Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gld

0 bejegyzést írt és 1267 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két évvel ezelőtt elindult egy Szíj Melinda nevű nő a Megasztárban, mert szerette volna kipróbálni magát mások előtt is, van ez így, mi sem az asztalfióknak írogatunk, ugye. A jellegzetes csíkos szatyrát és kötött pulóverét a meghallgatáson sem szívesen tette le, ha más nem,…..
Tisztelt Blogolvasók! Mivel általában negatív tapasztalatokról olvashatunk ezen az oldalon (én magam is írtam már ide az elrontott keresztszalag műtétemmel kapcsolatban), azt gondolom, úgy fair, ha a pozitív élményeinknek is szentelünk néhány sort.   Az enyém egészen…..
gld 2012.04.17 18:31:49
gld 2012.04.17 18:33:11
@macska69: én olvasnám azt a blogot :)
2009-ben a születésnapomra nem kaphattam volna szebb ajándékot, mint két csíkot a terhességi teszten. Nagyon szerettünk volna kislányunknak testvért.  Az első trimeszter tökéletesen, a papírforma szerint zajlott. A gondok a 22. hét környékén kezdődtek korai méhkontrakciók…..
gld 2011.10.04 14:57:57
Elolvastam a sztorit, elolvastam a kommenteket is. Én, aki erősen orvos-párti szoktam lenni az esetek többségében, most határozottan úgy érzem, hogy az első orvos nem volt elég körültekintő... Olyan problémát nem vett észre, amit ugyan úgy módjában állt volna diagnosztizálni, ahogy azt a későbbiekben mások meg is tették. Figyelmetlenség, fáradtság? Mindegy... Ez a kisember meghalhatott volna...

Szerintem nem odafigyelni egy kismama jelzésére, aki ráadásul nem az első gyermekével várandós (de még ha azzal lenne is) legalábbis felelőtlenség... Előítéletes dolog mindenkit alapból elkönyvelni hisztisnek, vagy olyasvalakinek, aki túlreagálja a dolgokat... Privát vélemény, de ezt gondolom.

Mindenféle rosszindulat, ellenségeskedés szándéka nélkül én most úgy érzem, hogy erőltetett az első orvost mentegetni, vagy arra hivatkozni, hogy 20 éve ez a baba meghalt volna.

Még ehhez a természetes szelekció-dologhoz annyit hozzátennék, hogy igen, lehet annak is nevezni, de a természetes szelekció (mint valóban TERMÉSZETES folyamat) nem értelmezhető másra, mint zárt ökológiai rendszerekre, az emberiség, és az őt körülvevő világ pedig nem az :) Ha lehetőség van a beavatkozásra, akkor azt meg kell tenni. Ha nem tennénk, nem lenne emberiség. Se betegek, se orvosok, se senki. A lehetőségeket pedig azért találták ki, azért teremtették meg, hogy akinek erre lehetősége, és ehhez tudása van, az alkalmazza. Bocsi, ha ez egy kicsit elvontra sikeredett.

Amúgy pedig béke! :)
gld 2011.10.04 15:01:48
@Laliath: én is így tudtam :)
gld 2011.10.04 15:19:57
@Bors75: "Továbbá sajnálom, ha nem sikerült érzékeltetnem azt, hogy a MÁV hanyagságát milyen hihetetlen módon ellensúlyozták a Baross utcában."

Szerintem sikerült. Éppen azt fogalmazgattam, hogy afelett mindenki elsiklott, hogy a másik kórház, a többi orvos tevékenységét mennyi hálával említetted.
Ez a történet kicsit régebbi de tanulságos . Mivel mindig be volt gyulladva a torkom háziorvosom azt ajánlotta, hogy szedessem ki a mandulámat. Én bementem a nagykanizsai kórházba ahol hosszú várakozás után megvizsgáltak és kiírták az időpontot. A műtétet altatásban kértem…..
Praxis Magyarországi orvos horror 2011.09.22 06:00:00
Tisztelt „praxisblog” ! Az én kálváriám az orvos szakértőkkel és a műtétemet elvégző orvos hanyagsága miatt, a mai napig is tart, a bírósági joggyakorlat a szakértői véleményre hagyatkozva hoz döntést! Gratulálok az orvos lobbisták munkájához, akik a polgári…..
Nem tudom, hogy csak a nőknek vannak-e ilyen tapasztalatai, vagy csak ők merik leírni.Pénteki napon Budapestről jöttem hazafelé, de már a buszon fészkelődtem, mert nem tudtam, mi bajom van, csak azt éreztem, hogy nagyon fáj a hasam vagy a gyomrom vagy a hátam. Este értem haza, bevettem…..
gld 2011.09.20 09:08:14
@SusanneF:

hu.wikipedia.org/wiki/Heveny_f%C3%A9regny%C3%BAlv%C3%A1ny-gyullad%C3%A1s#K.C3.A9palkot.C3.B3_vizsg.C3.A1latok

