Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eudocimus Ruber

0 bejegyzést írt és 125 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Viszonylag gyakran hallani numizmatikához csak felületesen értő, laikus szájából az 1990-es években forgalomban volt ezüst 200 Ft-osokról nyilatkozva, hogy azok közül egyes évszámok - pl. a legelső - magasabb finomsági tartalommal készültek. A numizmatikában jártasak pontosan tudják, s ezt a gyűjtők…..
Eudocimus Ruber 2020.09.10 09:26:44
@molyos1: Igazad van, tévedtem.
Lazítsunk egy kicsit a kajakóma és az alkoholmérgezés közti rövid időszakban és nézzük meg, mi van akkor, ha ellopják a kukát a ház elől. Béla törvénytisztelő állampolgár: szelektíven gyűjti a szemetet és a tájékoztató szerinti időpontban helyezi ki az edényeket a közterületre. Jött is a tolvaj, az…..
Eudocimus Ruber 2019.12.30 19:04:47
Avagy így tömegközlekedj havi húszezerért. A duplán vett bérlet oka, hogy az automata az utas szerintem nem nyomtatott, de a gép mást mond. Volt már ilyen sztorink, ott még egy korrekt választ is találtok. Panaszosunknak egyébként egészen jó megoldási javaslatai lennének, de…..
1930.07.30 - 1. VB döntő Uruguay - Argentína 4:2 (Dorado 12' Cea 57' Iriarte 68' Castro 89' ill. Peucelle 20' Stabile 37')Helyszín: Montevideo, Uruguay - Estadio CentenarioNézőszám: 68.346A torna gólkirálya: Guillermo Stabile (Argentína) 8 góllal Pedro Cae megszerzi Uruguay második gólját..
2003-ban nagy csinnadrattával kezdték el építeni Dubai új nevezetességeit, mely Világ-szigetek nevet viseli. Ezek a mesterséges szigetek 5000 hektáron ábrázolják a Föld legfőbb országait és kontinenseit, ám a gazdasági világválság 2008-ban ennek a projektnek is betett: csak most , tíz évvel később…..
  „ A lakás nem reprezentációra, illetve nem elsősorban a reprezentációra szolgál, hanem a benne lakók kényelmére.”[1] Az első világháború az élet minden területén forradalmi változást idézett elő. A nők férfi módira vették, a férfiak pedig örültek ha egyáltalán vették. Megváltozott az öltözködés,…..
Öregmotoros a pesti nép etetésében a Nagyi palacsintázója, mely a Hattyú utcai korai bázisról kinőve mostanra hálózattá nőtte ki magát 6 helyszínnel. A netes vélemények alapján a fénykorán már rég túlvan, a terjeszkedés pedig rendesen odatett a minőségnek. (A képet az Ittjártam.hu-ról…..
”Így aztán nem maradt egyéb hátra, mint a Körmöcbánya és Besztercebánya közti hegyháton átvivő igen kétes utat használni, még a poggyász és az ágyúk egy részének kockáztatásával is. Mind Körmöcbányától, mind Besztercebányától meredek erdei utak visznek a hegység legfelső tarajáig; a sziklagerinc…..
Eudocimus Ruber 2017.01.12 15:39:53
Eudocimus Ruber 2017.01.18 09:39:02
@Titus Pullo Urbino:

