Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pagiszti

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő Az arany középút 2013.03.22 06:48:00
Ki gondolná, hogy nem is kell olyan messzire költözni érte, hiszen (legalábbis VeRog szerint) nehezen lehetne Szlovéniánál ideálisabb helyet találni a letelepedésre. Én ugyan még csak nyaralni voltam ott (igaz, többször is), de az első benyomásaim nekem is nagyon pozitívak voltak.…..
Kikészítettem a régi banki értesítőket, hogy majd elégetjük Bandival, ha egyszer rámér. De felesleges kormozni a levegőt, ha van nekünk egy bio iratmegsemmisítőnk (Egérhírek! MEddig tűri a rendőrség a macskák garázdákodását? Egérhírek! A legfrissebb hí -rek ...kel... Edd…..
Viszonylag ritkán van szó arról, itt, a blogon, hogy milyen a vállalkozói élet külföldön. Pláne Svájcban, ahol a jelszó az élni és dolgozni hagyni, és ahol a hivatalok is inkább segítenek, mintsem a legrosszabbat feltételeznék. Svájci országfelelősünk, Tilmir mai írásából…..
pagiszti 2013.02.06 12:10:33
@flash.gordon: Ez igy nem igaz, a vallakozo is kap munkanelkülit, gyest, es ö hatarozza meg, mennyit fizet be, es ertelemszerüen mennyit kap, ha munkanelküli lesz. Gyes az meg egyszerübb.
Nem kell mindent elhinni.
Új sorozaton kezdtem gondolkodni, méghozzá mai szerzőnk, Balázs ötlete nyomán. Elég sokat halljuk mostanság mindenféle hivatalos helyekről, hogy szeretnék hazacsábítani a külföldön élő és dolgozó magyarokat. Emellett sokan sokszor megjegyezték már, hogy ha mindenki elmegy, aki…..
pagiszti 2013.01.22 12:33:52
@bpetya75: Egyetertek veled, en is erzem a valtozast.
Munkam miatt ingazom Ausztria es Magyarorszag között, es egyre több pozitiv tapasztalatom van a magyar bürokraciaval kapcsolatban.
Avagy vidámak-e a tiroliak? Noha a kérdés elsőre nem tűnik egetverően fontosnak (legyen ez ugye alapvetően a tiroliak gondja), ám mégis: egy olyan különleges világról szól a mai poszt, amely alig pár órányi autóútra van Magyarországtól, mégis elég keveset tudunk róla. Piefke…..
A mai poszt alighanem kicsit kilóg a sorból, hiszen szerzője, Leslie rengeteg munkahelyen dolgozott már, és mint írja, vagy dolgozik és spórol, vagy a munka mellett félretett pénzt költi. Érdekes sors, sok tapasztalattal. „Gyerekkoromtól készültem a gasztroágazat…..
Előretolt helyőrség 7. hónap 2012.12.31 23:56:00
Már négy napja meg kellett volna írnom, csak nem vagyok jó gép közelében, így nehézkes a képbeillesztés. Pedig olyan gyönyörű, legszívesebben mutogatnám mindenkinek. Mondjuk inkább élőben, a fénykép, ahogy Perger Laci barátunk szokta mondani,nem hiába…..
Rengeteg magyar dolgozik Ausztriában, elsősorban az egészségügyi szolgáltatások és a vendéglátóipar területén. Utóbbiak közé tartozik Nikolett is, aki a pozitívumok mellett a negatívumokat is felsorolja mai posztjában. „Ausztria hegyvidéki részén dolgoztam egy négy…..
pagiszti 2013.01.03 14:18:00
@hogyne,persze,igazad van!: alpesi vendeglatoiparban keves a nemzetközi szallodalanc, a mi közetünkben konkretan egy sincs, mind csaladi vallalkozas, pedig javareszt 4-5 csillagos hotelek, több 300 agyas is köztük,
pagiszti 2013.01.03 14:34:09
@hogyne,persze,igazad van!: Tusos, barcsak ne lenne igazam...
Szomoru ezt innen belülröl latni.
pagiszti 2013.01.03 15:30:56
@körutikalaúz: Ha jol latom, akkor egy szezont dolgoztal mindösszesen ...
Primitivseg kifejtve: nem magasan iskolazottak, ezt teny, itt Ausztriaban van a legkevesebb diplomas az EU-ban, ez is teny.
