Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Suncsa

6 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rendőrségi razzia adatkezelés miatt - olvashatjuk most minden oldalon, s ennek a hírnek örültem. Aztán olvasom a kommenteket, s az egyik ember élesen bírálja az egészet, a másik meg szerelmes belé. Szerintem meg ez sem fekete, vagy fehér, de ezt csak akkor tudja az ember, ha közelebbről megnézte. A…..
Csak úgy... Politika 2017.05.14 21:15:02
Tévét már rég nem nézek, anélkül is elém jönnek az épp aktuális hírek. Egy-egy ismerős belinkel ez-azt, s ami érdekel, elolvasom. Persze előtte megnézem, hogy ki linkelte, na meg az iromány címét. Ha úgy kezdődik, hogy "eldobod az agyad", vagy "ezt mindenkinek látni kell", akkor úgy döntök, hogy nem…..
Tudom, nem túl frappáns a cím, de hátha sikerül azzal kompenzálni, hogy nem lesz unalmas az olvasmány. :) Elöljáróban annyit, hogy alapból gyógyszerellenes vagyok, illetve gyógyszarral (nem elírás) gyógyítani akaró rendszer ellenes. Ez még onnan jött, amikor a nagyon asztmás anyukámat…..
Kezdő blogíróként azt hittem, hogy csak leírom a gondolataimat, kiteszem ide, és kész. Na jó, annyit szerettem volna, hogy legyenek menüim, és témánként tudjam csoportosítani az irományaimat. Valamennyire már sikerült is, csak közben a főoldalra is kirakja azt az írást, amit az egyik menühöz…..
Csak úgy... A nevető(?) harmadik 2016.11.12 15:40:00
Hú, tök nehéz az első bejegyzést elkezdeni. Itt ülök már vagy 10 perce az üres oldal előtt, jön ezerféle gondolat, csak lövésem sincs, hogyan kezdjek bele. Nos, a téma a párkapcsolatok. Ugyan a "pár" szóba nem igazán fér bele egy harmadik, mégis sokszor megtörténik. Többféle variája lehet a…..
Csak úgy... Bemutatkozás 2016.11.12 15:10:06
Nem túl fiatal női egyed vagyok, aki megélt már egy s mást. Nagypofájú - de sokszor megfigyelő üzemmódú - lévén még gondolataim is támadnak. amik régóta idebent vannak. Ugyan írtam már sokszor sokfélét, de a terjedelmesebb írások eddig csak tervben voltak, valahogy nem volt meg rá az igazi…..
Legutóbb azt vizsgáltuk, hogy a magyar költségvetés arányosan keveset fordít oktatásra. Ugyanakkor az is igaz, hogy a jelenlegi kiadásokat is lehetne ésszerűsíteni. A tanárok sokszor panaszkodnak, hogy alulfizetettek. Tény, hogy egy 15 éves tapasztalattal rendelkező általános…..
Suncsa 2014.01.23 17:09:54
Több baj is van ezzel a cikkel. Egyrészt, hogy a magyar adat nem kicsit pontatlan, innen kezdve viszont a külföldit sem hiszem el. A magyar adatot ugyanis bármelyik iskolában megkérdezhette volna, de ha nem tette, akkor vajon mennyire járt utána a külföldi adatoknak a cikk írója? Természetesen semennyire. Magyarul az egész cikk azért íródott, mert már lecsengett a fizetés"emelésünk" körüli ellenségeskedés, ideje volt valamivel újra a tanárok ellen hangolni az országot.
(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy matematika korrepetálást vállalok a cikk írójának is, meg itt az egyik hozzászólónak is, aki szerint 36*22=604. Szerintem meg 792, és akkor a legalacsonyabb minimum kötelezővel számoltam. Nem kevesen vagyunk egyébként, akik 26 órát tanítunk, úgy már 936, sőt a mi iskolánkban - teljesen törvénytelenül - 27-et, 28-at, 29-et is, a délutáni "felügyeletet" beleszámolva, amit ugye minden pedagógus tud, hogy nem lehet csupán felügyelet, mert ha nem tartasz foglalkozást a gyereknek, akkor szétszedi az iskolát. S ezekhez az órákhoz nulla eszközünk van, azt mondta a főnökasszony, hogy legyünk kreatívak...)
Nos, a másik probléma, ha már a más országokkal való összehasonlítást vesszük: Hol van a többi szempont, ami lényeges eleme az oktatásnak? Hol van a statisztika arról, hogy más országokban hány pedasszisztens van? És az eszközellátottságról? És az épületek állapotáról, felszereltségéről? stb.

