Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fukisunni22

0 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fotó: kihasználatlanul.blog.hu Nehéz elhinni, hogy létezik ilyen. Ráadásul a II. kerületben. Ráadásul egy néhány éve átadott, mindennel felszerelt irodaházban. De Ildsys képeket is posztolt az eseményről blogjában. Mint írja, vagy évtizede épült fel az új irodaház…..
A magyar társadalom leküzdhetetlen problémájának szubsztanciája az a művész, aki most a különféle médiumokat végighaknizva panaszkodik arról, hogy milyen kevés a nyugdíja. A blogon nem nagyon szoktunk gazdasági kérdéseket feszegetni, inkább azért dolgozunk, hogy jobban…..
fukisunni22 2011.07.12 16:25:56
@Telek: Kiszámlázott. Ha kiszámlázta, akkor ugye befizette utána a befizetni valókat is, különben az apeh érdeklődött volna. Ha arra gondolsz, hogy zsebbe kapta azt a kétszázat, akkor persze egyetértünk. Én csak árnyalom a képet, mert a mostani nyugdíjasok - függetlenül, hogy művészek e, vagy sem - nem ebben a rendszereben dolgozták le aktív életüket, tehát nem feltétlenül nettó adócsalók.
fukisunni22 2011.07.12 17:33:14
@Magyarósi Csaba: Tévedés, attól, hogy Te így gondolod, még egyáltalán nem törvényszerű, hogy a művészek mind adócsalók. Nyilván van ilyen is, de általánosságban - ahogyan fogalmaz a posztoló és néhány kommentelő - nem jelenthető ki. És egyébként, hogy a gyanúd fennáll, az még nem ellenérv azzal szemben, amit én írtam.
Somaly Mam kb. negyvenéves. Nem mindennapi szépség. Nem tudja, mikor született, nem járt iskolába, 12 évesen megerőszakolták, 16 évesen prostitúcióra kényszerítették, és végignézte, ahogy egy társát megölik, a többieket kínozzák. Sok szörnyűséget hallottunk már Kambodzsa…..
fukisunni22 2011.05.22 12:25:18
@Pszientológus: elkeserítő értékrend
Április 9-én és 10-én, azaz szombat-vasárnap, azaz holnap-holnapután megnyílnak Budapest 100 éves épületeinek kapui, köszönhetően az OSA archívumnak és a Kortárs Építészeti Központnak, akik kitalálták, hogy egy ilyen háznézegetős-programozós eseménnyel lehetne…..
Ezúttal több kérdés is van, a válaszokat a kérdés sorszámával kommentbe kéretik beírni. A helyes válaszokat néhány nap múlva közöljük - érdemes lementeni a blog címét a kedvencek közé! A kép csak illusztráció 1. Margit és Gellért - kik vagy mik ők? 2. Hol van Budapest…..
Bár magam inkább sétapárti vagyok, de ez nem jelenti, azt, hogy ne érteném meg az autósok problémáit. Sőt, ha olykor mégsem értem meg, a hangjuknak még akkor is szívesen helyt adok. Hogy mennyire van igaza Péternek, és hogy mennyire megnyugtató az alpolgármester válasza, azt a…..
fukisunni22 2010.08.28 13:21:28
@pakesz:

