Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Selindek

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarország jobban teljesít, hirdeti a kormány önfényező reklámkampánya. A valóság azonban más: az EU egészét nézve a nettó átlagkereset alapján leghátul kullogunk, mögöttünk már csak Románia és Bulgária van. Magyarországon az egy főre jutó GDP az EU 68 százaléka. Az elmúlt évekhez képest semmit…..
Selindek 2017.01.09 21:36:51
@ulpius66: Qrva egyszeru a dolog: Abban a pillanatban ahogy a penzt elkoltik mondjuk stadionra vagy kisvasutra, az ara maris beleszamit a GDP-be. Utana meg ellopjak kb. a felet, mivel eleve tularazott volt a project.

Szoval a teljes osszeg benne van a GDP-ben, de csak a fele hasznosult, es joreszt azt is olyasmire koltottek aminek nincs hosszutavu haszna. (Sot inkabb kara van, mert aztan kolteni kell a fenntartasra is)
Egy egészen új koncepcióra épülő kockajátékra leltem ma. Még nem volt időm rendesen kipróbálni, de azt már most érzem, hogy roppant addiktív. A Lock-n-Roll-ban egyszerre négy kockával kell dobnunk, melyeket egy négyszer négyes mezőben kell elhelyezni. A kockák számozása…..
Az alanti mailt olvasva valamit eltört bennem, a réseken pedig habzó, mérges folyadék kezdett kiszivárogni. A szám olyan borzasztó szavakat formált, mint "Spinédzserek", "Dr. zsiványok" meg "Erőszakik". Kedves Barátunk! SPANCSEREK című filmünket az…..
Kellemes kis ügyességi cucc a colourPod2, azon kaptam magam az utóbbi napokban, hogy vissza-visszatérek hozzá. Adott a játéktér közepén egy forgatható ágyú, amit fekete-fehér és színes bigyók támadnak. A színeseket pajzzsal lehet hárítani és így spéci tulajdonságokat…..
Selindek 2008.10.17 00:06:59
Az alábbi kérdésekre látszólag egyértelműek a válaszok, de mégis - ahogy a hírekből is kitűnik - sokan nincsenek tisztában az ilyen esetek  jogi megítélésével. A Zugügyvéd egyik nagymamájának falujában például bevett szokás volt törött sörösüvgszilánkokat…..
Majdnem egy hónapja írtuk, hogy a UPC átáll elektronikus számlára, és a papírért 96 forintot kell majd fizetni. Gábor egy másik aspektusból fogta meg a dolgot, ugyanis egyoldalú ÁSZF-módosítás történt, és ilyenkor a kedvezmények visszafizetése nélkül le lehet lépni, aki azt…..
Selindek 2008.07.09 12:19:12
ho
A következő jogesetre a Zugügyvéd is kiváncsian várja a választ. Polgálbarát megoldás, ha egy jogszabály nem egyértelmű, akkor a hatóság helyből a legkedvezőtlenebb értelmezést alkalmazza. Tisztelt Zugügyvéd! Lehet, hogy az alábbi ügy bagatellnek tűnik, mégis érdekelne…..
Selindek 2008.05.25 10:55:15
Zsir!

21. § (1) Arra nézve, hogy a jármű vontathat-e és ha igen, hány darab és milyen pótkocsit, a hatósági engedélyben foglaltak az irányadók.

Ezt teljesen rosszul ertelmezed.

Ez pontosan azt jelenti, hogy a vontato jarmu hatosai engedelyeben szereplo adatok az iranyadok. Azaz az ott szereplu tipus, suly es darabszam korlatozast kell figyelembe venni, azaz osszevetni a valos helyzettel!

Ha pl. az lenne a vontato engedelyeben, hogy max 1 vontatmanya lehet, a potkocsi engedelyeben pedig szerepelne valami ilyen kitetel, hogy max. 2 ilyen tipusu potkocsi kotheto egy vontatora, akkor ez alapjan is lehetne buntetni? Hiszen a papiron 2 a max!

