Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wasan

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hetiBeton stáb nem először fut bele abba,  hogy az autóskultúra hangadói tanúbizonyságát adják annak, hogy fogalmuk sincs mi az, ami történik a városban, és hogy ezeket a bizonyos történéseket milyen folyamatok is mozgatják. Ez a tájékozatlanság pedig, párosulva egy…..
Wasan 2012.12.20 22:55:56
@Szúnyog: Persze, a Mátyás pince parkolója után a legközelebbi buszparkoló a Városligetben van, hogyne...ne csesszük már szét a beszélgetést ilyen felesleges demagóg túlzásokkal.
Wasan 2012.12.20 23:02:43
@Hurri kán: A Március 15. téren folyamatosan cserélik-újítják a padokat, illetve a szétdeszkázott köveket is, ez utóbbiakkal már végeztek is talán, az Erzsébet tér nyugati része tényleg tré jó pár helyen, ez viszont elvezet amúgy egy másik problémakörhöz, miszerint milyen primitív tapló nagyon sok magyar "polgár", és sajnos a disznók elé vetett gyöngy esete áll fent...
Wasan 2012.12.20 23:05:40
@Szúnyog: A Bajcsyn is ott parkolnak a buszok, az Andrássyn sem ritka látvány (egyébként a kisföldalattival cirka 5-10 perc a Vörösmarty, az abszolút belváros), ahogy az Irányin is lesz egy csomó parkoló. Biztos meg tudják oldani, én nem féltem őket...
Azért is szeretem ezt a blogot írni, mert miatta nyitottabb szemmel járok az utcán. Olyasmit is észreveszek, ami mellett korábban csak elrohantam. Például ezt az utcanévtáblát a Bérkocsi utca és a József körút kereszteződésében: Ahogy utána kerestem, valamikor 2009. őszén…..
Annyira végül is nem meglepő, de Magyarországról nézve még mindig fura: a világ legöregebb fesztiváljaként számon tartott angliai Glastonburyre mindössze két óra alatt elkelt az összes jegy fele, és pár óra múlva a maradék helyek is betöltődtek - azért kellett még…..
  A fenti képet retekblog küldte be a budapesti városbloggerek levlistájára. A különös kompozíció nem Photoshopon készült, hanem az Eucharisztikus Világkongresszuson 1938-ban (ahol, mint azt a heti betonos Smiló Dávid éles szeme kiszúrta, az oltár a római Szent Péter Bazilikában található mása).…..
Lángoló Gitárok Piece of shit 2010.08.30 09:02:00
Iron Maiden – The Final Frontier (EMI) Remélem, hozzám hasonlóan sokan utálják azokat a lemezkritikákat, amelyekben a szerző egyenként végigmegy a dalokon, és lelkesen sorolja, hogy melyik szóló jó, hol van király dallam, és hol üt rafináltan a dobos. Következzék tehát…..
Wasan 2010.08.30 14:50:20
@Savior: Tény, Dickinson szólóban legalább három olyan lemezt letett az asztalra amit azóta sem tudott a Maiden vele együtt.
Wasan 2010.08.30 16:28:23
@Artie: Jaja, egyedül talán rájuk mondható el az alapító atyák közül hogy szépen öregszenek meg, Motörhead/ACDC/Black Sabbath nosztalgia zenekar nagyon rég óta ha ki, Metallica 13 év alatt két albumot adott ki, a Judas Priest nagyon öreg már, noha még talán még ők voltak képesek arra, hogy 50 felett még egyszer utoljára megújuljanak (Jugulator 10 pontos, Demolition erősen 8).
 Tényleg jópofa, aranyos, fricskája pártjainknak és görbe tükre a magyar politikának, de ha a T. választónak kettővel több agysejtje lenne, mint általában egy csirkének, akkor észrevehetné az utóbbi húsz év legnagyobb politikai megállapítását, amit a Kétfarok…..
Wasan 2010.08.26 15:51:43
Kicsit gondold át a dolgokat mert így nagyon zavaros az egész, csak pár példa:

5%-os küszöb kell, jó ha van. Nincs szükség arra, hogy működésképtelenné váljon az országgyűlés mert cirka 10-14 párt nyomul bent és 4 fős koalíciós kormányok szerencsétlenkednek minden törvényelfogadás előtt.

Mentelmi jog is kell olvass utána miért van egyáltalán, a visszahívhatóság intézménye létezik, 4 évente bármelyik képviselőt vissza lehet hívni.

Amúgy ez a kétfarkú párt tényleg gáz, de nem több mint egy kommunikációs geg, aki sokat blogol meg olvassa az indexet annak esetleg tényleg az a kép alakulhat ki, hogy ezek tényleg léteznek, de amúgy ez tévedés. De ettől függetlenül ilyen jelenségek (egy interneten nyomuló viccpárt) a modern tömegdemokráciákban teljesen természetes dolgok, nem kell túldimenzionálni őket. Olyanok mint egy aktívabb blog, ennyi.