Kedves cikkíró! Baromi rondát gondoltam most rólad, hadd ne írjam le egész pontosan a gondolatomat. Finomítva úgy szól, hogy ostoba vagy, bérfirkász, s ráadásul neved sincs. De hogy nem vagy "úr", az tuti.
Aki maga nem tanár, vagy nincs a közvetlen közelében tanár, fogalma sincs, mi mindent rejtenek a munkaköri kötelességek. Csak azt látják, megtart 22 órát egy héten, szabad egész nyáron, lógatja a lábát havi száz nettóért. Aki még nem tanár, de felmerült a lehetősége, hogy…..
Suncsa 2013.05.15 20:10:46
Nos, kedves hisztisek, nem hisztisek, összefoglalom a lényeget:
A rendszer ugyanúgy van kialakítva, mint pl. az egészségügyben. Ott ugye tudjuk, hogy a beteg az utolsó. Nem, nem azért, mert minden egészségügyi dolgozó lelkiismeretlen, hanem mert annyi van rápakolva, hogy ne érjen rá a lényeggel foglalkozni, amiért is annak idején létrejött az egész. Nincs ez másként az oktatásügyben sem: a gyerek az utolsó. És itt sem azért, mert csupa-csupa lelkiismeretlen pedagógus van, hanem mert annyi feladat van ránk pakolva, hogy véletlen se jusson idő a gyerekkel törődni.
Nagyon jó kis írás ez, kétoldali vállveregetés az írónak az összeszedettségért, és a humorért! :)
Csak egy szösszenetet teszek hozzá, ami csak általános iskolában van: Remek helyzet pl. az, amikor ügyeletes vagy, közben valamelyik gyerek jön azzal, hogy fáj a haja, akkor láss bele, és döntsd el, hogy tényleg fáj-e, ha úgy tűnik, hogy igen, akkor értesítsd a szülőt - miközben kint vagy az udvaron -, ha nem jön be érte, akkor írj egy hivatalos igazolást arról, hogy a gyerek eltávozhat az iskolából - írd rá az anyja nevét öt példányban -, mert ugye 14 év alatti gyerek tanítási időben nagykorú nélkül nem tartózkodhat az utcán, illetve megállíthatja a rendőr. Miközben ezt intézed, természetesen legyen ott a szemed mind a kétszáz gyereken az udvaron, mert ha valamelyiknek baja esik, az a te felelősséged. Pisilni...? Ugyan már!
:)
A gördülő talpú cipők piaca hatalmas, ezért szeretném egy kicsit áttekinthetőbbé tenni a vásárlás előtt állók számára a helyzetet azáltal, hogy ár és egyéb szempontok szerint kategorizálom azokat a márkákat, amelyeket ezen a blogon bejegyzés formájában már…..
Suncsa 2010.11.16 23:49:51
Fúúú, nagyon király volt ez a vita! :)
Épp az imént írtam egy kommentet - talán rossz helyre -, bemásolom most ide:
"Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a lapra. Régóta tervezgetem, hogy veszek egy ilyen cipőt, de vidéki lévén nem jön velem szembe az utcán több tucat gördülőcipőt gyártó cég, így csak az MBT-ről tudtam, hogy létezik. Ma elmentem egy márkaboltjukba, hogy legalább pár percre megtapasztaljam, milyen is lábon, illetve hogy tájékozódjak. (Korábban is olvastam pár írást róla, minden tetszett, csak hát az ára...)
Szőkeségem ellenére nem hagytam ott azonnal 40-50E Ft-ot a boltban, hanem hazajöttem, s nekiálltam kicsit körülnézni a neten a témában. Ezen a lapon annyi hasznos infot találtam, amit lehet csak 200 másik lap átböngészésével szerezhettem volna meg.
Pl. Vaterán láttam MBT-t 25E-ért, s nem tudtam eldönteni, vajon valódi lehet-e, vagy valami hamisítvány annyiért. Mostmár azt is tudom, honnan szerzi be a vaterás forgalmazó. :) (A kifutós raktárból 60 fontért.)
Szóval köszönet ezért a blogért! S egyáltalán nem baj, hogy van benne szubjektivitás is, az teljesen emberi. Ezeket a cipőket érezni kell, innen kezdve kapásból lőve az objektivitás.

Néhány gondolat elindult bennem a cikkeket olvasva: Keresem, hogy melyik is az "igazi", és ezt még valahogy nem érzem. Gondolok itt arra, hogy pl. növényi alapú étrendkiegészítőket kb. hatmillió cég gyárt már, de ez úgy indult, hogy az egyik cég huszonéve elkezdett igazi jóminőségű koncentrált termékeket gyártani, magas szakmai háttérismerettel, s persze az évek során sikere lett. Erre jöttek sorban a cégek, lekoppintották az eredeti cég szövegét, melléraktak valamilyen terméket, s a jóval gyengébb minőséget eladják ugyanazzal a szöveggel. (Tudjuk jól, hogy egy cég sikerének csak töredéke múlik azon, hogy milyen minőséget kínál, jóval nagyobb rész múlik a marketingen.)
Nos, ugyanilyen alapon lehet hogy ezen a téren is ez van, hogy valamelyik gyártó az "igazi", az összes többi csak koppint. A honlapokat elolvasva szinte ugyanazzal a szöveggel találkozik az ember, de emellett lehet, hogy egyiknél jóval gyengébb minőségű a termék, még ha hasonló árért kínálja is. Amelyik cég túl olcsón adja a termékeit, ott ő maga vallja be, hogy gyengébb a minőség. De lehet, hogy az egy árkategóriában lévő cégeknél az egyiknek magasabb a marketingköltsége, s emiatt olyan az ár.
Nos, kedves bloggazdi! Abban szeretném a segítségedet kérni, hogy mondd el a szubjektív véleményedet, hogy szerinted ezen a téren melyik gyártó az "igazi".
:)
(Jöhet magánmail-ben is - hátha a többieket nem érdekli a dolog -, a suncsa@gmail.com-ra.)
Üdv és mégegyszer köszönet az írásokért.
Suncsa"

