Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fransisco Miranda

0 bejegyzést írt és 611 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elnézve a magyarországi időjárást, talán nem bánjátok majd a mai posztot, amely a Kanári-szigetekről érkezett. Hajni története egy vakmerő döntéssel indul és decemberi paradicsomszürettel ér véget, de közben kiderül az is, hogy van olyan: budapesti árak nyugati fizetések…..
Fransisco Miranda 2012.12.20 11:07:56
@nusss: Azért most nem picit irigykedek a Reunionra költözéssel kapcsolatban... ;) Kétszer jártam ott egy-egy hónapra munkaügyből kifolyólag. Mit is mondjak, azóta nem telt el nap, hogy ne idéztem volna fel valami szép emléket onnan.
A természet meseszép, a klíma tökéletes, a kényelem európai, az emberek barátságosak... Talán az egy negatívum, hogy hamar sötétedik esténként. :)
Fransisco Miranda 2012.12.20 12:20:16
@nusss: Továbbra is csak irigykedni tudok :)
Elvileg még lesz egy pár hétnyi melóm ott egy jelenleg meg nem határozott jövőbeli időpontban, ha a helyi erők eljutnak arra a készültségi szintre, hogy ránk is szükség legyen... És az eddigi tapasztalatok alapján nem sietős ott a dolga senkinek sem :))

Remélem összejön nektek! Tudjátok már, hogy merre fogtok lakni?
  Átmenetileg kifogytak a patikákból az elsősegélydobozok, miután a közösségi oldalakon elterjedt, hogy a rendőrség a járművek elsősegélynyújtó-csomagjaival kapcsolatos ellenőrzést rendelt el. A legtöbb patikában hamar hiánycikk lett az elsősegélydoboz, sokan azzal…..
Fransisco Miranda 2012.04.28 08:13:59
@Rejtélyes: Van itt is az IKEÁban, nem is drága, és tüchtig kis dobozban van. A legutóbbi mizéria után szereztem be egyet a közel húszéves helyett... :)
Bár gondolom jelenleg azt is kifosztva találnám.
A Malév leállásával a budapesti utazóközönség régi - új egyenruhába öltözött légikisasszonyok mosolyában fürödhet vagy rendelhet majd tőlük ételt - italt, ahogy a pénztárcája engedi...
Fransisco Miranda 2012.02.06 10:39:46
@balage28: Ok, de mit csinál aki képtelen aludni repülőn? (11 órát elüt valahogy, miközben a kilógó testrészeit megpróbálja mindig olyan irányban behajlítni, hogy az aktuális mozgási áramlatoknak kevésbé legyen útba) :)