Ez a buntetes tenyleg olyan, mint ha ugy buntetnek a gyorshajtast, hogy megallitanak minden autot, megnezik a muszaki adatokat, es amelyiknek a max. elerheto sebessege nagyobb, mint a korlatozas, azt mar buntetik is. Mindenki latja - remelem - hogy ez nonszensz, ezert van e helyett a muszeres meres. Ha nincs hiteles meres, nem lehet buntetes se.
Ennek megfeleloen a jarmu ill. vontatmany tomegenek meghatarozasara is muszeres meres kellene. (letezik ilyen mobil merleg, de ilyet nem vesz a rendorseg, mindenhol csak a traffpax a kerdes)

A jo analogia az lehet meg, hogy egy sulykorlatozott utra behajt egy teherauto a platon egyetlen cementeszsakkal.
Sajat tomeg sulykorlatozas

A redor meg kapasbol buntet, hiszen van szallitmany, es a max. ossztomeg tullepi a sulykorlatozast.
Ez _pontosan_ ugyanaz a gondolatmenet, ami alapjan a postban is buntettek.

Szoval akkor ez is jogos?
Harcostársunk, BKV Figyelő ismét egy remek darabbal lökött egy nagyot a közkedvelt városi legendán, miszerint a kínai büfékben kutyát/macskát árulnak. Elmélete szerint a falon pihenő csúzli nem önvédelemre szolgál... Mostanában egyre sűrűbben eszek a kínaiban, ez a sült…..
A fantomtartozásnál csak a fantomszerződés jobb, bár nyilván a két dolog együtt jelentkezik. Spidermensc néhány éve az OTP-vel kacérkodott, de mivel elfelejtették aláíratni vele a szerződést, nem tudta beüzemelni a számláját. Ami röviddel ezután megszűn, viszont azóta egyre…..
Többen beküldtétek a Luminarát, ezt a remek lövöldözős cuccot. A játék akár reggeli kávét is kiválthatja, olyan gyorsan pörögnek benne a pályák: sok kis síkidom támad a középen levő ágyúra (mindegyik más spéci képességekkel), ezeket kell múlt időbe tenni. A taktika…..
Selindek 2007.10.29 10:51:04
Kemény betámadás lesz a mai post. Egyrészt a Schönherz Qpának vége, úgyhogy a múlt heti The Riddle-t lehet megint játszani, másrészt az olvasóknak hála jött két hasonló játék.A Dö Ridöl már címében is mutatja, hogy a The Riddle ihlette, szóval a puritán kivitelezést az…..
Selindek 2007.10.10 20:34:19
Kétségbeesett segélykiáltás érkezett a Közveszélyes szerkesztőségébe, amit változatlan formában közlünk, már csak azért is, mert itt az Index techrovatban két exkandós is ül, aki sok szép, ám nyomdafestéket nem tűrő élményt köszönhet a KIN Kupák mellett a Schönherz…..
Nem titok, hogy bírjuk a logikai játékokat, de leginkább valamilyen ügyes műfajkeveréssel lehet levenni bennünket a lábunkról. Remek példa erre a ügyességi-stratégiai Tower Bloxx, amit mobiltelefonokhoz szoktak adni, de Gábornak hála már a flashes verzióját is ismerjük. A játék…..
Selindek 2007.09.22 02:00:42
Egy igazi klasszik szervizes csemegével szolgál Zoltán. Van benne zoomhibás szürkeimport fényképező, undok Sony márkaképviselet és egy frusztráltan ideoda futkározó vásárló: Már egy ideje tépelődöm azon, hogy megírjam esetemet a Sony-val. Ha időközben lezárult volna, lehet…..
Selindek 2007.09.21 13:06:38
A táskás nénit megölő villamosvezető sztorija után jött olvasónk élménye, a buszajtóba csippentett asszonnyal, most pedig egy még riasztóbb, ezúttal buszajtóban rekedt anya + gyermek kombóval. Borzongjunk együtt Chippel. Hello Homar, Latom az ilyen sztorikat is megirjak neked,…..
Na most fogok nagyon sok ellenséget szerezni magamnak, mert szerintem ez volt az a rész, aminek semmi, de semmi értelme nem volt a sorozatban, abszolút filler, parasztvakítés, kinek hogy. Egy olyan jövőbe megyünk előre, amiről tudjuk, hogy nem fog megtörténni, hiszen a végén Hiro csak…..
Selindek 2007.07.12 18:48:03
Az idovonalakrol:

Szamomra is total kaosz volt ez az ket idovonal talalkozasa, egeszen pontosan az, hogy ha elt a pompomlany, akkor miert volt robbanas.
Egeszen mostanaig ugy voltam vele, hogy ezt a reszt jol elszabtak logikailag. Viszont most itt a megfejtes!
Nem 2, hanem 3 idovonal keveredik a filmben.

