Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Madg

2 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy 2D numpy tömb összes minimumának megkeresése.   A 2D-s tömböket pixelekből felépített digitális (szürkeárnyalatos) képként képzelhetjük el. Minden egyes pixelhez tartozik egy érték, amely a fényességet jelöli. Ezek az értékek egy mátrixban vannak ábrázolva, ahol a pixelek pozíciói a két…..
Hogyan lehet megtalálni a lokális minimumokat az 1D NumPy tömbökben?   Egy függvény szélső helye az az x érték, amelynél a függvény értéke a legnagyobb vagy legkisebb egy adott intervallumban vagy a teljes értelmezési tartományban. Az f(x)-nek akkor van lokális maximuma x0-ban, ha van olyan…..
A kérdés értelmetlennek tűnhet, de közel sem az. Legalábbis, ha figyelembe vesszük, hogy egyre több a mezőgazdaságban használt vegyszerről derül ki, hogy kiemelten veszélyes a méhekre. Legutóbb a fipronil nevű rovarölő szerről tette közzé ezt május végén az Európai…..
Madg 2013.06.25 17:41:04
@Joc: Ebből is látszik, hogy Einstein fizikus volt.
Kedden hivatalosan is megnyitották a Sió-zsilipet, és a vízügyesek úgy tervezik, hogy három hétig lesz nyitva. Sokan bepánikoltatok, hogy itt a világ vége, meg hogy kiszárad a Balaton, pedig egyáltalán nem olyan vészes a helyzet, mint gondoljátok. Sokszor elővettük már a témát,…..
. A szerző a Párbeszéd Magyarországért (PM) párt országgyűlési képviselője A magyarországi cigányság igen összetett és szerteágazó nehézségekkel küzd. A hazai romakutatásokból tudjuk, hogy oktatási, foglakoztatási, egészségügyi, lakhatási helyzetük sokkal…..
Úgymint ilyenkor kora tavasszal annyi mindent el lehet szúrni!!! Nagy a lelkesedés, de most kell erősnek lenni, és bizonyos tevékenységekkel még várni pár napot! Nehéz, mert már érezni a tavaszi föld illatát. De türelem, a megfelelő időben elvégzett munkák szebb eredményekkel…..
Madg 2013.04.15 22:31:49
Üdv újra itt! :)

Amellett, hogy a sietség a kertészetben se feltétlen erény, kissé megkésve, s csupán zöldségtermesztés, de álljon itt pár mondat az utókornak...
Korán tavasszal, (február végén, március elején) már vethető (elvetendő) a sárgarépa, petrezselyem, borsó, estleg a spenót, a hónapos retek magja. Aki érzi az erőt magában, már készítheti a melegágyakat, (erről is szivesen írok, ha igény van rá...), az ugorka és a tök fészkeit, s bolgárkertészetben a paprika termesztésére szánt területen a bakhátakat, öntözőcsatornákat. A szőlő metszésére szintén jó az idő, ha már az éjszakai fagyok elmúlnak; bár sógóromék Tokaj-hegyalján januárban is metszenek. A gyümölcsfák okszerű metszése szintén az első napos idők felaldata, hogy aztán a lemosó permet csak a megmaradó ágakra kerüljön. (Ez utóbbit idén én is csak április elején tudtam megcsinálni...)
Jómagam a kerttervezést a hosszú téli éjszakákon füzetbe rajzolva, vetésforgót, növénytársítást figyelembe véve tervezgettem, s mondhatom, a magam 50 nm-re is igazi kihívás...
De télen ez a gondolatkertészkedés marad...
Márciusban pedig a paprika és paradicsompalánták, korai fejeskáposzta- és karalábé palánták nevelése kezdődik. Ez külön fejezet, de szerintem igazán megéri foglalkozni vele (ha nem az anyagiagat nézzük), már csak az ablakban zöldellő palánták miatt is.
Ezekkel a munkákkal, ha lassan is, de eltelik a kora tavasz. :)
A csavarkulcsokat használjuk csavaranyák és hatlapú fejescsavarok meghúzására, valamint a reklámok fontos kellékei: akinél csavarkulcs van, az kemény fizikai munkát végző ember. Az úr például se nem bölcsész, se nem közgazdász: Igen, nem is csavarkulcs van nála, hanem Stillson kulcs,…..
Madg 2013.04.11 18:48:06
@SemBoga: Franciakulcs: www.lkcsavar.hu/images/modeco/franciakulcs.jpg
A nyél tekerésével állítható / szorítható rá bármire. Anyát ritkán húznak vele, bár megoldható. Inkább a dolgok erős megfogására jó.
Madg 2013.04.11 18:48:42
@Sir Nyű: :)
Pézsma Kell egy csapat 2012.11.26 18:16:13
Újabb felvonáshoz érkezett az LMP királydrámája: ismét a szakmailag legfelkészültebb, azonban politikusként talán legkevésbé alkalmas személy, Schiffer András viszi tovább a különutas ökolobogót. A kérdés már csak az, ki fogja követni? Az amerikai pártok előválasztási…..
ProgBlog Addig 2012.11.20 12:43:13
„Csak az az egyetlen csillag változott, ott a vezérlőterem képernyőjén, a fejük felett. Sárgás színe egyre világosodott, és mert tudták, hogy erősödnie kell, úgy érezték, minden következő szolgálatra – nem volt értelme más egységben mérni a nem létező időt –…..
Madg 2012.11.21 10:23:50
@Spászmaher: Én ott voltam; nem Lastres és a számok hazudnak . Én speciel pontosan abban láttam manipulációt, amikor az E14ről vitáztunk, ELMENT a jegyzőkönyvvezető, s csak nehézségek árán folytatódhatott a kongresszus. Jelemzően a "csatlakozáspártiak" bánatára. Azok bánatára, akik leszervezték az (eredetileg fél órásra tervezett) "ünnepélyes megnyitóra" a három embert, akik végül több mint két órán keresztül beszéltek bújtatottan az együttműködés szükségességéről.
Madg 2012.11.21 12:57:02
@Nelson M: Egy egész napnyi érv-ellenérv sorakozott fel... :) Szerintem itt a gyakorlatias(abb) és idealista nézetek közt dőlt el a dolog. Tulajdonképp csak az alapelveink érvényesítésének a módjában különbözött a vélemény.
“A neve Big Baba Bird,” mutatja be a vállamra telepedő nagy fehér kakadut Muraco, az üzlet tulajdonosa. Nem számítottunk rá, hogy az egyik leghíresebb seattle-i gyógyászati marihuánát áruló bolt, a Zöld Buddha fő dísze egy madár lesz, akinek ráadásul még sztorija is van.…..
Madg 2012.11.14 16:24:57
@blah: Az általánosítás a gondolkodás megkerülése. Az ostobák nem tudnak, a lusták nem akarnak, a bunkók meg szarnak a gondolkodásra.
Bár nem étem, hogy jött ez az eredeti kérdésemhez. Engem tényleg zavar, hogy rengetegen kötik a füvet Buddhához, s az okára lettem volna kíváncsi.
Madg 2012.11.14 16:37:31
@Silent Bob: Ez lehet, de miért India (a kender tudtommal mindenhol él)? A békét se csak Buddha hirdette. (Tényleg nem kötözködésből írom.)
Madg 2012.11.14 16:55:50
@ford?: A linkre kattintva:
Buddhism