Igen, az önzés alapvető emberi tulajdonság. Kiirtani nem lehet. (Dawkins: Önző gén)
Tetten érhető pl. abban, hogy egyikünk szerint a helyben élők korlátozásával kell megoldani azt, hogy a nem helyben élők szabadon parkolhassanak. Másikunk pedig ragaszkodna a helyiek előjogához a nem helyiekkel szemben. Önzetlenségről ebben az esetben nem beszélhetünk egyik oldalról sem.
A különbség talán annyi, hogy én nem várom el, hogy a nem helyi letegye a kényelmét szolgáló autóját végleg, annak érdekében, hogy én parkolhassak. Én megoldást keresek, ami biztos nem az autó leadása, hanem egy megfizethető autótárolási lehetőség kialakítása és üzemeltetése, melynek előnyeit akár minden budapesti élvezhetné. Helyesbítem a korábbi hozzászólást, mondjuk legyen a bkv havi bérlet árával megegyező parkolási díja/hó egy ilyen parkolóháznak. A nem budapestieknek pedig ott lenne az ingyenes(!!!) p+r.
Ingatlanosirodalmi barangolásunkat a XIII. kerületben folytatjuk. A szerző, aki magát is beleköltötte a versbe, szép feszes rímekben dicséri portékáját, a végén enyhe szabadverseléssel. Mondjuk nem egy József Attila, legalábbis azt hiszem soha nem érdemli ki a munkásosztály…..
A tervek szerint még a választások, sőt ha lehet, még a kampányhajrá előtt megkeresem valamennyi főpolgármester-jelöltet indítós szervezetet, hogy egy szakpolitikusok vagy akár maga a jelölt beszéljen a terveiről. Nem lesz szó ideológiáról, pártokról, koalícióról, személyi…..
Sziasztok! Tavasszal vesztettem el a kisbabámat. Az orvosom, akihez évek óta járok, a magánrendelőjében olyan volt, mint a vaj. Na persze, nem kevés pénzt hagytam ott neki.Aztán a kórházban, amikor a műtétet végezte, a két nap alatt (amíg bent voltam) összesen harminc másodpercet…..
fukisunni22 2010.08.04 12:18:23
@pakesz: mellesleg nem műtötte ingyen. Tanuld meg Te is! A kórházi ellátás nem ingyenes, minden hónapban megfizeted a jövedelmedből számított járulék, illetve adó formájában. Ugyanis ezekből finanszírozzák a kórház működését és a doki fizetését is. A pénzt nem varázspálcával teremtik elő, hanem Te meg én fizetjük be a közös kasszába. Érted???
fukisunni22 2010.08.04 12:54:28
@pakesz: Kedves jó Pakesz! Hol írtam én ilyesmit? Idézd kérlek!
Az, hogy egy orvosnak 150ezer a nettója, szégyen és nem tartható. Én, meg a magamfajta önérzetesek elszenvedői vagyunk ennek a rosszul szervezett rendszernek, nem előidézői. A beteg problémája pedig nem századrangú. Ismét rosszul fogalmaztál.
Egyébként biztos szerencsés vagyok, mert eddig még csak lelkiismeretes orvosokkal hozott össze a sors, pedig sosem tudtam jelentős összegű hálapénzt adni és azt is csak utólag.
Levélírónk egy olyan témát vet fel, amely sokunkat fájdalmasan érint, ez pedig a szakkönytámogatás összegének megkurtítása. Az évi bruttó(!) 14 000 forint sem volt elég, de hogy milyen (szak)könyvet is vehetnénk a bruttó 4000 forintból, el sem tudom képzelni. Talán, ha…..
fukisunni22 2010.05.17 12:51:38
Nem vagyok pedagógus, de a szüleim azok. Matek-fizika szakos, kémia-biológia szakos középiskolai tanárok, illetve a nagymamám tanítónő.
Szabadság: soha nem számoltam, pontosan hány nap, de tapasztalatom szerint, nyáron, a nyári szünet idején a szüleim otthon voltak, nyaraltunk, utazgattunk. Igen, aug. utolsó hetében már be kellett menni, és apám a matek-fizika szakával, sokszor elnyerte az órarend készítési feladatot is. Ezekkel együtt azonban, nagyon sok szabadidejük volt. Év közben pedig, sokszor javítottak dolgozatokat esténként és készültek is másnapra néha, de nem volt több délutáni elfoglaltságuk, mint egy lelkiismeretes munkavállalónak. Pl. én is készülök egy másnapi tárgyalásra otthon, de ez természetes.