Persze, ha összeáll a csapat. Az indulást a Nyugati mellett lévő parkolóból tervezitek?
Aki már olvasott Wizz Air panaszt nálunk, annak sok újdonság nem lesz ebben a sztoriban, hacsak az nem, hogy az összes klasszik utaskiborító hiba benne van. Tanács hamarosan érkezik. Tisztelt Tékozló Homár! Levelemmel részben a nyilvánossághoz fordulnék tanulságként, másrészt Önökhöz…..
Nincs szakember. A Magyarországon (és a régióban) élők egyre gyakrabban szembesülnek ezzel a mondattal, miként azzal is, hogy lassan alig marad ember a különböző ház körüli szakmunkák elvégzésére – és akkor például az egészségügyről még nem is beszéltünk. Apropó,…..
Eudocimus Ruber 2016.09.01 18:56:14
Orbán centrális erőtere azt jelenti, hogy egy személyesen tőle és a korrupciót szétterítő rendszerétől függ a kormányzás egésze (ideértve a hivatalos ellenzéket is). Az alkotmányos-intézményes és személyi függőség hálózatát csak a magyar nép döntheti meg azt követően, hogy nagy többségének átlagos…..
Franciska szerintem azon a ponton kicsit igazságtalan, amikor a jegykezelők ellenőrén kéri számon az ablak és kerete közti váratlan szakítást csak azért, mert korábban az előtt álldogált az illető, de ezt leszámítva az egész helyjegy-nem helyjegy téma elég erős. Kedves Tékozló Homár! Csupán a…..
(Első rész) 4. Magyar sors Vajdaságban Vajdaságban, nem pedig: "a Vajdaságban" – egyébként ez is olyasmi, amiről a magunkfajta megismerszik, hiszen tartományunk nevét a szerbiai magyar szövegekben kizárólag névelő nélkül használjuk, míg a magyarországi sajtó valamiért kötelességének érzi, hogy…..
Még mindig kapunk olyan kérdéseket, amelyekből az jön le, sok tévhit él ma is a fapados légitársaságokkal kapcsolatban - most összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülőket. Való igaz, többféle szívatásnak is volt korábban alapja, de gyorsan változik a világ, s vele a legnagyobb fapados hozzáállása is…..
Eudocimus Ruber 2016.06.01 10:06:59
@Richie21061: Nem Heart az, szívecském, hanem Heat. Londonban is magyarul beszélsz, vagy a 90e-ben a tolmács is bére is benne van?
Én a vonatjegy kifejezés hallatán még kígyózó sorra és alig látható betűkkel nyomott, kunkorodó fecnire assszociálok, szóval már az otthoni nyomtatás lehetőségét is óriási hujjogással köszöntöttem most, hogy megtudtam, hogy létezik, de olvasónk témában összegyűjtött kérdései ezzel együtt is inkább…..
Eudocimus Ruber 2016.05.24 13:38:05
@Hátrányos helyzetű kaviár:

Lehet venni, de csak meghatározott állomásokra, ahova rögzített (általában kedvezményes) a jegy ára. Tényleg jobb lenne, ha bármelyik köztes megállóig lehetne jegyet venni. Egyszer a barátaimat azért akarta megbüntetni a kaller, mert Békéscsabán szálltak föl a Bp-Brassó vonatra, Bp-Brassó jeggyel...
Lantos perelne, mert ugye aki arról beszél, hogy férfiak és fiúk is lehettek áldozatai az uszodákban történt eseményekkel az őt vádolja meg azzal, hogy buzi lenne. Van aki nem érti, hogy ez miért baj. A kérdés alapvetően csak azzal nem számol, hogy a kérdés miért is olyan érzékeny. ..
Karaktergyilkos támadást indított Stumpf András a Budapesti Fesztiválzenekar igazgatója, Fischer Iván ellen – akinek a cipője talpáig nem ér fel. A Mandiner nevű troll-etető szerzője egyúttal megvédi Tarlós Istvánt, aki az elmúlt napokban egy kocsmai tahó stílusában ugatott a világhírű együttes…..
Nagy csapás egy vidéki földesúrnak, ha a kedvenc lova nem nyer egy derbin, de felvidítja a tudat, hogy közben elindult a vasúti közlekedés a birtoka és egy közeli kisnemes uradalma között. Olyan ez a történet, mintha a reformkorban játszódna, pedig 2016 májusát írunk. Lefordítva a 19. századi…..
Majd tíz éve kezdtek feltűnni az igénylistákon az olyan utazások, ahol garantáltan nem lesz jelen gyerek - már hogy másé. Első körben az önző szinglitársadalom bunkó elvárásainak tűnhet, hogy se a szállodában, se a repülőn ne kelljen síró, kiabáló, dobálózó gyerekeket kerülgetni. Ám az a pár, aki…..
Eudocimus Ruber 2016.05.01 21:00:50
Mármint, hogy vesztett a világhatalmi versenyben? Meddig akarja újraéleszteni Putyin a Szovjetunió már sokszor dugába dőlt, meghiúsult világuralmi törekvéseit? Több száz év alatt sem lett gigantomániás elképzeléseikből sem semmi. Merthogy a Szovjetunió központosított hatalomgyakorlása és annak…..
PKP közösség Orbán, a gyáva 2016.04.18 15:46:44
Sok téveszme él a magyar emberek körében, ilyen az is, hogy Orbánnal végre van egy vezetője az országnak, amelyik bátor és erős, így határozottan vezeti a nemzetet egy jobb világba. Nem olyan girbe-gurbán, ahogyan az volt a demokráciában: még egykor a szocik alatt "sodródott" az ország, s vett…..
Függetlenül minden társadalmi, vallási, politikai meggyőződéstől mindannyiunk közös ügyének kell tekintenünk az erőszak elleni küzdelmet. E szerint kell tenni azért, hogy azokat, akiket józanész, erkölcs és gerinc nem tart vissza, a hosszas börtönbüntetés és a társadalmi páriává válás kilátása…..