In Buddhism, the Fifth Precept is to "abstain from wines, liquors and intoxicants that cause heedlessness." Cannabis and some other psychoactive plants are specifically prescribed in the Mahākāla Tantra for medicinal purposes. However, Tantra is an esoteric teaching of Hinduism and Buddhism not generally accepted by most other forms of these religions.[7]

Arról nem is beszélve, hogy az iszlámtól a bibliáig, a Germánoktól Kínáig mindenki használta :)

@Silent Bob: Siddhartha mégsem ajánlja azért ;)

Szóval még mindig nem értem.
Azért köszi! most lépek.
Pénzkérdés Füstszüret 2012.09.11 08:00:00
Részben a szigorodó szabályozás, a növekvő árak, illetve az egészség felértékelődésének köszönhetően egyre csökken a dohányzók száma Európában és a fejlett világ országaiban. Magyarországon is javul a helyzet, bár még a dobogós dohányos nemzet vagyunk. Nálunk talán…..
Madg 2012.09.12 10:52:30
@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Ha jól emlékszem, még a hírekben is volt, hogy Lézer Jani írta, csak a Continental számítógépén, ezért volt az a word fejlécben. :)
Hihetetlen mennyi birka van körülöttünk, akik még (mindig) tapsikolnak.
Hasonlóan, mikor matelcsy nyilatkozta, hogy a chipsadó nem hozta az elvárt bevételt, ezért kiszélesítik.
Az én gondolkodásomban (és a kormány indoklása szerint) az elvárt adó pont 0 Ft lenne...
Tetszik-e mai brit gyerekeknek a most 30 éves Commodore 64? Ez érdekelte a BBC-seket, amikor megkérték Mat Allen-t, hogy látogasson el egy brit londoni iskolába és mutassa be a féltve őrzött gépét. Talán nem meglepő, de nem estek hanyatt a géptől, ám még így is szolgált nekik…..
Madg 2012.08.03 09:01:03
@Anthrax: Valószínüleg a post címében lévő "Commoder"-re gondol...
Lassan, de biztosan mosódik el a határ a kerékpárok és a motoros járművek között. A világpiac jelentős részét meghódító e-bike után újabb öszvérmegoldás, a benzinmotoros bicikli tűnt fel több gyártónál. A retrógépeket lehet tekerni, de aki megveszi, nem ezzel fog…..
Nemrégiben levelet kaptunk, amit főszerkesztőnk korrekten meg is válaszolt. Kedves olvasónk azt javasolta, hogy lobbizzuk ki: segédmotorral is lehessen utast szállítani. Ugyan Winkler Róbert gyakorlott robogósként is véleményezve udvariasan elmondta, hogy nem tartjuk erre alkalmasnak a…..
Madg 2012.05.30 19:10:15
@SelmeciMarcell: Annyi helyen olvastam már ezt a 45 km/órát, nem tudom, honnan jöhet egyesekenek...
Ha még ennyit sem tudnak, ne üljenek semmilyen járműre.
Gyorsvonatként száguld át az interneten a fenti kép, melyet állítólagosan az ISS-ről készített egy asztronauta - a probléma csak az vele, hogy nem így történt. Először is, a fogyatkozás gyűrűs volt, vagyis a Hold nem takarta ki a Nap teljes korongját, ellentétben a fenti…..
Madg 2012.05.22 08:34:32
@tkgabor: Szerintem az árnyék alakja se stimmel...
Tavaly már ökörködtem azon, milyen kis piperkőc körtefám van. Hát ennek tényleg úgy kell a probléma mint szomjas tehénnek a teknő víz. Most épp tűzelhal. Gyümölcsfáim konkrétan harmadik éve hogy vannak, ez igazából még nem is fa volt 2010 áprilisában, mikor…..
Madg 2012.05.21 21:43:42
Szia!