Érdekes, én épp a vészkijáratot néztem ki magamnak (23. sor) legközelebbre, ott ugyan nincs entörténment (arra úgyis ott az ipad) viszont legalább a lábam elfér..
Fransisco Miranda 2012.02.06 11:17:41
@balage28: Kösz a tippet, akkor 23C vagy H :) Meg van még hátrafelé vagy két ilyen sor... Nyilván nem néznek majd hülyének ha így állítok oda a csekkinhez. :) De reménykedni mindig lehet. A karfát nem néztem, de akkor csak azért nem tűnt fel mert nem volt kinyitva. De a saját entörténmentemmel jobban járok szerintem.
Állandó olvasónk, Frasisco Miranda keresett meg azzal, hogy egy érdekes, és marha hasznos programot fejleszt iOS alá. Nevezetesen budapesti forgalmi kamerákat lehet majd csekkolni iOS eszközökön. Az app egyelőre nem kapható az AppStore-ban, ezért személyesen kerestem meg Lacit, aki…..
Láttuk már a kínai forrásoktól kiszivárgott infók alapján hónapokkal ezelőtt készített tokokat, láttuk az Apple által kiszivárogtatott skiccet, így egyre biztosabb a dizájnváltás.Most viszont megérkeztek a legjobb összehasonlító képek a méretre vonatkozóan, amiket az olasz…..
A 9GAG-en jelent meg az a napirend, amit lefordítottam magyarra, hogy az önfeledt nevetés mellett lehessen szidni a rossz angolomat is. Hatalmas köszönet Pounderstibbons-nak a találatért:..
Fransisco Miranda 2011.09.01 09:43:00
Appleblog De ki az a Tim Cook? 2011.08.25 14:45:00
Ezt a cikket az Indexre írtam, de szerintem fontos, hogy nálunk is meglegyen, ezért bemásolom az Appleblogra is:Amikor Steve Jobs bejelentette, hogy visszavonul, tulajdonképpen nem is volt kérdés, hogy Tim Cook lesz az utód. Nemcsak azért, mert Jobs lemondólevelében kijelölte őt, és…..
Fransisco Miranda 2011.08.25 18:48:57
@iSparrow: Pontosan ez volt az első gondolatom, amikor elolvastam az eredetit. Mi a repedt f@sz köze van akár ehhez a hírhez, akár bármihez is, hogy Cook _állítólag_ homokos? Tényszerűen csak annyit bírt leírni a Gawker, hogy ha van (vagy volt) is bármilyen kapcsolata, azt állati jól titkolja, vagy nincs is senkije a brutális munkaidő-beosztása miatt. És persze ezért rögtön bele is kell vágni a "nyilván buzi" témába is, pedig ki nem sz@rja le.
Fransisco Miranda 2011.08.25 18:50:25
@Magyarósi Csaba: Grat a mai napi teljesítményhez, sok jó anyagot hoztatok le és gyorsan! Csak az apropót sajnálom. De semmi nem tart örökké...
Fransisco Miranda 2011.08.25 19:39:41
@peterr1337: Juttatásokat kapott bőven, úgy mint céges repülő, stb... És van még egy Pixar nevű vállalkozása is, amit a Disney megvett, és azóta ő a legnagyobb magánrészvényese a Disney nevű cégnek... :) Szóval van mit a tejbe aprítani.
Az elmúlt 35 évben számtalan olyan terméket dobott piacra az Apple, ami magán viseli Steve Jobs kézjegyét: a perfekcionizmust és a megalkuvás hiányát. Összegyűjtöttük most a legfontosabbakat. Apple I: ezzel kezdődött minden, a 35 évvel ezelőtt piacra dobott gép megalapozta a cég…..
Fransisco Miranda 2011.08.25 13:04:04
@DaVidFilmek: tévére kellett kötni. Woz találta ki (többek közt), hogy a számítógép inputja a billentyűzet, outputja pedig a képernyő, mert az Apple I előtt kapcsolókat kellett kapcsolgatni és lámpákról lehetett az eredményt leolvasni.
Fransisco Miranda 2011.08.25 13:20:55
@DaVidFilmek: Na igen, a világot ők viszik előre. Ha már a nosztalgiánál járuk, még egy pár apróság, ami miatt a számítógép ma olyan amilyen: Woz találta ki, hogy a gépet működtető alapprogramot ROM-ból kell betölteni induláskor. Az ötlet a HP számológépekről jutott eszébe, mivel akkoriban a HP-nál dolgozott. Előtte egy gép működőképes állapotba hozása (az alapprogram betáplálása) fél-háromnegyed órába telt az idióta kapcsolókkal. És ha valamit elkapcsoltál közben, kezdhetted újra az elejéről. :)
Ez a két Steve irtózatosan nagy koponya, akik nélkül valószínűleg nem lenne ilyen ma a számítógép, mint amilyen.
Fransisco Miranda 2011.08.25 14:10:00
@Ica a fekete cica: Jé, tényleg. :)

De azért a "kis gép", mint jelző picit erős. Azt gondolom te is látod, hogy nem is játszik egyik sem egy ligában az Apple I-gyel.
Úgy tűnik, megint szexi téma lesz a Mac. Miután az iPhone és az iPad kifutotta a maga köreit, egyre érkeznek a jövő Macjeivel kapcsolatos találgatások. Már a tavalyi évtől lehet sejteni, hogy az iOS-eszközök és a Macek közelítenek egymáshoz, míg az operációs szintű…..
Na ezt a videót nézzétek, szerintem nagyon betaláltak a HELO TC helikoptert gyártó vállalatnál:A HELO TC-t 50 dollárért lehet majd megvenni a karácsonyi szezonban. Tudom, a múltkor többen írták, hogy ilyet már háromcázért is kaphatsz, és ahhoz iPhone sem kell, mert van hozzá…..
Fransisco Miranda 2011.08.22 13:43:05
@Lewes1973: Giroszkópos is volt? Azok jóval stabilabbak mint a régi billegős kis izék.