A képalkotó vizsgálatoknál van néhány dolog leírva, ami jellemző lehet vakbélgyulladásnál, és UH-gal látható. Persze biztos van még más is.
gld 2011.09.20 10:49:55
@batgirl: az tuti ;)
gld 2011.09.20 11:56:00
@Tempus-Anh: de az biztos, hogy azt nem a betegnek adta volna :))
Sziasztok! Most egy kissé durva kórházi sztorit szeretnék elmesélni nektek.Mindez kereken egy hónapja történt,a kórház nevét nem szeretném kiírni.    Kedden megérkeztem ebbe a kórházba,nagy meglepetés volt,mert a kórház inkább szállodára hasonlított,volt plazma…..
Tisztelt blog! Nekem a lehető legrosszabb véleményem van a Bajcsy kórházról, úgymond szépen eltették anyámat láb alól 2011 májusában. Na de nagyon dióhéjban a történet:  Anyukámnak 2db lábujja belilult, így utaltak minket a sebészetre. Még aznap éjjel műtétet írtak…..
gld 2011.09.01 17:28:36
@Irkutszk: CH3CH2OH: etanol, vagy etilalkohol, de csak mert akarom a mosolyt :))) Illetve szeretném :)
gld 2011.09.01 17:50:05
@Irkutszk: ez de cukorfalat :D

Köszi :))
gld 2011.09.02 13:20:20
@Irkutszk: Írtam Neked egy üzenetet abban a reményben, hogy tudsz nekem tanácsot adni :) Előre is köszi, ha tudsz :)
Sziasztok, szinte állandó olvasó vagyok, de ritkán szoktam írni. Nos, nem tudom, mi történt, nem voltam ott, de az életből tudom, hogy a rossz kommunikáció, a félreértés milyen sok esetben okoz bajt. Leírom az én legutóbbi esetemet, ami pszichiátrián történt és nem én voltam…..
Tisztelt Praxis!   Olyan problémával fordulok önökhöz, ami számomra nagyon kellemetlen, ahogy az a bánásmód is, ahogy hozzám viszonyultak legutóbb a nőgyógyászaton. Sokáig volt saját orvosom, de miután felköltöztem Budapestre értelemszerűen váltanom kellett, az ember nem…..
Szép napot!   Rendszeres olvasója vagyok a blognak, de nem volt eddig késztetésem írni. Most már van.Édesapám a szenvedő alany, szerencsére már jobban van. Szerdán este fájlalta a bal vállát karját, nem is tudott aludni a fájdalomtól, kezdett zsibbadni a keze. Anyukám mondta…..
gld 2011.08.23 08:22:31
@Dr.laikus PhD: "Meg kéne tanulni kérdezni!
Mindegy mennyire gyakorlatlan a szakmában.
Telefon mellé ültetni valakit akinek életekről kell (esetleg) dönteni, tanuljon meg kérdezni, a feldúlt hozzátartozót legalább addig megnyugtatni amíg kihúzza belőle a tutit."

Igen, ezzel mélységesen egyetértek. Nagyon sok múlhat ezen, adott esetben emberek élete...
gld 2011.08.23 14:18:58
@terra01: köszi, hogy itt vagy, és adtál még egy-két adalékot a történethez :) Így nekem jóval tisztább a kép. Én is úgy érzem, hogy bár lehetett volna sok mindennek a tünete a fájdalom, ki kellett volna zárni a szívproblémát... Remélem, Édesapád mihamarabb felépül.
gld 2011.08.23 20:20:32
@szefós: a vállfájdalom és a kézzsibbadás simán lehet mozgásszervi probléma is, és elhiheted, hogy az is borzasztóan tud fájni. Ez a két tünet önmagában véve nem tipikus infarktusos tünet...
Praxis Le is bénulhattam volna 2011.08.22 06:00:00
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!   Tisztelt Praxis blog! Pár…..
gld 2011.08.22 21:27:14
@Káin: teljesen igazad van :) Nem is kell mindig mindenben egyetérteni, abban nincs semmi tanulság. Szerintem már az i egy nagy lépés, ha elgondolkodunk arról, amit a másik mond.
gld 2011.08.23 08:55:01
@nemtomki2: nem vagyok az a könyökölős fajta, mindkét kezemet használom munka közben. Az, hogy éjszaka nyújtva van vagy hajlítva, sajnos nem tudom. Azért aggaszt a dolog, mert eddig ilyen sosem történt velem, pedig semmi nem változott, ami ezt indokolhatná :)

