Regisztráció Blogot indítok
Adatok
xgage

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem volt olyan jóképű, mint Jávor, és a pénzét is mindig elverte, mégis nők ezreit hódította meg a nagyhasú, lekezelő modorú komédiás. Csortos Gyula fiatalon - forrás: Wikipedia ..
Van, amit jobb volna 2019-ben hagyni, mintsem áthozni az új évbe, ilyen például a faragatlan Schmidt Mária és a és a még viccnek is rossz Bayer Zsolt kettőse. Az elmúlt év utolsó napjain sikerült mindenkit, akinek van jövője - beleértve saját gyermekeiket és unokáikat is megsérteni, egyetlen…..
Elképesztő összegeket, a közoktatáshoz képest HÁROMSZOR ANNYIT fordíthat tanulóira a közpénzmilliárdokból felépült Debreceni Nemzetközi Iskola, miközben költségvetését még 5 (!) évig kipótolja a Debreceni Önkormányzat – természetesen a mi pénzünkből. A Papp László gyermekét is oktató intézmény…..
xgage 2019.12.12 21:37:12
@Nancsibacsi: Valóban, ez egy (neo)liberális értékrend. Ez vezérelt sok-sok embert a dualista Magyarországon is. Sokan Budapestre mentek. A helyükre pedig románok, szlovákok és szerbek. Értem az álláspontod és ha csak az egyén életét tekintem, akkor logikus és racionális (homo oeconomicus). Ha a tágabb közösség érdekét nézed, akkor viszont tragikus. "Tragedy of commons" egy másik formában.
xgage 2019.12.13 00:08:03
@Nancsibacsi: Szinte látom: "Hazánk a 9 millió programozó országa..." "Senior" programozó hány év után lesz valakiből? Vajon a 300e-t kereső felesége mivel foglalkozik? Biztos nem tanár vagy kórházi nővér. :(
xgage 2019.12.13 09:07:32
@Nancsibacsi: Bocs, ha felidegesítettelek. Van, aki másként vélekedik. Valóban a libsi kapitalizmus így MŰKÖDÖTT és működik még vagy 10 évig, amíg az erőforrásai bírják.
Régészek szerint Poveglio talajának legalább felét emberi csontok alkotják. A horror sziget kárhozatútjának kezdete a magyaroktól eredeztethető...
1915. Német lóvontatású mentőkocsi bombatalálat után a nyugati fronton az első világháborúban..
xgage 2019.09.30 19:50:44
@Balázs Paróczi: Szakasztott ezt gondoltam én is. Lehet, hogy nem tábori gyerekek, hanem kinti németek.
A Chernobyl minisorozat után, mely drámaként és történelmi filmként is hatalmas sikert aratott szerte a világon (elsősorban az HBO nézői körében), felmerül az emberben a kérdés: a katasztrófa filmek közt milyen riválisai lehetnének? Melyek az utóbbi 25 év legjobb katasztrófafilmjei? Szigorúan…..
Néhány hónapig el kell felejtenie az illiberális állam külsőségeit, és úgy kell tennie az Orbán-kormánynak, mintha visszatérne az uniós államok standardjaihoz. Nem egyszerű viszont a feladat, hiszen közelegnek az önkormányzati választások, de az eddigi nyerő stratégiát most le kell cserélnie az…..
xgage 2019.06.07 13:56:54
@MAXVAL bircaman közíró: Tessék olvasni Szűcs Jenőt és Bibó (igen, róla nevezték el azt a Szakkollégiumot!) Istvánt. Utána tessék átgondolni a szellemi közösséget Bizánccal. Oda, ha jól tudom Botond üzent valamit egy buzogánnyal...
xgage 2019.06.07 15:16:13
@MAXVAL bircaman közíró: Igaz. Tehát belátod, hogy a keleti értékrend sem lehet számunkra rokonszenves. Maximum pár évig törleszkedünk, amíg futja nekik az olaj-rubelből. Kompország. Már el is olvastad Szűcs Jenőt? Végülis csak kb. 130 oldal. Kisalakos kötet.
xgage 2019.06.07 15:17:15
@MAXVAL bircaman közíró: Ja. Még valami. Botond az pár évtizeddel korábban volt mint Szent István.
Tiszaföldvár-Martfű rémei   Hiába gyilkolt a "kis" kéjgyilkos több mint három és fél évtizeddel a "nagy" előtt, mégis simán túlélhette őt. Még nyugdíjas sem lehetett, amikor felkötötték a nagyot, akit tiszaföldvári rémként kezdte és martfűi rémként végezte...
xgage 2019.03.27 20:06:25
@kmera: Én Homokra jártam (Köztársaság Filmszínház), de Murvai az egy fogalom volt. Kovács Péter néhány áldozatával Édesanyám együtt dolgozott Martfűn.
xgage 2019.03.28 14:58:50
@kmera: Emlékszem a "Bolygó neve halál"-ra :) Én ott is láttam, meg előtte két nappal Cibakházán (ott Édesapám volt a gépész). Valamikor ott a Virághegyben és a Bátorszőlőben sok száz ember lakott. A 80-as években is rengeteg fiatal. Ha filmet akartál nézni színesben, akkor csak a mozi létezett.
