Regisztráció Blogot indítok
Adatok
énsemértekhozzá

1 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előre elnézést kérek a normálisan gondolkodó devizahitelesektől illetve mindazoktól, akik rendesen fizetik a hiteleiket, de nem tudok szó nélkül elmenni az ilyen-olyan devizahiteles pertársaságok mellett. A legtöbb ugyanis azt sem tudja mit akar, csak "történjen már valami!" alapon…..
énsemértekhozzá 2012.09.20 09:00:16
@Könnyen elkaptuk, uram!:
Éppen itt a lényeg: a bank a saját elhatározásából, és ezért saját üzleti kockázatára döntött úgy, hogy nem egyben felveszi 20 évre frankban a pénzt, és odaadja nekem 20 évre, hanem csak rövidtávú kölcsönöket vesz fel folyamatosan, és ezzel finanszírozza az én pénzemet. A kölcsönfelvevőnek ugyanis a két megoldás tökmindegy. Csakhogy az első esetbe, az egy összegben 20 évre felvett hitel esetén nincsen kamatfelár változás, mert a 20 évre fix a kamat. Árfolyamkockázat persze van, de ez akkor is csak egy része a veszteségnek, amit a kölcsönfelvevő vállalt. A kamat változásából adódó kockázatot azonban csak rákényszerítették. Szerintem ez az egy pont, ami támadható az egészben. De érdekes módon, ezt még nem hallottam, hogy próbálták volna perelni.
énsemértekhozzá 2012.09.20 15:59:12
@Szevasztok:
Természetesen úgy értettem, hogy lehetne fix a kamat. Ha a bank a finanszírozó hitelt 20 évre fix kamattal veszi fel, akkor kockázatmentesen továbbadhatja neked 20 évre fix, persze kicsit nagyobb kamattal.
énsemértekhozzá 2012.09.20 16:05:24
@SemBoga:
Igen,igazad van. A hitelfelvevő a szerződésben ezt és valamennyi más kockázatot átvállalta. De esetleg ezen a ponton lehet számonkérni a bank felelősségét. Milyen pénzügyi szolgáltató az, aki ahelyett, hogy a kockázatokat helyesen felbecsülné, és azokról tájékoztatná az ügyfelet (aki laikus), netán a kockázatok minél nagyobb részétől igyekezne megóvni az ügyfelét, egyszerűen minden kockázat átvállalásáról írat alá vele egy szerződést. Csak annyiban különbözik a sarki uzsorástól, hogy icipicit kisebbek a számok, és nem mondja, hogy leveri a vesédet, ha nem fizetsz, ezt is írd alá.
 Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
A választási rendszer átalakításával foglalkozó, két héttel ezelőtti posztom egyik pontjában röviden kitértem már a tervezett választói feliratkozásra/regisztrációra, azóta egy kicsit jobban is végiggondoltam a kérdést. Előkerültek új szempontok is, az például valamiért…..
énsemértekhozzá 2012.08.16 18:31:03
@Urfang:
Churchill szerint:
A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval.

