Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dolmi medve

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A krími események óta a három NATO balti tagállam elég komolyan veszi a védelmi feladatait. Ez a megállapítás azért sántít, mert arrafelé a közelebbi ellenség kép okán, már több mint húsz éve egészen másképpen állnak az ország védelmi feladatokhoz. Alapvetően az észt…..
Combat Gear Blog 2015M ERGY bakancs 2015.11.11 08:00:00
Legalábbis én így tudnám nevezni ha be akarnám kategorizálni, de volna rá profánabb jelzőm is, amit most nem fognám magam vissza. A jelen példány a 2010 óta tartó bakancs/bevetési ruha rendszeresítési nyűglődés egyik újabb gyöngyszeme. Ebben a tekintetben megnyugtató érzés…..
Hála istennek a fejlődés egyik pozitívuma, hogy egyre újabb és elméletileg jobb termékeket eredményez. A Princeton Tec megpróbált szakítani a hagyományos fejlámpákkal, felemás sikerrel. A nyomógomb a lámpa tetején található. Röviden nyomva a piros ledet kapcsolhatjuk be,…..
Október 30-án jelent meg, hogy az MH 34. Bercsényi László KMZ tíz katonáját tüntették ki a Combat Infantry Badge-el, a „műveleti szerepvállalásban nyújtott teljesítményért”. A szűkszavú sorok sajnos nem térnek ki pontosan arra, hogy mi is ez a CIB, és miért is szokták…..
Dolmi medve 2014.11.03 17:09:05
@dudi01:

"Olyan mintha a tűzoltót azért tüntetnék ki mert elolt egy szobát mindenféle + nélkül. "

Még az sem, hiszen abban az esetben azt tűzoltót is kitüntetnék, aki nem is vett részt aktívan a tűzoltásban, csak mondjuk vezette az egyik tűzoltóautót, vagy biztosította a közeli utat.

Jó lenne olvasni a konkrét okról és indokról, persze enélkül is elismerésre méltó hogy ilyet kaptak.
Szóval a tonfa-vipera nagyon jól tud jönni ha például ablakot kell betörni, és esetleg ilyen módon kimenekíteni a bajba jutottakat. De mi van ha egy intézkedés alá vont gépjármű vezető megtagadja a járművének elhagyását ? Hát, lehet szépen kérni meg fenyegetni a törvény…..
Dolmi medve 2014.07.27 08:34:15
@HUNCsV:

Hát, mondjuk attól hogy fasz és nem száll ki, még nem biztos hogy meg kell kockáztatni, hogy maradandóan megsérül a szeme, az arca több helyen sérült.

A járművezetőnek lehet hogy voltak régebben rossz tapasztalatai a rendőrséggel, amin Oroszországban megint nem csodálkoznék.
Dolmi medve 2014.07.27 08:35:28
@XJ8:

Ruszki "haverod" megpróbálhatta volna teljesen felcsukott ablaknál is ököllel beütni az ablakot :-)
Dolmi medve 2014.07.27 18:34:43
@Légionnaire:

"ez így valóban extrém volt és lehet hogy van más megoldás is, de mégis nekem már csak a ráfordítot idő/hatékonyság alapján is tetszett."

Ha csak a ráfordított idő/hatékonyságot nézzük, akkor minden másképp működhetne a világban, ebben csak az lenne neked a rossz, hogy jó eséllyel 1-2 alkalommal te (is) járnál extrém megoldás végén rosszul.
A formára készített műanyag tokok nem véletlenül örvendenek nagy népszerűségnek akár a rendvédelmi, akár a civil piacon. Olcsó, egyszerű és tökéletes illeszkedést biztosít, ezáltal a legoptimálisabb eszközkezelést (fegyver elővétel, tárcsere) teszi lehetővé. Hátránya…..
Dolmi medve 2014.07.18 21:24:54
@dudi01:

Kopni kopik, de a teljes elkopáshoz nagyon sok kellene.

