Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Obi-Ugor

125 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szóval ez a nap is eljött. Az obiwanbali.blog.hu befejezi földi pályafutását. De mielőtt bárki tiltakozó (vagy örömködő) leveleket küldene nekem, hogy még ne akasszam szögre a klaviatúrát, fontos egy dolgot megjegyezni: eszem ágában sincs befejezni a blogolást, csupán új…..
Múlt hét szombatján befejeződött az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi előválogatója, A Dal. A győztes ByeAlex lett, aki a "Kedvesem" című dalával fog indulni a svédországi versenyen. És... ez a tömör, két mondatban is összefoglalható hír olyan vitákat generált az…..
A 2012-es nyár legjobban várt filmje, Christopher Nolan Batman-trilógiájának befejező része fél év késéssel végre hozzám is eljutott. No lássuk a medvét! 8 év telt el A sötét lovag eseményei óta. Úgy tűnik, a rendőrség felszámolta a szervezett bűnözést, Batmant pedig…..
Szóval igen, átléptünk a 2013-as évbe. December utolsó napjai azzal telnek el, hogy minden elképzelhető sajtóorgánum, internetes oldal meg még bánom is én, micsoda áttekintette az elmúlt évet. Én is be szerettem volna csatlakozni ebbe az össznépi "Ajnározzuk magunkat szilveszter…..
Három nappal ezelőtt mutatták be a mozikban a Nyomorultak című filmet. Személy szerint én nem olvastam a könyvet se, de az előismereteim, no meg a fenti poszter végképp eltántorítottak attól, hogy megnézzem a filmet. Először is: a téma eléggé... sablonos. Mármint az általános…..
Néhány napja néztem meg "Az ember gyermeke" című filmet és... gyakorlatilag végig a kanapéhoz szögezett, olyan nagy hatást gyakorolt rám. Ezek után muszáj egy posztot írnom róla. [Enyhe spoilerveszély, a kényesebb információkat azért hagytam benn, mert egyébként nem lenne…..
Szeretek a buszon zenét hallgatni. Egyrészt valami változatosságot csempész az amúgy dögunalmas útba (hetente ötször megtenni ugyanazt a szakaszt ugyanazzal a busszal egy idő után már nem annyira élvezetes); másrészt pedig valahogy kiszakadok a megszokott ritmusból. Most nem akarok…..
Az utóbbi időben többször is belebotlottam ebbe az előzetesbe, azóta pedig már többször is újranéztem. A Felhőatlasz című film traileréről van szó, ami legalább olyan rejtélyes, mint maga a cím. Ez egy tipikusan olyan előzetes, amiben sok mindent megmutatnak, közepesen hosszú…..
...avagy mi történik, ha a túlbuzgó marketing ízléstelenséggel párosul? Történetünk helyszíne a Campona. Ez a bájos kis bevásárlóközpont Dél-Budán fekszik, kb. 10 percnyire a házunktól. Nem igazán szeretek ott lenni, mert néha az agyamra tud menni a nyüzsés és a hangzavar,…..
Ritkán szoktam beülni a moziba, pláne egy premierfilmre. Most azonban ez megtörtént, a kitüntetett film pedig a legújabb James Bond-rész, a Skyfall lett. De előtte még pár szót magáról a filmsorozatról. Én világéletemben nagy James Bond-rajongónak tartottam magam, de pont a…..
Kosztolányi Dezső: Halotti beszéd, Latinovits Zoltán előadásában. Most nem szeretnék egy nagy, okoskodó szöveget hozzáfűzni ehhez: szerintem nagyon jó versről van szó, számomra remekül visszaadja azt az érzést, amit egy temetésen vagy egy fontos személy elvesztése után…..
"Obi kalandjai, 14. rész: Obi a Puskás-stadionban" Amilyen aranyos, élménybeszámolós poszt lesz a mai, nyugodtan adhattam volna a fenti címet is a bejegyzésemnek. Mert igen, Obi kedden kinn volt a Magyarország - Törökország meccsen. Kezdődött a sztori azzal, hogy az egyik…..
Az alkotáshozTéma és kedv szükséges.Idő? Tökmindegy...