A fizetés: na ez az, amiből soha nem elég! A legtöbb ember mindig elégedetlen a fizetésével, még akkor is, ha egy más nézőpontból egyáltalán nem alacsony. Viszonyítás kérdése. Egyetértek azzal, hogy meg kell fizetni a pedagógusok munkáját. De mi lenne az az összeg, amit már elfogadhatónak ítélne a pedagógustársadalom? (Ft/hó) Minden lelkiismeretes munkavállalót rendesen meg kellene fizetni. A társadalom nem működik pedagógusok, orvosok, mérnökök, kőművesek, pékek, de még szippantósok nélkül sem. A társadalom minden hasznos tagját meg kell fizetni (ez is jelenti a megbecsülést), de mindent - színvonalat, lelkiismeretességet, stb. - ettől függővé tenni nem szabad(na).

Kedves pedagógusok! Sajnos a társadalom nem tudja befogadni azt a hozzáállást, amit sokan képviseltek. Azt, hogy az oktatás színvonala elsősorban azért olyan, amilyen, mert kevés a fizetésetek. És az sem elfogadható érv, hogy a mai gyerekek neveletlenek, a szüleik taplók, így már alig, vagy egyáltalán nem is érdemlik meg a törődéstek. Otthon is hallom, és a szülői értekezleteken is elhangzik ilyesmi a pedagógusok szájából, és én ezt nem tudom, nem akarom elfogadni! Én pl. közreműködő szülő vagyok, sosem vártam, hogy helyettem nevelje a pedagógus a gyerekeimet, azonban elvárom, hogy velem nevelje, hisz Ő ennek a tudósa. (pedagógia=nevelés tudománya)

Itt azt írta valaki, hogy ne kezeljük a pedagógusokat egy megbonthatatlan halmazként, mert akad mindenféle köztetek is. De kérem, hogy akkor Ti is így viszonyuljatok a gyerekeinkhez és a szülőkhöz is! Ez az állandó másra mutogatás (pénz, gyerekek, szülők, minisztérium), komolyan mondom, szánalmas kezd lenni.

De hogy a témához is érdemben hozzászóljak: a szakkönyvtámogatást nem csökkenteni, hanem emelni kellene, akár a duplájára is, azonban az elszámolás (számla) kötelezettsége magától értetődő legyen.
Marcella segítséget kér tőlünk, nem talál SNI-s, sok részképesség zavarral kűzdő gyermeke számára megfelelő iskolát, azzal kell szembesülnie, hogy sok mindent ígérnek, de végül a legtöbb csak ígéret marad. Sajnos, esete nem egyedi, úgy tűnik az erre specializálódott…..
fukisunni22 2010.02.24 13:08:18
Marcella: www.beltanoda.hu/

Őket keresd! Máshol reménytelen esetnek titulált gyerekekkel sikeresen tudnak együttműködni. Ne riasszon vissza az, hogy alapítványi a suli. Hívd őket!
Tel/Fax: (+36 1) 266 3378
Budapest, 1056. Irányi u. 19-23 -
Ede saját középiskolai szép emlékeit felidézve meséli el nekünk, amit a középiskolás gyermekétől az iskolai WC-ről megtudott. Megdöbbenve tapasztalta, hogy már a WC sem az a hely, ahol a diák a jól megérdemelt cigijét elszívhatná, hanem az idő múlásával a WC társadalma is…..
fukisunni22 2010.02.22 13:08:43
@C._de_Berzsián:

Hogy hogy nem látszik? Persze, hogy látszik. Vagy itt, vagy ott.

Léhűtő tanárokról egyszer sem írtam, de még csak utalni sem utaltam ilyesmire, érintettség okán sem.

Ha értelmezted amit írtam, kiolvashattad, hogy szerintem sem jó a mai helyzet. Egy blogkommenthez méltóan próbálok gondolkodni, hogy mit lehetne tenni.
fukisunni22 2010.02.22 13:22:37
@C._de_Berzsián:

Pofánveréssel motiválnád a diákjaidat?

