Regisztráció Blogot indítok
Adatok
amper.anti

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdekes az áramszolgáltatóknál a túlszámlázás jóváírásának kezelése is.Ugye, a kérdésben adott a laboratóriumi jegyzőkönyv, ahol a "szolgáltató bérence" - nevezhetnénk a világosság kedvéért igazságügyi szakértőnek is, de ez szerintem egyáltalán nem fedné…..
 Egyik kommentezőm, g.heni mágnesezési történetét már kommentként olvashattuk, de remélhetőleg többen elolvassák külön bejegyzésként."Üdv mindenkinek!Ahogy elnézem sokan járunk ebben a büdös cipőben. A mi történetünk is hasonló, ami tavaly novemberben…..
amper.anti 2010.06.23 20:19:32
@fun-csocso: ez a fogyasztás tényleg horribilisnek tűnik. Egy korábbi bejegyzésben leírták, hogyan tudod ellenőrizni a v.órát - kicsit bonyolult, de megéri, mielőtt kopogtatnál a szolgáltatónál a bevizsgálási díjjal (Elműnél kb. 8600 Ft).
Balogh Dezső, okl. vill. mérnök, NFH nyugalmazott vezető főtanácsos 2010. február 19-én megjelent cikke (http://www.akontroll.hu/bel1.php?ssz=382) nagy port kavart az elmúlt hónapokban egyes áramszolgáltatók körében. Sokan támadták, hogy valótlan állítások szerepelnek…..
amper.anti 2010.06.06 21:38:32
@asztu: Ne hagyd magad! Egyáltalán nem biztos, hogy a szolgáltató nyerné meg a pert, még ha ő ezt a látszatot szeretné is kelteni. Próbálják megijeszteni az embereket ezzel az eljárással és nagyon sokan valóban inkább fizetnek. De minél nagyobb nyilvánosságot kapnak ezek a típusú visszaélések, annál nagyobb az esélye a fogyasztóknak és előbb-utóbb történik is valami az érdekünkben. Javaslom, írj levelet a MEH-nek, fogyasztóvédelemnek. Ha nem is fogják megoldani az ügyedet, lassan azért kénytelenek lesznek felébredni...
amper.anti 2010.06.16 09:48:59
@asztu: sztem próbáld meg, bár nem mindenütt foglalkoznak ezekkel az ügyekkel (még ha köteles is lenne jegyzőkönyvet felvenni az ügyeletes tiszt bmilyen bejelentésről).
Ha a rendőrségi "nyomozás" megállapítja, h Te ártatlan vagy, az még jól jöhet per esetén.
 Remélem, nem sokan látták hétfőn az ELMŰ „fizetett hirdetését” a Hír TV-n, aminek a címe: Panaszkönyv. A műsor állítólag fogyasztóvédelemmel foglalkozik. Ennek ellenére ott volt egy előre megírt forgatókönyv szerinti riport a "sötét" oldaltól:…..
amper.anti 2010.06.11 16:27:38
Csak kapkodom a fejem itt a kommentek között, szkeptikus papság, meg az ufók - na de mi köze mindennek a villanyórákhoz??

Elismerem, hogy a bejegyzés hangvétele erős és sokszor személyeskedő. Mindezt csak azzal tudom magyarázni, hogy a posztoló lehetetlen helyzetbe került az Elmű igazságtalan eljárása miatt, hamisan vádolják, meghurcolják, miközben a feje felett több százezer forintos kötbér lebeg.
Te nem lennél ideges? Te nem gyűlölnél mindenkit, aki a nevét adja ehhez a hazugsághoz?

Márpedig a szolgáltató eljárása több szempontból is vitatható - hadd ne kelljen részleteznem, erről szól az egész blog, rengeteg a megválaszolatlan kérdés - és amíg önként nem hajlandó tisztázni a sorokat, addig szükség lesz ilyen fórumokra és bizony születni fognak kellemetlen bejegyzések.

A leadott műsorral kapcsolatban még mindig csak pislogok (akár Szabó Anett, akinek haját egész biztosan megmágnesezték :)), hogy mi volt ez tulajdonképpen?
Fogyasztóvédelmi műsor lenne, csak mert említésre kerültek "szegény átvert" fogyasztók, akik mágnesezésre adták a buta kis fejüket? Akiket bepaliztak a csúnya kereskedőbácsik? Mégis milyen jogorvoslatot kellene nyújtani számukra, Anettkám? (Nem mellesleg ez a blog, pont az ilyen kísérletező kedvű, bűncselekményt elkövető fogyasztóktól kíván elhatárolódni.)

Miközben a témában legaktuálisabb kérdések el sem hangzottak: mi a helyzet azokkal, akiket ártatlanul vádol meg a szolgáltató; ők hová fordulhatnak; illetve az összes többi, e blog által feszegetett kérdés. Csak egy kicsit kellett volna jobban felkészülni a témára, hogy valóban fogyasztóvédelminek tűnjön.

Mindenesetre annyit biztosan sikerült elérni a riporttal, hogy a sok idős ember, aki ebből a médiumból tájékozódik, már biztosan nem fog mágnessel kísérletezni. Már csak azért se, nehogy kezét törje...
Az alábbiakban megtekinthetőek az ELMŰ "igazságügyi szakértői", jelen esetben Lénárd Pál (IM 4182) által készíttett szakértői jegyzőkönyvek lényegesebb adatai. Ezek minden esetben ugyanazon, a második oldalon találhatóak (még a tördelés is ugyanarra a sorra…..
amper.anti 2010.06.08 12:39:15
@j311: L.P azt mondta, hogy jelenleg az Elster az egyetlen cég M.o-on, aki hitelesítheti az órákat, náluk van ez a szuper mérőpad, ezért végzik ők a bevizsgálást.
Ezzel együtt is sántít az a megoldás, hogy a gyártó cég végzi az ellenőrzést.
amper.anti 2010.06.08 21:56:03
@j311: Per esetén választhatsz "saját" szakértőt, csak már minek, ki tudja mi történt azóta az órával. A mágnesezés ugyebár nem feltétlenül okoz külsérelmi nyomot...
Ennek ellenére a bíróság mégiscsak az ELMŰ javára ítéli meg a pereket - legalábbis az eddigi gyakorlat szerint. Bízzunk benne, hogy már valóban megindult vmi változás.
amper.anti 2010.06.09 21:26:08
@j311: Ugyan már! Egy feltételezett áramtolvaj kezébe adni a saját villanyóráját? Hová gondolsz?! Még azt is ellopná! :)