Nos, Hölgyeim és Uraim! Azt gondolom, igenis helyes lenne nevén nevezni a gyereket, és teljesen egyértelműen leírni, hogy ki szerint melyik márka a jobb, és persze azt is, hogy miért. Elfogultnak is szabad lenni - ahogy én is elfogult vagyok az egyik növényes céggel szemben, de tudatosan, mert tudom, hogy milyen kutatások, háttér, minőségellenőrzés, gyártás, stb. van az adott cégnél -, s ha itt hasonló dolgokat olvashatnék az egyes gördülőcipőt gyártó cégekről, azért nagyon hálás lennék.
Igen, önző dög vagyok, mert mások tudásából akarom eldönteni, hogy milyen cipőt vegyek. :)
Már hazánkban is kapható a RYN-től a Carlos és a Frion, melyek az őszi hideg, csapadékos időjárásban is megállják majd helyüket. A RYN Carlos feketében és barna színben is kapható. A cipő felső része bőr, talpa zárt cellás, mely a RYN-nél a legerősebb, az izmokat leginkább…..
Suncsa 2010.11.16 23:27:09
Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a lapra. Régóta tervezgetem, hogy veszek egy ilyen cipőt, de vidéki lévén nem jön velem szembe az utcán több tucat gördülőcipőt gyártó cég, így csak az MBT-ről tudtam, hogy létezik. Ma elmentem egy márkaboltjukba, hogy legalább pár percre megtapasztaljam, milyen is lábon, illetve hogy tájékozódjak. (Korábban is olvastam pár írást róla, minden tetszett, csak hát az ára...)
Szőkeségem ellenére nem hagytam ott azonnal 40-50E Ft-ot a boltban, hanem hazajöttem, s nekiálltam kicsit körülnézni a neten a témában. Ezen a lapon annyi hasznos infot találtam, amit lehet csak 200 másik lap átböngészésével szerezhettem volna meg.
Pl. Vaterán láttam MBT-t 25E-ért, s nem tudtam eldönteni, vajon valódi lehet-e, vagy valami hamisítvány annyiért. Mostmár azt is tudom, honnan szerzi be a vaterás forgalmazó. :) (A kifutós raktárból 60 fontért.)
Szóval köszönet ezért a blogért! S egyáltalán nem baj, hogy van benne szubjektivitás is, az teljesen emberi. Ezeket a cipőket érezni kell, innen kezdve kapásból lőve az objektivitás.

Néhány gondolat elindult bennem a cikkeket olvasva: Keresem, hogy melyik is az "igazi", és ezt még valahogy nem érzem. Gondolok itt arra, hogy pl. növényi alapú étrendkiegészítőket kb. hatmillió cég gyárt már, de ez úgy indult, hogy az egyik cég huszonéve elkezdett igazi jóminőségű koncentrált termékeket gyártani, magas szakmai háttérismerettel, s persze az évek során sikere lett. Erre jöttek sorban a cégek, lekoppintották az eredeti cég szövegét, melléraktak valamilyen terméket, s a jóval gyengébb minőséget eladják ugyanazzal a szöveggel. (Tudjuk jól, hogy egy cég sikerének csak töredéke múlik azon, hogy milyen minőséget kínál, jóval nagyobb rész múlik a marketingen.)
Nos, ugyanilyen alapon lehet hogy ezen a téren is ez van, hogy valamelyik gyártó az "igazi", az összes többi csak koppint. A honlapokat elolvasva szinte ugyanazzal a szöveggel találkozik az ember, de emellett lehet, hogy egyiknél jóval gyengébb minőségű a termék, még ha hasonló árért kínálja is. Amelyik cég túl olcsón adja a termékeit, ott ő maga vallja be, hogy gyengébb a minőség. De lehet, hogy az egy árkategóriában lévő cégeknél az egyiknek magasabb a marketingköltsége, s emiatt olyan az ár.
Nos, kedves bloggazdi! Abban szeretném a segítségedet kérni, hogy mondd el a szubjektív véleményedet, hogy szerinted ezen a téren melyik gyártó az "igazi".
:)
(Jöhet magánmail-ben is - hátha a többieket nem érdekli a dolog -, a suncsa@gmail.com-ra.)
Üdv és mégegyszer köszönet az írásokért.
Suncsa