Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mauii

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Praxis blog!   Pozitív történetet szeretnék megosztani - illetve kissé felemás, de pozitívnak szánom. Azt gondolom, az ilyenekből minél több kellene. Én személy szerint arra koncentrálok, hogy ezek maradjanak meg bennem, ne a rosszak.A legrosszabb sztorijaim a fogorvosokhoz…..
Üdvözlöm a Praxis blog olvasóit!( a szerkesztőket is természetesen :) ) Elég régóta foglalkoztat a gondolat, hogy leírjam-e édesanyám esetét mások okulására és saját magam megkönnyebbülésére de ezidáig nem volt hozzá elég erőm. Mostanra így egy év távlatából…..
mauii 2011.06.21 14:49:36
@Leroi:

"Ne csodálkozzatok, ha egyre kevesebb errefele a magyar orvos, és egyre több a hithű muzulmán..."

Bár ott tartanánk : )Ennél csak jobb lehet a helyzet.

A "mindenki azt kapja, amit megérdemel" állítás meg egy bullshit. Attól, hogy udvarisan közelíted meg az orvosokat, még nincs garantálva a hasonló hozzáállás. Persze a legegyszerűbb a bunkó betegekre fogni, ha egy orvos nem tud/akar intelligensen kommunikálni. A gond az, hogy ez nem túl életszerű, ugyanis a páciens kiszolgáltatott helyzetéből adódóan a legjobb modorát ölti magára, ha orvoshoz megy. Nyilván az átlag cigánynál ez is kevés, de a túlnyomó többség tuti, hogy nem anyázni jár az orvoshoz. Ez 100 %.
Volt ez a legutóbbi írásom Andrásról, a hajléktalanról, amiben egy kicsit kiborultam: összesen körülbelül 65 ezren olvastátok a róla szóló öt írást, több ezer Facebook like-ot gyűjtöttek be ezek a posztok azért, hogy minél szélesebb kört érjen el a történet, de semmi.…..
mauii 2011.04.06 12:21:55
Kedves Olvasók! Szeretném megosztani jó és rossz tapasztalataimat a miskolci Semmelweis kórház szülészetéről. 2009 júniusában és 2010 novemberében szültem ott. A 2009-es tapasztalataim nagyon negatívak, borzasztóak!!! Már a terhesgondozás alatt az NST vizsgáló asszisztense…..
mauii 2011.03.16 16:05:57
@apolka11:

tódór piroska hsz-e rólad:

"apolka is közelmultban szűlte meg a 2. gyermekét. Ő mé nem rinyál? megmondom: mer Ő egy aranyos, kedves, intelligens, művelt, empatikus,a világ dolgait megfelelően értékelő és helyre tevő, megértő fiatal anyuka."

nevetséges, ahogyan egymás fenekének nyalogatásával próbáljátok meg lehúzni a posztolót. arról nem beszélbe, hogy kedves hsz-ed alapján minden vagy, csak empatikus nem. rinyasorozat, mi?
Csak röviden, amolyan felvezető jelleggel fussunk át azon, mi történt eddig: megírtam a posztot Andrásról, amiből kiderült, hogy egy jóindulatú, a polgári attitűdhöz ragaszkodó hajléktalan lakik a Ráday utcában, aki egy sátorban próbálta meg túlélni az utcára kerülést, és…..
mauii 2010.12.02 11:23:05
Négy éve történt... Elvesztettük édesanyámat, apukám egyedül élt, hiába kértük, költözzön hozzánk. Egy este telefonált, hogy nincs jól, nagyon magas a vérnyomása, hívta az ügyeletet, de nem hajlandóak kijönni többszöri hívás ellenére sem, azt mondták, mérje csak a…..
mauii 2010.11.09 15:03:09
@IrishOak:

"Az orvosaink és a segítőik arra vannak oktatva, hogy szépen szóljanak, és tisztelettel viselkedjenek. Ez pont annyiszor nem sikerül, mint saját magunknak! valaki, vagy valami mással szemben."

Szia!

Egy kérdés: Neked nem szokott sikerülni? Én valahogy (99,99 %-ban) megoldom. A barátaim is, a családom is.

Mégis, valahányszor az "Egészségügy" segítségére szorulok, 80 %-ban nem kapom meg a tiszteletet (és nem várom el, hogy a nevemen szólítsanak, kizárólag egy alap udvariasságot).