A rotorlapát csak durva baleseteknél sérül, de akkor is lehet cserélni.
Az Apple tegnap új iOS 5 bétát adott ki, ez sorrendben a hatodik frissítés, amit a fejlesztők letölthetnek tesztelésre. Ezzel egy időben kijött az iTunes 10.5 beta 6, Xcode 4.2 preview 6 is.Egyelőre gőzerővel folyik az operációs rendszer átnézése, az egyik nem túl érdekes…..
Fransisco Miranda 2011.08.20 12:02:43
@Balhé az van: Ez izgis! Van valami cikked, ahol a Safarit nyúvasztják UID-vel gonosz hekkerbácsik? Elolvasnám.
Fransisco Miranda 2011.08.20 12:17:16
@Balhé az van: Ja, azt hittem van valami konkrétum. Már kezdtem örülni... ;)
Marhára kíváncsi lettem volna, hogy egy semmihez nem köthető számsorral hogyan lehet Safarira írt gonosz kóddal a zemberek felhőben tárolt zadatait kinyerni.
De ez ebben a formában csak hangzatos frázisok üres puffogtatása, összeesküvéselmélettel fűszerezve.
Ezt eddig is tudtuk, az Angry Birds gyakorlatilag megjelenése óta a toplistákat döngeti, és inkább felülről, mint alulról. Most azonban újabb mérföldkőhöz érkezett a finn programozócsapat, a Rovio Entertainment állítólag tárgyalásokat folytat egy befektetővel, aki elég sok…..
Előkerült egy 2010-es szabadalom, amiben az Apple egy alaposan felduzzasztott térképszolgáltatás alapjai rakja le. Ennek az a lényege, hogy a háttérinformációkat, a gps-t, az iránytűt valamit a kamerát is felhasználva a körülöttünk látható tájra dobálja a szoftver az…..
A finishben vagyunk, a két hétig tartó közönségszavazásból már csak négy nap, meg néhány óra van hátra. Az Appleblog nektek hála a kezdetektől az élen van a versenyben, de egyrészt a konkurencia feljött a nyakunkra, másrészt meg ahogy Rambo mondja, ahhoz, hogy győzz,…..
Fransisco Miranda 2011.08.18 09:28:21
@Hudson Nyomozó: "Hozzávalók: 9to5mac + google translate."

Te láttad már, hogy mi jön ki a Google Translate-ből? Ha tényleg így csinálják, még nagyobb a megbecsülésem, amiért translate-magyarról magyar-magyarra fordítják a 9to5mac cikkeket ;)

De most komolyan, sokan hiszik hogy a translate-tel lehet fordítani, pedig leginkább vicc kategória ami kijön belőle. Még a nagyjából mechanikusan fordítható nyelvek közt is (angol <-> német) szánalom. Max. támpontnak jó, ha nagyon el vagy keveredve valahol. Kínairól magyarra viszont meglepően jó!
Annyi ideje tart a huzakodás, pereskedés, erőfitogtatás, hogy lassan teljesen elfelejtjük, miként néznek majd ki a 2-es metróra érkező új szerelvények. Mert hogy érkezni fognak, az most már biztos: óriási késéssel, jó pár kellemetlen pillanattal a hátunk mögött, de az ügy…..
Fransisco Miranda 2011.08.16 14:57:19
@Tapogatott Kukorica: A légkondi pontosan így működik a metrón. Példának okáért említeném a barcelonai vagy a madridi metrót. A szerelvények állati kellemesek, de a megállókban nyáron pokoli a hőség. És pár éve még bagóztak is a megállókban, ez szerencsére már nem divat.
Fransisco Miranda 2011.08.16 16:44:11
@- Rendi -: Demszky még cinikusan gúnyolódott is a témán annak idején, amikor az M2 felújítása során felmerült hogy össze kéne kötni a gödöllői hévvel. Valami olyasmi roppant elmés megjegyzést tett az istenverte, hogy nem kéne-e rögtön Ceglédig metrót építeni.
Többen emlegették akkor a francia RER és a német S-Bahn hálózatokat, hogy amit ő gúnynak szánt, azt már sok helyen rég létrehozták. Ezúton is csókoltatom az akkori döntéshozók szakmai hozzáértését, széles látókörét és szerteágazó külföldi tapasztalatait. Ez volt az a pont, ahol ca. 50 év után korrigálni lehetett volna minimális hozzáadással az "Ennyi mozgás kell a népnek" című moszkvai eredetű örök bölcsességet.

