Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Belabacsi76

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hiába cáfolja rendszeresen az óriás techcégek és szakértők armadája, hogy a telefonjaink nem hallgatnak le bennünket, ezt a saját tapasztalataink cáfolják nap mint nap...
Belabacsi76 2019.10.22 14:02:48
@Bobby Newmark: nagy cegnel melozok, MS fele exchange mail server van :) De nalunk specko a dolog: mobilon csak mobil neten mukodik, wifi-n nem es mi egy mobil operator vagyunk es a sajat mobil halozatunkat hasznaljuk... Laptopon meg ugye VPN, amin most szigoritottak, mar minden forgalom a VPN-n megy, nem csak a ceges, igy nincs semmi "mellekes" forgalom mikor be vagyunk jelentkezve.
Belabacsi76 2019.10.22 14:03:58
@Bobby Newmark: Ja maugy nalatok nem kotelezo a password change egybol? :) Ez mind csak policy beallitas, csak sok admin b*szik ra
Belabacsi76 2019.10.22 14:05:25
@Bobby Newmark: Ez mondjuk qrva jo :) Nyulnam is az otletet ha lenne rendes penztarcam, de csak kartyatartom van. Tenyleg jo :)
Kapunyitás Pénzügyi tudatosság 2017.01.11 08:05:20
Én személy szerint megközelítőleg egy éve kezdtem el, mondjuk úgy, „tudatosabban kezelni a pénzügyeimet”. Előtte is nagyjából volt fogalmam, hogy mennyit költöttem egy adott hónapban, azonban pontosan nem tudtam volna megmondani, valamint az sem volt világos, hogy ennek mekkora részét fedezte a havi…..
Belabacsi76 2017.01.12 07:30:48
@guy: nálunk a banknak van saját ilyen szoftvere. Igaz nem mobil alkalmazás, de nem is kell írogatni. Max a kp-s dolgokat. A kategórizálás is egész jó. Én nem használom, csak kipróbáltam. A bank egy helyi takarékszövetkezet szerű bank. Ingyenes kp felvétel # ingyenes utalás minden kanton saját bankjába. Ja, es minden kanton banknál ingyenes a kp felvétel.
Egy elegáns óra sok esetben az üzleti élet fontos részét képezi, még a jelen korban is. Természetesen a megjelenés önmagában még nem fog sikeres vállalkozóvá vagy vezetővé tenni senkit, de adhat egy olyan önbizalmat, amellyel határozottabban tudunk fellépni egy adott tárgyalás…..
A nők és férfiak nagy többsége elkötelezett egy adott márkához, ha óra vásárlásról van szó. Az elégedettség ezeknek a termékeknek az esetében évekre kihathat és egy jó választásból számos visszatérő vevő születik. Bizonyos vásárlók státusz szimbólumként tekintenek…..
34.500 forint EU raktárból, porszívóz, felmos, és nem hagy maga után semmit. Mi az? Ez bizony az iLife X5 robotporszívó! Azt hittem a Blitzwolf ajánlata után, hogy ez valami katasztrofálisan rossz darab lesz, de csak kaparom az állam a földről...
Új MÁV blog Pénztáros droid 2011.05.24 12:04:00
Benedetta mai levelében egy tavalyi történetét meséli el, de a pénztáros droidok azóta sem tűntek el. Szerintem mindenkinek volt olyan MÁV-os esete, amikor a pénztáros elrontotta a jegyet, s nem, vagy csak izzadva akarta javítani a hibáját. Hát a mai történetben van minden,…..
Belabacsi76 2011.05.24 20:15:34
@martinasz: Nem jobb, sot :)
CSak ravilagit a gondolkodasmodra. Nem is a kotlsegekkel, hanem a kovethetoseggel van a gond ;-)
Belabacsi76 2011.05.25 12:57:19
@inebhedj: peldaul bejelentett munkahelyen a fizetes csak utalva mehet szamlara? Erre gondolsz? Mert a rendes fizetes nalam nem az adokerulo sutyiban kezbe adott boritek mint az orvosnal...
Utoljara mikor neztem igy volt legalabbis.
