métert zuhant egy viaduktról, és annyira összetört, hogy az embereket a tűzoltóknak kellet kiszabadítani. Összesen kilencen utaztak az autóbuszban, mindannyian meg is sérültek, közülük heten "viszonylag…..
Zwi Weiss 2012.08.15 20:39:36
@Gyulimali: az aluljáron át tudott jönni, de az utána levő balra kanyarnál következő felüljáró hídon nem ment volna át.

Egyébként, igen a gyorsforgalmira való behajtáskor ki van táblázva, de nem valami feltünő és utána meg már nincs letérési lehetőség.
Zwi Weiss 2012.08.15 20:42:56
@Zwi Weiss: illetve ha jól rémlik más tiltó tábla is ki van téve (tgk. behajtani tilos), tehát azt hiszem busz eleve be sem mehetne oda.
Már csak látványra is nyerő alkat, a jégtáncos Hoffmann Nórát mégis újból faképnél hagyta párja. Miért?Hosszú évekig Elek Attila oldalán láthattuk Hoffmann Nórát, az ifjúkori sikerek után viszont feszültségek miatt elváltak útjaik. Az időközben magyarrá vált Maxim…..
Egy tajvani lap a Foxconnra hivatkozva azt jelentette, hogy az iPad 2-re a kereslet jóval nagyobb a vártnál, így a korábban jósolt 14 milliós harmadik negyedévi darabszámot 20 milliósra növelték. Az újság is megemlíti, hogy ez 43 százalékos növekedést jelent az eredeti…..
Zwi Weiss 2011.09.10 21:53:09
@spontan, @jtrencsenyi: sok terület van ahol szerintem tökéletesen lehet(ne) használni az iPad-et munkára. Itt elsősorban szerintem arról van szó, hogy a fejlesztéseknek fel kell venni ezt a fonalat is. Mondok pár példát:
1. orvosi feladatok: pl. USA-ban előszeretettel hasznáják a superbill nevezetű valamit egy orvos-beteg találkozó (encounter) leírására. Ezek ilyen kinyomtatott űrlapok, ahol beikszelgeti a dolgokat az orvos. Ha rákerestek, sokat kidob a gugli. Majd minden komolyabb eü-i intézménynek van ilyen nyomtatványa, akár osztályok szerint. Ezen az űrlapon lehet leírni a panaszt, diagnózist, recept felírást, vizsgálat kérést, stb. Ehhez kapcsolódóan a beteg leleteit, előzményeket, mindent lehetne jelezni. Most ezeket a papírokat egy alkalmazott rögzíti számítogépre.
2. éttermi/kávéházi rendelés felvétel. Ezt nem írom körül, talán Ti is el tudjátok képzelni mire gondolok.
3. raktári nyilvántartás, amikor rovancsolnak és körbesétálnak a raktárban felvenni, miből mennyi van ténylegesen.
4. eddző és fittness termekben az egyes látogatók eddzésterveinek kidolgozása, nyomon követése.

Na most hirtelen ennyi jut eszembe, ahol lehetne használni. Persze, klasszikus irodai munkára nem alkalmas (táblázatok, dokumentumok készítése, fejlesztői munka), de lehet hogy itt is le lehetne fedni jó részt, ha a megfelelő alkalmazások elkészülnének.

Vagy bilibe lóg a kezem ? :)
Oké, termékfrissítés volt, új MacBook Airek és Mac minik, ráadásul új operációs rendszer, őszintén kész csoda lenne, ha július nem lenne egy igen-igen jó hónap a Mac-eladások tekintetében. Még akkor is, ha július 20-án, 11 nappal a hónap vége előtt dobták piacra a cuccokat.…..
Zwi Weiss 2011.08.23 09:10:53
@exon54: Apple kereskedő ismerősnek Apple terméket nem ad :D
Az Apple tegnap új iOS 5 bétát adott ki, ez sorrendben a hatodik frissítés, amit a fejlesztők letölthetnek tesztelésre. Ezzel egy időben kijött az iTunes 10.5 beta 6, Xcode 4.2 preview 6 is.Egyelőre gőzerővel folyik az operációs rendszer átnézése, az egyik nem túl érdekes…..
Zwi Weiss 2011.08.20 09:58:24
@hackbard.celine: javíts ki, de szerintem a CFUUID osztály egy teljesen új UUID (Universally Unique Identifier) létrehozásához jó, míg a most deprecated-re tett hívás az eszköz egyedi azonosítójának lekérdezését akadályozza meg.
Zwi Weiss 2011.08.20 10:22:37
@hackbard.celine: persze, ebben teljesen igazad van. Szerintem evvel a lépéssel a "... and gather data through different apps." szerű huhogásoknak akartak véget vetni.
Zwi Weiss 2011.08.20 20:19:42
@hackbard.celine: szerintem akiket az eszköz UID elérése zavar, azok arra gondolhatnak, hogy a device UID egyértelműen azonosít egy adott eszközt. Ezzel szemben a UUID nem, ha nem a Version 1-es algoritmust használják. (www.ietf.org/rfc/rfc4122.txt). Hogy vissza lehet-e vezetni egy UUID-ból a MAC address-t azt nem tudom, annyira sosem érdekelt a dolog.

Visszatérve az eszköz UID-ra, nem tudom, hogy lehet-e vele bármit is kezdeni, de azt el tudom képzelni, hogy nem informatikus felhasználót lehet rémisztgetni avval, hogy adott app. kiad olyan ID-t, amivel egyértelműen azonosítható az eszköz.
Appleblog Heti Apple-csaj: Kriszta 2011.08.10 11:22:00
D. Tóth Kriszta az a fajta nő, akivel valójában a világon semmi bajunk sem lehet: nem bulvárhős, nincsenek emlékezetes baklövései a tévés korszakból, nem zavaró, kellemetlen jelenség: Helyette inkább érdeklődő, pozitív és kislányosan szexi: Az egyetlen kifogásolható…..
Orbán Viktor legalább akkora fasz, mint Gyurcsány volt. Csak épp kétharmados többsége is van hozzá, ami egyre nagyobb bajnak tűnik...Az a jeles ötlet, hogy a közintézményekben ki kell függeszteni Orbán győzelmi harsonázását, egyszerűen félelmetes. Ami abban van, egyrészt…..
Zwi Weiss 2010.07.12 12:30:51
@Molnargoreny: azért azt a népszavazást mindenről-t ugye nem gondoltad komolyan. Volt az elmúlt 20 évben itt olyan népszavazás, ahol a szavazók több mint 10%-a tudatában volt annak miről is szavaz és nem zsigeri, jól manipulálható indulat vezette ?
Akkor inkább kérjék ki valaki hozzáértő tanácsát...<a href="http://bolcsektanacsa.solyomlaszlo.hu/Szarny_es_teher.pdf">bolcsektanacsa.solyomlaszlo.hu/Szarny_es_teher.pdf</a>
Zwi Weiss 2010.07.12 12:33:12
@Zwi Weiss: Opsz a link de rossz lett, talán most : bolcsektanacsa.solyomlaszlo.hu/Szarny_es_teher.pdf