Regisztráció Blogot indítok
Adatok
charlie-firpo

7 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Bár a blogot már rég nem írtam, a téma örökérvényűnek tűnik. Sok megkeresést, kommentet kapok új áldozatoktól, akik átestek azon amin én is. Azt gondoltam mégiscsak érdemes folytatni és leírni 1-2 jótanácsot a felépülőknek...) Szóval elszakadta az achillesed... először…..
charlie-firpo 2014.05.23 14:46:59
@Scooby 80: Én a helyedben elmennék gyorsan orvoshoz. Próbáld ki: tudsz lábujjhegyre állni? Igen? Akkor valószínűleg nem szakadt el. Nem? Fáj? Valószínűleg elszakadt és az a legjobb ha mielőbb helyreteszik. Tudom, hogy nem élmény, de egész életedben sántikálni és szenvedni emiatt még inkább nem az.
charlie-firpo 2014.05.23 17:38:12
@Scooby 80: Hű, tök jó, akkor hamarosan rendbejössz!!! Majd azért írd meg mi volt!
charlie-firpo 2014.08.28 23:15:00
@momona:
Szia Momona!

Valószínüleg Te vagy a szakadt achillesszel szaladgálás világrekordere! Ilyet még nem is hallottam, hogy valaki ennyit bír.
Először is jobbulást, már nincs olyan sok hátra. Sajnos egy olyan ember számára mint Te akit kb 2 percig nem tud nyugton ülni (a leírásod alapján) szar lehet ennyit gipszhez kötve lenni. De sajnos az achilles ilyen, nincs mit szépíteni rajta. Ki kell várni az idejét, mégiscsak a legvastagabb ínunk.
Viszont ha ennyire fáj az nem jó. Én konzultálnék a dokival a helyedben.
A lábujj bedagadás és a lábddagadás teljesen normális, épp ezért ne lógasd, polcold csak amikor csak tudod.

A lelki részéről csak annyit, hogy nekem akkor szakadt el, amikor a legnagyobb értelmetlen rohanásban voltam életemben. A Te dolgod, hogy hiszel-e az ilyesmikben, de én biztos vagyok benne, hogy ez egy jel. Jel arra, hogy vissza kell venni. Jel arra, hogy el kell tudni fogadni a pihenést is. Jel arra, hogy el kell tudni fogadni a segítséget másoktól és nem lelkiismeretfurdalást érezni amiatt, mert egyszer Te is pihensz és gondoskodnak Rólad. Hidd el ennek a néhány hétnek gyorsan vége lesz, azután hiányozni fog. Ha pedig csak egyszer van alkalmad 4-5 hétig (vagy akár 8-10, mindegy) az életedben arra, hogy kicsit magaddal foglalkozz mások helyett, akkor ez legyen az. Adj magadnak időt, amikor kikapcsolsz. Egész életedben emlékezni fogsz arra, milyen jó volt. Ezek a dolgok nem véletlen történnek velünk, ne szalasszuk el megélni őket.
Síroller Blog Mi a síroller? 2014.04.24 15:11:58
A síroller a sífutás nyári változata. Létezik terep és aszfalt verzióban. Mint köztudottt, a sífutás az egyik legnagyobb fittséget igényló sport, cserébe ha gyakran csinálod azt is adja neked. Hiszen minden izom dolgozik egyszerre a bokától a vállig. Mivel a hó Magyarországon…..
Bár egy kommentben már ugyanezt leírtam az "És még mindig szakadnak..." alá, melynek kommentfolyamát az "új kollégáknak" mindenképp ajánlom elolvasni, azt gondolom, érdemes egy külön posztot írni a jótanácsokról, a gyors gyógyulás érdekében. Ez kizárólag a saját…..
Egy korábbi bejegyzés kommentjeiben javasoltam mindenkinek, hogy műtét után érdemes a lábat sokat felpolcolni és miután levettétek a "holdjáró-csizmát" még sokáig fáslizni kell a lábat. Hogy ez miért olyan nagyon fontos, arról egy gyógytornász ismerősömet kértem meg, hogy…..
charlie-firpo 2013.05.30 09:59:10
@Andrea1971: Szia!

Nem vagyok orvos, és nem is szeretnék senkit felülbírálni, de én olyanról még nem hallottam amit írsz. Max. fokozatosan, hetente 5-10 fokot állítva szokták visszahajtani a lábat nem azonnal. Eddig amilyen nagyon sikeres gyógyulási sztorikat hallottam, abban ugyan mind forszírozták kicsit a megvarrt achilles nyújtását a csizmás időszakban, de CSAK NAGYON óvatosan és fokozatosan. Szerintem ami így fáj azt nem biztos, hogy erőltetni kell. Nekem pl. egyáltalán nem hajlították vissza, ennek meg is lett az eredménye, mert merev maradt, amit csak sok tornával sikerült helyrehozni. De ilyen agresszíven csinálni???
A Medi Walkert felírja az ortopédorvos, de így, TB-vel együtt is 12e Ft körül van. Gyógyászatikban lehet kapni főleg kórházakban.
A csizma NAGYON jó, a lehető legjobb ami ebben az állapotban történhet veled, aránylag jól szellőzik, rá lehet lépni egy idő után, masszív, könnyen le lehet venni és kitakarítani, ha le akarod mosni a lábad, vagy egy picit (óvatosan!!!) megmozgatni. Ezen felül vagy a talp szögét lehet spicc (planar) állásból fokozatosan csökkenteni, vagy a sarkad alá raknak emelőket, melyeket fokozatosan kivesznek. Nekem az előbbi volt, az nagyon bejött.
Gyors gyógyulást kívánok!
35 éves vagyok, fiatalabb koromban sokat kosaraztam. Jónéhány éve már csak rendszeresen futok, úszom, néha bicajozom és görsízem. Édesapám elkezdett barátaval kosarazni nemrég, ezért én is kedvet kaptam. Barátom NBII-es csapata mindig fogad amatőröket is az edzésükre, akik…..
Először azt gondoltam, csak én lehetek ilyen szerencsétlen hülye. Aztán körbenéztem a világban és láttam, hogy nem. "Misery needs company" (a nyomor társaságra vágyik) mondják. Kis kutatásom után úgy döntöttem én is összeszedem az achilles ín szakadásommal és a…..
Mivel új a téma, fontos, hogy már az elején megkülönböztessük egymástól a két fogalmat. Először is tisztázzuk, hogy mi a "cloud" és a "crowd" között a különbség. Képzeljünk el egy rockkoncertet, ahol óriási tömeg őrjöng. Tudjuk, hogy mind kedvelik az…..
Kedves Olvasók,múltkor úgy terveztem, hogy a következő bejegyzésem Atlasz bácsi legközelebbi látogatásáról fog szólni, de egy vígjátékba illő esemény közbeszólt. Azért ne aggódjanak, kedvenc öregurunkról is lesz még szó ;), most azonban egy kedves fiatal párról szeretnék…..