Nem a diplomatol lesz valaki müvelt, azt alairom, de nagy valoszinüseggel sokkal szelesebb a latoköre, mint egy 9 osztalyt vegzettnek, sokkal komolyabb tapasztalatokkal rendelkezik szinte mindennel kapcsolatban, nagyobb müveltseggel, problemamegoldo-kepesseggel es ez mindenre kihat.

De nem kell ilyen nagyot ugrani, erettsegije sincs azokban a regiokban az emberek nagy reszenek, hatalmas a különbseg egy gimnazium es egy felsö tagozat között, kemeny elitkepzes folyik Ausztriaban, az atjarhatosag nagyon nehez.

Ennek a hatranya mar most erzödik, nem en talaltam ki, napi tema az oktatas reformja, mert te hiaba hiszed, hogy jo az, hogy szakmunkassal ül az ügyintezö a bankban, az nem jo.
A szakmunkaskepzesük erösen gyakorlatorientalt, azonban ismerek olyan osztrak szakacsot, akinek problemaja van a mertekegysegekkel...
Vagy amikor bankban be akartam fizetni keszpenzt az ott vezetett ügyfelem szamlajara, 3,5 -et akart erte legombolni, ami egy EU-s utalas dija...mert fogalma nincs mit csinal, de azt teljes bizonyossaggal csinalja, es meg akar rola gyözni, hogy az ugy van.
Határátkelő Száz nap északon 2013.01.02 06:58:00
Itt az új év, és az egyik újdonság (a többiről majd akkor, amikor időszerű lesz), amivel szolgálhat a Határátkelő, az egy reménybeli együttműködés a Magyar Rádió neves sportriporterével-szerkesztőjével, Lantos Gáborral, aki ma útnak indul, és 100 napot tölt majd el…..
Belülről minden kicsit más, írja mai szerzőnk, István, aki ápolóként dolgozik Ausztriában és úgy látja, hogy sehol még annyi ideges és lelkileg deformált emberrel nem találkozott, mint ott. Az igazság, szokás szerint, valahol az arany középúton lehet. „Sokan próbálnak…..
pagiszti 2012.12.30 13:35:24
@Fruka1: a folyekony nyelvtudas kell. Mas kerdes, hogy esteleg hiabasan beszelsz, az nem gond ilyen szinten, megszoktak, megertik. Inkabb beszelj hibasan, de folyekonyan.
Faiparban mire gondolsz?
Gyakorlatilag minden szektorban munkaeröhiany van, es itt a legalacsonyabb az Unioban a munkanelküliseg.
Nem olyan regen, talan 5-6 eve meg a mi környekünkön alig voltak külföldiek, most meg szinte mindenhol , minden szakmaban talalok magyarokat is, es nem azert, mert elszedtek az osztraktol a munkat, hanem mert nincs ra osztrak.
3-4 eve ismerösöm megpalyazott egy szamara alommunkat Ausztrian, gyakorlatilag a szemebe mondtak, hogy eselytelen külföldikent, lass csodat, 3 honapja ugyanez a ceg felvette arra a poziciora. Valtoznak a viszonyok , döbbenetesen gyorsan.
pagiszti 2012.12.30 16:05:11
@Mirjam2: mert valami miatt el vagy valahova/valakihez küldve, pl. i am being sent to ...., nem csak ugy magadtol mesz.
En legalabbis igy ertelmeztem :-)
pagiszti 2012.12.31 09:38:33
@tanato: lattam egy hirdetest nemreg, Nemetorszagba toboroztak apolonöket, biztositottak a nyelvtanfolyamot elsönek, azalatt 1600 Eurot kaptak, ingyen növerszallason elhelyezest, majd a 3 honap intenziv kurzust követöen szerzödest, 2500 Euros atlagberrel.
Arra ébredni hajnali fél háromkor, hogy valaki nézi, ahogy alszol elmagyarázhatatlanul furcsa.  Sokszor van, hogy még éjjel is fent vagyok, (a koala csak akkor hajlandó reggel sokáig aludni, ha ott fekszem vele, sőt akkor igazából bármennyit tud, én pedig meghozom ezt az…..
Előretolt helyőrség Szemes bab 2012.10.09 14:02:59
Ha fényképen még nem is, de egyre jobban látszik a szempillája, hosszú és barnáskodik, ahogy én mondtam kiskoromban a barnuló hajamra. És ha nevet, felhúzza az orrát, mint én. És néz, figyel, szkennel, mindent és mindenkit, közben látod, ahogy a pókerarc mögött szépen lefűzi…..