Valamit szögezzünk le: az évek óta tapasztalható óriási mértékű migráció, ami egyre nagyobb terhet jelent az Unió, így Magyarország számára is, létező és valós probléma, mely határozott intézkedéseket kíván. De közel sem úgy, ahogy a Fidesz próbálja elhitetni az emberekkel, sőt, most már világosan…..
xgage 2018.04.27 21:36:55
@Kovacs Nocraft Jozsefne: lásd a hozzászólásom
"xgage 2018.04.27. 20:08:26"
xgage 2018.04.27 21:42:39
@colonel Tigh: Gyomrom forog.
xgage 2018.04.27 21:50:12
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Köszi! Legközelebb. :) Nekem már a "Behódolás" is hatásos volt.
Ferenc pápa átölelt egy gyermeket, aki sírva kérdezett meghalt édesapja sorsáról. A szentatya múlt vasárnap látogatott meg egy római plébániát, és a hívekkel való szokásos beszélgetés, a forum alkalmával a legszörnyűbb, az egyik lehető legfájdalmasabb kérdéssel került szembe. Egy kisfiú szegezte…..
Az idei nyár (is) megmutatja azt, hogy nem lehet elég komolyan venni a globális felmelegedést. Azt a környezeti változást, amiről rengeteg vita van, de szerencsére a tényét már egyre kevesebben vonják kétségbe. Sokan érvelnek amellett, hogy még megállítható ez a folyamat, és olyanok is vannak, akik…..
Örömmel jelentem drága Feleim, hogy kormányunk szívós és kitartó munkával elérte a gödör alját. Innen már a bányászbéka segge alja is csak barnásan derengő apró csillag a sztatoszférában. De örvendjünk, mert tovább ásva is már fölfelé megyünk, legfeljebb kiássuk…..
xgage 2012.01.11 11:52:32
@Cirbi: Valóban elég sok mocsok megy ezekben a napokban. Sajnos engem nem azért fizetnek, hogy megrendelésre 1-2 szerzői ívnyi mocskot írjak valamelyik oldalról. Eddig olvasni volt időm. Eddig...
Minden jel arra vall, hogy a magyarországi demokráciát féltő, diktatúrát kiáltó hangok erősen túlzók. Nem épül itten semmiféle bolseviki teljhatalom, nincsenek az oroszok a spájzban. Mindössze annyi történik, hogy éppen ezekben a kemény hetekben derül ki alighanem mindenki…..
xgage 2012.01.09 12:08:09
@Jankove: Sajnos egyetértek. Az IMF vezér dodonai tisztaságú nyilatkozatot tett a tárgyalásokról. Szívesen lennék ott a tárgyalóteremben... Ahhoz nem fognak ragaszkodni, hogy hányjuk ki az összes trágyát az ország istállójából: olyan vezető kell Magyarisztánba, akinek az üstökét a markunkban tarthatják - mondjuk a priuszára hivatkozva. Hogy most előálljon egy tisztakezű, zsarolhatatlan magyar vezető elit? Nem volna érdekük. Meglátjátok, hamar megegyeznek...
Orbán és BarrosoForrás: hirhatter.huKOMMENTÁRHa az EU a végsőkig elmegy Magyarországgal szemben, tevékenyen részt vállal az ország gazdasági összeomlásában, és ezzel végső soron az európai politikai kultúra alapjait kérdőjelezi meg és tovább rombolja az egyébként sem…..
xgage 2012.01.06 11:41:36
@biobender: Thanx :)
xgage 2012.01.06 13:19:24
@hegyilány: Pedig nem kellene ugrálni egy ilyen semmi kis országnak... El sem tudtuk volna képzelni, hogy Kádár Jani bácsi Moszkvában beszól Brezsnyevnek:
"Mostantól nem követjük az ortodox marxista elveket, nemkonzervatív eszközökkel konszolidáljuk magunkat."
Mit kapott volna? Azt amit most Viki...
Minek az nekünk? Csak arra jó, hogy a prolikat bosszantsák a gazdagok. Urizálás zajlik ott, semmi más. Operákat, bálokat rendeznek ott sokszázezer forintos belépőkkel, válogatott közönséggel, rongyrázással, celebfelvonulással egybekötve. Szegény ember úgyse oda a lábát be nem…..
xgage 2012.01.04 12:30:26
@Lacdelo: Érdekesek a gondolataid, eszembe is jutott egy kérdés: Hol is van (lesz) a "fejlett világ"? Nézd meg a nagy nyugat-európai országok vezetőinek újévi beszédeit. Elsőből az utolsó lesz Európa?
xgage 2012.01.04 12:53:03
@Lacdelo: Szó nincs a hazai pártocskák gazdasági ideológiáiról azok légvárak...
Ezt írod:
"Ezekben az orszagokban is baromi sok az ehezo, annak ellenere hogy gazdasaguk rohamosan fejlodik."