1. OregHiro "eredeti" idovonala: Ebben megprobalta leolni Sylar-t, de az regeneralodott, majd robbant (Egyelore maradjunk annyiban, hogy O robbant) es utana regeneralodott, majd atvette Nathan helyet, es jott a sotetjovo. Ebben az idovonalban Clairmacko halott, hiszen Sylar megolte.

Meg mindig ugyanebben az idovonalbol indult vissza OregHiro, hogy uzenjen a metron. Az uzenetet atadta, es miutan visszatert(!) egy uj idovonalba erkezett. legyen ez a 2. Ebben az idovonalban - mivel megkaptak az uzenetet - megmentettek a pompomlanyt (a vilagot meg nem), de aztan megis ugy kavarodtak a dolgok, hogy megis lett robbanas, csak most Emo robbant es regeneralodott. Ettol fuggetlenul Sylar ismet csak beult Nathan helyere, es innentol kezdve minden ua. mint az 1. idovonalon.
Mikor OregHiro visszatert a fedex mission-bol, azt hitte, hogy nem tortent semmi valtozas, hiszen a jovo - latszolag - ugyanaz volt. Arrol O sem tudott, hogy a pompomlany eletben van alneven valahol es azt sem tudta, hogy most nem Sylar robbant. (Az 1.-ban lehetett pl. ugy, hogy miutan leszurta Sylart es latta regeneralodni, majd felizzani, elteleportalt onnan kozvetlenul a durr elott, azaz _biztos_benne_, hogy Sylar robbant, es mivel nem jot ra, hogy most mar 2.-ben van, tovabbra is ezt hiszi.)
Ezert kattant be es szotte az idohalot a festo lakasan, hogy mit rontott el.

Ezert is lepodott meg FiatalHiro erkezesen, hiszen FH mar az 1. es 2. idovonalak szetvalasa utanrol (Az 2. idovonalrol) ugrott a jovobe, azaz onnan, amit OregHiro nem elt mar at.

Az 3. idovonal pedig majd akkor indul, ha FH visszatert, azaz a kovetkezo reszben.

Az idovonalak mindig ott valnak el, ahol informacio kerul a jovobol a multba. 1. es 2. ott valik szet ahol OregHero visszauzent, a 2. es 3. pedig ott ahol FiatalHero visszater a jovo ismereteben, megfeleloen motivalva. (Ez logikailag ua. mintha OregHiro jott volna megint vissza, es elmondja mindazt, amit FiatalHero latott a jovoben, csak epp ez igy latvanyosabb volt, illetve logikusabb is, hiszen OregHiro azt hiszi, hogy az elso visszaugrasa se sikerult, azaz miert jonne masodszor.)


Az egyetlen dolog, amit ez az elmelet nem magyaraz az az, hogy mitol van Emo-nak mindket idovonalon sebhelye. Erre egy megoldast tudok elkepzelni (De biztos nem ez lesz a sorozatban, mert szvsz az irok nem gondoltak ennyire at. :) ):
Emo csunyan megserul valahogy, osszeszedik, gyogyitjak, de amig meggyogyul ott ul mellette ejjel-nappal a Hawaii-ember, hogy nehogy eltunjon/elropuljon/felrobbanjon. Ezert nem regeneracioval gyogyul hegmentesen, hanem normal uton. A heg utana pedig mar azert nem tunik el, mert az nem serules, hanem allapot. (Ez szvsz belefer, mert ha nem igy mukodne a regeneracio, akkor pl. nem is oregedne.)

Na, jo hosszu es bonyolult, de remelem ertheto...