Regisztráció Blogot indítok
Adatok
a kis lebowski

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem fogjátok elhinni: Kim Dotcom, a Megaupload pár napja letartóztatott és 60 év börtönnel fenyegetett alapító-fővezére. Illetve hát nem feltétlenül a legjobb, de ő gyűjtötte a legtöbb pontot és ő érte el a legtöbb killt. Vagyis mocskosul jól játszik, és valószínűleg…..
Kórházban Hétvégi gondolatok 2011.12.09 09:00:00
 Alfimacska kajak volt, de a négylábú sajnos nem volt ott. A lutrikönyv végére értem, jó volt, de nem mondom, hogy olyan nagyon meglepődtem rajta. Elmondjam, ki a gyilkos?Ha sim lennék a The Simsből, akkor a komfortfokozatom most csúszott volna fel zöldbe. Végre ráülhetek a…..
IDDQD Heti retro: Frogger 2011.09.08 17:30:00
A napokban jött ki a Konamitól egy új Frogger-játék, és még kettő készülőben van – ezekkel a cég a klasszikus program harmincadik születésnapját ünnepli. Az évforduló mellett mi sem mehetünk el szó nélkül: Heti retrónk főszereplője ezen a héten a játékipar…..
a kis lebowski 2011.09.09 20:27:02
Sam & Max Save the worldMagyar cím: Sam és Max megmenti a világotKészítő: Telltale gamesMegjelenés: 2006Műfaj: humoros, nyomozósGrafika: 3D, választható felbontás BEVEZETŐ / HÁTTÉR:Mivel eddig sok olyan játékot játszottam végig, amikhez folytatás is készült, ezért…..
Kigondoltam A barátság 2011.04.27 09:00:00
Barátságnak hívjuk azt, amikor két ember között szoros, bizalmon alapuló lelki kapcsolat jön létre. Vagyis máris bátran levonhatjuk azt a következtetést, hogy a barátság nem létezik, egy utópia, illetve olyan, mint a kereszténység vagy a szocializmus eszmerendszerei: remekül…..
a kis lebowski 2011.04.27 13:19:07
@"the dragon": Ezt a (z amúgy helytálló) következtetést nyilvánvalóan az avataromból szűrted le, ami pedig nincs is!