Szerintem "ezeket", a pofánverés nem motiválja, hanem a pofánverést, mint problémakezelési módszert látják otthon, a TV-ben, és ha jól értem, Te azt szeretnéd, hogy az iskolában is azt tanulják. Hát ezen el lehetne vitatkozgatni egy darabig...
fukisunni22 2010.02.22 13:45:02
@Gempacsöki Boborján:
Ez igaz, de a posztban WC-ben dohányzásról és szexelésről volt szó. Egy WC-ben dohányzóból lehet majd a társadalom hasznos tagja, én még a 16 évesen a WC-ben szexelőt sem írnám le egy életre, annak ellnére, hogy nagyfokú igénytelenségéről adott tanúságot ezzel a tettel.

Félre ne érts, egyiket sem támogatom, sőt, csak szerintem ezeknek a vétségeknek nem azonnali kirúgás kéne legyen a következménye.
István a szolnoki Corában szeretett volna 3 csomag akciós marhanyelvhez jutni, de úgy látszik, ezzel a biztonsági szolgálat vezetője és így volt, és az egyik csomagot kitépte a kezéből. Pontosan nem is értjük, miért volt erre szükség, ha felvásárolja magának az összes akciós…..
fukisunni22 2010.02.18 13:24:30
@Karcsiné:

A médiák vita lezárásához egy "talán" elég autentikus vélemény:
seas3.elte.hu/delg/publications/modern_talking/54.html
Az elmúlt hónapban feltettem az oldalra egy bejegyzést, melyben egy kerületi társasház képviselő sikkasztási ügyét olvashattátok. A cikkre érkezett kommentekben sokan jeleztek hasonló eseteket  de nem ismertétek a megoldást. Egy nemrég életbe lépett társasházi törvény…..
fukisunni22 2010.02.12 08:27:04
@Nzoltan:
na azért ennél sokkal árnyaltabb a kép.

Én pl egy 10 lakásos 100 éve épült házban lakom. Az elmúlt három évben megcsináltattuk a ház kéményeinek bélelését, magasítását á:25 millió, valamint a gázvezeték felújítását á:2 millió Ft.
A ház villanyvezetékei, tetőszerkezete, vakolata, függőfolyosójának állapota, bejárati kapuja, stb mind-mind katasztrofális állapotban van, azonnali felújításra szorul. A tetőre kapott árajánlat 15 millió Ft, a vakoláshoz egyelőre az állványozásra kaptunk ajánléatot, ami önmagában 2 millió közeli tétel, de akköor még nem nyúltak hozzá a házhoz.

Szerinted hány évre lenne szüksége a tíz tulajdonosnak mindezek felújításához ÖNERŐBŐL?

Azt se felejtsd el, hogy a lakások privatizációjakor, egy 80 éves házban lévő lakást vettek meg az akkori tulajdonosok, mely házban az IKV nem nyúlt semmihez regnálása alatt.

A "Pesten jellemző hozzáállás" kezdetű mondatodat, pedig az utolsó mondatoddal cáfoltad.
A magyar filmkészítő ott spórol, ahol tud. Pedig nem kellene, mert évente 5 milliárd forint állami pénzt osztanak szét a filmes szakmában. A 41. Magyar Filmszemle játékfilmes szekciója azonban arról árulkodik, hogy a gazdasági válság közepén nem igazán lehet ennél nagyobb…..
fukisunni22 2010.02.08 13:28:48
@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX:

Szerintem minden filmnek közönségfilmnek kell(ene) lennie. Mi az, ami nem közönségfilm? Minden film a közönségnek kell(ene), hogy készüljön. Attól, hogy valami művészileg értékes, még a közönség számára fogyasztható kell(ene), hogy legyen. A művészieskedő marhaságokra szerintem sincs semmi szükség.
További fényezés helyett kicsit emlékezzen vissza a Dallas c. népszerű sorozatra, a bejárás közben nekem ugyanis az járt a fejemben. - írja a vicces ingatlanos erről a dabasi tanyáról. Nekem meg az a gyanúm, hogy csak azért kérdezi, mert ha nem emlékszünk, akkor mondhatja, hogy…..
fukisunni22 2009.12.21 11:19:37
A tanárok gyakran élnek a verbális agresszió eszközével, ami különösen akkor okoz nagy kárt, ha egy védtelen, visszahúzódó lány lesz a céltáblája a mindennapi szekálásnak. Levélírónk lányát az irodalom tanárnő fogta ki magának, aki nem éppen irodalmi stílusban beszél a…..
fukisunni22 2009.12.15 15:02:10
@I_Isti:
"nagyon sok nő és kiscsaj öltözik" kurvásan szerinted. Van erre valamiféle szabály? Mi számít kurvásnak?
Volt idő, mikor a kivillanó boka is annak számított.