Az elásott villamos szerintem éppúgy metró, mint a föld szintjén, de elzártan futó kötött pályás városi közlekedés. Itt csak az elmúlt 60 év magyar tapasztalata mondja az ellenkezőjét, a józan ész ellenére.
Ezt támasztja alá a szó definíciója számos idegen nyelven: (wikipédia)

A rapid transit, underground, subway, elevated railway, metro or metropolitan railway system is an electric passenger railway in an urban area with a high capacity and frequency, and grade separation from other traffic.[1][2] Rapid transit systems are typically located either in underground tunnels or on elevated rails above street level. Outside urban centers, rapid transit lines may run on grade separated ground level tracks.

Die U-Bahn (Kurzform für Untergrundbahn) oder Metro ist ein zu den Bahnen gehöriges Verkehrssystem des öffentlichen Personennahverkehrs (ÖPNV, Stadtverkehr) ähnlich der S-, Straßen- oder Stadtbahn. Der Begriff wird für das einzelne Fahrzeug (→ Verkehrsmittel; U-Bahn-Wagen, U-Bahnzug) und als Kurzform auch für eine U-Bahn-Strecke und -Linie verwendet. Während das U eigentlich eine Abkürzung für Untergrund ist, verkehren viele U-Bahnen auch oberirdisch; aus diesem Grund wird das U im deutschen Sprachraum mitunter auch als „unabhängig“ interpretiert – handelt es sich doch um Schienenverkehrssysteme, die eigenständig, kreuzungsfrei und unabhängig von anderen städtischen Verkehrssystemen konzipiert sind.
Fransisco Miranda 2011.08.16 17:11:23
@g-dúrban zúgó kabóca: Minimum lengyel, gondolom a katowicei gyárban lőtték a képeket. ;)
Nagyon rendben van a hölgyike... :)
Egy olvasónk keresett meg minket a nagy hírrel: az Apple hivatalos, ingyenes segélyvonala ezentúl magyarul beszél hozzánk, vagyis ezentúl nem kell felizzítani az angol tudásunkat, ha segítséget kérnénk. Merthogy eddig így ment a dolog. Az Apple Complimentary Support nevű…..
Fransisco Miranda 2011.08.15 13:16:40
@iMages: Gondolod ilyen mélységig értenek a témához? :)
András küldte nekünk ezeket a képeket, amin minden bizonnyal egy ki nem adott, hordozható Apple-prototípus látható. A kerekei egy-egy elnagyolt iSight, még a korai típusból. Valószínűleg katonai felhasználásra készült, hogy bármikor ki lehessen dobni egy helikopterből vagy…..
Fransisco Miranda 2011.08.14 20:38:15
@nawakusi: Ha már trollkodásról volt szó: a Humvee is csak ragadványnév, mert a katonaságnál HMMWV volt a neve. (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle)