Amúgy azt mondom, hogy a magyar demokrácia tulajdonképpen jól működik lásd Fletóék esete. Egy teljesen nyilvánvalóan alkalmatlan és rossz miniszterelnököt úgy zavartak el a zemberek a picsába, hogy rossz volt nézni. Tehát aki azt mondja, hogy következmény nélkül lehet ebben az országban bármit megcsinálni, az egyszerűen vak. Rosszul kormányzott, lopott és hülyeséget is beszélt az MSZP-SZDSZ? Meg is lett a következménye, egyik párt megsemmisült teljesen másik meg annak a határán van, politikusaik egy jó része meg a börtön küszöbön álldogál. Arról nem is beszélve, hogy a parlamentbe került négy párt (FIDESZ-KDNP-t nem veszem külön) közül kettő abszolút újonc, ketten együtt a leadott szavazok majdnem 25%-át birtokolják.

Száz szónak is egy a vége, a demokrácia egy igen bonyolult valami, nem úgy van hogy bevezetem és egyből hibátlanul működik, a nagy hírös nyugati bázisdemokráciák is nagyon zavaros és rossz emlékű évtizedeket tudnak maguk mögött, mi meg most vagyunk ebben a fejlődési szakaszban. Ez nem zsákutca, az ami velünk magyarokkal történt 89 óta teljesen természetes és várható volt annak aki kicsit is kitekintőbben nézi a dolgokat. Nagy baj nem történt, egy kövér évtizedig mi volt a bezzeg ország majd jött egy kis varga-kanyar populista politikusokkal pénzszórással de a rendszer visszaszabályoz, épp ezt éljük át. Ennyi.
"grillhúsok" és kocsisor: az Üllői út a csütörtök délutáni dugó idején A legtöbb nagyvárosban az élet leginkább a belvárosi főútvonalak mentén zajlik: az "örökzöld" Champs-Elysées-n kívül elég belegondolni a berlini KuDamm, a frankfurti Kaiserstrasse…..
 Rafael van der Vaart a szabadrúgásokat gyakorolta a hollandok Japán elleni csoportmérkőzése előtt, s a hálót igazgató pályamunkás épp rosszkor állt rossz helyen, a Real Madrid szélsője ugyanis telibe trafálta a férfiasságát.   Forrás(ok): origo.hu..
Kicsit túllépve azon, hogy mi történt pontosan a gázai segélyhajón, ki lőtt először, illetve legitim-e a blokád vagy nem, kétségtelenül az az érdekesebb része a sztorinak, hogy az izraeliek kezdik keményen elszigetelni magukat nemzetközileg. Akár igazuk volt ebben a konkrét…..
  A budapesti Belvárosban, mint már említettük, csupa móka és kacagás az élet. Amióta 2006-ban kerületi polgármesterré választották, a tartásában és mozgásában némileg egy tyúkra emlékeztető Rogán Antal mindent megtesz a helyiek szórakoztatása érdekében. Több…..
Wasan 2010.05.27 18:31:59
@Ezt a népet sajnáljam?:

Jaja, meg pipacsot is szedtek nekik mi. Amúgy meg...és?

Ettől még történelmi tény, hogy követett el háborús bűnöket a magyar hadsereg is a keleti fronton a civil lakosság rovására. Meg még is csak egy agresszor hadsereg volt, ezen felül is.
Wasan 2010.05.27 19:16:44
@Zahal:

"jobb lett volna, ha nyernek a nácik? "

Egyik kedvenc témám. Nyernek a nácik, utána próbálják stabilizálni a birodalmat, az ideológusok közben egyre több szláv népcsoportról bizonyítják be, hogy valószínűleg elszlávosodott germánok és nagyon értékes emberanyag, vigyázni kell rájuk (nem vicc, a valóságban is ez történt, 44-től az ukránok már és beloruszok ebben a kategóriában voltak). Hitler szépen megmurdel az ötvenes évek elején ahogy Sztálin is tette, jön valami pragmatistább csóka a helyosztó meccsek után, aki bűnbánatot gyakorol az elkövetett hibák miatt és újra gombolja a mentét, a zsidó népirtást persze agyonhallgatják mert azért utólag már vállalhatatlan, ellenben Katyntól kezdve az összes oroszok által elkövetett bűn ki van téve az ablakba okulás szempontjából. Közben betagozódik a birodalom a nemzetközi rendszerekbe, a világgazdaság vérkeringésébe, ilyen-olyan gazdasági közösségek és tömörülések tagja lesz, míg persze a nagy német kapitalista konszernek közben ezerrel mogyorózzák a politikai elitet, hogy még tovább kell lazítani az ideológián mert így rakat piacról ki vannak tiltva a termékeik, jön az olajválság, a globalizáció, polgári mozgalmak, a hajmetál és a teknó:) Aztán, hopp itt is ülünk 2010-ben.