Tegnap volt a FlyLady nap. A gyerek óta az első. Ki is találtam, hogy csinálok férfiaknak kurzust, hogy kell gyerekkel takarítani. A Büdös Pizsamázó A sütőplatnit egy félbevágott citrommal varázsolhatjuk újjá. (A levét kifacsartam teába, limonádéba.) Takarítok,…..
Előretolt helyőrség Szeptember 2012.09.27 16:39:00
Azt hittem, a szeptember a rutin hónapja lesz a kaotikus augusztus után. Persze nem így lett, épp, hogy kezdtünk belejönni az itteni kerékvágásba, TB-nek messzebb akadt munkája 10 napra, így mi inkább megint útnak eredtünk Lilivel. Segítettünk a szüleimnek megenni a szőlőt…..
Szóval TündérLili okiratainak ügyében ott tartottunk, hogy kell neki a tartózkodási engedély, továbbiakban TE (lehetőleg minél hamarabb, mert enélkül nem tudjuk elindítani az gyest, vagy mit, és ennek leadásához elvileg a születés utáni  8. hét a határidő), de ehhez ezév…..
pagiszti 2012.09.17 13:09:48
@málnabálna: örület, komolyan amit müvelnek.
Nalunk most jogsi mizeria volt, sima b-s jogsi, ervenyes, osztrakot akartam, BH szerint orvosi vizsgalat , amit csak illetekes doki csinalhat, je, a haziorvosom pont csinalhat, ügyintezö 1: oke, kerjek idöpontot, de adjam le a jogsimat most, az orvosi papir ha kesz, küldjem be, mindegy mikor(????)
Felhivom öket ket hettel kesöbb, megis mikor kapom az uj jogsim,
ügyintezö 2: ha a haziorvosom ugyanaz, nem csinalhatja meg a vizsgalatot, különben is az ervenyessegi ideig nem kell vele foglalkoznom, de addig legyen kesz, mert irgum-burgum.
Utananeztem a jogszabalynak, ha ervenyes jogsit honosittatok, nem kell sima b-hez orvosi EGYALTALAN, es nem jar le SOHA.
Felhivtam megint öket, ügyintezö 3: jaaa,tenyleg.
Meg is jött közben sima levelben az uj jogsim, nincs lejarata, ahogy sejtettem.
En is mar csak röhögök rajtuk.
B, mint bürokrácia megint, hogy ti is élvezzétek, ne csak én :) Szóval az van, hogy a baba nyolchetes koráig jár egy hetipénz nevű juttatás, utána meg kell igényelni a szépnevű Kinderbetreungsgeldet, ez egy többszörösen összetett szó, a lényeg az utolsó 4 betű, geld, vagyis…..
Előretolt helyőrség Egyedül 2012.06.20 14:43:00
Szüleim elmentek a másik kisbabához, TB sincs itthon két napja. Azt gondolom, hogy jól viselem, de sokszor kiderül, hogy nem. Szalad a lakás, nincs ebédem, és halmozódik a papírmunka, pedig tökre nem lustálkodtam, talpon voltam egész délelőtt, mostam, vasaltam, porszívóztam,…..
Olvasgatom a lehetőségeimet, mert jövő héten megyek Mo-ra, és nem világos, hogy hogyan tudom ott elintézni Lili anyakönyveztetését. Vagy hogy mégis inkább itt kéne a konzulátuson. Lehet-e otthon az okmányirodában elismerni az apaságot, vagy hiteles fordítás kell az itteni…..
pagiszti 2012.06.20 14:53:53
@Nils Holgersonné:
erteni en sem ertem:-)
Tehat otthoni intezeshez fordittatnod kell, plusz apasagi, ez parod nelkül nem megy, raadasul Lilit sem viheted elvileg.
Becsi ügyintezes: jövö hetig tuti nem lesz kesz, nekik is kell apasagi, most olvastam:-((, draga, nem csinalnak szemelyit, viszont egyuttal az utlevelet is elkeszitik.
Összegezve, egyik sem jo:-(
Megszereztük a folyamatábrát, amely segít nekik eldönteni, hogy bírságoljanak-e, vagy engedjék útjára a külföldi rendszámú autót. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..