@Babette_: oké, akkor nem aggódom, teljesen megvigasztaltál :D
gld 2011.08.23 10:47:21
@Babette_: "persze, ha lupusz, akkor véged."

:DDD

Konzultálnom kell doktor házzal, csak közben ne használjon olyan bazinagy tűket :D
Praxis Megelőzés helyett temetés 2011.08.12 06:00:00
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!   Mint a címben is utalok rá,…..
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt blog!   Fél…..
gld 2011.08.09 17:35:45
@Káin: csatlakozom...
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis blog!…..
gld 2011.08.07 19:39:42
A várakoztatás azért kicsit durva... Egy felnőttel ezt meg lehet értetni, de egy 6 éves gyerekkel, akinek fájdalmai vannak nehéz. Főleg, hogy a szülő sem tudja, miért, és meddig kell várni, és hogy egyáltalán van-e értelme...

@qbr: "- Nem értek hozzá, de úgy gondolom, hogy egy kéztörés pontos diagnosztizálása előtt nem túl szerencsés fájdalomcsillapítót adni, mert elfedheti a tüneteket"

Én sem értek hozzá, de a fájdalomcsillapító szerintem nem fed el semmi olyan tünetet, ami a diagnózis szempontjából fontos :) A RTG attól még mutatja a törést. Szerintem lehetett volna adni a gyereknek fájdalomcsillapítót... miért szenvedjen, ha nem muszáj?

Szóval összefoglalva: valami magyarázatot azért adhattak volna Anyukának, és még ha nem is ott látták el a gyereket, egy fájdalomcsillapítóba senki nem halt volna bele...
gld 2011.08.07 20:00:43
@Panni75: Én nem kétlem, hogy súlyosabb eseteket vettek előre, vagy éppen operált az ügyeletes orvos, de csak annyit kellett volna mondani Anyukának, hogy bocsi ez van, ha gondolják, menjenek át ebbe és ebbe a kórházba. De nem 3 óra után...
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis!   A…..
gld 2011.08.05 18:26:47
@Irkutszk: én májusi vagyok, és szintén 6 évesen mentem, én is tudtam olvasni, mint Te, és én is nagyon-nagyon vártam :) Nálunk az fel sem merült, hogy még egy év ovi... Nem mondom, hogy mindig jó, és én is azt mondom, hogy alaposan mérlegelni kell, leginkább a gyerek szempontjait figyelembe véve, de sokszor tényleg nagyon hasznos.
gld 2011.08.05 18:39:52
@Irkutszk: :D

Én nem emlékszem, hogy tanultam meg olvasni... csak arra emlékszem, hogy még ovis voltam, és betegen feküdtem otthon. Anyukámtól kaptam egy Dörmögő Dömötört, és elkezdtem belőle hangosan olvasni. Anyukám azt hitte, hablaty, megnézte, és vágott egy hátast, amikor látta, hogy nem :) Én meg tök büszke voltam magamra :D
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis blog!…..
gld 2011.08.01 19:30:22
@lioliom: szerintem ehhez tudni kéne, hogy konkrétan milyen gyógyszerről van szó, és mit értesz IBS-tünet alatt.
gld 2011.08.01 19:48:55
@lioliom: A Pritornál nem gyakori mellékhatásként jelentkezhet hasi fájdalom, hasmenés, kellemetlen hasi érzés, puffadás. A Tritace-nál előfordulhat étvágytalanság, gyomorfájdalom, hányinger. A Tallitonnál gyakori mellékhatás az emésztőrendszeri zavarok (hányás, hányinger, hasi fájdalom, hasmenés).

Ezek szerepelnek a gyógyszerek dobozában található betegtájékoztatókon is.
gld 2011.08.01 19:57:08
@lioliom: az volt a kérdésed, hogy ezek a gyógyszerek okozhatják-e az általad leírt panaszokat. A betegtájékoztatóban leírtak alapján okozhatja, mellékhatásként.