Megint a lényegre tapintottál sztem. Az ún. "gazdasági fejlődés" = növekedés (pld. GDP/fő). Lehet hogy ez szüli a nyomort? Vagy legalábbis nem szünteti meg.
És most Európa, a mi szeretett és vágyott Európánk ezekkel kénytelen versenyezni a befektetők kegyeiért. Csak úgy nyerhetünk ha még jobban ezek alá ígérünk: Kína megteszi egy tál rizsért? Majd mi megtesszük egy szemért.
Közben Európa, ez a gyönyörű ideál értékeivel együtt elvész. Ettől félek.
xgage 2012.01.04 14:45:36
@Lacdelo: A svéd az tényleg klasszikus modell, bár nem csupán a balodal szüleménye. A svéd luteránus államvallás sok száz éves hagyományaira, illetve Jézus tanításaira nyúlik vissza, tehát jóval 1789 előttre, ahonnan a bal/jobb - azóta szerintem avitt - megkölünböztetés származik. Jellemzően a 2006-ban győztes svéd konzervatívok sem nyúltak hozzá a rendszerhez. (Irodalomnak ajánlom ehhez: Richard B. Freeman, Birgitta Swedenborg, Robert H. Topel : Reforming the Welfare State: Recovery and Beyond in Sweden (National Bureau of Economic Research Conference Report)
Az USA-nál jól látod a gondokat. Az nem jóléti állam, sőt a trendek a 70-es évek turbókapitalizmusa óta csak romlanak - egyre több arányaiban is a szegény. (Ehhez ajánlom irodalomnak: Luttwak, E: The Endangered American Dream - magyarul Mező Ferenc ír róla ("A politikai földrajz alapjai")
Egyébként sztem nem vitázunk, csak értelmesen eszmét cserélünk...
Biztos sokan unjuk már a sportriporterek modoroskodásait, mint pl. "a kutyafáját", a "betyár mindenit", "ezt bizony a 94. percben higgadtan pöckölte be Ibrahimovic, gyönyörű gól volt sajnos"...Eljátszottunk a sok évtizedes gondolattal és vággyal - milyen…..
Tizenkétmilliárdos kerékpárút-építési koncepció készült a Garancsi István kerékpárügyi miniszterelnöki megbízott megrendelésére. A Magyarországon soha nem látott biciklis megaberuházás az EuroVelo 6-os európai hálózatban kötné össze a Duna-partján az osztrák határt…..
xgage 2011.09.05 17:35:23
@Illes: Igazad van, csak akkor megy, ha hálózatba kötik ezekkel.
xgage 2011.09.05 17:44:52
@Jofiu: Ennek jó részét tényleg megspórolhatnák, ha mondjuk ilyen blogokon figyelnék a véleményeket.
Én például előbb felmérném, hogy mi van meg a tervezett nyomvonalból és az milyen állapotú. Volt egy OTDK-zó a Corvinuson idén, aki ha jól emléxem csak Szentendrén felmérte műszakilag, szolgáltatóilag a nyomvonalat - dolgozhatott vele vagy 2 évet...
Aztán nem ártana egy jókora piackutatás sem: mennyi használó volna hazai és külföldi?
Mennyi haszonnal lehet kalkulálni? Mert fenntartani azért ezt is kell, pénzt meg nem lehet szedni a használatért (?)
Előre is elnézést kérek, hogy bár megígértem, kicsit elmaradtam a jelenlegi bejegyzéssel. Amint az alsó képből is láthatjátok, a térkép a munkanélküliség eloszlását mértékét jelöli az ország különböző régióira vonatkozóan. Talán nem túlzás azt állítani, hogy…..
xgage 2011.09.01 11:34:55
@VaTi: Ha jól emlékszem vagy 8 éve írt Ekéné Zamárdi Ilona egy cikket, amiben összehasonlította a nemzetközi szakirodalomban leírt munkaerőpiaci elméleteket a hazai helyzettel. Azt találta mondani, hogy egyik mainstream teória sem magyarázza a hazai viszonyokat, kitalált egy sajátot. Nevezetesen a félelem vezérelte munkaerőpiac. Félelem, hogy kirúgnak a rabszolgaságból is...

Egyébiránt felhívnám a figyelmet a Szolnoktól délre fekvő tiszazugi zárványra, ahol nagyon piros a térkép - vajon Kecskemét fejlődése át tud-e menni a Tiszán? Érdekes, hogy Tiszaug falu pár éve megyét váltott és JNKSZ-től átment BKK-ba és ott ha jól látom kék a szín. Mégis számít a közigazgatási hovatartozás?
xgage 2011.09.01 14:33:41
@A_d_a_m: Az érdekes az, hogy a 44-es főút átmegy a Tiszán nevezett Tiszaug településnél, tehát elvileg Kecskemét vonzásának nem kellene megállnia.
xgage 2011.09.01 15:35:35
@A_d_a_m: Ez így már érthető. Vajon sűrűbb közösségi közlekedéssel segíthetők lennének ezek a falvak? Talán érdemes lenne megpróbálni az illetékeseknek.