Korrekt, hogy ezek szerint Te sem nyújtasz többet e téren, mint az eészségügyi dolgozók úgy általában - és nem is vársz intelligens, udvarias hozzáállást. De másoknak attól még lehet igényük rá, gondolom.
mauii 2010.11.09 15:04:07
Én 2010 május 19-én szültem meg kisfiamat a PTE KK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán, és sajnos szinte csak rossz élményeim vannak. A fogadott orvosom a szülésem alatt nem volt a helyzet magaslatán, belőlem is úgy akarták kinyomni a gyereket 10 óra vajúdás után, de nem…..
mauii 2010.11.03 18:07:34
@jekatyerina:

ott a pont, épp ezt akartam írni.
mauii 2010.11.03 18:17:28
@IrishOak:

"Ezért nem is csodálkozom, hogy a dokik csak és kizárólag úgy viselkednek ahogyan a hozzájuk forduló ott és akkor."

Ha ez így lenne, azzal semmi gond nem volna : )
Épp arról van szó, hogy NEM így történik.
A kiszolgáltatott emberek általában nem támadóak, főleg ha segítséget remélnek. Egy ilyen szituációban egyszerűen nem fér bele a rosszindulatú, támadó hozzáállás a kórházi dolgozók részéről, és mégis nagyon gyakran megtörténik.
„A hazakísérős, lépcsőjelenetes, búcsúcsókos befejezés helyett a lány részéről csak egy gyors szia a végeredmény. A srác tesz még néhány határozott kísérletet, és még egy sziát ki tud harcolni” – következő elbeszélésünk egy helyes lányról szól, aki…..
Saját, friss meleg tapasztalatom szerint, a Heim Pál kórházba se vigyétek a beteg gyereketeket!Egy hetes magas és makacs láz után, kiszáradás előtti állapotban lévő 2 éves kisunokámmal a 15. telefon után ebbe a kórházba kerültünk, ahol a sürgősségi osztály doktornője…..
mauii 2010.08.17 15:23:56
@Sólyom Bátor:

Egyetértek. Amikor 6 hete a műtétem megkezdésére vártam a Dél-pesti kórházban, majdnem leléptem az egyik nővér miatt, aki úgy nyúlt hozzám, mint egy darab fához és olyan volt a stílusa, hogy úgy döntöttem, betegen sem fogom ezt eltűrni (tőmondatokban vakkantotta rám a parancsokat). Ezután vért vett tőlem, oly módon, hogy még 2 hét múlva is kék-zöld volt a karom és szúráskor baromira fájt.(Mint utólag kiderült, más betegek is így jártak vele, de nem mertek szólni kiszolgáltatott helyzetükben). Mindegy, a barátom megnyugtatott, maradtam. Később a másik nővér, aki kedves és profi volt, közölte, hogy biztosan rossz napja volt a nővérnek. Nem akartam vitatkozni vele, mert innentől egyértelmű, hogy nincs képben. Lehet a nővérnek rossz napja, de:
1. vajon nekem volt rosszabb napom aznap? (reggeli ájulást követően fél nap kórház után életmentő műtét előtt állva, quasi rettegve)
2. miért kell nekem az ő rossz napja miatt nem megfelelő ellátást és bunkó, további szorongást generáló hozzáállást kapnom?
A Szent István Kórház II. Belgyógyászatán feküdtem nemrég, és szomorúan tapasztaltam a nővérek hozzáállását nemtörődöm/nemakarom munkájukhoz, melyért nem csak a nővérek hibáztathatók, hanem az osztályvezető főorvos/ok, akik nem tudnak, de tapasztalatom szerint nem is…..
Kedves Praxis Blog! Én egy kevésbé durva,ám annál szánalmasabb dologról szeretnék beszámolni,azt hiszem,a teljes magyar egészségügyi rendszer elcseszettsége az ilyen apró dolgokból látszik leginkább,ergó ez olyan probléma,aminek megoldására egyetlen fillérre sincs…..
mauii 2010.05.28 15:37:16
@O'Neil:

az egy dolog, hogy úgy viselkednek (tapasztalataim alapján 10-ből 7 esetben valóban vérlázító a stílus), de cserébe meg sem gyógyítanak legalább. (Holott nem vagyok halálos beteg, egy endokrinológiai zavarral harcolok évek óta).
A meglepő az volt számomra, mikor kiderült, hogy magánrendelésen sem tartják be az időpontot, amit egyeztettem (több mint 1 óra várakozás) + iszonyat megalázó módon tudnak kommunikálni. Tisztelet a kivételnek of course. A többiek teljesen el vannak szállva.