Amugy probalt mar valaki tenyleg fizetni egyszer az eletben 500Eurossal? Mert bazira neznek am! Nemetorszagban meg a nagy hypermarketben se biztos, hogy elfogadjak. Monjuk szloveniaban poen volt, hogy 2 kavet ittunk egy kavezoban (2,2Euro) es fizettem 500-assal...
De meg a szazast se szeretik. Angliaban ha 50 fontossal fizettem, az osszes pincer megnezte/csekkolta a bankjegyet mire elfogadtak. Ugyanis csak 20 fontost ad az automata, mint ahogy csak 20 eurost. Magyarul atlagembernel nem szokott nagyobb cimlet lenni, mert miert lenne?
Belabacsi76 2011.05.25 14:39:36
@Ahoj-: otthon, de nem kulfoldon... :(
Foleg, ahol 200Euro a max KP felvet, ott szopo. Mert itt Portugaliban pl mindenhol elfogadjak a kartyat, de sok helyen csak a portugalt (menzak, kocsmak, stb). Igy gyakran kell kivennem zsetont...
Subba Trükk 2011.02.21 14:58:00
A szerkesztőségben tegnap óta pörög egy az asztalon! <nem> Párnát is lehet rá rakni, és közben fogni kell a rádiót? Alább pedig a Subba történelmében legjobb kommentek, érdemes! ..
Az orosz autós videókat mindig csodálattal nézem. Az őrülteknek kijáró tisztelet természetes, de közben kicsit furcsának is tűnik azt a nyers kannibalizmus, ami náluk van. A látszólagos rendből, tempós haladásból egy pillanat alatt káosz lesz, ahol "az erősebb kutya…..
Belabacsi76 2011.02.09 10:13:10
@zati: Hat azert magyarorszag nem rossz hely, foleg az utobbi 5 evben igen fejlodott a moral. Es ezt ugy mondom, hogy eleg sok orszagban megfordultam kocsival. Nekem Del Afrika volt eddig a legroszabb, ahol egyszeruen nem tudnak vezetni az emberek. De most Albania utan azt mondom, hogy Magyarorszag a soforok alma. Ezek az orosz klippek semmik ahhoz kepest, ami itt megy egesz nap. A piros lampa csak disz, indexet nem hasznalnak, korforgalomban annak van elsobbsege aki befele megy (vagy aki nagyobb kocsival van). Ha 3 savos az ut, tuti 5 savon kozlekednek. Barhol megallnak, kivagjak eled az ajtot. A pesti korut feludules az itten tobbsavos utakhoz. Az utak minosegerol ne is beszeljuk! Itt mindenki csak maga ele nez vezetes kozben es csak a kocsi elotti 2 metert + jobbra-balra 1 metert neznek, azt csokolom. Nyomjak egyfolytaban a dudat es remenykednek, hogy a masik hallja a zenetol. Hihetetlen elmeny! :) Ezek utan hazavezetni kesz leanyalom!
autózz! Itt a piros, hol a piros? 2011.02.03 08:37:00
Mostanában több KRESZ-szel kapcsolatos kérdés, észrevétel is érkezett. Ezek azért jók, mert ha sikerül megtalálni közösen a megoldást, akkor még tanulhatunk is belőle. Rock Me Amadeus azzal a problémával szembesült, amikor a közlekedési lámpa a láthatóság kedvéért a…..
Az Új-Zéland elleni kemény, ám győztes meccs után a fiúk repülőre szálltak, és – elsőként a világbajnokság résztvevői közül – tegnap már meg is érkeztek Dél-Afrikába. A gép szerda este szállt le a johannesburgi repülőtéren. Az eseményről megjelent hírek…..
Belabacsi76 2010.05.27 22:30:58
Hat mondjuk en epp kinn vagyok Del Afrikaban. Sokat gondolkodtam, hogy kijojjek-e melozni, de ha a finnyas francia kollegam megcsinalta, akkor en miert ne? Nincs az a nagy para amit itt mindenki mondogat, meg a helyiek is tuloznak, ez naluk kb olyan mint nalunk az hogy: huh de szar magyarorszagon, stb.