És egyszersmind: a posztoló lányának öltözködéséről a lavélben nem esik szó. Prejudikáltok.
fukisunni22 2009.12.16 07:37:09
@Hozzá Szóló:
Az a nem "normális", ha valaki nem tudja elfogadni az esetleg miniszoknyát viselő nőket, nem tudja a látványt egészséges férfilélekkel feldolgozni, és olyanokat ír, hogy százból száz nő kurva. Ez beteges, már megbocsáss
fukisunni22 2009.12.16 11:59:20
@Hozzá Szóló: Ignore
Naiv autóst először a saját háza előtt bírságolták meg amíg külföldön volt, és közben telepítettek egy megállni tilos táblát az utcájába, aztán amikor a szomszéd utcába parkolt, oda is került délutánra tábla és persze büntetés is: Csütörtökön Bp, Visegrádi u. -…..
fukisunni22 2009.11.26 13:51:33
@CatMother:
bocsánat:
nem közterület-fenntartó, hanem közterület felügyelet. A közterület-fenntartó mást csinál, kotorja télen a havat, elviszi a kukából a szemetet, söpri az utcákat, stb.

Ettől függetlenül akár lehet mindkettő maffia. ;-)

Nálunk rendszerint ott büntet a közterületes, ahol ki van ugyan helyezve a rokkantparkolót jelző tábla, de a menetiránynak háttal. Egyirányú utca. Többször láttam emiatt kerékbilincset, vagy azért, mert az autó egy kerekével ráált a járdára. Nem akadályozott senkit semmiben az autó, mert jó 2,5 - 3 méter széles járdáról van szó.

Igaz, mindez a VI. kerület, ahol a közterület-felügyelet vezetője, jelenleg előzetesben van...
Ace05 boldog ügyfélként írta nekünk a lenti levelet, de a történet nem ennyire egyértelmű. A szegedi Cora nem pont azt a gépet adta el, mint amit árult, állítólag a budapest Cora hibájából. És bár a lenti esetben igen korrektül kezelték a panaszt, 7 másik ügyfélnek eddig nem…..
fukisunni22 2009.11.12 14:33:32
@sambalabammbumbumm:

még mindig off:

az a tapasztalatom, hogy a nem informatikus végzettségű, de informatikához valamelyes értő - mint pl. a cimborád - emberek, nem nézik sík hülyének azt, aki csak felhasználó, de pl nem tud PHP programozni, azonban az informatikusok (akikkel eddig találkoztam) mind lekezelő, kioktató stílussal rendelkeznek. Mindez persze csak egyéni tapasztalás, de az itteni kommentek picit igazolják az álláspontomat.
Ha egy üzletben nem tudnak nagyobb pénzből visszaadni, valamelyik szomszéd boltosnál váltják kisebbre, ez így működik amióta az eszünket tudjuk. Nemsissi viszont olyan helyzetbe került az újságosnál, ahol ez a megoldás szóba sem jött és kártyával sem lehetett fizetni.…..
fukisunni22 2009.10.29 15:36:32
@r22op:
Remélem Te nem kereskedő vagy?

Ha mégis, hát hamar tönkremész.
"neked kell az újság váltasd fel te a pénzt magadnak" mentalitással sajnos még manapság is lehet találkozni. Ezek még itt maradtak a múlt évezredből.
Az hercegprímás utcai közértben is van egy pultos nő, aki annyira meg van sértődve, amikor abba kell hagynia a szalámi szeletelését (folyton szeletel), mert egy vevő szeretne vásárolni.