Ha befejezted a csonkolós pornót, amit éppen nézel, elmesélhetnéd, mi a helyzet a pandákkal e téren.
Agyvihar Hogyan működik a zene? 2011.02.13 22:06:00
Az egyik nap a Youtube-on belebotlottam egy videóba, amin Pély Barna ad tanácsokat a jazz énekléssel kapcsolatban, és bár nem mondhatnám, hogy rajongója lennék, de a videóból az jön le, hogy érti a dolgát. A videóról eszembe jutott, hogy nemrég láttam egy sorozatot, amiben a zene…..
Fables & fiends: The legend of Kyrandia - Book oneMagyar cím: Kyrandia legendájaKészítő: Westwood studiosMegjelenés: 1992Műfaj: fantasyGrafika: 320x200, 2D BEVEZETŐ:A 90-es évek közepén egyik ismerősömtől kaptam kölcsönbe pár játékot cd-n. Közte volt a Legend of Kyrandia…..
Kedves barátaim! Mindannyian tudjuk, hogy egy konteós üldözési mániájánál már csak az egója fejlettebb, ezért nézzétek el nekem, hogy egy féligmeddig magánjellegű probléma taglalásával veszek el pár percet abból az értékes időtökből, amelyet ufókutatással, gyíkemberek…..
Nem tudom, járnak-e erre társkereső hölgyek, de ha esetleg igen, akkor talán érdekelheti őket az a trükk, amit az egyik nagy külföldi társkereső oldal hámozott ki a felhasználók adataiból. A blogbejegyzésükben részletesen le van írva az analízis, itt csak röviden összefoglalom…..
Több, mint kétéves adósságot próbálok törleszteni az idei év első posztjával. Amikor 2008 decemberében megjelentek az első írások itt, a Konteóblogon, felhívott az egyik régi kollégám és azt javasolta, hogy a mindkettőnket sokáig élénken foglalkoztató Seuso-kincsről…..
Olvasom, hogy az ausztrál bennszülötteknél az a szokás, hogy mindenkinek tilos az anyósával közvetlenül beszélni. Tisztelnie kell őt, de el kell kerülnie. Az anyós ezen felül nem étkezhet együtt a menyével/vejével és annak házastársával. A férjen/feleségen keresztül viszont…..
Nemrég az alvópozíciókról olvasgatva megtudtam, hogy a WC-gurigához hasonlóan az alvási helyzetből is lehet következtetni a személyiségre. Íme a leggyakoribb pozíciók listája (a zárójeles százalék jelzi, hogy mennyien részesítik előnyben) az alváskutatók által…..
Isten Háta Mögött – Ű (EMI Music Services) Múlt héten bemutattunk egy új Isten Háta Mögött-dalt Közkút címmel, ami, most már elárulhatjuk, nincs rajta a nagylemezen (viszont nem is remix, ahogy sokan gondolják, valamint teljesen komoly a zenekar részéről). Ettől…..
a kis lebowski 2010.12.14 11:47:45
IDDQD Odaver az új Deus Ex trailer 2010.12.11 19:00:00
Kevés játék létezik, aminek a trailerét hajlandóak vagyunk bekötni ide, de a készülő új Deus Ex játékkal (alcím: Human Revolution) már egyszer kivételt tettünk, és az új trailernek is itt a helye. Én egészen filozofikus hangulatba kerültem tőle. Néha hihetetlennek tűnik,…..
Mint tudjuk, egyes tudósok szellemes kísérleteket találtak ki a halál utáni élet bizonyítására, és ahogy olvasom, más hasonló témák tudományos megközelítésével is próbálkoznak. Most éppen a jövőbelátás van soron, és hamarosan meg is jelenik az egyik neves pszichológiai…..
IDDQD Heti retro: Lemmings 2010.11.11 12:30:00
A két hete a rovatba szavazott Lemmings szép példája annak, hogy milyen apró ötletekkel tud megfoganni egy játék. A program története ugyanis egy animációval kezdődik, amit Mike Dailly, a DMA Design (a GTA-kat készítő Rockstar North elődje) egyik fejlesztője készített egy másik…..
a kis lebowski 2010.11.12 13:05:55
@B-Bird: Egészen addig, amíg el nem olvastam a kommentedet, azt hittem, hogy arról a Barbarianról van szó, amit belinkeltél... Én az "eredetit" nem is ismerem :)
a kis lebowski 2010.11.12 15:30:47
@B-Bird: XT-vel kezdtem, gyarló vagyok :)
Két hete történt, hogy a Blizzconon egy piros pólós srác zavarba hozta a World of Warcraft két nagypályás fejlesztőjét azzal, hogy a játék egyik karaktere, Falstad Wildhammer sorsa felől érdeklődött. A „kérdezz a fejlesztőktől” panelen a WoW világának két vezető…..
a kis lebowski 2010.11.09 12:25:38
Rákészültünk a 13-ik fordulóra mint egyszeri Lenin elvtárs az októberi forradalomra, és nem kellett csalódni (mármint a 13-dik fordulóban..a másikat ki-ki értékrendje szerint osztályozza magának). Szóval elég az hozzá, hogy midőn az egyszeri szurker számolgatta a gólokat,…..
Ha Gyurcsányt tényleg elérné az igazságszolgáltatás, törvénytisztelőbbek lennének-e ettől a politikusaink? Heti szavazás-összesítőnk. Szokásos hétvégi rovatunkban ismét az egyik heti szavazásunk eredményét vizsgáljuk meg: most éppen azt, hogy mit gondolnak olvasóink…..
Véletlenül odatévedtem a Wikipédia leghosszabb szó szócikére, és a magyar nyelvnél a szokásos rekorderekre számítottam, de valaki demonstrációs célból beírta ezt a szörnyeteget is:…..
Régi dicsőségünk sohasem múlhat el, és minél régebbi az a dicsőség, annál fényesebbnek tűnik. Nyilván a 6:3-at vagy a berni VB döntőt nem kell magyarázni senkinek, de emelett is voltak azért ilyen -olyan események az utóbbi 20 évben. Kis ország- kis legenda.Új sorozatunkban…..
a kis lebowski 2010.10.23 18:59:03
@Futó Lada: Köszi az infót, hát akkor kár érte, túlzás lenne azt állítani hogy nagy karriert futott be, pedig Varga Zoltán szerint nagy tehetség volt.
Miközben Hanta kolléga távozása nem múló űrt hagy szívünkben, a hétvégén győzedelmesen visszatérő Komjáti Malacnál is boldogabbnak érezzük magunkat, mivel a szerzőgárda bővítésével kapcsolatos erőfeszítéseink a jelek szerint sikeresnek bizonyultak: a közösség több…..
H. úr elhatározta, hogy egyfelől önvédelmi szempontból, másfelől a családi hagyomány kontinuitásának megőrzése érdekébe a már 5 éves Karcsikával megszeretteti a labdarúgást, azon belül is leginkább annak speciális alfaját a magyar focit. Így továbbra is apáról fiúra…..
a kis lebowski 2010.09.22 15:21:39
@TomAce: "a másik dolog, hogy hiába kapott egy hetest a Dunfermline, a szurkolói (kik teljesen megtöltötték a sarki szektort) úgy énekeltek és éltették őket a meccs végén, mintha legalábbis megnyerték volna a kupát. Sok helyen leírták már, de nem árt ismételni: a legrosszabban sikerült lövés után is taps járt, mert legalább megpróbálta."