A másik forrása nem jut szembe, de egy igen művelt urat kérdeztek meg, hogy nem sérti-e, hogy ugyanannyit ér a szavazata, mint egy iskolázatlan emberé. Azt felelte, az nem sérti, csak az, hogy kettőé kétszer annyit ér.
Magyarországon a háztartások súlyosan el vannak adósodva; a háztartások devizahitele 3855 milliárd forint, a forinthitele meg 1886 milliárd forint (ez csak a tőketartozás, és csak a jelzáloghitelekről beszélünk). A jó hír az, hogy csökkenő tendenciáról beszélünk, a rossz…..
énsemértekhozzá 2012.08.16 18:10:59
PermakultúraÉdenkert: Jól hangzik, de milyen a gyakorlatban ? Szívesen gondolunk az erdőkertre, mint az Édenkert újrateremtésére, de valójában lehetséges egy ilyen bőséget árasztó és kis karbantartási igényű kert kialakítása?Igaz, az erdőkert gondolata sok szempont ősi, de a…..
Naiv ügyfél montenegrói hivatalos útjáról hazafelé indulva azzal szembesült, hogy a szálloda portáján nem adják vissza az útlevelét, amíg nem fizet. Órák hiábavaló telefonálgatása után végül saját zsebből kifizette a valahogy duplájára drágult szoba árát, hogy elérje…..
Az a legjobb a fantomtartozásokban, hogy minden nyomorult féreg elvárja, hogy majd az ügyfél bizonyítja, hogy ő igenis befizette 48 évvel ezelőtt a 13, jogelődnek a 3 forint tartozást, ami soha nem is volt, vagy különben. Az EOS Faktoring például 1,5 év alatt nem találja a…..
biztonságos? ... az is baj! 2012.06.17 14:51:00
A második Orbán kormány annyi hibát elkövetett már és annyi rombolást vittek véghez az utóbbi két évben Magyarországon, hogy tényleg nehéz objektíven mérlegelni, amikor például az egykulcsos SZJA-ról vagy a tranzakciós adóról van szó. Elég csak a GDP csökkenésére…..
A tranzakciós adó kiütötte a biztosítékot Széles Gábornál is, aki annyira mérges lehetett, hogy gyorsan csináltatott is egy interjút önmagával saját lapjában, a Magyar Hírlapban. Igencsak meglepő lépés ez, hiszen az elmúlt néhány évben, mióta „kisebb” tulajdonos- és…..
Flaskár Melinda az LMP a Józsefvárosi Önkormányzat Humánszolgáltatási Bizottsága mellett dolgozó szakértője több civillel és önkormányzati képviselővel együtt Nagykanizsán járt, hogy megvizsgálja a helyi Szociális Építőtábor program józsefvárosi adaptációs…..
énsemértekhozzá 2012.05.26 18:53:28
Nem mellesleg, a napi 5600 Ft ,ami ugye nettó, mivel teljes egészében levonódik a tartozásból, az 700 Ft nettó órabér. Mondjuk egy segédmunkás gyári órabére 500 Ft körül van. (A magyar abszurd keretében pedig egy ügyeletes orvos 350 Ft óránként.) Nagyon gavallér ez az önkormányzat.

Ugyanakkor ha a közbeszerzéses, haveri alapon dolgozó vállalkozóhoz képest mérjük, akkor hatalmas a megtakarítás, és a lakók nem panaszkodnak az elvégzett munka minőségére sem. Csak hogyan fogjuk ezt a pártközeli kisiparos lobbin áthajtani, hiszen így csökkennek majd a megrendelések, és persze az abból visszacsorgatott pártpénzek is.

Ha pedig normál nemzetgazdasági szempontokat nézünk, akkor ez elmegy feketefoglalkoztatásnak is, hiszen sem ÁFA sem egyéb bér utáni adóbevétele nem volt az államnak.

Amennyiben elég élelmesek vagyunk akkor azonnal alapítunk erre egy céget (Lásd még vizitdíj automata), amelyik foglalkoztatásba veszi ideiglenesen a lakókat, elvégezteti velük a saját lakásuk felújítását. Előtte nyomott áron megvásárolja a lakók tartozását az önkormányzattól. Mivel országosan jó sok lakót tudna foglalkoztatni, természetesen kapna adókedvezményt az államtól, mint egy Audi. Aztán a (nem ennyire mint fent) megfizetett lakókkal alaposan felújíttatott lakásokat jobban fizető lakóknak adja ki, a rosszul fizető , de ügyesen felújító lakókat pedig más romos lakásokba költözteti. Közben pedig rengeteg foglalkoztatottat mutat ki, aminek fejében a kormány elnézi, hogy a felújítások néha mások házain folynak, és itt-ott elcsorog egy kevés pénz is.

