Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Luxusfelni

3 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Május 24-én tüzifává apríttatott egy köztéri faszobrot Pécs egyik kulturális csúcsmenedzsere, Bozóky Anita. Helló Pécs, Helló EKF, Kultúra! UPDATE! A kultúrblogszféra Bodoky Tamásának érezhettem magam egy pillanatra, hisz cikk is született ezen blogbejegyzésem…..
Krómfelni Krómfelni Info 2010.05.27 23:17:00
Ahol megkérdezheted, melyik felni, milyen minőség, mennyibe kerül, mik a hibái, vagy előnyei....
Itt megbeszélhetjük, ki milyen felnit szeretne, mekkorát érdemes venni mekkora jó az adott autó típusra stb....
Krómfelni Röviden a lényeg 2010.05.27 16:09:00
A króm és a vele járó csillogás mindig is a gazdagság, és szépség kifejezésére szolgált. A fényesség és csillogás az élet minden területén egy vonzó látványosság (ékszerek, ruhák, műtárgyak) és persze az autóiparban is. ..
Luxusfelni 2010.05.27 23:00:27
Egy-két szót magáról a krómról: Az USA-ban már az ötvenes évek ellőtt is olyan minőségű krómozást alkalmaztak az autóiparban, ami folyamatos fejlesztésekkel és ipari méretű krómozással a világ más részén azóta sem elérhető.

A krómfelnik melyekről beszélünk nem a megszokott acél felnik krómozott változatai. Alumínium vagyis könnyűfém felnik és krómbevonattal ellátva. Erre sokan mondják, hogy alumíniumot nem lehet krómozni. Azonban hazánk iparában is nagy lemaradást jelentett a 40 év mely nálunk lassabban múlt el mint a nyugati országoknál. Az alumínium felnit egy speciális eljárással krómozzák. De az általunk forgalmazott felnik legtöbbje még ennél is speciálisabb mivel 3-szoros rétegben van krómozva, ezzel is még strapabíróbbá téve a krómbevonatot. A felnik legnagyobb része az amerikai piacra készült, így a felnik terhelhetősége hatalmas, némelyik felni 1400 Kg-ot bír ami 4 felni esetén 5600kg. Mivel alumínium felnikről beszélünk így természetesen még a hagyományos alufelnikhez képest ezen felnik még a szerkezeti kialakításban is különböznek a megszokott és nyugodtan kimondhatom, hogy unalmas kinézetű alufelniktől. Némelyike szinte remekmű.

Napjainkban még mindig uralják a legfelső pozíciót a presztízs terén, és persze azóta is a Rap sztárok kedvelt eszköze, mellyel meg tudják mutatni gazdagságukat. A Tuningolt autók versenyein is szinte minden profi autón krómfelni van, hiszen ezekkel a krómfelnikkel lehet a leglátványosabb kinézetet elérni. Ugyanis mióta a krómfelni létezik folyamatosan fejlesztik őket megjelentek a legelképesztőbb formák, méretek (26”-os), spinnerek.

Hogy hogyan alakult ki az elismertsége a krómfelniknek? Az 1980-as évektől kezdve az USA-ban elkezdődött a rivalizálás a Híres Rap sztárok, Rap együttesek között. Az nyert aki több pénzt tudott felmutatni. Akinek több pénze volt az járt drágább autóval és drágább felnivel. Nemcsak magukat ékszerezték fel hanem autóikat is. Mivel ezen krómfelnik már akkor is árukkal mutatták, hogy ők képviselik a luxus-felnik kategóriáját, így státusz szimbólummá nőtték ki magukat a Luxus Krómfelnik.