:)
  Augusztus 20-án debütál az Országház új díszkivilágítása, ami olyan lesz, mint a fenti képen látható. Emlékeztetőül: korábban csak a kupolát, valamint a fontosabb oszlopsorokat emelték ki fémhalogén-lámpás fehér fénnyel. így nézett ki:     "Minden homlokzat…..
Pillanatok alatt százezres nézettséget ért el a Youtube-on az alábbi videó: Érthető, hiszen a felvétel szerint a júzer az Apple svájci oldalán kattitngatva váratlanul az iPhone 5 weblapján találta magát. Van rengeteg kép, adat, szlogen, az egész rendkívül profi munka, nehéz…..
Nemrég megtudtuk - persze nem az Apple-től -, hogy az új Airek egy részébe gyorsabb, a másikba lassabb SSD került, most pedig azt derítették az AnandTech szerzői, hogy méretben kisebb, lebutított Thunderbolt chip került a gépekbe.Az Eagle Ridge nevű chip került a vékonyabb…..
Fransisco Miranda 2011.07.31 16:01:34
@version: Na akkor most kapaszkodj: gma x3100-on a gyári lcd panel + 1080p monitor, rendszeres. Alsó ablakban Safari, Help, stb. felsőben Xcode és szimulátor. És mindez a munkára _teljesen_ alkalmatlan 1st. gen. Air-en. :D
Fransisco Miranda 2011.07.31 17:04:40
@version: Annyira, hogy egy ideje még a Location Services is ad válaszokat, nagyjából valósan. Modellt és OS-t lehet választani rajta. Ha jó rémlik, csak a Store Kit nem tesztelhető rajta. A sebességgel az a baj van, hogy sokszor olyat is kibír amihez a valós hardver már harmatos, pláne ha régebbi modell (3G) is a célközönség része.
Fransisco Miranda 2011.07.31 22:51:44
@Világvége: Air 1,1, tehát ZIF csatis PATA diszk.
Ezt vettem:
www.memoryc.com/products/description/120GB_Renice_K3VLAR_K3E_Series_1_8_inch_PATA_ZIF_Solid_State_Disk_for_PC_and_Macbook_Air_Rev_A/index.html

A RunCore-t jobbnak mondják, de drágább is. A KingSpec meg rizikós, vagy jó vagy nem.
Konkrétan barkácsolni kell, hogy egyáltalán szarul elfusson a Lion az első generációs Aireken. Pedig elvileg minden rendben lenne, a hardver elbírja, és mégis. Törzsolvasónk, Fransisco Miranda leírta nekünk tapasztalatait, és egy megoldási javaslatot. Figyelem: mindenki a saját…..
Fransisco Miranda 2011.07.28 18:09:20
@Handras: A probléma létezik. Keress rá a guglin, hogy "kernel_task", százával dobja fel a fórumokat a rev.A Air túlmelegedésével kapcsolatban. Kikapcsolásig csak kb. háromszor jutottam el a túlmelegedés miatt, ebből kettő a Lion install óta. Általában a kernel_task leolvadása fogta meg a gépet, szigorúan csak CoolBook nélkül. Azóta nem volt bajom vele. A gond most onnan indult, hogy a Lionnal eredetileg nem indult el a CoolBook, és ezért a korábbiaknál sokkal durvábban melegedett. Konkrétan Time Machine mentés közbeni Safari böngészésbe pusztult bele kétszer.
Fransisco Miranda 2011.07.28 20:37:42
@kutyek:
@Handras:
És biztos nem véletlenül tervezték át a rev.B hűtését sem.

www.ifixit.com/Guide/Repair/Installing-MacBook-Air-Models-A1237-and-A1304-Fan/858/5

vs.

www.ifixit.com/Guide/Repair/Installing-MacBook-Air-13-Inch-Model-A1369-Fan/4508/3

Ez meg az adott probléma, ami egyébként a CoolBook-féle undervolting 100%-osan orvosolt, az Apple meg 0%-osan. Ezen a ponton érzem a problémát.
en.wikipedia.org/wiki/MacBook_Air#Issues
Fransisco Miranda 2011.07.29 21:27:22
@himynameisabel: Wow, 1 sec alatt össze is lőtted a frekiket a tápfesszel, ac és battery módban? Az nem semmi! ;)
Ne kérdezzétek, én sem nagyon értem, mi értelme van, de a Mac Rumors szerint egészen biztos, hogy az Apple egy 15 colos szupervékony laptop bemutatásán dolgozik. Sőt, a munkák annyira előrehaladott állapotban vannak, hogy már csak a végső simításokat végzik, a gép lényegében…..
Fransisco Miranda 2011.07.27 09:41:25
Fransisco Miranda 2011.07.27 11:13:41
@Világvége: Én a TP R52-esre mondtam 4-5 évvel ezelőtt, hogy cipelje az akinek Fekete Laci az anyja.