Ezt a fotót pár napja készítettem a Campona parkolójában. Tudjátok, hogy mi az érdékessége ennek a képnek? Nem, nem az, hogy a tükröződő üvegen én is látszódok... Hanem az, hogy ez az Operaház plakátja arról, hogy műsorára tűzi Erkel Hunyadi Lászlóját. Engem meglepett,…..
Még februárban harangoztam be a Soundtracks nevezetű "blogposztsorozatot"; folytatás már nem lett belőle, egészen mostanáig, hogy beteljesítsem az előző posztban tett ígéretemet. Szóval A keresztapa filmzenéje. Természetesen az első helyre a "theme song" kívánkozik, be is rakom…..
Obi-Wan Bali™ írásai Le Parrain 2012.09.25 15:14:59
Emiatt kezdtem el a torrentezést; fél évig halogattam a megnézését; ugyanennyi ideig nem hallgattam meg a soundtracket sem, pedig születésnapi ajándékként kaptam meg; de most végre meg tudtam tekinteni Francis Ford Coppola legendás filmjét, A keresztapát. (Enyhén spoileres írás…..
A korábbiakban említett nehézségek ellenére most itt vagyok, hogy meséljek a júniusi pozsonyi kiruccanásomról! Még a szünet elején az osztályom egy része (értelemszerűen én is) fogta magát és kivonatozott egy napra a szlovák fővárosba, ami néhány évvel ezelőtt még magyar…..
A blog története során immár sokadszor szabadkozni kényszerülök: igen, az előző posztban több bejegyzést ígértem és most elmaradni látszik ez a dolog. Most azonban nem a lustaságom, hanem az internetkapcsolat (még most is tartó) hiánya a ludas. Arról nem tehetek, hogy a T-Home…..
A szokásos nyári szünet után (ez a blogra is értendő) próbálom egy határozott kezdéssel kárpótolni a mélyen tisztelt olvasótáboromat. Egyszerűbben fogalmazva: annyi téma halmozódott fel az utóbbi időben a fejemben, hogy bátran remélhettek több bejegyzést tőlem az…..
A mai nappal hivatalosan is megkezdődtek a XXX. nyári olimpiai játékok Londonban. A küldöttségek döntő része már ott van a helyszínen - az úszók például meg is kezdték a küzdelmeiket -, ám néhány nagy kedvenc, köztük a Tőkés, Réce szinkronúszópáros még magyar földön…..
Obi-Wan Bali™ írásai Sherlock 2012.07.08 20:14:00
Minap egyik este éppen lefeküdni készültem, amikor a TV-ben az m1 egy új induló sorozatát reklámozta. Nem hittem a szememnek, amikor rájöttem, hogy a közszolgálati adó az egyik kedvenc sorozatomat, a Sherlockot fogja közvetíteni. De mielőtt még elmerülnék újdonsült hipsterként…..
Obi-Wan Bali™ írásai Hajrá... 2012.06.24 18:36:00
Na... nem akarok puszta szenzációhajhászásból egy tragikus mondattal nyitni, de a foci EB szurkolás szempontjából eddig katasztrófa. Már egy korábbi posztban is írtam, hogy még nem tudom, kinek fogok drukkolni a tornán. Gondoltam, megvárom az 1. kör végét. Van pár csapat (orosz,…..
Itt van a táblázat hátlapja is (újaknak: az előlap a másik mai bejegyzésben található). ..
Már túl vagyunk az EB felén, én azonban csak mostanra lettem kész az Euro 2012-es táblázatommal. Ígéretemhez híven be is rakom a blogba a kész mű fényképét (ami egyúttal a "képposzt" formátumú bejegyzés debütálása is lesz). Az eddigiekhez képest szerintem ez jobban fest, ami…..
Kevesebb, mint 24 órán belül kezdetét veszi a 2012-es labdarúgó EB, bár gondolom, ez a bevezetés felesleges volt: úgyis mindenki tisztában van már vele (remélhetőleg...). Ha sótlan és telhetetlen ember lennék, most is azon keseregnék, hogy anno 2007-ben nem mi kaptuk meg a…..