Nekem Fobus van, a felső három réz szegecs ha nincs a nadrágomba felső ruha betűrve, akkor nagyon ledörzsölte a bőröm, ragasztottam rá egy puhább "betétet" és így megoldódott a probléma.
Dolmi medve 2014.07.19 05:13:37
@gepard145:

Lehet hogy nem véletlenül hordja így?
Rejtve hordásnak megfelel, de "látható" hogy mi van nála.
Dolmi medve 2014.07.19 16:23:24
@gepard145:

van pár dolog az életben, amit nem úgy alkalmaznak egyes emberek, hogy az a legcélravezetőbb legyen, szerintem mindenki zid ilyen példákat.
Láthatóan az ukrán hadsereg mind felszereltség mind felkészültség terén hagy némi kívánnivalót maga után. Az ukrán hadseregben uralkodó állapotokat jól mutatja be a katpol cikk sorozata, illetve az a tény is, hogy az elsőként bevetett erők egy része egyszerűen dezertált. A…..
Nálunk a nyugati világban a világszerte "terrorista" csoportként aposztrofált szervezetek PR-ja elég rossz. Az átlagos terrorista képe az emberekben úgy él, mint egy rongyokban, AK-val szaladgáló, fegyelmezetlen, képzetlen fegyveres. Ezt persze a hírek is erősítik, amik főleg az…..
vonatmagazin Áremelés várható? 2014.05.01 09:30:00
Rossz hírrel jelentkezett a brit Model Rail magazin az FB oldalukon. A Bachmann csoport tartott sajtótájékoztatót szerda délután, amelyen arról számoltak be, hogy május elsejétől átlagosan 20%-kal emelik az áraikat vasútmodell és kiegészítő fronton. Minderre azért van szükség,…..
Egy tegnapi nap során kikerült cikk megrendszabályozásként aposztrofálja azt a két perces felvételt, amelyen két rendőrjárőr az  V. kerületből intézkedik egy láthatóan igen jókedvű meztelen férfivel szemben, aki a Bazilika előtt szórakoztatta a tömegeket. Rugdosódásnak nem…..
Év elején elkerekedett a szemünk az Arnold katalógus láttán, annyi minden érdekesség volt benne TT méretben. Egyik ilyen az ASF kis mozdony, ami a gyártótól megszokott KöfII dízelektől is kisebb, sőt világítást is ígértek bele. Hiszem ha látom, gondolhatták többen, és…..
Dolmi medve 2014.04.18 19:00:12
Az ukrán erők kiszorítása majd kivonulása után a Krím félszigeten jelentős számú haditechnika marad gazdátlanul, amelyek egy része az újonnan felálló önvédelmi erőkhöz fog kerülni. A félszigeten több légibázis található, melyek közül hármon az ukrán légierő és…..
A modern hadseregeknél fontos a személyi állomány védelme, és sérülés esetén a harcképtelen katonák elszállítása és kimentése, majd orvosi ellátása. A szállításukra jó darabig fix vázas nehéz hordágyak, majd később összehajtható könnyített vázas hordágyak…..
Dolmi medve 2014.04.08 19:04:22
@BálintFerenc:

60 évvel később lehet hogy pont ezért használnak mentőlepedőt a szanitécek.
Dolmi medve 2014.04.08 19:07:21
@Légionnaire:

"2. A közvetlen életveszély elhárítása után ha egy nagyobb távolságot kell megtenni, akkor egyrészt könnyebb, másrészt kíméletesebb a sebesültnek (különösen, ha a sérülés jellege miatt a mozgatás súlyosbítja az állapotát) ha sátorlapon vagy hordágyon viszik. "

Figyeled, hogy mit írsz? :-)

Kiemelem neked a lényeget:

"akkor egyrészt könnyebb, másrészt kíméletesebb a sebesültnek ha sátorlapon vagy hordágyon viszik."