Ugyanakkor kifejezetten közösségépítő a dolog.
A rendezvény kezdete előtt másfél órával csörgött a telefonom. Dr. Kocsis Máté kabinetirodájáról kerestek: sajnos –a korábban ígértek ellenére –, a Fidesz-KDNP helyi szervezetének egy képviselője sem vesz részt a rendezvényen. Ám írtak egy levelet, melynek…..
énsemértekhozzá 2012.05.25 20:15:33
Megnéztem a bulit. Azt kell mondjam, hogy a szimpátiámat elnyerték a szervezők, de - persze nagy részt a vita ellehetetlenülése miatt- dögunalmas volt. Az egyetlen szórakozásom az volt, hogy elképzeltem a színpadon ülő hölgyeket szakállas bácsikként, amint hajnali fél kettőkor valami körzeti tévében nyomják ugyanezt. Elméleti megfontolásaitokkal egyetértek, de ez senkit nem érdekel.

Na ez az unalom nem viselhető el, ezen segíteni kell. Hiú ábránd arra várni, hogy a Fidesz termékeny vitába bonyolódik akárkivel is, mást kell kitalálni.

Legyenek állandó gegek, rovatok az LMP rendezvényein. Így akkor sem fullad unalomba, ha nem történik semmi. Mondok pár példát, vállalva, hogy iszonyú rossz ötletek, de remélve hogy mások mondanak jobbat.
Tényleg vigyetek szakállas bácsi jelmezt. Ha hiányzik a vitapartner, személyesítse meg valaki, valami paródizáló hatású ruhadarabban, pl óriáskokárdával a jobbikost, vagy narancs pólóban a fideszest. Mondjátok el az ellenoldal érveit kicsit agyonverve humorral rögtön.

Osszatok LMP tortát egy szülinaposnak. Ha vagyunk 50-en, valakinek tuti azon a héten van a szülinapja, kapjon egy zöld lmp tortát.
Kérjetek tanácsot Ronald McDonaldtól.

Országos ötlet:
Indítsátok el a Zeti konzultációt. Itt mindazoknak a véleményét meghallgatjátok, akiknek a NEMzeti konzultációban nem hallgatták meg a véleményét,vagy nem ért egyet a NEMzeti konzultációból leszűrt politikával. Olcsó lenne a propaganda, mert a Fidesz reklámozná a NEMzeti konzultációt, az emberek meg csak röhögve a másikra gondolnának.

Azért drukkolok.
Sajnos megismertem a problémát, jobban, mint szerettem volna. Ami a megismerés során a legmegdöbbentőbb volt, hogy az ide vonatkozó szabályaink tipikus katasztrófavédelmi tervre emlékeztetnek: csak akkor nem működnek, ha a katasztrófa bekövetkezik. Nem vitatom el mindazok…..
Proszektúra Pancserek 2011.12.07 18:14:00
Nagyon felhígult a szakma. Egyre többen vállalkoznak súlyos bűncselekmények elkövetésére, egyre kevesebb  tudással. Azon még csak mosolyogtunk, amikor Stadler Leonardo da Vinci Utolsó vacsorájával követett el áfacsalást. De aztán sorra jöttek az ostobábbnál ostobább…..
Michael Knight Bőr, az van... 2011.11.24 21:36:00
A siker láthatatlan - jelentette ki a minap az Unortodox Közgazdaságtan Lánglelkű Apostola. És ezúttal kivételesen tényleg egyet kell értsünk vele: valóban láthatatlan. Éppen, mint a császár új ruhája.Van az a pont, amikor már a szómágia sem megy. Amikor már a Fidesz B-közép…..
Vastagbőr Full access 2011.11.24 10:41:00
A gyorsnaszád navigálását megingathatatlanul végzi Matolcsy Gyuri (figyelem: szimpátiatüntetés Matolcsy mellett péntek este!), így a többi szorgos matróz végzi a szokásos dolgát. A KDNP legfontosabb dolga most Hoffmann Rózsa seggének megvédése mellett Mária Terézia…..
Ha ezt annak idején az MSZP csinálja, a HírTV végtelenítve adta volna Pelczné Gáll Ildikó "A Gyurcsány-kormány megöli a meg sem született gyerekek ezreit" című beszédét, abban biztos vagyok. De a szociknál csak felmerült a bölcsődei térítési díj bevezetése, végül nem…..