Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rézkalapács

0 bejegyzést írt és 139 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Futóblog Márciusi tél 2013.03.26 10:31:19
Gondolom mindenki "boldog", hogy beköszöntött a márciusi tél. Valójában engem is alaposan meglepett, de persze nem szegte kedvem egy kis kocogás a friss roppanós hóban. Ilyen a hóhelyzet most a HHH-n: Aki még szeretne ebben a szezonban sífutni, még most megteheti. Ki megy ma…..
Nem vagyok az a fajta, aki szeret rossz híreket hozni és mondani. Vannak azonban kivételek és az atomenergia szép nagy kivétel. Ezért aztán megpróbálok nem túl szélesen mosolyogni az atomenergia iparral kapcsolatos legújabb rossz hír hallatán. Már ismerjük azt a meghökkentő…..
rézkalapács 2013.02.12 10:42:15
@Permian: Dobókocka? :-)
A sokkoló a legjobb kifejezés arra a cinikus megjegyzésre, amit Milton Catelin a World Coal Association (Globális Szén Egyesület) elnöke ejtett meg a Financial Times hasábjain, mellyel próbálta elbagatelizálni minden olyan javaslatot, mely a szenet egy veszélyes beruházásnak minősíti…..
rézkalapács 2013.02.01 16:59:17
rézkalapács 2013.02.01 18:34:18
@pandava: A zöldek fikázásának, támogatóiknak elbizonytalanítására az a legjobb mód, ha úgy csinálsz, mint ha te is zöld lennél, csak okosabb, megfontoltabb, tájékozottabb, stb.
Ezt csinálják az urak is.
Színvonalasabban szokás.
rézkalapács 2013.02.02 10:11:50
@pandava: Ez nem akkor működik, ha önállótlan bocikról beszélünk. Kisebb-nagyobb mértékben mindenkinél jelen vannak bizonyos törvényszerűségek, így ez is.
Egyébként meg a zöldek között is vannak "bocik" miért pont ott ne lennének. De biztos kevesebben, az tény.
Kisebb – nagyobb körben jó dolgokat csinálsz a környezetért? Szociális, jogvédő, kulturális területen tevékenykedsz, diáktüntetéseket szervezel, és rájöttél, hogy ma már muszáj foglalkozni a környezetvédelemmel is? Akkor pont az ilyen emberekre van szükség Gödöllőn, a…..
A davosi Világgazdasági Fórum már szinte tradicionális színhelyévé vált a kapitalista rendszer, a hatalmilag túlterjeszkedett vállalatok, a társadalmi igazságtalanságok elleni véleménykifejtésnek. Tavaly találkozhattunk az ukrán Femen mozgalom „képviselőivel”, akik a bent…..
rézkalapács 2013.01.14 13:12:26
A Greenpeace és 18 másik japán civil szervezet felszólította a japán kormányt, hogy vessen véget a veszteséges bálnavadászati tevékenységének. Előző évben mintegy 1,8 millárd japán yent (kb. 16 millió eurót) különített el a bálnavadászatra a 2011-es cunami és földrengés…..
Egy londoni kezdeményezés 700 ezer dollárt (több mint 150 millió forintot)  biztosítana olyan videojátékok fejlesztésére, amiket vizeletsugárral lehet irányítani. Mint az elképzelésről szóló cikkben olvasható, a vizelettel irányítható játékokkal a fejlesztők azt az…..
Újra beköszönt a hideg, ködös téli időjárás és annak velejárója, a rossz levegő is a Fővárosban. Idén viszont már igen jelentősen csökkent a szmogriadó esélye. No nem azért, mert olyan hatékony intézkedéseket hozott a Fővárosi Önkormányzat vagy a kormány az évi több…..
rézkalapács 2012.11.02 11:49:15
A Greenpeace-t is egyre többen keresik meg az úgynevezett „chemtrail”-nek nevezett összesküvés elmélettel kapcsolatosan. Sokan aggódnak amiatt, hogy a repülőgépek mögött látható kondenzcsíkok igazából szándékosan kibocsátott veszélyes vegyi anyagok. Megvizsgáltuk ezért a…..
rézkalapács 2012.09.24 09:50:28
@CzinkesshyGróf: kedves gróf úr, látod, nem csak a világ urai cáfolják, hogy a chemtrail-elméletek igazak volnának. Itt például a Greenpeace, aki szinte mindenben ellenfele a "világ urainak".