Most sátorlapon, vagy hordágyon?
Mert sátorlapon nem kíméletesebb és nem is könnyebb sebesültet vinni (és a sebesültnek sem), mint mentőlepedőn.
A zuglói ÖTE nehéz műszaki mentő járműve egy Mercedes 1113-as. A tehergépjárművet Németországból kapták, ahol a német katasztrófavédelem (THW, Technisches Hilfswerk) kötelékében szolgált. A nevéből adódik a fő rendeltetése is, gyakorlatban például autó baleseteknél…..
Sokan tippeltek arra, hogy valószínűleg beöltöztetett Specnaz tagokat küldtek a Krím félszigetre, és őket lehetett látni a sajtósok kereszttüzében is. Én a magam részéről továbbra sem osztom ezt a véleményt, viszont ajánlom mindenki figyelmébe a következő videót. Civil és…..
Dolmi medve 2014.03.01 18:31:12
Van belső felvétel is:

www.youtube.com/watch?v=Sr1wxqt_3So

7:54-nél a vinyót szedi ki a számítógépből?
Teljesen egyértelmű, hogy a szimferopoli reptérre küldött katonák oroszok. Soha nem értettem, hogy miért nem lehet nyíltan bejelenteni teljesen nyilvánvaló dolgokat, legalábbis jelen esetben nem tudom mire jó, hogy hülyének nézik a fél világot.   A képen látható katonák…..
Combat Gear Blog ÖTE 2014.02.26 08:00:00
Jelenleg Magyarországon három féle tűzoltó szervezet típust különböztetünk meg. Az állami tűzoltóságok amiket hivatásos tűzoltóparancsnokságoknak neveznek, a létesítményi tűzoltóságot és az Önkéntes Tűzoltó Egyesületet. Az Önkéntes Tűzoltó Egyesületeket további…..
A csernobili katasztrófa felszámolásában több százezer katona, belügyi és civil alkalmazott vett részt. A munkájuk eredményes végrehajtásához szintén több ezer járművet vettek igénybe. Noha a zónában való használat közben több alkalommal is mentesítették a járműveket,…..
vasuTTmodell Roco újdonságok 2014 2014.01.14 19:31:03
A Roco publikálta online felületein a 2014-es újdonság katalógusát. Ha egy mondatban kellene jellemezni a tartalmat, azt mondhatjuk, hogy a magyar témák gyűjtőit elkényeztetik H0-ban, a TT gyűjtőknek csak festési variációkat kínálnak. Nézzük sorjában a dolgokat, kezdjük a H0…..
Combat Gear Blog UBACS (MTP) 2014.01.16 08:00:00
A brit hadsereg a teljes korábbi DPM mintás egyenruha családját lekívánja cserélni az MTP-re, emiatt gyakorlatilag a korábbi ruhadarabok összes változatát elkészítették MTP mintával, és egy-két apró változtatással. Az UBACS korábban kizárólag sivatagi színben készült, de…..
Az 51M kezeslábas harmadik változatát téli, havas környezetbe szánták. Ezidáig ez az egyetlen téli álcázó ruházat, amit a honvédségben rendszeresítettek az elmúlt ötven évben. A fehér színű álcázó kezeslábas a szabását tekintve szinte tökéletesen megegyezik a…..
Dolmi medve 2013.12.29 15:04:05
@joni firpo:

Íg van, de ahogy a Reintex megvette a horvát fehér mellényeket, úgy a Honvédség is megvehette volna, akár a Reintexen keresztül is.

Tudom, tudom "közbenszerzés", stb., de jó lenne ha a haza védelme lenne az elsődleges és ezért az anyagi lehetőségeket szem előtt tartva, a lehető legjobb felszerelést adnák a honvédeinknek, ez a legkevesebb azért, hogy akár az életüket is áldoznák a hazáért, és mint a katonai felesleget képező horvát fehér mellény is mutatja, fillérekből is hozzá lehet jutni jó minőségű felszerelésekhez.
FIGYELEM! A Hungaropen szentendrei mintaboltja az írás publikálása óta megszűnt. Úgy esett, hogy Szentendre környékére vitt az utam, ezért úgy döntöttem, meglátogatom a Hungaropen Kft. (a PEVDI bezárása óta a PAX toll gyártója) telephelyét, hátha sikerül szereznem a rejtélyes PAX Gel betétből,…..
Ma ismét az egyik közeli, nagy írodaszer üzletben jártam, dacára annak, hogy többször minősíthetetlen stílusban válaszolt az egyik eladó, amikor meg mertem zavarni a traccspartit a kérdésemmel, hogy van-e a látszólag kifogyott áruból a raktárban. Parker Jotter áttetsző piros műanyag alsórésszel,…..