Lehet, hogy @r22op-hoz jár edzésre, és legközelebb majd azt mondja: neked kell a párizsi, mérd le, csomagold be magadnak, és örülj, hogy vásárolhattál az én boltomban!
A szolgáltatók még mindig az adatforgalmi díjjal terelik a mobil internetbe belekóstoló felhasználókat a normális bevételt termelő 5GB-os előfizetés felé, de még mindig van, aki meglepődik ezen. Hun Quijote 1GB-os csomagjára böngészett rá még fél gigát, amit a Vodafone 18000…..
fukisunni22 2009.09.02 15:57:10
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél:
Szerintem meg ez egy ordas marhaság.
A laptop igenis kényelmesebb otthon IS, mint az asztali PC.

Az asztali PC-nek helyigénye van, asztal kell a monitornak az egérnek a billentyűzetnek, plusz a gépnek is kell hely. Egy laptopot meg az ölembe veszem és használom, a lakásban ott, ahol épp akarom, akár reggel az ágyban fekve, vagy a konyhaaszatlnál ülve, vagy a kanapén henyélve. És ha épp nem kell, nem foglal több helyet, mint egy nagyobb könyv.

Mit nem lehet ezen érteni???
Konzervativizmus a köbön!!!

Szerintem még néhány év és asztali PC-t használó júzer alig lesz.
fukisunni22 2009.10.27 14:44:54
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Kicsit megkésve, de válaszolnék:
"...akár a klotyón is online lehess, hogy a twitterre fellőhesd, hogy mekkora lett, milyen színű és mennyire élvezted, hát csak tessék"
Point olyan cinikus ez a kommented is, - meg persze kicsit beteges a feltételezés is, nekem pl. nem jutott volna eszembe - mint amire az ordas marhaságot írtam:
"...Jaaajjj, de majd olyan jó lesz, hogy vihetem a lakásban akárhova...
- Persze, meg vehetsz rá Hello Kitty-s matricát is, nagyon cuki lesz"

Egy konkrét ellenérvet mondj - Helló Kitty, kakafotófeltöltés, stb kihagyásával, ha kérhetlek!

Nem értem, mi ez a bősz ellenérzés a mobilgépekkel kapcsolatban, de hát Te tudod. Azonban ne sértődj meg kérlek, ha továbbra sem - árnyaltan fogalmazva - értek veled egyet.
Egyik olvasónk a Posta által folytatott  bankkártyás tranzakciókkal kapcsolatos írásunkkal egyetértve tovább kívánja bővíteni a sort egy évek óta gyakorlattá vált  újabb felháborító "cselekménnyel."„A szolgáltatók nagy része számlázási díjat…..
fukisunni22 2009.10.26 15:36:23
@loláb:

az elektronikus rendszernek is az a rossz tulajdonsága van, hogy az onnan kinyomtatott számlamásolat sem hiteles, csak az elektronikus változat. Abban az esetben, ha nekem valamilyen ügyintézéshez szükségem van a számlára, szintén el kell zarándokolnom a szolgáltatóhoz azért, hogy hitelesítsék a kinyomtatott másolatomat.

És sajnos az sem szerencsés, hogy gyakorlatilag mindegyik e-számlarendszerben regelnem kellene, mert a szolgáltatóim mind más rendszert használnak és van olyan, amelyik egyiket sem. (igaz olyan is akad, aki több rendszert is használ, pl. ELMŰ)

De lehet, én vagyok kekec.
A Viasat3 műsorán augusztus 20-án indult el egy újabb Gordon Ramsay-műsor, ezúttal a Hell's Kitchen (A pokol konyhája) című reality, amiben szépreményű szakácsok vetekednek azért, hogy Las Vegas egyik éttermének ők lehessenek a főszakácsai. Ehhez semmi mást nem kell tenniük,…..