rézkalapács 2012.09.28 14:34:53
Szerintem ez a kérdés eldőlt. Hogy ha az ilyen tökéletesen ostoba emberek az ilyen iszonyú sötét helyeken, mint az Echo Tv is komolyan veszik, akkor kész, nincs miről tovább beszélni, a chemtrail hülyeség.
www.youtube.com/watch?v=aHv2nFYV_xQ&feature=share
A műsorvezető szerint ez a pénzügyi világnak ellenálló Magyarország elleni akció, hogy végképp kifüstöljenek minket a Trianon után megmaradt kicsinyke szigetünkről.
Beszarás.
Megcsináltátok! Már több mint hat hónapja próbáljuk sok-sok ezren arra szorítani a Shellt, hogy tartsa távol magát az Északi-sarktól. Nos, a cég nagyfőnökei tegnap reggel bejelentették, hogy elállnak a tervtől, hogy idén fúrásokba kezdjenek. Ez hatalmas győzelem a…..
rézkalapács 2012.09.26 00:54:15
@EXO: Bezzeg szénnel egy egész várost örökre boldoggá lehetne belőle tenni? :-)
Van paradicsom, van paprika, legyen-e lecsó? - Kiskertek a nagyvárosban I. című minapi riportunk folytatása, amelyben arra kérdésre kerestük a választ Simon Gergely vegyianyag-szakértővel, vajon a városi kiskertben (azaz közösségi kertben, balkonon, udvaron, járdaszegélyen,…..
A Fidesz kedden benyújtotta a választási eljárásról szóló törvényjavaslatot. Ha egy konszolidált európai demokráciában élnénk, egy ilyen törvény aligha érdekelné az embereket. A választás technikai részleteit tartalmazza ugyanis, a választási eljárás tisztaságát pedig…..
rézkalapács 2012.09.20 18:40:39
@tanna: 1- nem ő a frakcióvezető
2- egy többrészes sorozat első részénél vagyunk.
Több tájékozottságot és jóindulatot! És akkor jobb lesz ebben az országban élni.
Futóblog Futás a Paralimpián 2012.09.19 14:43:32
A Londoni Paralimpiai maratoni szám egyetlen magyar résztvevőjével, Orbán Csabával úgy 2-3 éve ismerkedtem meg. Ami először furcsálltam rajta, hogy látáskárosultsága ellenére terepen próbálgatta "szárnyait". Annak tükrében, hogy korábban barlangászott, már nem is annyira…..
rézkalapács 2012.09.19 20:02:26
..
rézkalapács 2012.09.13 06:34:10
@S=klogW: Hajrá, biztos kapsz majd jutányosan törzsvásárlói gázmaszkot a smart kártyádra - nincs szükséged környezetvédőkre, teljesen igaz. Meg ha szépen kiállsz Paks mellett, ingyen ólommellényt is kaphatsz, hiszen az ilyen okos fiúk mindig kellenek a rendszernek.
Minden hónap első hétfőjén, amikor a nap már éppen lemenőben van, egy különös társaság gyülekezik a Közlekedési Múzeum lépcsőin. A Ligetkör Egyesület futói és szimpatizánsai minden hónapban összegyűlnek és egy közös futással hívják fel a figyelmet a városligeti…..
Teljes gőzzel folyt a szeptember 22-i Critical Mass szervezése, amikor a rendezvény két arca, Kürti Gábor és Sinka Károly egyik pillanatról a másikra lefújták az egészet. Sőt, bejelentették, hogy még egy bringás felvonulást szerveznek jövőre, és ezzel véget vetnek a nyolc éve…..
Hamarosan szinte az összes jelentős magyar folyót felett cianidos zagytározók fognak billegni. Romániában nemrég titokban adták ki az első ciános aranybánya engedélyét, míg Szlovákiában két hasonló bánya előkészítése folyik. Csak a jó szerencsébe bízhatunk majd, hogy így…..
rézkalapács 2012.09.05 22:21:48
@kronstadt: Gyerünk, ne állj meg félúton! Magyarázd el, hogy ciánszennyezés is mindig volt, nem kell ellene ágálni!