Nekem nagyon tetszik, amit ide leírtál. A szurkolók a csapatot szeretik, nem az eredményeket, amiket elér. Nekik elég, hogy a játékosok küzdjenek.
Remélem nem leszek túl rosszindulatú, ha ezt ideírom, de pont ezen a blogon született egy bejegyzés, amelynek a tartalma pontosan ellentétes azzal, amit te írtál, a lényege, hogy nem szerethető, hanem eredményes csapat kell:
labdabiztos.blog.hu/2010/09/09/szep_oregasszonyok_cimeres_mezben

Pedig az általad említett közfelfogás mindenkinek sokkal jobb lenne, mint a zombi tibi által megfogalmazott.
a kis lebowski 2010.09.22 15:53:35
@slowmotion: A játék valóban lassabb, mint nyugaton, de nem azért mert a játékosok kevesebbet futnak. Több magyar edző is nyilatkozta, hogy a futómennyiség megfelel a nyugaton mérteknek, csak amíg odakint teljesen szokásos a meccsenkénti 55-60 sprint (mert a lendületes futás adja a velejét a futásnak) játékosonként, Magyarországon ettől elmaradunk.
Ehhez hozzájön, hogy a technikailag képzettebb játékosaink (teljesen érthető okokból) külföldön fociznak, ami azt jelenti, hogy itthon több a pontatlanságból adódó felesleges futás, ami megint a tempó kárára van.

"a magyar fociból ez hiányzik, hogy tényleg látszódjon, hogy a lelküket is kihajtják a pályán" - szerintem ezzel nincs probléma, bár én csak a Rákóczi meccseit szoktam élőben követni, és a klub játékosai többnyire valóban az első pillanattól az utolsóig hajtanak. De ahogy a közvetítéseket látom, a hozzáállással többnyire más csapatoknál sincs gond, pl. a Fradi sem azért kapott ki kétszer egymás után, mert lagymatagon játszottak :)
a kis lebowski 2010.09.22 15:56:00
@TomAce: "Pont ez az az tipus, mely kihalt kis hazánkban".

Azért nem halt ki. Én emlékszem olyan meccsünkre az MTK ellen, amikor hazai pályán kaptunk ki 3-0-ra. Egyszerűen nem jött össze semmi. De a találkozó végén jóformán az egész stadion állva tapsolta meg a csapatot.