Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szeplő

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Praxis Nem szóltak, hogy meghalt 2010.09.30 06:00:00
Sajnos nekem nincsenek jó tapasztalataim a Hetényi kórházzal kapcsolatban. A nagymamám például úgy halt meg, hogy a fertőző osztály szubintenzív szobájában volt egy másik beteggel, tehát összesen ketten voltak a szobában, és a nővérek csak akkor néztek rá (rájuk), mikor…..
Szeplő 2010.09.30 11:28:18
@aronsatie: én nem mondom, hogy hülye vagy, mert nem ismerlek, és megadom az esélyt az ellenkezőjére. Nem fogom töviről hegyére részletezni az utolsó ( egyben császáros ) szülésem menetét. Elég annyi, hogy gatya állapotban voltam, templomharangok zúgtak a fejemben egy véletlen és korai felülés- üldögélés miatt napokon keresztül.És az is tény, hogy ilyenkor nem adják a babát, majd ha igen, akkor nehézkesebb az elhelyezkedés. DE túl lehet élni, akarni kell a megoldást, és ehhez nem kell kiképző őrmester mentalitás.
És nem kell telesírni az étert a " borzalmakkal " amik járulékos, de a helyzetből adódóan sajnos lehetséges velejárói valami páratlan eseménynek.
Vagy akkor nyissunk egy blogot : "Borzalmasan rettenetes szülésem története " címmel ?
Szeplő 2010.09.30 12:43:09
@Hatodéves: nem vonom kétségbe, hogy más tüneteket produkálnak különböző emberek, vagy más a fájdalomtűrő képessége egyikünknek másikunknak.
Csak annyit gondolok, hogy a helyén kéne kezelni dolgokat, és tudomásul venni, hogy a fájdalom sajnos az élet velejárója, és a megoldás nem csak a nővéren-orvoson múlik, hanem a mi lelki hozzáállásunkon is.És ha ezt a ma publikált történetkét olyanok is olvassák, akik még nem szültek, azok agyába óhatatlanul is tintával vésődik az elkerülhetetlennek vélt borzalom.
Nem állok dobogón, és nem nyilatkoztatok ki semmit. De akik az egészségügyben dolgoznak, ők is emberek.
Csecsemős nővér is van ilyen is olyan is.Csak tökéletes lehet ? Csak mosolygós, csacsogó, vidám ? Miért várunk el tőlük emberfeletti mentális hozzáállást, ha nekünk magunkhoz sincs türelmünk ?
@aronsatie:szerintem nyugodj le, nem kell ennyire komolyan venni magunkat ....Nem tisztem védeni senkit, bár akikkel találkoztam az egészségügyben, azok közül sokan nem is szorulnak rá. De tudod mit, minden csecsemős nővér érzéketlen, otromba és lelketlen, minden szülész orvos idegbeteg hentes, és folytathatnám.
Empátia és pénzhajtotta szörnyetegek , kiket itt, névtelenül, két gyógyszer bevétele között bárki megénekelhet.
S ezzel részemről lezárva.
S ha netalántán még annyit írnál, hogy na mi van, elmenekültem, mert nincsenek észérveim... közlöm, hogy leszarom mit gondolsz. Kellemes ön és közsajnálatot minden egyes "áldozatnak "
Szeplő 2010.09.30 12:47:54
@Szeplő: empátia nélküli és pénzhajtotta....elírtam
Pár hónapja édesanyámnál refluxot állapított meg az egyik csepeli körzeti orvos, felírt gyógyszert, szigorúan napi 1 szem. Használni használt, azonban olyan tünetei is voltak anyunak, hogy a gyógyszer szedése mellett rosszul volt, gyengének érezte magát. Visszament a dokihoz, aki…..
Szeplő 2010.09.24 10:15:58
@Szeplő: alanyi jog = alap befizetés + plusz biztosítások
Szeplő 2010.09.24 10:22:27
@Morgo1229: ő számolni nem tud, én meg rendesen írni ;),::)
Szeplő 2010.09.24 10:31:34
@Dr. Morcz: tudod, ez a " keserű a szánk íze " - érzés, és arról szól, hogy míg a jövedelmed igen nagy százalékát különböző jogcímeken - svédnél is keményebb mértékben - elvonják/veszik/sarcolják, addig sok millió honfitársunk szintén biztosított és minden jár neki a gátmetszéstől kezdve a szívműtétig ingyen .., holott mondjuk szociális segélyen tengődik és bodzagyűjtésből lett vadiúj Audi A nyolcason megy be a kórházba meglátogatni népes - és szintén nulla adót/járulékot fizető - rokonságával együtt éppen 5.gyermekét szülő, szintén soha nem dolgozott 19 éves feleségét.
De bodzagyűjtő helyett mondhatnánk 42 éves rendőr- tűzoltó-előtte aktatologató katonai nyugdíjasokat, és XFaktorban fellépő 38 éves 120 kilós rokkantnyugdíjast is, ők is vannak úgy 1 millió fő körül.
Akkor mi a megoldás szerinted ?
Modorosblog A családos spekuláns 2010.09.17 06:00:00
-Gyerek, bazmeg, család, nagycsalád. Adókedvezmény, családi pótlék - meg a lónak a faszát! Most is: csávó odahozta a céghez az asszonyt - asszonyban pár hónapon belül megkötött a gipsz, és felváltva mentek GYES-re, apám. Ez a papucs szerintem ülve hugyozik otthon. Ilyen…..
"Szegény fizess! Ez Orbán csomagjának lényege. A liberálisokat eddig dühödten ostorozó Orbán most virtigli liberális adóprogrammal állt elő.   Az egykulcsos személyi jövedelemadót az elmúlt években csak az SZDSZ szorgalmazta. Mára fordult a kocka és Orbánból Kóka…..