Jo'burg belvarosaba mondjuk en se mennek be, meg vannak helyek amiket jobb elkerulni. De kis odafigyelessel egesz jol el lehet lenni. Olyan party helyekre jarok, ahol en vagyok egyedul feher es megis baratsagosak. Foleg mikor kiderul, hogy nem afrikans vagyok, hanem "turista".
Minden normalis helyi elmondja neked mire vigyazz, mire figyelj: pl este sotetben nem nagyon allunk meg a piros lampanal, hanem lassit es halad tovabb. A tomegkozlekedes eleg furcsa itt: 2 hetig nem jottem ra mi hianyzik az utakrol. Hat a buszok! Csak a nagyobb varosok kozott van vonal, amugy meg "minivan"-ok vannak, kis mikrobuszok, amiket pimpelnek ezerrel, duborog benne a zene. Ezek mennek ossze-vissza, minden szabalyt megszegve. Ok a helyi tomegkozlekedes.
En Jo'burg mellett Midrandban lakok, de most epp Durban-ben vagyok. Itt is szoltak, hogy merre menjek, mire figyeljek, pl: ne menjek a helyi Cool Runningsba, mert szar a kornyek, de a News Coffee-k jok. Alap igazsag: ahol feherek is buliznak az koser hely.
A foci VB miatt amugy rengeteg rendor van, figyelnek, a helyiek is szolnak es segitenek. Ma pl egy oreg ur szolt, mikor az uj parkolo jegyet tettem a kocsiba, hogy nem jo helyen allok, mivel a kocsi orra ralog a parkolohely elvalaszto vonalra, es a hulyek meg fognak buntetni.
Nem atz mondom, hogy tuti biztonsagos hely, de ez a fikazas engem is idegesit. Az emberek kedvesek es aranyosak, segitokeszek. Minden alkalommal ha bulizni megyek, szerzek egy csomo uj havert/baratnot.
Belabacsi76 2010.05.28 01:03:29
@wrl: A rendor nem buntet meg, mivel tudja hogy mi a szitu. Sot, o se all meg :) Ejjel ha a rendor le akar inteni, nem allsz meg, hanem jelzel neki es mesz a legkozelebbi rendorors fele es ott allsz meg (kiveve total utblokadok). Minden helyi igy mondja es eddig igy is tettem.
bagyula: News Cafe-be szinte csak feketek jarnak es marha jo helyek. Neha bejon 1-2 pocs feher, aki csak veri a nayalat a penzevel, mint a suhancok Siofokon, azt fognak valami fekete csajt es lepnek.
Rendor sztori: Elmentunk Pretoriaba bulizni es epp rajtam volt a sor a vezetessel. Hazafele nem egy rendor all elottem a lampanal? Ki is villog meg a tomegben (jo kornyek, az egyetlen olyan utca amit lattam, ahol a klubok az utcan vannak es nem Shopping Mall vagy Yard teruleten, szoval megalltam, a tomeg is nagy). Kerdi mit ittam? Mondom 2 sort. Erre magyaraz, hogy 3 meterrol erzi a pia szagat (tudtommal a vodanak nincs szaga). Nezegeti a jogsim es kerdezi ki van a kepen :) Mondon en, csak ott meg +20 kilo volt rajtam. Ekkor jon az egyezkedes. Hogy oldjuk meg ezt a problemat? Mondom neki, hogy ciki, mert csak 35 Random maradt (3,5 euro), mert a tobbit elittam :) Kedezett 1-2: Miert vezetek ittasan? - Mert nincs tomegkozlekedes. Van taxi, miert nem hivok azt? - Mert a kollegak azt mondtak, az ugyanolyan veszelyes mint a seta. Erre ramnez, mosolyog azt visszaadja a penzt es megker, hogy egyenesen haza vezessek, ami 40 km volt... ANnyi meg hozzajon, hogy amikor elkapnak ittas vezetessel es be is visznek, akkor a kovetkezo munkanap reggel 9-ig benn is tartanak, ez mondjuk szopo pentek ejjel, mivel hetfoig sok az ido...
Mondjuk mondtak itt Durbanban - KZN provincia ne nagyon tegyem ezt, mert itt szigorubbak.