Itt írnak a védekezésről:
www.szentesinfo.hu/mozaik/2003/7/mitkelltuzelhalas.htm
Tavaly én is megküzdöttem vele, a fél kajszibarackfám odalett, a meggy pedig még lábadozik, de úgy látom, megmaradnak :)
Én a lemosó permetezéssel és a metszéssel értem csak el eredményt. A szerszámokat viszont feltétlen fertőtlenítsd le (máskor is), nehogy továbbvidd a fertőzést!
üdv
G.
Kreatív Kertész Utolsó sorsolás 2012.03.09 16:19:00
Lássuk be, ezen a blogon nem divatos játszani. A legutóbbi játékra ketten, igen, jól olvastad, ketten jelentkeztek, igaz, csupán egy tök jó kertészkönyv volt a nyeremény. De volt már annyiféle, és az érdeklődés mindig csak mérsékelt alatti volt.Terveztem nyárra is játékot,…..
Madg 2012.03.12 17:18:42
A kis helyen kertészkedésben az a jó, hogy tényleg bárki, bármikor foglalkozhat vele. De mi van, ha nem érjük be azzal, hogy minden cserépben, vagy balkonládában csak a szokásos piros muskátli virítson? Erre való a konténerkertészkedés. Amikor is egy edényben…..
Bigyóblog Legóember az űrben 2012.01.31 09:42:00
Két kanadai diák 24 ezer méter magasba repített egy Lego emberkét, majd le is fotózták, le is videózták kalandjait. Matthew Ho és Asad Muhammed egy másfél évvel ezelőtti kísérlettől kapták az ötletet, akkor MIT-esek ballont repítettek hasonló magasságokba. Négy és fél…..
Itt az ideje rendbe tenni a dolgainkat, ha már így is benne vagyunk a slamasztikában nyakig. Kérem, a Népnyúzás 2.0 legyen már ésszerű!Mai publikációnk blogposztja...
Robogó Robogó, ingyen van 2011.08.18 19:27:00
Kaptam egy olvasói levelet Benedektől, megtetszett, így kábé változtatás nélkül le is közlöm. Pedig csak egy képet küldött. Két éve kezdtem robogózni, 30 évesen. Javában le volt zárva a Margit híd, Budán folyamatos volt a dugó. Ha megrajzoltunk egy útvonalat, a dugók…..
Madg 2011.08.24 15:31:55
@scheerti: Így is van! A mai srácok egyből cserélnek, pedig kis törődéssel "gyárira" lehet hozni a gépet. Mondjuk aki a robogót keresztvetésre használja, annak mindegy is. :(
Madg 2011.08.24 15:46:14
Majdnem minden alkatrésznél sikerült fával helyettesíteni a szokásos gyártási anyagokat a Brit Michael Thompson által tervezett SplinterBike-on. A súlyos - közel 35 kilós -, furcsa formájú alkotmány (neve szálkabirngának fordítható) azzal a céllal készült, hogy megdöntsék…..
Madg 2011.06.02 19:16:03
@vuk_: Nekem nem fáj, csak elfecsérelt energiának tartom.
Ha ezek a kreatív, képzett emberek a valódi haladásért tennének...
A hidegháború legkiélezettebb időszakában a kubai rakétaválság idején a Szovjetunió és az Egyesült Államok között a katonai konfliktus pengeélen táncolt, az atomháború rémképével átitatva. Az ettől való félelem nem csak a katonai életet, de a hétköznapok világát is…..