Szeplő 2010.06.09 13:04:25
@Tigeri: egy 20 éve vállalkozó és nem az állam csecsén lógó munkamániás és hazáját szerető lúzer :(
Szeplő 2010.06.09 13:13:56
@regression: ugyan erre gondoltam, védőbeszéd, igen... mindig lesznek érdeksérelmek, tökéletes megoldás nincs.
Lehet szemét egy vállalkozó, meg a beosztott is lehet olyan, hogy a hajad égnek áll tőle. Hányszor kellett munka miatt vadászni a megfelelő emberre nekünk is, mit gondolsz ? 23-25 éves emberek és az Istennek nem akartak dolgozni..mert most nyár van és inkább strand, hiába biztos munkaviszony jó pénzzel....és lesz munkád októberben is, meg utána is...egyszerűen nem értem. Úgy hogy nem kell itt szabadságharcot indítani a min.bér adója miatt. Van aki még azért sem emeli meg a seggét, inkább sír, hogy szar az élet, rossz a kormány...mindenki hibás. Ne fényezzük a proletariátust ha megkérhetem az egybegyűlteket..
Szeplő 2010.06.09 13:23:39
@Noname Cowboy: ...ahol meg megjelenik, ott megkérdezi az alkalmazott : ez most komoly ? nem mondjátok komolyan, hogy még ennyit fizettek utánam ????...és mond mást is ;)
Vastagbőr Orbánék akcióterve 2010.06.08 14:55:00
Orbán Viktor nagyon tökösen beszélt a Parlamentben, mikor ismertette a napokban kidolgozott gazdasági akciótervet. Szimpatikus! A kormány az új gazdaság és felelősségvállalás megalapozása jegyében bankadó bevezetését kezdeményezi, tárgyalásokat indítanak a közüzemi díjak…..
Szeplő 2010.06.08 15:34:22
@cserepj: így van, nem beszélve a külföldre menekített cégekről, alkalmazottakról ( lásd a szlovákiai " láz " )
jobb a sűrű fillér mint a ritka forint...
Szeplő 2010.06.09 08:55:39
Semmi nem jó, mi ?
Mondjatok egy olyan rendszert, elgondolást, ami mindenkinek jó lenne !!! Se végrehajtási rendeletek, se jogszabályi változtatások MÉG , DE a hisztériás - bér- kommentelő sírószájúak már előre lázadnak és rágják a szart... Bassza meg, az senkinek nem esik le, hogy alig vagyunk páran akik ezt a kibeba****tt rendszert, igen a cociálisat meg a többit 20 év óta a hátunkon cipeljük ? Annyi adót, járulékot fizetünk ( még olyan pénzek után is, ami NINCS a cégünknél !!!!, hogy szinte semmi nem marad és a túlélésért küzdünk évek óta. Annyi kibeba****tt hivatalt, hatóságot tartunk el, akik cserébe csak ba*****gatnak bennünket és ellehetetlenítik a működésünket, hogy a világon nincs még egy ilyen ország. Jó lenne eldönteni, hogy megfojtjuk-e az aranytojást tojó tyúkot, vagy lelőjük-e az igavonó barmot.... meg lehet tenni. Cserébe végignézzük mi, adófizető, gürcölő, gyerekeket nevelő középkorú kevesek, ( azok akik még nem menekültek Szlovákiába a cégükkel ) ahogy megöli egymást az idézek " nihilista, cinikus " , itt habzó szájjal megnyilatkozó pár ember.
Elképesztő, ahogy a kommunisztikus eszméktől kezdve a szingli sértettségig minden megjelent itt.
Sose volt egyszerű és könnyű. Se 1990-ben, se Bokros alatt ( akkor is születtek gyerekek és akkor is túl kellett élnünk, ) főleg nem az elmúlt 8 évben.
De nehogy már annak essünk neki, aki végre nekilát a szar eltakarításához.
Ki se nézni a halkszavú Hillerből ennyi fifikát és trükközést. Van nekünk egy Nemzeti Kulturális Alapunk (NKA), amelynek célja "a nemzeti és az egyetemes értékek létrehozásának, megőrzésének, valamint hazai és határon túli terjesztésének támogatása". Vagyis…..
Szeplő 2010.05.28 12:26:15
@Marcellusca: ha megpróbáljuk egyforma mércével mérni az elmúlt 20 év bűneit, kártékonyságát, szándékos károkozását, a mérleg serpenyőjének " kinézetéről " nem lehetnek kétségeim. Ez mind anyagi, mind erkölcsi károkozás tekintetében egyértelmű képet adna. Nem tudom számodra melyik politikai berendezkedés lenne egyáltalán megfelelő. Vagy van-e olyan egyáltalán ?
Lehet csak én szédülök :( ?
  A magyar törvényhozás tegnap rábólintott a kettős állampolgárságra. A szlovák parlament órákkal később cserébe elfogadott egy törvényt, melynek értelmében azok, akik felveszik a magyar állampolgárságot, elveszítik a szlovákot. Ismét kiderült, hogy a felvidéki…..
Szeplő 2010.05.27 12:25:32
@pg2: nem gondolom, és amit írtam, az sem zárja ki a létüket, én egyszerűen az arányra vagyok kíváncsi.. saját tapasztalat, hogy csak az ismeretségi körömben egyre többen dolgoznak pl. Erdélyben. Nagyon örülök a törvénynek, és ez az öröm akkor lenne igazán teljes, ha erős gazdaság is társulna hozzá. A kettő együtt igazán nyerő :)