Dávid és Góliát történetét idéző tengeri kampányunkat szeretném megosztani veletek, amit Nyugat Afrikában vívtunk (és számunkra sikerrel végződött). A Thiaroye, Dakarban élő helyi halász közösségnek minden oka megvan az örömre. Az új szenegáli kormány…..
rézkalapács 2012.09.03 17:54:20
2012. július 18-án négy embert letartóztattak Fehéroroszországban, miközben az ottani orosz nagykövetség környékén egy Medvegyev orosz miniszterelnöknek szánt petíció átadására készültek. A dokumentum felszólítja a miniszterelnököt, hogy ne írja alá az együttműködést a…..
rézkalapács 2012.07.26 21:51:06
@Permian: ezeknek mi az összefoglaló neve?
Felteszem valami van, hiszen a gégészeknek, a sebészeknek és belgyógyászoknak is van: az orvos kifejezés.
rézkalapács 2012.07.27 11:27:26
@Permian: Na jó, de a geofizikusok, az asztrofizikusok és a többiek érthető módon gondolják úgy, hogy az ő munkájuk elég más mint a tietek. Ahogy az állatorvosokat se nagyon értjük bele az orvosok közé.
Nem?
Lehet hogy érdemes volna tolerancia-gyakorlatnak felfogni, és nem harapni az atomfizikus kifejezés használatára. :-)
A glammodell egészen addig nem hajlandó megrendelést adni Simicska Lajos cégének, amíg Nyerges Zsolt vezérigazgató nem hagy fel a jávorok felizgatásával. "Kéne már egy új felhajtó a garázs elé, de juszt se, amíg ilyen emberek vezetik ezt a céget" - foglalta össze gondolatait…..
rézkalapács 2012.07.19 18:30:55
Hungarian Cycle Chic Pride cycles 2012.07.09 07:14:00
Állítólag a melegek között átlagon felüli arányban vannak divatérzékeny emberek, úgyhogy elmentünk és megnéztük mi a helyzet a Budapest Pride-on bicajos stílus fronton. Azt nem tudjuk, hogy a felvonulók közül ki minek érzi magát, de nem is különösebben érdekel. A menet…..
Mikor ezeket a sorokat írom, már csak alig több mint két óra van hátra és a Titanic a jéghegynek ütközik. A csillogó teremben zene szól, finom  szivar füstje száll, táncolnak. Néhány szinttel lejjebb, a szegények osztályán is zajlik még az élet. Kártyáznak, iszogatják az…..
8ker Józsefváros rejtett csodái 2012.04.03 00:05:00
Plakátozni indultam, a Civil Fórum legelső találkozóját igyekeztem a "végeken" hirdetni. Gyakran megesik, hogy vélt vagy valós világot fedezek fel, ami lenyűgöz. Kerületünk szélén jártam már, azt hittem ismerem, de a Vagon térre jutva rácsodálkoztam az ismeretlen…..
Március 19., hajnali 2 óra. Átmászunk a szögesdrótos kerítésen. Hideg van, és csönd – csak a hűtőtornyok aljában zubog a víz –, sötét viszont nem annyira, az erőmű nagy része ki van világítva. Mégsem keltettük fel senki érdeklődését, olyan szabadon…..
rézkalapács 2012.03.29 12:41:11
@pandava: itt a vértesi erőművet tartják életben
greenpeace.hu/hirek/i216/p9
rézkalapács 2012.03.29 12:42:03
@pandava: e meg a nemzetközi helyzet
A Bloombergi (Nagy Britannia) New Energy Finance legfrissebb kutatása szerint globálisan még mindig sokszor nagyobb támogatásokkal segítik a kormányok a fosszilis energiaforrások túlélését, mint amennyivel a megújulók terjedését könnyítik. A klímavédelem szempontjából rendkívül káros támogatások elsősorban adókedvezményekkel történnek, de a kedvezményes hitelek, kötelező átvételi árak szerepe is jelentős.
greenpeace.hu/hirek/i254/p7
Pár hete jött az MTI hír, hogy Németország a nagy hideg miatt arra készül, hogy újraindítsa a fukusimai katasztrófa után leállított öreg atomerőműveit. Az indok „nyilvánvaló”: a hidegben megnőtt az energiaigény, és az csak atommal látható el. Vizuális…..
rézkalapács 2012.03.22 10:06:38
@flamer: Ott vannak az adatok a német linken. A német napos erőművek kurva jók, és tíz évig készültek az atom kiváltására, úgyhogy nem gond nekik ennyit termelni.